Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסאן ליף במחיר הזה היא סופר אטרקטיבית ונשאר רק להתפלל שלא תתייקר ב-2014 עם הדגם החדש והפרקטי יותר (שחוסך 15% בצריכה ומגדיל טווח ב-50 ק"מ).

אני נוהג שנה פלוס בטויוטה היברידית (אוריס), שעושה 20-22 ק"מ אמיתיים לליטר עם מזגן ופקקים, מאוד מרוצה ממנה - ובכל זאת כמעט בטוח שאקנה ליף בשנה הבאה כי היא תחסוך לי עוד 400-500 שקל לחודש עם בונוס של תחושה עתידנית (אגב בסיס גלגלים של 270 ס"מ).

עלות ק"מ בבטר פלייס ז"ל: 65 אגורות. (מרגע שעברו שם מחבילות מעורפלות למחיר לק"מ - כל אידיוט פתאום הבין שזה בעצם פלופ)

עלות ק"מ במשפחתומטית חדישה: 55 אגורות. מס קנייה 83% (עם זיכוי לפי קבוצות זיהום. אבל מה זה משנה, במילא אתה בליסינג)

עלות ק"מ בטויוטה היברידית: 35 אגורות. מס קנייה 30%. (סוללת ניקל-מטאל)

עלות ק"מ בניסאן ליף: 10 אגורות. מס קנייה 8%. (סוללת ליתיום חדשנית כמו בפריוס פלאג-אין)

בזכות הנהגים השמרנים והספקניים שיש בישראל, הליף תמכור בטח פחות מאלף חתיכות בשנה והזוכים המאושרים יזכו להישאר מתחת לרדאר של רשות המיסים. אז תודה לספקנים.

אה כן. ויש לי בית פרטי במרחק מיאש של 60 ק"מ מהעבודה - בדיוק מה שצריך בשביל לנהוג ב"ליף".

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם ניתן להתקין עמדת טעינה גם בחניון של הבניין שבו יש לך חנייה פרטית מסומנת?

במידה וכן, זו בהחלט אופציה לרכב הבא שלי (בהנחה שהדגם הבא יגיע והמחיר ישמר כמובן).

פורסם

ניסאן ליף במחיר הזה היא סופר אטרקטיבית ונשאר רק להתפלל שלא תתייקר ב-2014 עם הדגם החדש והפרקטי יותר (שחוסך 15% בצריכה ומגדיל טווח ב-50 ק"מ).

אני נוהג שנה פלוס בטויוטה היברידית (אוריס), שעושה 20-22 ק"מ אמיתיים לליטר עם מזגן ופקקים, מאוד מרוצה ממנה - ובכל זאת כמעט בטוח שאקנה ליף בשנה הבאה כי היא תחסוך לי עוד 400-500 שקל לחודש עם בונוס של תחושה עתידנית (אגב בסיס גלגלים של 270 ס"מ).

עלות ק"מ בבטר פלייס ז"ל: 65 אגורות. (מרגע שעברו שם מחבילות מעורפלות למחיר לק"מ - כל אידיוט פתאום הבין שזה בעצם פלופ)

עלות ק"מ במשפחתומטית חדישה: 55 אגורות. מס קנייה 83% (עם זיכוי לפי קבוצות זיהום. אבל מה זה משנה, במילא אתה בליסינג)

עלות ק"מ בטויוטה היברידית: 35 אגורות. מס קנייה 30%. (סוללת ניקל-מטאל)

עלות ק"מ בניסאן ליף: 10 אגורות. מס קנייה 8%. (סוללת ליתיום חדשנית כמו בפריוס פלאג-אין)

בזכות הנהגים השמרנים והספקניים שיש בישראל, הליף תמכור בטח פחות מאלף חתיכות בשנה והזוכים המאושרים יזכו להישאר מתחת לרדאר של רשות המיסים. אז תודה לספקנים.

אה כן. ויש לי בית פרטי במרחק מיאש של 60 ק"מ מהעבודה - בדיוק מה שצריך בשביל לנהוג ב"ליף".

אכן מדגדג גם לי לרכוש את הניסן הזאת, אבל מה תעשה כשתצטרך לנסוע למקומות רחוקים יותר מהעבודה שלך?

מלבד זאת יש את נושא ירידת הערך, שיכול להיות מאד משמעותי. ירידת ערך מואצת עקב חוסר ביקוש לרכב זה כמשומש יכולה לקזז או לבטל את כל החסכון בדלק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

דווקא לדעתי יהיה לה ביקוש גבוה מאוד כמשומשת.

אנשים שלא יכולים/לא רוצים לקנות רכב חדש יוכלו להניח את ידם על משומש בחצי מחיר.

אנשים מתים היום למשפחתיות סופר חסכוניות. טויוטה פריוס שמורה נמכרת בפחות מיום אחד במחירון ואף יותר!

לא חסר אנשים עם בתים פרטיים או כאלה שימצאו פתרון הטענה גם בבניין.

עוד מעט יש לי נסיעת מבחן עליה :-D

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אכן מדגדג גם לי לרכוש את הניסן הזאת, אבל מה תעשה כשתצטרך לנסוע למקומות רחוקים יותר מהעבודה שלך?

שוכר רכב נורמלי למספר ימים. כמה פעמים בשנה אתה יוצא לטיול של נסיעה רצופה של מעל 350 ק"מ?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מלבד זאת יש את נושא ירידת הערך, שיכול להיות מאד משמעותי. ירידת ערך מואצת עקב חוסר ביקוש לרכב זה כמשומש יכולה לקזז או לבטל את כל החסכון בדלק.

