רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
טוב אז ככה, התלבטתי איפה לפרסם אבל נראה לי שזה המקום הנכון. לפני חמישה חודשים זכיתי בבן בכור, אחת הקניות החשובות ביותר הייתה סלקל, כאשר חיפשתי משהו אחכותי הגעתי למקסי קוזי קבריופיקס שבצירוף של מתאם פמלי פיקס שמתחבר לאיזופיקס קיבל חמישה כוכבי בטיחות, הרכישה התבררה כמצויינת, המתאם עוזר לדעת שהכל מורכב כראוי, קל לחבר ולנתק והחיים קלים. הסל קל אמור בתאוריה לשרת את התינוק עד גיל שנה, אממה כאן נכנסת הבעיה, הקטנצ'יק בחר לקבל את הממדים שלי, ונמצא באחוזון 97 מה שאומר שכבר היום בגיל חמישה חודשים צפוף לו שם. בדקתי קצת על כסא בטיחות ונתקלתי בלא מעט סוגיות ובעיות שאני מאמין שחלק מההורים כאן יכולים לשפוך אור. עד לא מזמן ההמלצה הייתה על סלקל נגד כיוון הנסיעה עד גיל …
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
ערב טוב סתם שאלה שעלתה לי בראש, אתם מכניסים את הרכב למוסך, הרכב "יושב שם שבועיים" אחרי שבועיים מתקשרים להגיד שהרכב מוכן אבל יש בעיה, סדקנו לך את השמשה הקידמית, השמשה היא שמשה מקורית, המחיר שלה הוא 13.200 חודש המתנה כי אין אותה בארץ, ברור לכם שאני לא ימתין חודש , ולא בטוח שיאשרו לי שמשה במחיר הזה, אז אני ישים חילופית, 1200 שקל שעתיים עבודה במיקרה כזה. מי אמור לספוג את התיקון הזה? המוסך דורש ממני להפעיל את הביטוח שלי , אחרת זה לא קרה אצלו .
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אחרי הפרסום של רנו עם הטווינגו, פיג'ו מגיבה עם ה108: היא נראית לי כמו 308 אחרי דחיסה לא הצלחתי למצוא יותר מידי מידע מעניין נוסף
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מקווה שיצא לפועל. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3623829,00.html
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היא קצת יותר גבוהה ממה שזכרתי, הננסית הזו. לפני שנתיים קיבלתי אחת כזו שכורה לכמה ימים. זו היתה חוויה מכוננת, למדתי להעריך את מימדיה הננסיים שהצלחתי להשחיל לכל מיני מקומות בעיר שלא ידעו שהם מסוגלים להכיל מכונית. נציג המכירות באולם המרכזי בתל אביב הגיש לי את צרור המפתחות, וציפה שכמו כולם אשלח את יד ימין לעבר ההגה כדי להניע את הסמארט הקטנה, אבל בשניה נזכרתי במיקומו הייחודי של הסטארטר בין המושבים, והתנענו. אני מעמיד אותן זו לצד זו, איביזה קופה בת כמעט שמונה, הכרכרה היומיומית שלי, חבוטה קלות בעקבות שנים קשות בממלכת תל אביב, וסמארט אלפיים-וארבע-עשרה, שחורה ודנדשה. העברתי את כל הציוד מהספרדיה שלי לבייבי-מרצדס הקטנטנה ויצאתי אל שדה הקרב הפקוק של מרכז תל אביב. ציוד הציל…
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
חשבתי לשתף אתכם בתהליך המחשבה של איש משפחה חובב רכב באירופה (במקרה זה: עומר, שכרגע נוהג בפורסטר טורבו וצריך גם רכב לאישה+ילד). אנסה לא לפספס משהו באמצע. הקדמה: הייתה לאשה מגאן 2 קופה (2 דלתות) שנמכרה בגלל שהילד הגיע וצריך משהו אחר. ההמשך נכתב בצורת דיאלוגים ביני לבין עומר: עומר: נראה לי שאתן את הפורסטר לאשה ואקנה לי קאיין. רוני: קוראים לזה קאיימן. עומר: לא. אני לא דביל. אני מתכוון לקאיין. הג'יפ. רוני: אהה... אתה יודע מי נוהג בקאיין עומר: כן, טיפוסים מגעילים. רוני: עמדתי לומר דבילים. אבל כן, גם זה. עומר: אבל תקשיב, ה-GTS הזה חזק ומאובזר מהתחת. והם מאבדים פה ערך בצורה היסטרית. אני קונה אחד בן 3-4 ב-30-40 אלף יורו. רוני: כן אבל בכסף הזה זה דור …
