Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באחרונה רבו פה בפורום קטרוגים והספדים על קבוצת פיאט ומותגיה ההולכים ומתדרדרים.

ייתכן שבהיבט היצע הדגמים לאירופה וביתר מיקוד לשוק המקומי ניתן להבין את התסכול והביקורת בקרב חובבי הרכב בפורום.

אולם, בהיבט הגלובלי הכולל של הקונצרן התמונה שונה לגמרי. מסתבר , כי אדון סרג'יו מרקיונה מבין דבר או שניים בפיננסים בכלל ובתחום הרכב בפרט.

ראו את החדשות :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4472431,00.html

http://www.usatoday.com/story/money/cars/2014/01/01/fiat-chrysler-uaw-stake-ipo/4279411/

http://www.reuters.com/article/2014/01/01/us-fiat-chrysler-veba-idUSBREA000FK20140101

http://business.time.com/2014/01/01/fiat-buys-out-chrysler/

ראו את האנליסטים של ביזנס טיים - הם רואים במהלך התממשות החזון של מרקיונה להפוך לשחקן מרכזי בשוק הרכב העולמי בקליבר של קבוצת VAG וטויוטה.

מסתבר שקונצרן פיאט במצב כלכלי מצויין ובעל עודפי כספים. גם הניהול של קרייזלר הכושלת בידיים איטלקיות הוכח כהצלחה מדהימה כאשר כלל הקונצרן סיים את השנה האחרונה ברווח נקי של 2 מליארד דולר.

אם הכל ילך כמתוכנן פיאט ושלל מותגיה יציגו בתוך 5 שנים עשרות דגמים חדשים לגמרי בסגמנטים מגוונים וחלקם שונים מהמקובל בעבר. אולי לא כל החידושים ימצאו חן בעיני שמרנים ונוסטלגיים, אך גם חובבי העיצוב והתדמית לא יתאכזבו.

למשל, אלפא רומיאו תציג בין 4 ל - 6 דגמים חדשים.

פורסם

התחלה של עידן חדש.

מרקיונה הוכיח את עצמו כבר מספר פעמים כאיש עסקים מבריק. כעת הוא הצליח להשיג דבר חשוב מאין כמוהו והקונצרן החדש (יצרן הרכב השביעי בגודלו בעולם) ניצב כעת בפני שלל אפשרויות ואתגרים חדשים. בהצלחה!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ומה בדיוק הם ימכרו ב 5 השנים הקרובות ?

למעט ה 500 המצליחה, מה יש לפיאט להציע ?

שלא לדבר על ההתעללות שעוברת לנצ'יה.

לפיאט יש עודפי כסף גדולים, בעיקר בשל הסיבה שבשנים האחרונות הם לא השקיעו בפיתוח דגמים חדשים, ולכן כל מה שמכרו היה בחזקת ברוטו-נטו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

1. אני מת על אנליסטים פיננסיים מגוחכים שמחליטים שבאופן הזוי, יש להם את הכלים לחזות את העתיד. הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם ולכן במקרים כמו הנ"ל מוחאים כולם כפיים בהתפעלות "כמה הוא מוכשר, כמה הוא ענק" (הוא זה מרקיונה, אגסי או נוחי דנקנר, זה ממש לא משנה). כשאותו "הוא" מתחיל להסתבך, כמו עפ"י אות מוסכם מראש, מקהלת מוחאי הכפיים הופכת באחת לקהל מצקצקים בלשון על כך שזה היה לחלוטין צפוי מראש וכל הפעולות שלו היו רצופות טעויות.

2. אני לא רואה איך האיטלקים עזרו לקרייזלר.

קרייזלר הגיע למשבר במצב סביר, לא טוב כמו פורד, לא קטסטרופלי כמו שברולט.

החזירה 100% מכספי הסיוע של הממשל ועוד 6 שנים לפני המועד שהוכתב לה ע"י הממשל וללא עזרת האיטלקים.

3. אני לא רואה את הצעד הזה של מרקיונה כמבריק, אני יותר רואה אותו כהימור של "להיות או לחדול" כאשר לפי דעתי, המשקל על "לחדול" הוא הרבה יותר מידי גדול.

נאחל לכולם בהצלחה ושייצרו מכוניות טובות עבור כולנו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

http://money.cnn.com/2014/01/01/news/companies/fiat-chrysler/

ומה בדיוק הם ימכרו ב 5 השנים הקרובות ?

למעט ה 500 המצליחה, מה יש לפיאט להציע ?

שלא לדבר על ההתעללות שעוברת לנצ'יה.

לפיאט יש עודפי כסף גדולים, בעיקר בשל הסיבה שבשנים האחרונות הם לא השקיעו בפיתוח דגמים חדשים, ולכן כל מה שמכרו היה בחזקת ברוטו-נטו.

