רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,554 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 457 צפיות
מבחן מחמיר שביצע ה-IIHS האמריקני למכוניות קטנות, מצא כי אף אחת מהן אינה מציעה רמת בטיחות מספקת. שברולט ספארק ומאזדה 2 היו היחידות ששרדו - בערך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4479855,00.html
הודעה אחרונה מאת Liron97, -
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. עברה לה כמעט חצי שנה שלי עם הקורסה OPC, חשבתי לשתף בכמה תובנות חוויות והוצאות שחוויתי בתקופה. אני מאוד נהנה עם הרכב, לאחר שבירת ראש רצינית לפני הקניה הגעתי למסקנה שבתקציב שהיה לי ובדרישה לרכב חדש פשוט לא היתה ברירה אלה ללכת על הקורסה. חויית נהיגה כזו ברמת המחיר שהוצע לי פשוט לא היתה קיימת בשום דגם אחר של יצרן שמשווק בארץ. הרכב אומנם לא הקל בקטגוריה 1280 ק"ג בכולל, אבל הספק של 192 כ"ס ו 230NM של מומנט + 260NM באוברבוסט מזיזים אותו לא רע בכלל. כמובן שבהתחלה היה הצורך להתרגל כי הגעתי מרכב אטמוספרי רגיל אומנם ידני, אבל במהרה התחלתי להרגיש בנוח יותר לדחוף אותו לקצה היכולת שלי. כמה טיולים במרכז ובצפון ולאט לאט התחלתי לעלות על הדברים שהפר…
הודעה אחרונה מאת evgeni432, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 878 צפיות
היי, ראיתי שיש שרשור גדול שעוסק בזה אבל רציתי לשאול שאלה יותר ספציפית. האם קיים DVR שמתחבר לLCD של הרכב (MAZDA CX5) ? והאם יש אופציה לצלם גם קדימה וגם אחורה או שצריך לקנות 2 מצלמות נפרדות ? פשוט דפקו לי את האוטו פעמיים ביומיים האחרונים (קדימה ואחורה) וזה כבר נראה לי הכרחי.... תודה
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברים, אני מתקשה למצוא גגון לרכב הזה. כמה בעלי מקצוע בבאר שבע לא נתנו פיתרון. אני מחפש גגון שיהיה לרוחב האוטו, בניגוד לגגון ה"מקורי" שהוא לאורך האוטו, ועליו מלבישים שני מוטות לרוחב האוטו. מצורפות תמונות של חיבורי הגגון לרכב , הצעות או הפניות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 936 צפיות
שלום חברים: מה דעתכם על הבדיקה הזו? http://cars.walla.co.il/?w=/4734/2714338 לא יודע למה, אבל מריח לי לא טוב, כמו מסע יחסי ציבור שנועד ליפסול את מיטב התוצרת של יפן ואירופה והמלצה על תוצרת ארה"ב... ניראה שהכינו בדקדקנות בדיקה שתפספס בידיוק את קצה השילדה שנועד לפספס על המ"מ את אזורי הפגיעה כם שכל עוצמת הפגיעה תיהיה על הפח הדק של הכנף וכו'. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת motyko, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע עם יש כאן בפורום, אז הנה כמה תמונות ממה שיצא לי. החלופו נורות בבקרת אקלים כולל תא מצת ופאנל הילוכים. למי שרוצה נשארו אצלי מלא מנורות לד (50 אגורות למנורה) אפשר לבוא אליי אני אעזור בפירוק והרכבה
הודעה אחרונה מאת HiTRuN, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שבוע טוב. 1- ברשותי רכב פיג"ו 307 שנת 2002,בשנה האחרונה אני מבוטח בביטוח ישיר וקיבלתי מהם הצעה לחידוש הביטוח. אני צריך בבקשה המלצה לסוכן ביטוח אמין מאיזור השרון/מרכז. 2- אני מתלבט אם לעשות ביטוח מקיף לרכב שהמחירון שלו 17K~. ההצעה שקיבלתי מביטוח ישיר: צד ג"-930 ש"ח. חובה-1360 ש"ח. מקיף-2000 ש"ח. מקיף חלקי (לא כולל גניבת הרכב)-1800 ש"ח. תודה רבה בני.