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יבואן סיאט מריץ עתה שני מבצעים על שני דגמים שונים של האיביזות. לדברי החברה המבצעים לזמן מוגבל ולכמות מוגבלת ונתונה של 250 יחידות מכל סוג. מדובר בדגמים "יחודיים" מבחינת חבילת האיבזור , כאשר הסוכרייה המשותפת - הגג הפנורמי המקורי של סיאט איביזה - למי שלא יודע הוא יואיל להיפתח לחרך מצומצם של 2.5 ס"מ בחלקו האחורי ולא יותר מכך... 1. איביזה 1.4 עם 85 כ"ס ידנית 5 דלתות הכוללת בקרת שיוט , היל הולדר, רדיו דיסק מקורי עם שליטה מההגה - וכמובן הגג הפנוראמי - כל זאת במחיר מבצע של 72,900 ש"ח. (מחיר המחירון לדגם מקביל ללא הגג - 81,000). 2. איביזה 1.2 TSI טורבו עם 105 כ"ס, 5 דלתות , גיר DSG רובוטי דו מצמדי ("אוטומטית"). האיבזור כולל ג'אנטים מגנזיום 15 , מערכת מולטימדיה ו…
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז נגמרה האחריות ( השנתיים הללו טסו ) ועכשו אני מחפש מוסך בצפון לעשות טיפול 45 אלף K . מצד אחד חשבתי על ללכת למורשה במשארקה בעפולה, ואז חשבתי לעצמי בשביל מה להוציא פי 2 יותר כסף אם אפשר לחסוך ולעשות אותו הטיפול במוסך אחר. השאלה היא כזאת, האם זה יהיה אותו טיפול ? וכמה ההבדלים יהיו בין המוסך המורשה למוסך אחר ? הפחד שלי זה שאני אגיע לאיזה חפר, ולא חסר כאלה במדינה . יש המלצות לאזור הצפון ? גם חיפה תופס .. אשמח לשמוע מנסיון שלכם .
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול - האם הסעת 5 מבוגרים ברכב קטן עשוי לגרום נזק לרכב? תמיד כשמסיעים 5 מבוגרים רואים את הרכב נמוך יותר על הכביש וזה קצת מפחיד... (במקרה שלי מדובר על טויוטה יאריס) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בנסיעה כיצד צריך ללחוץ על הברקס? (כדי לא לחמם את הברקסים ולהגיע למצב של איבוד בלמים) . חלק אמרו בפימפומים,חלק אמרו לחיצות קצרות וחזקות,חלק אמרו לחיצות חלשות וממושכות. דרך אגב זה משנה אם אני נוסע מהר או לאט? (לדוגמא:נוסע במהירות גבוהה =לחיצות קצרות ומהירות ,נוסע במהירות נמוכה=לחיצות חלשות וממושכות) תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
אתמול בסביבות 1 בלילה שמעתי פיצוץ חלש מחוץ לחלון. פתחתי את התריס וראיתי התקהלות קרוב לרכב שלי. אחד הנערים עמד עם סכין ביד ודקר באגרסיביות צמיג של רכב שחנה לידי. צעקתי אליו והתחלתי לצלם. הנערים זינקו לג'יפ וברחו מהרחוב. מכיוון שאני מצלם מרחוק והרחוב הוא די חשוך לא כל כך רואים טוב. הג'יפ נראה לי יחסית נדיר ואיני מצליח לזהות איזה סוג הוא. אשמח אם מישהו יצליח לזהות באיזה רכב מדובר. התוצאה הסופית היא שהרכב שחנה לידי עומד עם 2 צמיגים מפונצ'רים. את השאר כנראה הצלתי לבעל הרכב.
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
תוך שעתיים וחצי אני יספיק בהתחשב לפקקים והכל? כמה זמן כל כיוון בערך? תודה.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 1 תגובות
- 528 צפיות
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1038339 אם היה ספק, למה הרכבים פה כל כך יקרים... (וזה לא רק מיסוי, זה היבואנים שלא רוצים חו"ח להרוויח פחות...) "העניין הוא שאותם יבואנים החליטו לטרפד קרב אמיתי על כיסי הנהגים, חלקם אפילו איימו לייקר את המכוניות לשוק הליסינג - כדי שחס וחלילה לא נרוויח הנחה קטנה מהרפורמה.... כי לכל מותג יש יבואן אחד..." ונשיא איגוד יבואני הרכב הגדיל לעשות: "אני לא חושב שזו תחרות"
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כבר פעמיים זה קורה לי, עט שנוגע בספוג של הריחן פשוט נמס ונדבק לשם והיום גם שפתון של לובלו. בהתחלה חשבתי אולי בגלל החום אבל אנחנו בחורף אז זה יורד מהפרק והיום זה קרה בלילה אז ברור לי שזה החומרים בריחן. מה יש שם בפנים? אני שוקל ברצינות להפסיק להשתמש בזה מהפחד של מה שאני נושם. מישהו עם תשובות??
