Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המדינה בשלב הנוכחי כן רוצה שייכנסו רכבים חשמליים כדי לצבור נסיון עם הטכנולוגיה.

כל עוד הם פחות מפרומיל ממספר הרכבים על הכביש אז לא ממש מעניין את האוצר המיסוי.

ראו מה שקורה עם הגפ"מ. אנשים נוסעים בחצי מחיר כמעט בלי לשלם בלו באין מפריע ובאופן חוקי לגמרי.

כשמכוניות חשמליות יהיו יותר מאחוזים בודדים מכלל המכוניות אז ברור שרשות המיסים רוצה את ה $$$ שלה.

האפשרויות:

1. אגרת רישוי שנתית גבוהה (לא טוב - מעודד נסועה)

2. מיסוי על החשמל, "חשמל אוטומוטיבי" שיעלה פי 5. (בעייתי - קל מאוד לטעון חצי מהטעינות שלך עם מטען חופשי שקנית באיביי מהשקע של מכונת הכביסה)

3. מיסוי על הקילומטרז' לפי רישום הקילומטרים השנתי בטסט. אפשרות די ריאלית.

4. מערכת "האח הגדול" שנמצאת בשלבי ניסוי שרושמת בדיוק מתי ואיפה נסעת ע"י GPS ומטילה מס דיפרנציאלי כדי למסות את גורמי הפקקים ולעודד נסיעה לעבודה בתח"צ (נתיבי איילון בשמונה בבוקר? שני שקלים לקילומטר. כביש החוף בשבת בשש בבוקר? 10 אגורות לקילומטר)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה ,האם יש טעינה תוך כדי נסיעה של המצבר? ואם כן , היא עדיין מסוגלת לנסוע רק 130 ק"מ..?

והאם יש הבדל כאן בין נסיעה עירונית לבינעירונית ?

פורסם
המדינה בשלב הנוכחי כן רוצה שייכנסו רכבים חשמליים כדי לצבור נסיון עם הטכנולוגיה.

כל עוד הם פחות מפרומיל ממספר הרכבים על הכביש אז לא ממש מעניין את האוצר המיסוי.

ראו מה שקורה עם הגפ"מ. אנשים נוסעים בחצי מחיר כמעט בלי לשלם בלו באין מפריע ובאופן חוקי לגמרי.

כשמכוניות חשמליות יהיו יותר מאחוזים בודדים מכלל המכוניות אז ברור שרשות המיסים רוצה את ה $$$ שלה.

האפשרויות:

1. אגרת רישוי שנתית גבוהה (לא טוב - מעודד נסועה) - כמה גבוהה? 5K ? 10K ? אף אחד לא יעבור על זה בשתיקה ויש רף מסוים שאדם מוכן לשלם עבור מוצר, ראה ערך מחירי הסיגריות בארהב (העלו שם במכה את המחיר יותר מדי ואנשים פשוט הפסיקו לעשן = במקום לראות עליה בהכנסות מיסוי הם קיבלו אפקט הפוך), המקרה היחיד בו אני רואה את זה עובר בשתיקה זה נהגי המוניות שבו אולי הם יראות חיסכון כספי מהענין פרט לכך אני לא רואה את הפרטיים עוברים במצב כזה לחשמלית.

2. מיסוי על החשמל, "חשמל אוטומוטיבי" שיעלה פי 5. (בעייתי - קל מאוד לטעון חצי מהטעינות שלך עם מטען חופשי שקנית באיביי מהשקע של מכונת הכביסה) - מעודד שימוש פיראטי בחשמל וכל מיני קומבניציות לא חוקיות שיהיה קשה לעלות עליהם

3. מיסוי על הקילומטרז' לפי רישום הקילומטרים השנתי בטסט. אפשרות די ריאלית. בדיוק כמו בסעיף הקודם, תמורת 100 שקלים אפשר להוריד בשניות את הקמ' (ואני יודע שלא יאהבו את המשפט הזה מנהלי הפורום, אבל אני פשוט אומר את מה שקורה במציאות - המחיר אגב אמיתי לחלוטין)

