Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לכל מי שמחכה כמוני לניסאן ליף "החדשה" (בישראל היא תהיה חדשה, בחו"ל הושקה כמעט לפני שנה) - אכזבה: המחיר שלה נקבע על 145,000 ש"ח, לא כולל עמדת טעינה בעלות של 4,000 ש"ח (נכון להיום) וכמובן לפני אגרת רישוי. כלומר בלי תוספות תעלה על הכביש יותר מ-151,000 ש"ח.

בחו"ל היא משווקת בשלוש רמות גימור - לארץ היא תגיע רק ברמה האמצעית (Acenta). בניסאן אמרו לי היום שהיא תגיע "כנראה בתוך 3 חודשים" - וגם על זה לא מתחייבים. עוד לא מקבלים הזמנות.

אגב הליף הקודמת שהושקה ב-140,000 כולל עמדת טעינה וחשמל חינם לשנתיים נמכרת כיד שנייה, כי עברה שנה מהגעתה ארצה והיבואן היה חייב לרשום אותה על שמו.

בקיצור לדעתי המחיר יקר, בטח בהשוואה לחו"ל ול-8% מס שמוטל עליה. אם עד היום הייתי סגור שאני מזמין אותה, עכשיו אני בכלל לא בטוח (לצערי!).

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי

אני מנסה באמת ובתמים להבין את 'השוס הגדול' שהמכונית הזו מביאה לאחד שכמוני, שמבקש בסה"כ רכב שני להגיע לעבודה וחזרה (50 עד 100 ק"מ ביום).

נניח ואני משווה לרכב מודרני (וזו רק דוגמא) כדוגמת הקליאו 0.9 ידנית. לעניות דעתי, בנסיעה רגועה, אפשר להגיע לצריכת דלק של 18-20 ק"מ לליטר.

המכונית עולה קצת יותר מחצי (באזור השמונים וטיפונת), מאובזרת יפה ובטיחותית וכמובן אינה מוגבלת בטווח.

מדוע שארצה להשקיע יותר מ- 60 אלף ש"ח (בהנחה שלוקחים גם את עמדת הטעינה), שזה הרבה כסף לממן, לשלם הרבה יותר ביטוח, ירידת ערך גבוהה בהרבה (מה גם שהשוק שלנו חשדן) ואת הסיכוי שתמיד קיים בתקיעה בדרך?

אלא אם אני ממש שוחר איכות הסביבה לא רואה ברכב שכזה עם טווח מוגבל כל כך כמשהו פרגמטי ונוח.

אני תמיד מעדיף לחשוב שגם עם רכב פונקציונאלי קטן ומודרני (אפילו מיני מודרנית שתעלה עוד פחות כמו i-10 ידנית) אני עדיין 'ירוק' מספיק לסביבה בלי להסתבך בהרפתקאות שווא (וכדוגמא נביט על מוכי בטר פלייס גם אם הנסיבות אחרות).

חבל שבארץ עדיין לא השכילו להביא מכוניות דיזל קטנות במחירים שווים לכל נפש (באירופה מאד נפוצות). נקווה שגם זה יגיע.

מצטער - אני אישית לא שוכנעתי (אבל יתכן ואני שמרן מידי)

פורסם
היי

אני מנסה באמת ובתמים להבין את 'השוס הגדול' שהמכונית הזו מביאה לאחד שכמוני, שמבקש בסה"כ רכב שני להגיע לעבודה וחזרה (50 עד 100 ק"מ ביום).

נניח ואני משווה לרכב מודרני (וזו רק דוגמא) כדוגמת הקליאו 0.9 ידנית. לעניות דעתי, בנסיעה רגועה, אפשר להגיע לצריכת דלק של 18-20 ק"מ לליטר.

לדעתי אתה טועה בעצם ההשוואה בין ליף לקליאו ידנית. אם אתה מסתפק בקליאו ידנית 900 סמ"ק לנסיעות היום יומיות שלך, לך על זה - הדלק שתחסוך בחשמלית לעולם לא יחזיר השקעה עודפת של 60 אלף ש"ח.

תשווה למכונית באותה קטגוריה עם מאפיינים דומים (חוץ מההנעה כמובן) - רכב משפחתי עם בסיס גלגלים מכובד של 270 ס"מ, אוטומאטי ומאובזר, 5 כוכבי בטיחות. רכב כזה, כגון מאזדה 3 החדשה, עולה סביב 130 אלף שקל. עכשיו אפשר לשאול כמה שווה להוסיף עבור רכב שעלויות הדלק שלו הן רבע, אבל מוגבל בטווח.

הליף כולל עמדת הטענה עולה 20,000 ש"ח יותר ממשפחתומטית מקבילה, ולכן הכדאיות למי שנוסע 100 ק"מ ביום מאוד גבולית לדעתי. למי שנוסע 50 ק"מ ביום זה ממש לא משתלם.

במצב הכי טוב נמצא מי שנוסע קרוב לקצה הטווח של הליף, 120 ק"מ ליום שהם 80,000 ק"מ ל-3 שנים, ולא מפחד מהחדשנות... ישלם על הנסועה ב-3 שנים רק 10,000 ש"ח. במשפחתומטית ישלם כ-40,000 ש"ח.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
היי

המכונית עולה קצת יותר מחצי (באזור השמונים וטיפונת), מאובזרת יפה ובטיחותית וכמובן אינה מוגבלת בטווח.