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
אני חושב שזה מחיר פשוט פנטסטי! לפי התמונות הרכב בפנים פשוט מהמם, חיצונית הוא מזכיר לי דג... בכל מקרה כל הכבוד ליבואן על צעד שכזה.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא מזמן יצא לי לערוך נסיעת מבחן קצרה (ת"א - סופרלנד - ת"א) על ה-500 אבארט. הרבה נאמר על הרכב, אבל בכל זאת הנה ההתרשמות שלי: תחילה, סיכום (כן, אין בזה הגיון. אבל בכל האוטו הזה אין הגיון בכלל) - כיף! למה? שאלה טובה. לכאורה, אין בו פרמטר אחד בולט חוץ מהסטייל, אבל בכל זאת מאד נהניתי! מה אהבתי: עיצוב. אין ספק, השינויים שנעשו בכדי להפוך 500 טובת לב לאבארט קרבית עובדים. גימיקים, לא גימיקים - במבחן התוצאה היא נראית פיצוץ, ושונה מספיק מה-500 הרגילה. מכונית המבחן הייתה בצבע אפור בטון, יפהפה לדעתי. התנהגות - קצת יותר יציבה ממה שצפיתי, הרבה בטחון מהפרונט - חשוב לי בנהיגה נמרצת. ההגה רחוק מלהיות מצטיין, אבל לא בולט לרעה מנוף ההגאים העכשווי. לא הפריע, כבר טוב. …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לגיסתי רנו מגאן 2009 עם 108,000 ק"מ. הבנתה במכוניות ואחזקתן מינימלית. אני מקבל ממנה טלפון לפני ימים אחדים :"הכנסתי הבוקר את הרנו למוסך הרשמי בירושלים לטיפול שנתי ושיעבירו לי טסט. אמרתי להם שיעשו מה שצריך לפי הבנתם המקצועית . הם התקשרו ואמרו שחוץ מהטיפול השיגרתי צריך : לתקן ולחרוט דיסקים קדמיים, להחליף זוג צמיגים שחוקים, להחליף מנורה ראשית שרופה , לטפל בפנס ראשי דהוי. הם הציעו לי הרבה דגמים של צמיגים , במה לבחור ?" עניתי לה ככה : - למה לא התייעצת איתי קודם ?מי מכניס רכב בן 5 למוסך קרסו לטיפול שנתי והעברת טסט ? יקרעו אותך במחיר . הייתי ממליץ לך על מוסך כללי הגון ובמחירים סבירים. - לא קונים צמיגים במוסך היבואן - בטח המחיר בשמיים. בכך מקרה אל תסכימי למותג סיני …
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חשבת שצ'מפיון גרועים... פחחח...
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 799 צפיות
בצער נפרדתי מהסופר לנסאר שלי 97 לטובת לאנטיס 2004 2.0 ליטר. שנה וחצי הייתי עם המיציבושי. לא נוחה! לא מפנקת! ולא אוטו לדייטים חח. אבל מה שכן.. סוס עבודה! היו לי כבר סיויק וגולף לפניה. כל פעם ניפמתי מחדש מהאמינות שלה, חוץ משיגרת טיפולים ולשים דלק. לא צריך כלום.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 585 צפיות
הגשתי לפני מספר ימים תלונה לאיגוד המוסכים בנוגע למוסך מסוים. כיוון שאין לי ניסיון קודם רציתי לשאול עד כמה ניתן לסמוך על הגוף הזה ? יש להם באמת יכולת ורצון לטפל בתלונות או שזה גוף מנומנם שלא באמת מזיז למוסכים? כמו כן הגשתי את התלונה למשרד התחבורה. יש שם אגף לפיקוח על מוסכים או משהו דומה. נקווה שיצא מזה משהו.. עוד רעיונות ?
הודעה אחרונה מאת eli z, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קיבלתי השבוע הצעת לחידוש הביטוח שלי למכונית גולף חדשה ההצעה מחברת אלייד שעובדים עם צמפיון , הנציג אומר שהם היחידים שמתחייבים לתת חלפים מקוריים , האם זה נכון.? ככה או ככה ההצעה שקיבלתי מהם זולה משמעותית משאר המקומות שבדקתי כיצד זה יכול להיות הפערים האלה?
