Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפגש נוסף, כמעט אותם אנשים, מכוניות קצת שונות, תהנו.

נפגשים ב-6:45 (שימו לב לרכב השלישי, 106 ראלי!!!! אני אישית התרגשתי, ייבוא מסקוטלנד).

1620756_10152011731999962_1845557014_n.jpg

1509313_10152011732144962_1282629712_n.jpg

מכאן יצאנו לנסיעה, הפג'טה קצת השתרכה מאחור אבל מיתנו את הקצב אז היה בסדר, בכל אופן יצא שבמהלך הנסיעה עקבתי אחרי ה-458 ומאחוריי 430 סקודריה, בהמשך אספר על המחמאה ש"קיבלתי".

כשהגענו לחניון הקבוע חיכו לנו 2 רכבים מאוד מיוחדים:

ב.מ.וו M3 E30

1509313_10152011728994962_2086761203_n.jpg

1555424_10152011729189962_986748112_n.jpg

פורשה 964 ספידסטר

1625745_10152011731874962_2006960386_n.jpg

ממשיכים לרכבים הרגילים:

1517570_10152011730924962_86827736_n.jpg

1620888_10152011730159962_486260150_n.jpg

צמד 355 ברלינטות יפהפיות (הימנית כרגע בתהליך שיפוץ ובעוד חודש נכנסת ל-engine rebuild, לא לפני שהבן שלי יקבל עליה סיבוב שבוע הבא).

1557678_10152011729859962_1939642486_n.jpg

מיד ממשיכים...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחחח האליזות האלו...

מת לצעצוע הלא פרקטי הזה.

כמה חבל שאני גר במדינה מאותגרת-מוטורית.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם (נערך)

1234632_10152011729494962_63877514_n.jpg

1604532_10152011731054962_1288233993_n.jpg

1507635_10152011730694962_1987501964_n.jpg

1535748_324225411049407_1658984515_n.jpg

אם כבר המכונית שלי אז הנה המחמאה ש"קיבלתי", בתום הנהיגה לחניון הקבוע, כאמור מלפני 458 ומאחורי 430 סקודריה, מחנים רכבים ומגיע אלי בעל ה-458 להחמיא על הסאונד של הרכב.

עוברות 5 דקות מגיע אלי גם בעל הסקודריה להגיד את אותו דבר...

ישר עלה חיוך, אחלה מחמאה לקבל מבעלים של רכבים שנשמעים מדהים.

נגענו ברכב שלי, אני סוגר כמעט שנה איתו ואשתף אתכם ברשמים שלי ממנו.

ראשית, שנת 2003, נרכש עם 40K ק"מ על השעון, כרגע עומד על קצת מעל 48K קילומטרים, הסיבה העיקרית לרכישת הרכב היתה צורך\רצון ברכב גדול יותר, כזה שאפשר לשים בו 2 מושבי בטיחות ועוד ישאר מקום לנוסע שלישי בנוחות, על הדרך היתה שאיפה שהרכב יהיה כמה שיותר ספורטיבי מבחינת ביצועים והתנהגות ובתקציב שפוי.

השילוב של הרבה דרישות שחלקן מתנגשות אחת עם השניה הוביל לרכישת הבהמה הזאת.

מבחוץ- בקצרה כי זה עניין של טעם, אישית לא התעוורתי מהכיעור אבל ראיתי מכוניות יפות יותר בחיי, סה"כ נראית כמו שמצפים מ-E קלאס- נראית מכובדת ומי שהמילה "קאליפר" היא סינית עבורו לא יבין מה ההבדל בין ה-E שלי לכל E אחרת על הכביש- הרכב לא נראה או מזכיר ספורטיביות.

מבפנים- הרכב נוח מאוד גם עבור 5 מבוגרים ומאוד מפנק- מושבי מסאז' דינמיים עם המון אפשרויות כיוון, בקרת אקלים מפוצלת ל-4 איזורים, מערכת הרמן קרדן עם מגבר\סאב ולא מעט אלמנטים בדלתות, חימום\קירור מושבים קדמי ואחורי, וילונות אינטגרליים בדלתות+ חשמלי בשמשה אחורית, חלון שמש, כניסה והנעה ללא מפתח, "כניסה\יציאה נוחה" שדואגת להרחיק את גלגל ההגה ולקחת את המושב אחורה בצורה אוטומטית כדי לאפשר כניסה נוחה למושב הנהג (מיד עם ההנעה הכל חוזר למקומו כפי ששמור בזכרון) ועוד מליון פיצ'רים שמטרתם לדאוג לכך שהנסיעה\נהיגה תעבור בנוחות.