יש רכב שני במשפחה, אבל גם למי שאין - תהיה האופציה לטעינה מהירה בתחנות דלק (טעינה במתח גבוה שאינה אפשרית ברשת חשמל ביתית).

גם לגבי ירידת ערך אני לא מוטרד מדי - זוכה רכב השנה 2011-2 ביפן זה כנראה לא גימיק, מחירי הדלק במגמת עלייה בשנים הקרובות, המיסוי על היברידיות יעלה בקפיצות משמעותיות החל מ-2014 והרפורמה של כץ לא בדיוק מורידה את מחירי המכוניות. בקיצור, לקנות רכב ב-140K, שהם בסה"כ 4,000 ש' יותר מקיה סיד 1.6 מאובזרת, זה סיכון נמוך.

לדעתי להשוות לסופר מיני משומשת זה כמו להשוות נסיעה במונית לנסיעה באוטובוס.

מה שמחבל בעיסקה זו הגניבה של 5,000 ש"ח לעמדת הטענה + 100 ש"ח לחודש "אחזקה ושירות" לחברה המתקינה. מבלי לבדוק אני מתערב שבארה"ב זה הרבה יותר זול. לא ברור אם יש חובה לקנות את עמדת ההטענה הזו או שאפשר לייבא מחו"ל כאבל מתאים.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

נשמע יקר בשביל מכונית שניה. אי אפשר להתבסס על מכונית עם טווח כזה מוגבל כמכונית ראשונה במשפחה. הליף נחמדה ומקבלת ביקורות לא רעות אבל היא מיועדת לשימוש עירוני בית-עבודה-בית וככזו, היא יקרה מדי בארץ.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רק אם יש לו הספק גבוה וקבוע.

אם יש לו הספק נמוך הוא עלול לא לטעון את הסוללות או אפילו לעשות נזק.

צריך שיהיה קבוע כדי למנוע קפיצות ונפילות זרם.

בכל מקרה זה לא יהיה בדיוק כלכלי כי חשמל בארץ יותר זול מדלק או סולר.

פורסם

הרעיון לקחת גנרטור לטעינה במצב שבו יש נסיעה גבולית מבחינת הטווח בכלל לא נראה לי לא מעשי ...אני מחפש נתונים מקצועיים על מנת לדעת בוודאות אם זה בכלל אפשרי או שזו סתם פנטזיה...

פורסם

תחנות דלק של "פז" מתחילות בימים אלה לפרוס עמדות טעינה מהירה (440V) לרכב חשמלי. בחצי שעה טוענים 80% מהסוללה, והמאגנום ב"ילו" יעלה יותר מהטעינה. את הגנרטור תשאירו בבית.

אגב קרסו ירדו מהחבילה המוזרה של דמי אחזקה של 100 ש"ח לחודש. משווקים כעת את הרכב עם עמדת טעינה במחיר של 5,200 ש"ח כולל מע"מ, וללא דמי אחזקה. העמדה עדיין יקרה לדעתי.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם
תחנות דלק של "פז" מתחילות בימים אלה לפרוס עמדות טעינה מהירה (440V) לרכב חשמלי. בחצי שעה טוענים 80% מהסוללה, והמאגנום ב"ילו" יעלה יותר מהטעינה. את הגנרטור תשאירו בבית.

אגב קרסו ירדו מהחבילה המוזרה של דמי אחזקה של 100 ש"ח לחודש. משווקים כעת את הרכב עם עמדת טעינה במחיר של 5,200 ש"ח כולל מע"מ, וללא דמי אחזקה. העמדה עדיין יקרה לדעתי.

רק צריך לזכור דבר אחד, טעינה מהירה משפיעה משמעותית על אורך חיי הסוללה ואם יש מישהו לפניך בתור...

פורסם
רק צריך לזכור דבר אחד, טעינה מהירה משפיעה משמעותית על אורך חיי הסוללה ואם יש מישהו לפניך בתור...

הליף לא מתאימה למי שצריך טעינות מהירות על בסיס קבוע. טעינה מהירה זה פתרון טוב לנסיעות חריגות ולשקט הנפשי

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

תגיד תודה לבטר פלייס שבזמנו העבירו חוק בכנסת שלא יהיה להטעין מהשקע הביתי אלא רק מעמדות ייעודיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הייתה לי התלבטות רצינית בחודש שעבר אם לקנות רכב חשמלי או לא.

בשביל הצרכים שלי הליף מושלמת ברמת העיקרון אבל אנחנו "עדיין לא שם" מהרבה בחינות, כך שהזמנתי רכב בנזין חסכוני (קליאו חדשה).

החוק האידיוטי של בטר פלייס הולך לעשות למדינה הרבה מאוד נזק אם לא ישנו אותו.

והחוק הזה זו הסיבה האמיתית שאני שמח שהמיזם הזה הלך לקיבינימאט, שהם רצו לקחת תמשהו שבאופן טבעי שייך לאזרחים (חשמל וחופש תחבורה) ולהגביל אותו למונופול שגם מוכר אותו יותר מדי יקר.

אני ממש מקווה שב3-5 השנים הקרובות כבר תהיה תשתית מתאימה וכך הרכב הבא שלי יהיה חשמלי.

• תוכן חדש...