הודעה אחרונה מאת eli z, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר ברכב מקבוצת VAG. גיר ידני, ללא תקלות כמעט. האחריות יצרן מסתיימת בעוד כמה חודשים. לקחת ציאנס ולהישאר איתו או למכור? מדובר ברכב של קרובת משפחה תמימה.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/2series/active_tourer/2014/keep_informed/index.html
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 470 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_344.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
ראשית, למי תודה ולמי ברכה? אז ככה: תודה לAmiger, RK, ו- Coure, שפתחו במסע צלב (ונחש) להעביר אותי מגולף לאלפא. תודה מיוחדת לעמיקם, שבאמת עשה ימים כלילות וסייע רבות. תודה גם לצוות של אלפא: לי, אנה, אלעד ורועי. היחס והשירות הם משהו מיוחד, כמה רמות מעל מה שהורגלתי לו בצ'מפיון. פשוט תענוג לכל אורך ההתלבטות והדרך. ותודה מיוחדת לL504, שתמך לכל אורך הדרך בסבלנות ורעיונות מה נרכש בדיוק? לאחר בילוי ארוך עימה, ומאחר שתקציב לחדשה ממש איין, בהתחשב בכך שצריך עוד רכב, הוחלט לקיים משא ומתן על רכב ההדגמה שמצא חן בעיני (ויותר חשוב – בעייני אשתי ), רמת אבזור דיסטינקטיב (כלומר, יציאת מזגן אחורית – שלשם שינוי ממה שהתרגלתי בגולף, ממש מוציאה זרם אוויר סביר; פלאפים מאחורי ההגה; חיישני…
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
- 3 תגובות
- 668 צפיות
שלום רב, אתמול רכשתי וולנטיין 1 ונסעתי צפונה.. על המכשיר מוצגת האות u קטנה, כל הדרך לא השמיע צפצוף... במעבר ל U גדולה היו צפצופים רבים אך ללא קשר..ואז חזרתי ל u קטנה. קראתי קצת באינטרנט והבנתי שיש לכייל את המכשיר לעבודה בארץ וכך עשיתי לפי המדריך. לעבוד רק במצב u קטנה. בהדלקת המכשיר כתוב לי Eur PoP הבנתי שיש גם pop2 ו pop3 , מה ההבדלים בינהם? האם הגרסא הזו רלוונטית מול אמצעי הדבורה והממל"ס של המשטרה או שיש בה חסכים מול הגרסא החדשה יותר 3.892 ? אשמח לדעת מה ההבדלים בין הגרסאות (למעט חיבור תוספיי בלוטוט' שלא מעניינים אותי).. תודה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היה צינור אחד יבש, אז החלפתי את הכל על הדרך.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחד משני המפתחות שיש לי אבד לי. מדובר על מפתח ראשי עם הנעילה עפ הכפתור (השני שיש לי זה נעילה ידנית) עכשיו זה קרה לי איפשהו בחניה שמול הבית ככה שהעניין הופך לעוד יותר בעייתי. מה עושים במקרה כזה? מאיפה לוקחים עכשיו מפתח נוסף? האם אפשר להחליף מנעול של הסוויץ'? כמה כל העניין הזה אמור לעלות בערך? אם זה רלוונטי מדובר על איביזה 08 הדגם הרגיל, לא ספורט.
הודעה אחרונה מאת serginho, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע עבר מאז שקיבלתי את הסוויפט שהזמנתי מהעבודה ואני מעוניין להביע את התרשמותי מהרכב. אני לא אצטט את הנתונים הרשמיים מהקטלוג ומהמפרט הטכני, הרי כולם יודעים לעשות זאת אם ירצו. הסוויפט עגלה. בזה מסתכם העניין. להתראות.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
כתבה מלאה כנראה תעלה למגזין בימים הקרובים, אבל זה עיקר הדברים: מחירים: 1.0L Inspire ידני - ₪59,900 1.0L Insight אוט' - ₪64,900 1.0L Premium אוט' - ₪70,900 1.25L Supreme אוט' - ₪78,900 רמות אבזור: (מציין רק את ההבדלים) Insight - זוג חלונות חשמל Inspire - ארבעה חלונות חשמל, פתיחת מכסה דלק ממושב נהג, כיוון מראות חשמלי Premium - כיס אחסון בגב המושב, פנסי איתות במראות Supreme - הגה מצופה עור, שליטה קולית על מערכת השמע, בלוטות', מפתח שלט מתקפל, תאורת עזר בפניה בחלק מהאתרים רשום שהSupreme תגיע עם חישוקים קלים, אך זה לא מצוין במפרט שדלף היום, ככה שלא ציינתי את זה. מנוע 1.25L זהה לגמרי לאחד שיושב בפיקנטו, אך מנוע 1L עם מיפוי שונה; קיה: 69 כ"…
הודעה אחרונה מאת eladal,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 364 אורחים (הצג רשימה מלאה)