ביצועים- מנוע 5.5 ליטר V8 עם מגדש על בגודל של מיניבר מפיק במקור 469 כ"ס וכ-71 קג"מ במנוע, אחרי שדרוג תוכנה כ-520-525 כ"ס וכ-79 קג"מ במנוע, זה אומר שכשהכביש באיכות נורמלית והצמיגים אוחזים כמו שצריך היא תשגר אתכם ל-100 קמ"שׁ באיזור ה-4.0 שניות ועם בעיטת מומנט שלא ממש נחלשת גם כשאתם ב-230 קמ"שׁ.

הרכב מפתח מהירות בצורה פנומנלית ולא פעם הדליק לי נורת בקרת אחיזה\משיכה כשהייתי על 130 קמ"ש ונתתי קיקדאון על כביש מעט לח.

הגיר הינו אוטומטי 5 הילוכים עם 3 מצבים- רגיל (קומפורט), ידני (תפעול מההגה) ומצב ספורט.

במצב רגיל הנסיעה מאוד נעימה ונינוחה, הרכב לא ממהר להכניס את הסופרצ'ארג'ר לפעולה וזה מצב "ברירת המחדל".

מצב ידני נותן לך לשלוט בעניינים, הוא מאפשר לשבת על המנתק בלי להעלות הילוכים אבל הוא כן יוריד הילוך אם יזהה שהמהירות נמוכה מדי להילוך (ניתן להחליף תוכנת ניהול גיר ולהפוך אותו לידני שלא מעביר הילוך בשום מצב).

התנהגות- זה החלק בו יש פשרה ברכב הזה (כמו בכל דומיו), זו מכונית שמצד אחד צריכה להיות E קלאס בהגדרה, כלומר נוחה ונעימה, מצד שני זו גם AMG שזה ראשי תיבות של "ביצועים"....איך פותרים את זה?

מתלי אויר חשמליים עם 3 מצבים שיכוך\גובה+ מצב ליפט.

זה טוב ואפילו מצויין- האישה נוסעת ברכב כרכב יומיומי (עבודה, סידורים, קניות, ילדים) ויש לה מצב קומפורט בו הכל מרוכך ונעים- סבבה.

ה"איש" נוסע עם חברים ויוצא לנהיגות אגרסיביות- 2 לחיצות כפתור וכל העסק מתקשח ומונמך ב-15 מ"מ.

ה"איש" עבר 140 קמ"ש? מקבל בונוס- הרכב אוטומטית מתנמך בעוד 10 מ"מ.

יום שבת נוסעים עם הילדים לחווה לראות סוסים ובדרך יש כביש משובש לגמרי? לחיצה על כפתור ליפט והרכב מתחפש לג'יפון, צולח עם רכב מלא את הכביש המשובש ללא מפגש אחד בין רצפת הרכב לאספלט\חצץ בעוד חבר שלי מגרד לפני את כל תחתית הלקסוס LS שלו.

אבל יש קאץ'- על המגבלות יש זוית גלגול שצריך ללמוד איך להתמודד איתה (ויש איך), זה מציק בהתחלה, נסבל בהמשך ולאחר שלמדת איך לשחק עם הרכב כהלכה- אתה שוכח ממנה.

בקיצור, היא לא סכין ניתוח כמו M3 אבל אותה M3 תתקשה (מאוד, אם בכלל...) לברוח לה בכביש טכני עם ישורות פה ושם.

צריכת דלק- הרכב דלקוליסט, מתודלק בממוצע אחת ל-7-9 ימים תדלוק שבממוצע יכניס למיכל סביב 70 ליטר דלק שיספיקו בממוצע לטווח של כ-320 קילומטר, כלומר אנחנו מדברים על כ-1 ל-4.

זה לא מעט, זה אפילו ה-מ-ו-ן, אבל כמה פאן שהצריכה הגבוהה הזו מספקת....

אחזקה:

מיד עם רכישת הרכב הוא הוכנס לטיפול גדול שכלל החלפת כלל הנוזלים ברכב (כולל בדיפרנציאל) וכל הפילטרים ורצועות, החלפת מחזירי שמן ואטמים שנזלו וכן החלפת רבעיית צמיגים, על הדרך סודרו כמה ליקויים שוליים- הוחלפה כרית אויר של המערכת הדינמית במושב הנהג, תוקן מנגנון חשמלי של משענת ראש במושב הנהג והפינלה היתה שרגע אחרי יציאת הרכב מהמוסך הלכה משאבת הדלק.

על הטיפול הזה כולל הצמיגים שילמתי 16K שקלים ומתוך זה קיבלתי זיכוי על סך 4 שקלים עבור משאבת הדלק (הוחלפה במסגרת אחריות שקיבלתי מסוחר הרכב).