הודעה אחרונה מאת lalidor, -
נזקי בלימת חירום 1 2 3
מאת den4eek-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
האם בלימת חירום עלולה לגרום לנזקים כלשהם לרכב? אם כן, אז איזה? ומאילו מהירויות? האם ברכבים עם ABS המצב שונה?
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לאורך כל הטיול שעשיתי בארה"ב(חוף לחוף), יצא לי להיות בכמה מוזיאונים ותערוכות. 40 מדינות, 3 מחוזות קנדים, 27,317 מייל, 1014,42 גלונים של דלק ואאוטבק אחת מדהימה! הטובה ביותר לפי דעתי, היית GOOD-GUYS בקליפורניה.(מעל 3500 רכבים) היו גם את The national automobile museum reno , LeMay – America’s Car Museum , warner brothers הבייבי ברקע יש עוד אלפי תמונות, אם יש ביקוש אעלה..
הודעה אחרונה מאת Edvin18, -
- 3 תגובות
- 826 צפיות
שנתיים על הכביש, 25,738 ק"מ. 1. צריכת הדלק הממוצעת בשנה השניה היא 17.2 ק"מ/ליטר לעומת 18.0 בשנה הראשונה. אופי מסלול הנסיעה נשאר כשהיה (90% בעיר, מהירות ממוצעת כ-20 קמ"ש), סיגנון הנהיגה לא השתנה (רגוע, לפי כללי הנהיגה הנכונים לרכב היברידי) ולכן לא ברורה לי סיבת העליה בצריכת הדלק. נחכה ונראה אם זו תחילתה של מגמה. 2. צריכת הדלק משתנה לפי העונה, עולה בקיץ, יורדת בחורף. ראו גרף של צריכת הדלק לכל מילוי (מיכל מלא) לפי חודשים: 3. לא היו שום תקלות, לא התפתחו קירקושים, לא התפרקו חלקים, הכל תקין. 4. הטיפול השני (בתום שנתיים) עלה 1,056 ש"ח כולל החלפת זוג מגבים קדמיים שהתייבשו. 5. ולסיום, מילה טובה על טויוטה: בזמנו האוטו נמכר עם ערכת ניפוח בלבד ובגלל זה קניתי אז בסוכנות …
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
ואפילו יצא לי חרוז. אבל חרוז מצחין. מה לעשות, רצה הגורל ולאבא שלי יש אודי A4 ידנית חביבה משנת 1996. הרכב בסה"כ אמין מאד, לא נרשמו תקלות מיוחדות. לפני חודש המזגן הפסיק לעבוד. בבדיקה של מוסך היבואן (אבא שלי יקה..) התברר שהמפוח של המזגן הלך לעולמו. ביררנו לגבי המחיר והאזניים שלנו עלו באש. " 4000 שקל לפני מע"מ, לפני עבודה ולפני מס אשכנזים. אם תרצה משומש אז זה 1800 אבל אין אחריות." "כמה זה עבודה?" "שעתיים של שעתון המוסך, בערך 600 שקל לפני מע"מ" תענוג. בהחלט מחיר שפוי. הם בכלל מפסידים עלינו. שניה לפני שאבאל'ה הכניס את היד לכיס, אמרתי לו שיחכה. איביי. חיפוש מק"ט, 20 שניות והיעד נמצא. חלק OEM של VALEO במחיר של.... תנחשו לא תדעו ב…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000912656#fromelement=hp_morearticles
הודעה אחרונה מאת -אודי-, -
-
מפגש נוסף, כמעט אותם אנשים, מכוניות קצת שונות, תהנו. נפגשים ב-6:45 (שימו לב לרכב השלישי, 106 ראלי!!!! אני אישית התרגשתי, ייבוא מסקוטלנד). מכאן יצאנו לנסיעה, הפג'טה קצת השתרכה מאחור אבל מיתנו את הקצב אז היה בסדר, בכל אופן יצא שבמהלך הנסיעה עקבתי אחרי ה-458 ומאחוריי 430 סקודריה, בהמשך אספר על המחמאה ש"קיבלתי". כשהגענו לחניון הקבוע חיכו לנו 2 רכבים מאוד מיוחדים: ב.מ.וו M3 E30 פורשה 964 ספידסטר ממשיכים לרכבים הרגילים: צמד 355 ברלינטות יפהפיות (הימנית כרגע בתהליך שיפוץ ובעוד חודש נכנסת ל-engine rebuild, לא לפני שהבן שלי יקבל עליה סיבוב שבוע הבא). מיד ממשיכים...