שמע, אם אתה יודע מה פולקסוואגן ימכרו ב-5 שנים הקרובות, ממליץ לך ללכת לטויוטה ולספר להם, הם ישלמו לך טוב.

עכשיו שקרייזלר נמצאת בבעלות מלאה של קונצרן פיאט, הם יכולים להשקיע (הרבה) יותר משאבים במותגי הבית ואת התוצאות אנחנו נתחיל לראות בקרוב.

1. אני מת על אנליסטים פיננסיים מגוחכים שמחליטים שבאופן הזוי, יש להם את הכלים לחזות את העתיד. הם לא מבינים כלום מהחיים שלהם ולכן במקרים כמו הנ"ל מוחאים כולם כפיים בהתפעלות "כמה הוא מוכשר, כמה הוא ענק" (הוא זה מרקיונה, אגסי או נוחי דנקנר, זה ממש לא משנה). כשאותו "הוא" מתחיל להסתבך, כמו עפ"י אות מוסכם מראש, מקהלת מוחאי הכפיים הופכת באחת לקהל מצקצקים בלשון על כך שזה היה לחלוטין צפוי מראש וכל הפעולות שלו היו רצופות טעויות.

2. אני לא רואה איך האיטלקים עזרו לקרייזלר.

קרייזלר הגיע למשבר במצב סביר, לא טוב כמו פורד, לא קטסטרופלי כמו שברולט.

החזירה 100% מכספי הסיוע של הממשל ועוד 6 שנים לפני המועד שהוכתב לה ע"י הממשל וללא עזרת האיטלקים.

3. אני לא רואה את הצעד הזה של מרקיונה כמבריק, אני יותר רואה אותו כהימור של "להיות או לחדול" כאשר לפי דעתי, המשקל על "לחדול" הוא הרבה יותר מידי גדול.

נאחל לכולם בהצלחה ושייצרו מכוניות טובות עבור כולנו.

1. קודם כל אל תשווה בין דנקנר לבין מרקיונה.

מרקיונה כבר הוכיח את עצמו לא אחת. איזה טעויות (להערכתך) הוא עשה? כמובן שאם אין לך ביסוס לדברים שלך, אין כל טעם לכתוב אותם.

2. אז אתה עיוור. ממליץ לבצע מחקר קצר שמטרתו לבדוק את התפקוד של קרייזלר לפני השתלטות פיאט ולאחריה.

אם קרייזלר הייתה במצב סביר, פיאט לא היו נכנסים לתמונה.

ללא עזרת האיטלקים? ברמת התפקוד, הם הוציאו את קרייזלר מהבוץ.

הסיוע שקרייזלר קיבלה זעום בהשוואה לסכומים שקיבלה GM.

Chrysler has enjoyed great success under Fiat's ownership. It returned to profitability in 2011 and has been steadily improving sales and market share. Final 2013 sales figures are expected to show the company sold 2.6 million vehicles worldwide, up about 18% from 2012 and more than 70% from 2010, its first full year under Fiat's control.

http://money.cnn.com/2014/01/01/news/companies/fiat-chrysler/

3. מרקיונה נכנס למיטה החולה העונה לשם קרייזלר בשנת 2009, אף אחד אחר לא רצה להכנס לשם. היום הוא השלים את המהלך באופן סופי כאשר קרייזלר של היום שונה מאוד מקרייזלר של 2009.

בנוסף, בהקשר של רכישת יתר המניות מידי האמריקאים הגדולה של מרקיונה באה לידי ביטוי במחיר שהם משלמים עבור הנתח.

פורסם

להזכירך, גם נוחי דנקנר הוכיח עצמו יותר מפעם אחת (בנק קרדיט סוויס) וכולנו ראינו איפה זה נגמר.

לא יודע איפה תהייה פולקסווגן עוד 5 שנים ומה היא תציע.

אבל בניגוד לקבוצת פיאט, יש לה היום מה שאין לפיאט - היצע עשיר ואיכותי בכל הסגמנטים.

איפה הגולף ואיפה הבראבו, איפה הפאסאט ואיפה הכרומה וכך הלאה והלאה.

וחוזר לשאלה.

מה בדיוק ימכרו פיאט ב 5 שנים הקרובות ?

פיאט 500 בגירסת טנדר, פיאט 500 בגירסת חוף או פיאט 500 בגירסת קאנטרי ?

פורסם

קורה ספורטיבו,

כתבתי לך תשובה ארוכה ומפורטת ואז הבנתי שזה הכל שטויות!

עזוב אותי משטויות פיננסיות ולהטטנות בגרוש.

שיעשה מכוניות טובות, יקבל ממני את כל הקרדיט שבעולם.

מלמכור קרייזלר 300 בתור לנציה, מלמכור ג'ולייטה בתור דודג' דארט ומלסחוט את המיץ, לרמה חסרת תקדים בעולם הרכב, מהזאטוטה העונה לשם 500, לא יקבל ממני לא כבוד ולא בטיח!

