Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע עבר מאז שקיבלתי את הסוויפט שהזמנתי מהעבודה ואני מעוניין להביע את התרשמותי מהרכב.

אני לא אצטט את הנתונים הרשמיים מהקטלוג ומהמפרט הטכני, הרי כולם יודעים לעשות זאת אם ירצו.

הסוויפט עגלה. בזה מסתכם העניין.

להתראות.

:wink:

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמישהו יסביר לאדון שמוליק, שכביכול נחשב לאחד שמבין בענף הרכב, שלעשות מבחן ללא אבטיח זו פשוט חוסר מקצועיות. :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא לעניין. להשוות אותה למיאטה ;)

דווקא מהנהיגה שלי על סוויפט אוטומטית וידנית זכור לי רכב תזזיתי משהו, זריז יחסית.

אבל הכול יחסי בחיים :)

העיקר שאתה ״נהנה״.

פורסם

טוב, הגיע הזמן לקצת רצינות.

במבט ראשון הסוויפט הנוכחית נראית דומה לסוויפט הקודמת אך רואים שהמימדים גדלו. סה"כ עיצוב הדש-בורד והקונסולה המרכזית נעימים לעין ולא עמוסים בכפתורים, אבל התחושה הזולה הזו שכולם מכירים מהמכוניות של שנות ה-90, מגיעה גם כאן. הדש-בורד עשוי כולו מפלסטיק, אך עם עיצוב מודרני מעט מודרני.

המושבים בסוויפט יחסית נוחים ומאפשרים נהיגה רצופה של כמה שעות. היום לדוגמא עשיתי 150 ק"מ לכל כיוון ברציפות ולא הרגשתי עייפות מהנסיעה הארוכה (ולאחרונה אני לא ישן טוב בלילה, דבר שהיה גורם לי ליפול על המיטה אחרי יום כזה). סה"כ היא יותר "מכונית" מהספלאש, אבל עדיין מקבלים את הרושם שלא רצו להשקיע ברכב וחבל, כי היא מחירה הגבוה אינו מצדיק את האבזור והאיכות ולמעשה יש אלטרנטיבות טובות יותר וזולות יותר, למשל הרנו קליאו/208 של פיג'ו ועוד.

הנהיגה במכונית יחסית נוחה והתנהגות הכביש מפתיעה לטובה. יש לי כביש מדהים ליד הבית שלי בכפר אדומים שבו אני מידי פעם נהנה ולמעשה למדתי להכיר את הכביש ואת המגבלות שבו. בחנתי לא מעט מכוניות שם, והסוזוקי הפתיעה אותי. בכביש מפותל שבו העיקולים מאוד קרובים לזה לזה, המכונית משנה כיוון מבלי לאבד את עצמה ונשארת יציבה למרות צמיגיה הדקים. ההגה מרגיש מעט מנותק, אבל אפשר לחיות איתו. סה"כ התרשמתי לטובה.

סוגיית המנוע. כן, המנוע עגלה. סוזוקי פגעו בסוויפט כשהחליטו להוריד את הנפח ואת ההספק על מנת שהיא תהיה מעט יותר חסכונית (והיא חסכונית). אני מניח שבגלל שהמנוע עדיין חדש, הוא לא נפתח, אבל בנינו, כמה זה באמת ישפר אם בכלל?. גיר 4 ההילוכים הוא מיושן, ובעזרת כפתור O/D ניתן להוריד הילוך ולנעול אותו. חבל שהוא לא מתפקד כמו כפתור ה-HOLD כמו במאזדה שמאפשר להוריד הילוך בכל מצב שהתיבה נמצאת, ולא רק בהילוך D. חבל שהם לא השתמשו בתיבת טיפטרוניק עם שיפטרים בהגה, זה היה משדרג את האוטו, לפחות לטעמי.

חסכון בדלק. המכונית חסכונית. היום למשל נסעתי מכפר אדומים לבאר שבע עם מזגן ובחזרה כשיושב לצידי בחור גדול במשקל 110 ק"ג. המכונית נסעה כ-290 ק"מ וצרכה כ-17 ליטר (בוצע תדלוק מיד כשחזרתי, באותו המקום שבו תדלקתי לפני הנסיעה), מה שאומר תצרוכת דלק של 1:17. אני מניח שזה יכול להשתפר במשך הזמן.

סה"כ הסוויפט היא מכונית סבירה +, אבל הפשטות בתא הנוסעים והמנוע החלש קצת מקלקלים לה. ציפיתי למעט יותר.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

איני יודע כמה אתה שילמת תמורת הסויפט שלך. אני קניתי אותה לפני 3 חודשים במחיר שהיה 13-15 אש"ח פחות מהמתחרות. אז אין לי קונסולה בצורת אייפד - אבל מה זה משנה. אני צריך כלי שיוביל אותי לעבודה והביתה ואת זה היא עושה מצויין. גם מבחינת כוח אני מרגיש את ההבדל מול ה-SX4, אבל עדיין בדרך כלל בעליה של פרויד אני בנתיב השמאלי מהסיבות הנכונות.

דווקא צריכת הדלק שלי פחות טובה משלך (סביב 1:13), אולי בגלל אופי הנהיגה שלי - הפקקים והגבעות של חיפה. עדיין פחות מה-1:10 של ה-SX4 וודאי פחות מה-1:7-8 של המזאזדה 3 שהוחזרה בשמחה רבה לאלבר.

ובמפתיע - תא המטען הזעיר שלה מסוגל להכיל לא מעט אבטיחים. תמונות בעונה הבאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן חברים. עדכון קל.

אתמול חזרנו מחופש באילת (אני וחברה שלי וקצת תיקים) ומד האוץ נמצא כרגע קצת פחות מ-7500 ק"מ.

התרגלתי לאוטו. הוא יחסית נוח, עם ביצועים סבירים. תצרוכת הדלק מעולה. רגע לפני שירדנו לאילת הרכב תודלק. 300 ק"מ עברו מרגע התדלוק (אזור תעשייה מישור אדומים) ועד אילת ורק 1/3 מיכל נגמר ותצרוכת הדלק הממוצעת הייתה 5 ליטר ל-100 ק"מ. כיוון שנשארו לי כ-2/3 דלק במיכל, החלטתי שניסע חזרה הבייתה ללא תדלוק וללא עצירות. היום נשאר לי עוד רבע מיכל ורק מחר בחזרה הבייתה מהעבודה אני אתדלק.

בסה"כ, נראה לי שאני מגיע ל-720 ק"מ על מיכל מלא.

נקודה מעט רעה על הגיר. לעיתים הגיר מחליט לא להעלות הילוך מ-3 ל-4 וסל"ד המנוע נשאר גבוה. רק בעת עזיבת דוושת הגז ולאחר מס. שניות, ההילוך עולה ל-4.

בכל אופן, התחלתי לאהוב את הרכב.

• תוכן חדש...