מדוע שארצה להשקיע יותר מ- 60 אלף ש"ח (בהנחה שלוקחים גם את עמדת הטעינה), שזה הרבה כסף לממן, לשלם הרבה יותר ביטוח, ירידת ערך גבוהה בהרבה (מה גם שהשוק שלנו חשדן) ואת הסיכוי שתמיד קיים בתקיעה בדרך?

אלא אם אני ממש שוחר איכות הסביבה לא רואה ברכב שכזה עם טווח מוגבל כל כך כמשהו פרגמטי ונוח.

אני תמיד מעדיף לחשוב שגם עם רכב פונקציונאלי קטן ומודרני (אפילו מיני מודרנית שתעלה עוד פחות כמו i-10 ידנית) אני עדיין 'ירוק' מספיק לסביבה בלי להסתבך בהרפתקאות שווא (וכדוגמא נביט על מוכי בטר פלייס גם אם הנסיבות אחרות).

חבל שבארץ עדיין לא השכילו להביא מכוניות דיזל קטנות במחירים שווים לכל נפש (באירופה מאד נפוצות). נקווה שגם זה יגיע.

מצטער - אני אישית לא שוכנעתי (אבל יתכן ואני שמרן מידי)

אם אתה יכול להסתפק בסופר מיני כדוגמת הקליאו אז באמת שאין לך סיבה לקנות את הליף.

המטרה של הרכב הזה הוא להוות תחליף למי שמחפש משפחתית, במחיר דומה. המחיר שקאדילק פרסם למעלה באמת מרגיש גבוה מדי בכדי להצדיק את קניית הרכב במקום משפחתית אחרת.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
לכל מי שמחכה כמוני לניסאן ליף "החדשה" (בישראל היא תהיה חדשה, בחו"ל הושקה כמעט לפני שנה) - אכזבה: המחיר שלה נקבע על 145,000 ש"ח, לא כולל עמדת טעינה בעלות של 4,000 ש"ח (נכון להיום) וכמובן לפני אגרת רישוי. כלומר בלי תוספות תעלה על הכביש יותר מ-151,000 ש"ח.

בחו"ל היא משווקת בשלוש רמות גימור - לארץ היא תגיע רק ברמה האמצעית (Acenta). בניסאן אמרו לי היום שהיא תגיע "כנראה בתוך 3 חודשים" - וגם על זה לא מתחייבים. עוד לא מקבלים הזמנות.

אגב הליף הקודמת שהושקה ב-140,000 כולל עמדת טעינה וחשמל חינם לשנתיים נמכרת כיד שנייה, כי עברה שנה מהגעתה ארצה והיבואן היה חייב לרשום אותה על שמו.

בקיצור לדעתי המחיר יקר, בטח בהשוואה לחו"ל ול-8% מס שמוטל עליה. אם עד היום הייתי סגור שאני מזמין אותה, עכשיו אני בכלל לא בטוח (לצערי!).

הניסן לייף המשופרת תימכר גם במחיר של 140 א' ש"ח בלבד, מחיר הכולל עמדת טעינה. כך שהאכזבה שלך באה בטרם עת :-)

http://www.cartube.co.il/ניסאן-ליף-החשמלית-בישראל-–-מחיר-החל-מ-139900-שקל

מה שכן נתוני טווח הנסיעה שלה, ממש, אבל ממש מאכזבים.

בנסיעה במהירות של 80 קמ"ש בלבד, בטמפרטורה של 35 מעלות, הטווח עומד על 120 ק"מ בלבד (וזה עוד נתוני יצרן תיאורטיים).

בנסיעה במהירות של 100 קמ"ש, דהיינו כ- 25 אחוז יותר מהירות, אני צופה שטווח הנסיעה יפחת ב- 25%, דהיינו יעמוד על 90 ק"מ בלבד.

בנסיעה במהירות של 120 קמ"ש (מהירות נסיעה רגילה של מרבית הנוסעים בכבישים בינעירוניים), דהיינו 20% יותר מהירות, טווח הנסיעה יפחת ככל הנראה ב- 20% נוספים, דהיינו יעמוד על 70 ק"מ בלבד.

טווח קצר מדי לכל הדעות.

כפועל יוצא מכך ניתן להגיע למסקנה שהרכב מתאים לנסיעות עירוניות בלבד ולכן יכול להתאים לשמש כרכב שני בלבד.

בתור רכב שני לא צריכים את המרחב ותא המטען של רכב משפחתי וניתן להסתפק ברכב סופר מיני אוטומטי בעלות של כ- 65 א' עד 75 א' ש"ח.

וזוהי בקצרה הבעיה של הניסן לייף.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לצפות כמה היא תצרוך ב-100 קמ"ש או ב-130 קמ"ש זה נחמד אבל זה לא אומר שהחישובים שלך נכונים.

ממבחנים שראיתי בזמנו (עם בוחנים שנוהגים לא ממש כמו סבתא בדרך לסופר) עשו בין 125-145 ק"מ טווח נסיעה.

נסועה ממוצעת ליום בישראל היא כ-50 ק"מ ליום (אפילו פחות מזה), אני עושה למשל בפריוס כ-24,000 ק"מ בשנה (67 ביום),

זה חצי מהטווח שהגיעו איתה ואני בטוח שעם קצת מאמץ אפשר להגיע גם לטווח גדול יותר.

נגיד ואתה נוסע לאילת או לצפון פעמיים בשנה? אז להטעין פעמיים בשנה ל-20 דק' זה לא נורא.

גם לתדלק לוקח זמן ועולה פי 10 יותר.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...