פורסם

^

רגע, אז A3/גולף/לאון/אוקטביה זה בסדר אבל ג'ולייטה/דארט לא?

כך או אחרת, אתם חופרים בזוטות חסרות חשיבות, מתעסקים בעניינים תפלים. בינתיים, האיש עושה חיל (רכישת קרייזלר, ביצועי קרייזלר, פרארי ומזראטי, ניקוי אוורות בקונצרן, התרחבות מזרחה, ההצלחה בדרום אמריקה ועוד).

נ.ב. אתם יכולים לצעוק עד מחר, אך ה-500 היא הצלחה מסחררת.

פורסם

לאנציה תמא שהיא קרייזלר 300 עם תג שונה זה כבוד להיסטורי של לאנציה?

אתה מתעתד, כחובב המותג, לקנות את היצירה הזו?

כל מה שקשור ישירות או בעקיפין לקונצרן, אתה רואה בעיניים ורודות להחריד מה שהופך את הדיון איתך לחסר טעם או תכלית.

פורסם

^ לא, למרות שקרייזלר 300 הוא רכב טוב, מנסיון.

בכל אופן, אם אתה חושב שכל הדיון כאן הוא האם זה בסדר שקרייזלר 300 נמכרת כלנצ'יה תמא באירופה, אז אתה מפספס ובגדול. זה בכלל לא חשוב ולא מעניין. תפסיק לחטט במיקרו ולך על המקרו.

פורסם

אני לא בעל עניין, אני רק חובב רכב, אני לא הולך על מאקרו ולא על מיקרו, אני רק רוצה שכל יצרן רכב ייצר מכוניות טובות ולא יזלזל בלקוחות שלו.

לפייך אני לא יכול לבוא בטענות, הוא עושה מכוניות משעממות בחברה שמאז ומעולה חרטה את המילה שעמום כמעט על כל מוצר שייצרה.

למרקיונה אני בהחלט יכול לבוא בטענות שלקח C300 ועשה ממנה אעלק לנציה.

פורסם

לפייך אני לא יכול לבוא בטענות, הוא עושה מכוניות משעממות בחברה שמאז ומעולה חרטה את המילה שעמום כמעט על כל מוצר שייצרה.

למרקיונה אני בהחלט יכול לבוא בטענות שלקח C300 ועשה ממנה אעלק לנציה.

ההשוואה בין מרקיונה לפיאך אינה במקומה.

פיאך אדם מוכשר שלקח חברה מצליחה למדי, והפך את הפאסאט שהוצגה ב 96' ממכונית אפורה ומשמימה, למכונית שהציעה תא נוסעים ברמה של מכונית סאלון טובה.

שנה לאחר מכן, הוצגה הגולף MK4 שהציעה אף היא תא נוסעים נעים ומוקפד, שנראה מצויין גם במונחי ימינו.

פיאך הפך את קונצרן VAG לאחד המצליחים בעולם הרכב, ולא בזכות תעלולים פיננסיים אלא בזכות השקעה חסרת תקדים בטכנולוגיות חדשות, וכל עולם הרכב יישר עימם קו.

פורסם

אני לא מבין בפיננסים ולא מכיר את מעלליו של מרקיונה, אך זה נראה על פניו כאילו פיאט מתכוננת למהלך של "הכל או לא כלום",

הם באמת נשארים בלי דגמים בהרבה סגמנטים בעתיד הקרוב, אך הדיווחים על קרייזלר ועל ההתנהלות החדשה מאוד חיוביים.

It's always darkest before the dawn, אני מחזיק אצבעות לפיאט שזה המצב כרגע.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
להזכירך, גם נוחי דנקנר הוכיח עצמו יותר מפעם אחת (בנק קרדיט סוויס) וכולנו ראינו איפה זה נגמר.

לא יודע איפה תהייה פולקסווגן עוד 5 שנים ומה היא תציע.

אבל בניגוד לקבוצת פיאט, יש לה היום מה שאין לפיאט - היצע עשיר ואיכותי בכל הסגמנטים.

איפה הגולף ואיפה הבראבו, איפה הפאסאט ואיפה הכרומה וכך הלאה והלאה.

וחוזר לשאלה.

מה בדיוק ימכרו פיאט ב 5 שנים הקרובות ?

פיאט 500 בגירסת טנדר, פיאט 500 בגירסת חוף או פיאט 500 בגירסת קאנטרי ?

בדיון על הפונטו שהולכת בעקבות אחיות אחרות, כתבתי את דעתי על הסיבות לצעדים של פיאט. רכישת הבעלות המלאה על קרייזלר "מתלבשת" על מה שנכתב שם. גם חלק מהשאלות שאתה מעלה כאן זכו להבנתי לתשובה שם.

• תוכן חדש...