Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. למה התפלק לי אפס? ואם הצריכת דלק שלי היא 1 ל-8 ולא 1 ל-12 כמו אצלך? למה? אולי כי מצד אחד אתה טוען כי אינך נוסע הרבה אך לפי החשבון של 1 ל-8 אתה נוסע כ 24K ק"מ ומצד שני אתה משווה את עלות החשמל לצריכת הדלק של בהמה אמריקאית ישנה עם שלושה הילוכים שנוסעת במהירות שוללת רשיון. אם נעשה חשבון מעט יותר מציאותי אז לפי נסועה של כ 16K ק"מ שנתי (קרוב לממוצע) וצריכת דלק של 1 ל 12 (למעט מאזדה ליסינג משפחטומטית ממוצעת יכולה להגיע לצריכה בזו) אז עלות הדלק היא כ 10 אש"ח לשנה, שים לב כי מדובר על עלות הדלק וכדי לחשב את החסכון יש להתחשב בעלויות מוספות שונות של הניסן.

2. אני לא צריך שום תזכורת, פעמים בודדות נסעתי ביום יותר מ-100 ק"מ. לא מגביל אותי בכלל. ושכן הייתה צריך לנסוע, מה אז? חישובי הממוצע לא שימושיים בעולם האמיתי כי (בפעמים הנדירות, אם תרצה) כאשר צריך לנסוע נסיעה יומית ארוכה לא ניתן לבצע זאת. זכור, אם הניסן משמשת כרב שני אז ניתן להסתדר אך לא כרכב יחיד.

3. עם הזמן עלות הטיפולים תהיה יותר גבוהה. חכה לטיפולי 90K ו-120K... אז מה? עשיתי אצלי טיפול 180K מדוקדק עם חלפים מקוריים וכולל הכל והתוספת הייתה פחות מאלפייה, אזכיר לך כי בכל רכב יש להחליף נוזלים/צמיגים/בלמים כל תקופה מסויימת כך שהחישוב שלך לוקה בחסר.

4. "ברכב מודרני איכותי ישנן מעט תקלות" אבל הן ישנן! אבל הן מועטות! ברצינות, רכב חדש בדרך כלל לא סובל מתקלות ואם נשווה זאת לתקלות דומות בניסן לא נראה הבדל גדול כי למעט גיר ומנוע אין הבדל כל כך גדול בין הרכבים (חלק התקלות הספציפיות בגיר והמנוע ברכבים חדשים אינו גדול) כך שטיפול ח"ח או תקלת אלקטרוניקה יעלה את אותו סכום

אמנון, אתה אמנם צודק בתחשיב ירידת הערך אך זכור כי אתה משווה רכב מוגבל (והוא אכן מוגבל מול רכב משפחתי קומפקטי במחיר קרוב) המאפשר את החסכון אך מתעלם מהמגבלות המובנות שלו.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יכול להיות שההשוואה לרכב מיני לא במקום, אבל עדיין 140 אלף ש״ח הוא מחיר מופרז לטעמי.

חישוב ירידת הערך שערכת כלל לא רלוונטי. ההפסד גדול יותר מרכב מקביל זול יותר וזה מה שחשוב.

אני בכלל סולד (ואף מפחד), בתור חובב רכב, מכל מכוניות הגאדג׳טים החשמליות השקטות האלה. בעתיד הן ינהגו את עצמן ויהרגו את חויית הנהיגה. אולי גם בגלל זה אני כל כל שלילי בעניין.

בהצלחה ליבואן.

תגיד מה ציפית , שישווקו בארץ "רכב חברתי" ? זו משפחתית לא קטנה בכלל וכאלה המחירים של השוק,

איך ציפית שהמחיר יהיה יותר נמוך?

פורסם
אמנון, אתה אמנם צודק בתחשיב ירידת הערך אך זכור כי אתה משווה רכב מוגבל (והוא אכן מוגבל מול רכב משפחתי קומפקטי במחיר קרוב) המאפשר את החסכון אך מתעלם מהמגבלות המובנות שלו.

חיים אני לא מבין למה אתה טוחן מים ומתעקש?

היא תהיה אמינה יותר, אחזקה שוטפת זולה יותר, וכל שנה תחסוך לי כמעט 20,000 ש"ח (זה 3 חופשות בחו"ל כל שנה במקום לשלם למדינה).

אתה מקבל משפחתית ממש מגניבה ומיוחדת במחיר של...משפחתית!

ובקשר לטווח הבעייתי, עם כל המזומנים שהאוטו הזה יחסוך נמצא פתרונות אל תדאג ידידי.