4. מערכת "האח הגדול" שנמצאת בשלבי ניסוי שרושמת בדיוק מתי ואיפה נסעת ע"י GPS ומטילה מס דיפרנציאלי כדי למסות את גורמי הפקקים ולעודד נסיעה לעבודה בתח"צ (נתיבי איילון בשמונה בבוקר? שני שקלים לקילומטר. כביש החוף בשבת בשש בבוקר? 10 אגורות לקילומטר) - כל ארגוני זכויות האדם מתנגדות לכך בתוקף, אני לא חושב שמישהו שם שיושב באיזה חמל אמור לעקוב אחרי ומה הרגלי הנסיעה שלי ואני בטוח שכולם יהיו נגד הדבר האידיוטי הזה ושוב זה פתח לפיראטיות, מי יכול לדעת אם אני מנתק את הקופסא הזו או לא ?

תגובתי באדום, רובן כאן פותחות פירצות לעניינים לא חוקיים, שיהיו קשים עד בלתי אפשריים לאכיפה, ובסופו של יום את המחיר נשלם בצורה כזו או אחרת אבל סביר להניח שהנהג הופך להיות פחות פרה חולבת מכרגע.

מסתמן שבאוצר יצטרכו להיות מאוד יצירתיים בכדי לגבות תשלומי מס מהנהגים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

יש אנשים ש125 קמ זה יותר מדיי בשבילהם אל תשכחו,

לגבי העיצוב מבפנים נראה עתידני כמו בסרטים של פעם. מבחוץ זה דג חח

פורסם

לפי הכתבה הזו http://www.themarker.com/dynamo/1.2053764

הטווח האמיתי הוא 70 ק"מ (+ השארת 7 ק"מ ספייר בשביל לא להיתקע בדרך) לדגם שישווק בארץ בקרוב וחבל שכך.

לא הבנתי את מה שנאמר בכתבה:

" מה שהדאיג יותר הוא שאחרי ניתוק המכונית מעמדת הטעינה התברר כי יש לנו רק 130 ק"מ עד לטעינה הבאה."

הרי צריך להיות כתוב 170 ק"מ?! לא? (או שאולי הרכב לא היה טעון במלואו?- אם אכן הדבר ניתן לומר שמישהו מנסה להפחית במתכוון את הביקוש לרכב הנ"ל ביצירת הכתבה- נקודה למחשבה!)

פורסם
כשיש אוטו חשמלי, שלפחות לי יחסוך 20,000 ש"ח נטו בשנה (ואני ממש לא נוסע הרבה), התחלק לך פה איזה אפס? אתה טועה פה בסדר גודל, החשבון האישי שלי של עלות הדלק השנתית שלי (C240 מנוע 2.4 בנזין 12 ק"מ/ליטר) היא: 2K ק"מ לחודש-> 24K ק"מ לשנה-> 2K ליטר אוקטן 95 לשנה-> 15 אש"ח לשנה. שיגרום לאנשים לשכוח איך נראות תחנות הדלק שעקצו אותנו שנים, והכי חשוב שהוא עולה באירופה גם 140K בערך (תלוי בדגם) ויש מדינות שגם 180K ויותר אז זה יקר לכם?

אם רוב הנסיעות שלי הן 100 ק"מ ביום (3,000 ק"מ בחודש) שרובנו נוסעים חצי מזה, אז האוטו הזה מצוין לי אם יש לי בית פרטי (וגם אם לא, עם קצת רצון אפשר לטעון גם בבניין). אתה זקוק לתזכורת בנוגע למגבלות השימוש ברכבים חשמליים? נכתב רבות בשרשור על BP ז"ל כי חסרון אקוטי של הפלואנס החשמליות הוא הטווח המוגבל שתוקע אותך אם לעיתים אתה צריך נסועה של יותר מ 120 ק"מ ליום (וזאת אע"פ הטעינה הכפולה ויכולת החלפת הסוללה), בתור רכב שני (לפיזור ילדים, סידורים בעיר וכו') זה נראה כאופציה אך לא הייתי מסתמך עליו כרכב יחיד במשפחה.