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
חשבתם על זה פעם? החברה שעוסקים בצורה רצינית בכל הקשור לשיפור הרכב שלהם, משקיעים זמן, כח, המון המון המון כסף. מה הלאה? לי יש רכב בנוי בצורה כמעט מושלמת, בלמים מחוזקים, קיט הנמכה שלם, STAGE 3 APR , צמיגים סליקס, אבזור בטיחות מתקדם... ו.. מה הלאה? מה אני יכול לעשות עם כל זה? חוץ מלהגיע מ-0 ל-100 בכמה שניות ואז להתפס ע"י שוטר ולהיות מואשם בנהיגה בקלות דעת? מה אתם עושים? איפה אתם נהנים עם הרכב שלכם בלי להרים את אפם המקורזל של אלו שנושמים אבל מתים מבפנים?
הודעה אחרונה מאת elik0, -
מדריך מצולם - כך תבצעו טסט לרכב בשלום: בעקבות השאלות מידי פעם (בעיקר ע"י נהגים חדשים) של "איך עושים טסט לאוטו", או לחלופין נהגים ונהגות שמפחדים להעביר בעצמם ומסתייעים בשירות מוסך בתשלום ללא צורך, אני מפרסם את המדריך הבא. מקווה שיעזור. תיעוד מהלך מבחן הרישוי השנתי l צילום: stio שלב 1: שלמו על המבחן בשלב הראשון גשו למשרד המכון, ושלמו את אגרת המבחן השנתי. היום האגרה עומדת (כולל בדיקת זיהום אוויר) על 92 ש"ח. יש להציג תעודת ביטוח חובה בתוקף. במידה והרכב אינו רשום על שמכם, יש צורך להציג ייפוי כוח - או לשלוח בפקס כזה באופן מיידי, אחרת לא תוכלו לעבור את הטסט. שלב 2: כנסו למסלול הטסט בשלב השני התקדמו עם הרכב לקראת מסלול הרישוי, כבו רדיו ופתחו חלונות. …
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
אין כזו קטגוריה בלוי יצחק / יד2, ולכן התהיה. אם יש לכם ניסיון - אשמח לשמוע. [הרכב היה תקופה קצרה יחסית בתפקיד, חודשיים, אבל דפק במסגרתה 6K ק"מ, אם כי כנראה לא אצל עיתונאים] נא להשתדל להגיב לשאלה ספציפית, באופן תיאורטי אך מעשי , וללא קשר ליבואן/רכב... תודה
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הרכב עבר את גיל 15, והבנתי שצריך להביא אישור בלמים לצורך מעבר הטסט. מבקש המלצה למוסך כללי באזור חיפה שעושה בדיקות כאלה, שיהיה אמין ולא יקר. הרכב הוא רובר 216 שנת 98. תודה
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
באחרונה רבו פה בפורום קטרוגים והספדים על קבוצת פיאט ומותגיה ההולכים ומתדרדרים. ייתכן שבהיבט היצע הדגמים לאירופה וביתר מיקוד לשוק המקומי ניתן להבין את התסכול והביקורת בקרב חובבי הרכב בפורום. אולם, בהיבט הגלובלי הכולל של הקונצרן התמונה שונה לגמרי. מסתבר , כי אדון סרג'יו מרקיונה מבין דבר או שניים בפיננסים בכלל ובתחום הרכב בפרט. ראו את החדשות : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4472431,00.html http://www.usatoday.com/story/money/cars/2014/01/01/fiat-chrysler-uaw-stake-ipo/4279411/ http://www.reuters.com/article/2014/01/01/us-fiat-chrysler-veba-idUSBREA000FK20140101 http://business.time.com/2014/01/01/fiat-buys-out-chrysler/ ראו את האנליסטים של ב…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
http://cars.walla.co.il/?w=%2F4700%2F2713841 ידוע שהשוטרים משקרים בנתינת דוחות. אז עכשיו אם אני לא בא לשוטר טוב בעין עם הבימר, הוא יוכל לשלול לי את הרשיון ללא חובת הוכחה?