מה גם שכל נסיעה קטנה אתה לא תחשוב יותר מידי, רגע..הדלק עכשיו יצא לי..אהה חינם! נכנס לאוטו ונוסע :-P

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

כנראה החשבון שלך לא כל כך טוב.

אתה לא חוסך, אתה משלם רטרואקטיבי.

במחיר הגבוהה שלה אפשר לקנות רכב סופר מיני בנזין ידני, וליסוע איתו כמה שנים טובות (כמובן שבלי הגבלות ובלי נעליים).

אם יש לך סכום כסף בצד, תשקיע בדברים אחרים שמביאים תשואה יותר טובה.

ולא בחתיכת פח.

עם כל הכבוד לחשמל, גם הוא עולה כסף, ואני לא מדבר על הטעינה, אני מדבר על העלויות המטורפות שצריכים להוציא, בשביל להשתמש באנרגיה הזאת.

אנרגיה שעולה גרושים, אבל כל האמצעים והרכיבים מסביב עולים מלא.

פורסם

אהה צודק.. כל המסביב עולה הרבה, נכון.. שכנעת אותי, עכשיו אני אתדלק ב-500 ש"ח במקום לטעון את הרכב כמעט בחינם.

תפסיק כבר להשוות סופר מיני לרכב משפחתי, זה מגוחך. למה קנית פאביה ולא אלטו ידנית? איזה בזבזן...

סרטון קצר על האוטו, המחיר באנגליה גם כ-140K:

http://www.youtube.com/watch?v=4e0t_kQoG-I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

שו רכב משפחתי?

זה רכב בגודל של סופרמיני סטנדרטית.

קודם כל זה לא 500 שח דלק, זה 35 ליטר מיכל.

תעשה חשבון לבד, לפי הנסועה השנתית שלך, כמה כסף הולך לך בשנה, ותכפיל את זה בהפרש מחירים בין הליף חשמל לרכב באותו גודל רק בנזין.

אם אתה מוכן לשלם רטרואקטיבי על חתיכת פח עם גלגלים, כדי להתחיל להרוויח כסף רק אחרי כמה שנים טובות, תיהיה בריא.

לי זה נראה טמטום.

עוד דבר, מזה משנה כמה היא עולה בחו"ל?

פורסם

אפילו לא מעניין להתווכח איתך, אמיתי... כי אין על מה.

-מידות של גולף MK5: אורך 4.21 מטר, רוחב 1.76 מטר, גובה 1.48 מטר.

-מידות של ניסן ליף: אורך 4.445 מטר, רוחב 1.77 מטר, גובה 1.55 מטר.

-פאביה שלך: אורך 4 מטר, רוחב 1.64 :?

אני הייתי מתדלק בגולף 55 ליטר של דלק 98, תעשה את החישוב.

זה משנה כמה זה עולה בחו"ל כי ככה אתה יודע כמה דופקים אותך בארץ. עם הליף לא דופקים בכלל. היא אפילו זולה יותר כאן.

לא ענית לי למה קנית פאביה ולא אלטו...

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

למה להשוות למיני כל רכב שמגיע לארץ ועוד בקטיגוריה גבוהה יותר. אני קורא כאן וכל שרשור מסתכם עדיף לך תקנה מיני. אז אני פרייר של הפריירים כי לי יש גיפון גדול ועושה אחד ל-9. ומה עוד מי שכותב את ההשוואות בכלל לא נוסע על מיני ;-). עכשיו תגיע מזדה והיא תעלה לפחות 124k אז גם תגידו עדיף מיני ואת ה30 אלך נחסוך לדלק? מי שנוסע לא יותר מ-100km ביום זה רכב מעולה ובמחיר סביר מאוד. לי אישית יש רק בעיה קטנה עם העיצוב החיצוני אבל אם הייתי חושב בכיוון רכב איברידי אז הייתי הולך על הליף.

החיים הם כמו....

פורסם
אפילו לא מעניין להתווכח איתך, אמיתי... כי אין על מה.

-מידות של גולף MK5: אורך 4.21 מטר, רוחב 1.76 מטר, גובה 1.48 מטר.

-מידות של ניסן ליף: אורך 4.445 מטר, רוחב 1.77 מטר, גובה 1.55 מטר.

-פאביה שלך: אורך 4 מטר, רוחב 1.64 :?

אני הייתי מתדלק בגולף 55 ליטר של דלק 98, תעשה את החישוב.

זה משנה כמה זה עולה בחו"ל כי ככה אתה יודע כמה דופקים אותך בארץ. עם הליף לא דופקים בכלל. היא אפילו זולה יותר כאן.

לא ענית לי למה קנית פאביה ולא אלטו...

אני לא מדבר על הפאביה, אני לא משווה אליה, אני משווה לקטגוריה.