בקשר לנסיעות ארוכות. לא צריך רכב שני. יהיו עמדות טעינה מהירה בקניונים וחניונים של מקומות ציבוריים. בכמה דק' ניתן יהיה

להטעין 80% סוללה ככה אומרים, ואז אפשר יהיה לנסוע גם לאילת/מטולה. רק לבדוק איפה להטעין בדרך. קרא בבקשה את השרשור על BP ז"ל

יש לאוטו הזה בכלל טיפולים שצריך לעשות? כנראה שרק דברים קטנים פה ושם. לא שמן, לא פלגים.. זניח, שני טיפולים בשנה לרכב בנזין יעלו קצת יותר מאלפייה. מה עלות הטיפול בניסאן?

וגם אמינות גבוהה יותר ממנוע בעירה פנימית, פחות דברים יכולים להתקלקל. ברכב מודרני איכותי ישנן מעט תקלות בתקופת אורך החיים המתוכנן שלו (7 שנים/160K ק"מ) כך שזה לא רלוונטי, עלויות התיקונים ברכב חשמלי בן יותר מ 7 שנים אינה ידועה כרגע.

כנראה זה גם האוטו הבא שלי. אזמין נסיעת מבחן עוד חודשיים (לא מתאפשר עכשיו) ונקווה לטוב :-D

תעשה מצווה, קנה פלואנס חשמלית משומשת.:-D

פורסם

1. למה התפלק לי אפס? ואם הצריכת דלק שלי היא 1 ל-8 ולא 1 ל-12 כמו אצלך?

2. אני לא צריך שום תזכורת, פעמים בודדות נסעתי ביום יותר מ-100 ק"מ. לא מגביל אותי בכלל.

3. עם הזמן עלות הטיפולים תהיה יותר גבוהה. חכה לטיפולי 90K ו-120K...

4. "ברכב מודרני איכותי ישנן מעט תקלות" אבל הן ישנן!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בזבוז כסף.

בחצי מחיר קונים סופר מיני בנזין בלי שעות טעינה ובלי טובות, ובהפרש נוסעים כמה שנים טובות (בחישוב של נהג ממוצע).

פורסם
בזבוז כסף.

בחצי מחיר קונים סופר מיני בנזין בלי שעות טעינה ובלי טובות, ובהפרש נוסעים כמה שנים טובות (בחישוב של נהג ממוצע).

הוכחה שהישראלי עדיין לא מוכן לשנות פאזה מרוב "דלק" שהאכילו אותו :idea:

פורסם

מההההההההההההההה?!?!

140K ש"ח זה מחיר פנטסטי? ועוד לפני עלויות התקנה שציינו פה?

140K ש"ח זה- הכנסנו לך עמוק עמוק בפנים, שמנו לך ג'ערה של וזלין בבגאז' שיקל על ההוצאה.

ב-100K אני קונה מיני אירופאית מאובזרת, ונשאר עם 40K בכיס לדלק. וגם נוסע ברכב עם מנוע שעושה קולות גבריים (טוב, אולי לא V6, אבל לפחות עושה צליל של מנוע).

מי שקונה אותה במחיר הזה הוא פשוט פראייר. אין לי מילה אחרת.

172

פורסם
הוכחה שהישראלי עדיין לא מוכן לשנות פאזה מרוב "דלק" שהאכילו אותו :idea:

ההוכחה שהישראלי עדיין לא מוכן לשלם מחירים מופרכים, והכל בשם ה-"ירוק" וה-"קיימות". מילים שהומצאו על מנת לחלוב כסף מאנשים במאה ה-21. בדיוק כמו טרור, אגב.

172

פורסם
בזבוז כסף.

בחצי מחיר קונים סופר מיני בנזין

ב-100K אני קונה מיני אירופאית מאובזרת, ונשאר עם 40K בכיס לדלק.

אז כל מי שקונה משפחתית (נגיד גולף) בכזה מחיר הוא עוד יותר פראייר כי הוא צריך גם לתדלק אותה, לא? ומי שקונה פסאט בכלל דביל...

בואו כולנו נקנה מכוניות מיני. עזבו חדשות, אפשר לקנות משומשות ב-20K וישאר 120K לדלק!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

^ + 1

גם אני מאד ״אוהב״ את החוכמולוגים שמשווים מין שאינו במינו. ובכלל למה לא לרכוש רכב מיני מאובזר ידני ב- 60 אלף ש״ח זה או בכלל נלך ברגל זה אפילו יותר חסכוני!