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 987 צפיות
מדובר בעליה של 9% לעומת מספר המכירות של הדגם בשנת 2012. כמובן שמדובר בגולף החדשה, דור VII. במקום השני מככבת פורד פיאסטה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4481059,00.html
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש לקנות שמן גיר למרצדס שתואם למפרט 236.14 שקיים מהחברות הבאות: Mercedes-Benz Automatik-Getriebeöl MB 236.14 MB 236.14 ATF NAG2VSport A 001 989 68 03 Aral Getriebeöl ATF M14 Fuchs TITAN ATF 4134 LIQUI MOLY TOP TEC ATF 1600 LUKOIL ATF SYNTH M 14 Mobil ATF 134 MOTUL ATF 236.14 OMV ATF M plus Q8 AUTO 25 Shell ATF134 Shell SPIRAX S6 ATF 134M TUTELA TRANSMISSION STARFLUID 7S Valvoline SYNPOWER ATF 134 אם מישהו שמע\ראה\ יודע אשמח לקבל כיוון.. באיזור צפון\מרכז תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
(מנהלים: לא ממש ידעתי איפה לפתוח את הנושא, אז פתחתי במחדלי) שלום לכולם, יש לי סובארו אאוטבק 2006 שקניתי לפני חודשיים והגיע הזמן והק"מ לטיפול 135K. אני מאיזור רחובות, יכול להרחיק קצת למוסך איכותי נגיד עד חולון-ראשון-אשדוד-ואפילו ת"א. 1. ההתלבטות העיקרית שלי היא האם לטפל במוסך מורשה או במוסך לא-מורשה? אני מניח שזה תלוי במוסך עצמו. בשני המקרים אני מעדיף קודם איכות ואח"כ מחיר, אבל עד גבול מסוים. 2. בעלי סובארו: רשמו המלצותיכם מניסיון למוסך מורשה \ לא-מורשה. אני מתכנן להישאר עם הרכב הרבה זמן ולא חושב למכור. מצד שני, מהניסיון שלי למדתי שלפעמים תכנונים שעושים יכולים להתנפץ יופי-יופי. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השיווק של ה-MG350 הופסק לבנתיים, כי המנוע לא עומד בתקנים החדשים. אבל כנראה שלובינסקי לא לומדים מהטעות של גרייט וול עם הסופר מיני שלהם ולפי השמועות הם יתמחרו את גרסת הטורבו של ה-MG350 בסביבות ה-130 אלף שקלים. http://www.auto.co.il/כתבה-30801-MG-ישראל-מתחדשת.aspx לדעתי 115 אלף צריך להשאר המחיר של גרסת הטורבו, כי גם ככה הגרסה האטמוספרית נמכרה ברובה או במבצעים או לחברות ליסינג. אין להם סיכוי מכור ב-130 אלף, בייחוד שיש את אופל אסטרה ברלינה באותו מחיר. ומי שעדין חושב שהפרמיה על גרסת הטורבו מוצדקת שיבדוק את המחיר של סיאט טולדו (גם תת-משפחתית מוגדשת)
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום היה כנראה היום הכי כיפי שהיה לי באסטוניה (עם בגדים ). סופ"ש שעבר הייתי במסלול הקל"בי עם הניסאן ונהגתי כמו ילדה קטנה עם קוקיות. הפעם לבימר יש מצבר חדש ואין תירוצים. השכם בבוקר (13:30) יצאתי מהבית ושמתי פעמיי ללייטצה. לא יאומן - אפילו גררתי לשם את עומר. מגיע למקום ו...מה קורה פה? עשרות מכוניות מכל הסוגים ממלאות את החנייה ותור ארוך משתרך בכניסה למסלול. מה מסתבר - המסלול חינם אין כסף והאסטונים מגיעים בהמוניהם (שתבינו, בימים אחרים המסלול עולה 10 יורו לשעה והוא כמעט ריק). טוב, נכנס לעמדת ה(אין)תשלום ושואל מה אני צריך בשביל לעלות. הפקידה נותנת לי דף מצ'וקמק למלא, ומבקשת ממני לתת אותו למרשל בכניסה למסלול. איזה דף ואיזה בטיח. מעניין לו ת'תחת אם נרשמתי. מעניין לו ג…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני יודע שזה משהו סודי כזה אבל אני באמת רוצה לדעת הערכה. למכס יש מחירון לגבי כל רכב שמיובא ואני רוצה לייבא אישית והייתי שמח לדעת סביב איזה מחיר מדברים על הרכב שאני מייבא. כדי שאדע לאחר כל החישובים אם בכלל משתלם לייבא אותו. מדובר ב X5 החדשה 35D.