ואם כבר אתה משווה, לפאביה וגם לרכב השני שבחתימה, אין 8 שעות מנוחה(טעינה), הם נוסעים ונוסעים בלי עין הרע, מנוחה זה רק במוסך.

אתה משווה ליף לגולף?

חשמל לדלק 98?

איתך אי אפשר להתווכח, אתה לוקח הכל קיצוני.

בחייאת מי מתדלק ברכב של 100 כ"ס דלק 98?

אני עדיין לא מבין את מי שמתדלק 98 (אלה אם הרכב דורש\יותר בריא לרכב), בתחנה שאני מתדלק בה 95: 7.25 שח, 98: 9 שח.

אם יש כסף לשרוף, שיהיה בריא.

למה פאביה ולא אלטו?

לא חושב שכיף ליסוע 30KKM בשנה על אלטו, ותוסיף לזה מזגן.

חביבי, תמיד דופקים אותך בארץ, אל תדאג אין פראיירים בעסק שנקרא רכב, חוץ מהקונים המסכנים.

פורסם
שמלוב, מצחיקול, לא קובעים סגמנט של רכב לפי האורך והרוחב שלו. מאזדה 2 סדאן יותר ארוכה מגולף, זה אומר שהיא משפחתית?

גולף סדאן (ג'טה) יותר ארוכה בהרבה ממזדה 2 סדאן והרבה יותר צרה וצפופה.

אבל אני השוואתי האצ'בק להאצ'בק...:roll:

ולי לא כיף לנסוע 22,000 ק"מ בשנה על סופר-מיני ובא לי רכב יותר גדול.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם
שו רכב משפחתי?

זה רכב בגודל של סופרמיני סטנדרטית.

קודם כל זה לא 500 שח דלק, זה 35 ליטר מיכל.

תעשה חשבון לבד, לפי הנסועה השנתית שלך, כמה כסף הולך לך בשנה, ותכפיל את זה בהפרש מחירים בין הליף חשמל לרכב באותו גודל רק בנזין.

אם אתה מוכן לשלם רטרואקטיבי על חתיכת פח עם גלגלים, כדי להתחיל להרוויח כסף רק אחרי כמה שנים טובות, תיהיה בריא.

לי זה נראה טמטום.

עוד דבר, מזה משנה כמה היא עולה בחו"ל?

רכב הוא לא השקעה כלכלית, אני יכול לקנות מאזדה 3 ולנסוע בה או לקנות מרצדס S קלאס ו"להפסיד" מעל חצי מיליון שקל.

ברכב לא מחזירים השקעה, רכב גורם לך רק להפסדים.

אז תעשה לעצמך טובה עם החישובים המטופשים, מילא היית את הפאביה לרנו זואי (שתיהם סופר מיני ופה נגמרה ההשוואה) אבל להשוות סופר מיני למשפחתית קומפקטית.

אז אני יקנה פאביה 1.4 בת 4 והנה הרווחתי 30,000 שקלים לעומת פאביה חדשה...מעניין מתי אני יחזיר את ההש'עה אם אני קונה רכב חדש?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
רכב הוא לא השקעה כלכלית, אני יכול לקנות מאזדה 3 ולנסוע בה או לקנות מרצדס S קלאס ו"להפסיד" מעל חצי מיליון שקל.

ברכב לא מחזירים השקעה, רכב גורם לך רק להפסדים.

אז תעשה לעצמך טובה עם החישובים המטופשים, מילא היית את הפאביה לרנו זואי (שתיהם סופר מיני ופה נגמרה ההשוואה) אבל להשוות סופר מיני למשפחתית קומפקטית.

אז אני יקנה פאביה 1.4 בת 4 והנה הרווחתי 30,000 שקלים לעומת פאביה חדשה...מעניין מתי אני יחזיר את ההש'עה אם אני קונה רכב חדש?

זה בדיוק מה שאני בא לומר, שאולי כמה פה חושבים שחוסכים את ה250-300 שח דלק כל שבוע (או יותר, תלוי למי), בזה שקונים חשמלית.

אני טוען שאתה אולי חושב שאתה חוסך את הדלק, אבל אתה משלם על הרכב פי 2 (או קצת פחות), ומקבל תמורה לא גבוהה למחיר.

זה לא אוקטביה או גולף או סיויק שאתה מקבל ב140 אש"ח, זה פחות מזה.

ברור לכולם שרכב טוחן כסף, כל אחד משלם לפי היכולת-נוחות שלו. (לפעמים זה גם לא קשור ליכולת, אני מכיר מלא וגם מעיד על עצמי, שיכולים להעמיד בחניה רכב "טוב", אבל מעדיפים לא להשקיע בזה כסף.)

• תוכן חדש...