אז הניסן ליף היא רכב משפחתי קומפקטי בתצורת האצ׳בק ולכן צריך להשוותו לקטגוריה זו. מחירי הרכבים בקטגוריה זו נעים סביב 125 אלף ש״ח עד ל- 145 אלף ש״ח, תלוי במנוע וברמת הגימור (אני לא מכליל את דגמי הפרימיום היקרים יותר).

לכן המחיר של הניסן לייף הוא לא רק פנטסטי אלא מדובר במחיר מציאה, פשוט כך ( בהנחה שטווח הנסיעה מתאים לצרכים שלך. עכשיו אני מחכה לחוכמולוגים הנוספים שיגיבו שרכב חשמלי הוא הרבה פחות מורכב מרכב בנזין ולכן צריך לעלות פחות. זה אולי נכון אבל הסוללה מאד יקרה והיא כלולה במחיר הלייף. הרנו החשמלית של בטר פלייס לצורך הדוגמא הייתה צריכה לעלות כ- 200 אלף ש״ח אם הייתה נמכרת לצרכן עם הסוללה וללא חבילת שימוש. מלבד זאת מדובר בהיקפי מכירה נמוכים עדיין ולכן עלויות החלקים והייצור עדיין גבוהים. ברגע שהמכירות יעלו גם העלויות ירדו).

עכשיו הדבר החשוב ביותר הוא שעלויות הנסיעה, דהיינו עלות החשמל היא רגילה כמו בבית וזה אומר עלות נמוכה מאד ואת החסכון הזה צריך להוריד ממחיר הרכישה. במקרה של הניסן לייף צריך להוסיף 5,000 ש״ח על עמדת טעינה אבל היא תוכל לשמש אותך גם לרכבים עתידיים נטענים.

ולסיכום באופן כללי, בפעם המאה אלף שאני מציין זאת, ההפרש של 40 אלף ש״ח, בין רכב שעולה 100 אלף ש״ח לבין רכב שעולה 140 אלף ש״ח, הוא לא סכום כסף שכולו מתאדה ונעלם וכביכול יכולת להשתמש בו ולרכוש דלק אם היית רוכש את הרכב הזול יותר. אתה הרי מוכר את הרכב כמשומש.

לכן על ה- 40 אלף ש״ח האלו יש רק ירידת ערך, כך שנניח שאתה מחזיק את הניסן לייף במשך 3 שנים ונניח ירידת ערך של 10 אחוז לשנה (ולגבי שאלת ירידת הערך אכן יש סימן שאלה) אז ה- 40 אלף ש״ח יהיו שווים 29,160 ש״ח (40,000x0.9x0.9x0.9=29,160 ש״ח). כלומר הפסדת רק 11 אלף ש״ח (ולא 40 אלף ש״ח) שבהם יכולת לתדלק ברכב הזול יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

יכול להיות שההשוואה לרכב מיני לא במקום, אבל עדיין 140 אלף ש״ח הוא מחיר מופרז לטעמי.

חישוב ירידת הערך שערכת כלל לא רלוונטי. ההפסד גדול יותר מרכב מקביל זול יותר וזה מה שחשוב.

אני בכלל סולד (ואף מפחד), בתור חובב רכב, מכל מכוניות הגאדג׳טים החשמליות השקטות האלה. בעתיד הן ינהגו את עצמן ויהרגו את חויית הנהיגה. אולי גם בגלל זה אני כל כל שלילי בעניין.

בהצלחה ליבואן.

172

פורסם

נראה לי שישראל היא המדינה היחיד בעולם שהמיסוי הירוק עובד אצלה הפוך :oops:.

איך למה ועוד פעם איך? 140K לחשמלי?? זה טירוף בדיוק כמו שהציעו את הרנו פלואנס של בטר פלייס ב-150K.

מדינת ישראל מנסה לעודד צריכה בזבזנית ומזהמת מאשר ירוקה וחסכונית(זה כידוע משרת אינטרסים של הרבה אנשים)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...