הודעה אחרונה מאת tomerm, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קרדיט לצלם מהפייסבוק.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
שלום לכם. רציתי בבקשה לשאול ממה נגזרים מחירי הצרפתיות הנמוכות ולמה תמיד אני נתקל במשפט "השתגעת לשלם מחירון על צרפתית"? למשל המגאן 2 , למשל הסיטרואן C4 (אני עוקב אחרי כמה כאלה ביד 2 וזה נראה כמו חתונה קתולית ) , למשל פיג'ו 307 שגם הן מדשדשות להם בנחת בלוחות. האם המצב ברכבים שכאילו ספורטיביים משתנה ? נניח בסיטרואן VTS או VTR או למשל 307XSI . לגבי הדגמים הרגילים הבנתי שאין להם סיכוי להשיג מחירון ונמכרים באלפים פחות ממחירון , מה קורה לגבי שאר הדגמים? VTS או VTR ? או C2 ? הם מגיעים למחירון ? מה עם ה307XSI האם ברכב כזה (ידני) נניח שהוא שמור ומטופל הרכב ימכר במחירון ?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב, לפני כמה ימים אבא שלי הפקיד את האוטו שלו (407) במוסך שבו הוא מטפל באופן קבוע כבר כמה שנים, לצורך החלפת טיימינג. במהלך הפעולה נשבר ראש של בורג, (בתמונה מוקף באדום), וכתוצאה מזה התחילו לקדוח את הבורג על מנת להוציא אותו. במהלך הקידוח וההוצאה של הבורג (שלקחה משום מה, מספר ימים, שבהם הוא הפסיד עבודה והרבה עצבים) יצא מצב שהחריטה נפגעה במקום שבו היה הבורג, וחלק ממנה פשוט נשחק. מה שאומר לדוגמא שהבורג היה מתברג לאורך 4 ס"מ, עכשיו מחזיקים אותו רק 3. אחרי שהחזירו לו היום את הרכב, אמרו לו בפירוש למכור את האוטו כמה שיותר מהר.. מה הסיכונים בנסיעה כזאת? ומה אפשר לעשות עם המוסך ? מקווה לעזרתכם כי אף פעם לא ניתקלנו במצב כזה.. מצורפת תמונה.
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים אני יודע שמדובר על פורום מכוניות אך שאלתי לגבי צמיגים של עגלת תינוק (וכן הצמיגים מתנפחים) העגלה הולכת לאחסון במחסן קריר ומוצל (לתקופה של שנתיים) חשבתי שיהיה לא רע למרוח אותם בשמן זית על מנת להמנע מסדקים עקב אי תנועה האם לדעתך זה רעיון טוב או לא? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2639061 מעולם לא נהגתי בדור האחרון של המיאטה, אבל כשנהגתי בדור הקודם זכורה לי חוויה מאוד, אבל מאוד מהנה. לא יודע אם השינוי הזה במנועים ישפיע, אבל משהו אומר לי שזה ייצור קצת בעיות. מנוע קטן נפח מוגדש עוד יעבור בקלות יחסית, הרי כל העולם כבר התרגל לזה, אבל מנוע דיזל ברכב ספורט? אני יודע שיש רכבים כאלה, ואני אפילו חובב מאוד גדול של דיזל, במיוחד את הרי המומנט שמנוע כזה יודע להוציא, אבל משום מה לא נראה לי שזה יצליח כל כך... בכל מקרה, כנראה שרק בפרנקפורט נגלה...
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 368 אורחים (הצג רשימה מלאה)