תוכנת ניהול מנוע+סט פולי מאלומניום+מצנן מים של האינטרקולר+ מגן\מותחן רצועת סופרצ'ארג'ר עלו לי כ-5500 שקלים נוספים.

דודים אחוריים של Eisenmann Race עלו 3600 שקלים (ה-קנייה שעשיתי).

טיפול החלפת שמן מנוע+החלפת משאבת מים של הסופרצ'רג'ר לפני שבועיים עלו לי 1500 שקלים.

זוג פילטרים של K&N עלו לי 280 שקלים כולל משלוח.

סה"כ הוצאתי כ-23K שקלים, המון כסף אבל כאמור פרט ליישור הקו שהיה הכרח יתר הפריטים הינם שיפורים (כולל משאבת המים של הצ'ארג'ר שהוחלפה לאחת חזקה יותר).

אז מה השורה התחתונה של הרכב הזה?

זה רכב שדורש גמישות בכיס מבחינת האחזקה שלו, לא זול (בכלל) להחזיק את הרכב הזה, הוא שותה הרבה דלק ששותה לך את הכיס.

הוא לא מתאים למי שמחפש רכב מחוטב שמתנהג כמו קארטינג.

אבל...

אם אתה מבין את המגבלות שלו ולוקח את הזמן ללמוד איך להתגבר על המגבלות שלו (בעצם מגבלה אחת- זוית גלגול על המגבלות) ואתה לא יכול או לא רוצה להתפשר על רכב שהוא פרקטי ומפנק מאוד- זו חתיכת בת זונה של מפלצת לכביש, אין הרבה רכבים שיכולים לעקוף אותך על הכביש.

הרכב כל כך ורסטילי שזה מטריף להבין איזו חבילה הרכיבו על רכב אחד- מצד אחד יכול להיות סופר רך, מצד שני נמוך ונוקשה, יכול לנסוע בשקט חרישי ונינוחות ומצד שני לצאת בברוטליות שתשאיר 2 פסים שחורים ארוכים על הכביש עם הרבה רעש ופיצוצים.

רכב מפגר, במובן הכי טוב שיכול להיות.

אם יש שאלות תרגישו חופשי, אשתדל להתייחס.

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

בתמונה השנייה של הבימר רואים את ההוא מגנגאם סטייל.

בתמונה האחרונה לא קשה לזהות את הפועל הזר.

תודה רבה על השיתוף. כרגיל, אני נהנה מהתמונות והכתיבה כאחד. תודוש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דווקא יש שם 3 פועלים זרים- הימני שהוא בחור נחמד מאוד שפחות נוהג ויותר מצלם, אנוכי הפועל הזר שבמרכז והשמאלי פועל זר מאנגליה שעונה לשם דן וולס והוא נהג מירוצים שהחל מנובמבר 2014 הולך להתחרות בפורמולה 3 עבור קבוצה ספרדית (כרגע על פורמולה רנו עבור קבוצה סינית).

פורסם

מדהים ! יש לך גם רכב מדהים :)

חח יפה שאתה קורא להם רכבם רגילים,בעבורך הם רכבים רגילים אצלנו הם נדירים.

תמשיך להנות מהרכב (:

פורסם

עידן, תמיד כיף לראות את השירשורים שלך! תמשיך ככה.

אני כלכך מתגעגע להונג קונג :( וממש מתבאס שרוב הזמן הייתי ב KOWLOON ולא בצד של הונג קונג.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תודה רבה על התמונות והסיקור.

נ.ב

בארץ בחיים לא היו נותנים לפיז'ו הזו להצטרף לנסיעה עם רכבי על או יוקרה, שלא לדבר על מועדונים שהרכבים שלהם קצת יותר חדשים וחזקים ממנה.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
דווקא יש שם 3 פועלים זרים- הימני שהוא בחור נחמד מאוד שפחות נוהג ויותר מצלם, אנוכי הפועל הזר שבמרכז והשמאלי פועל זר מאנגליה שעונה לשם דן וולס והוא נהג מירוצים שהחל מנובמבר 2014 הולך להתחרות בפורמולה 3 עבור קבוצה ספרדית (כרגע על פורמולה רנו עבור קבוצה סינית).

האמת ששמתי לב לב רק אליך. כנראה שישראליות רואים ישר :)

אני רואה שאתה גם נמצא בחברה טובה. יצא לך לנהוג שם במשהו מעניין או שהחבר'ה לא חולקים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עידן, כרגיל אחלה תמונות וסיקור מעניין. תודה על השיתוף על ה-e55 מאוד התחברתי לסיכום שלך בנוגע להחזקה שלו. תמשיך לעלות לנו חיוך על הפנים :-)

החיים הם כמו....

• תוכן חדש...