Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שפיאט עשו מה שאיטלקים יודעים לעשות, עיצוב.

הם לקחו ג'יפ שמרצדס הרסו את המותג.

לקחו לוח שעונים כזה:

$_57.JPG

ושינו אותו לזה

3-2014-jeep-patriot-interior-dashboard.jpg

מיניואן שנראה ככה מבפנים

2012-TownCountry_05.png

נראה עכשיו ככה

ChryslerTownCountry30Anniversary4.jpg

את הג'יפ צירוקי האמריקאים לא מצליחים לעכל,הם רגילים לג'יפים מכוערים.

אבל כלכלית יש להם בעיה, גם פיאט וגם קרייזלר חברות קטנות מדי לשוק של היום.

הם צריכים למכור מכוניות בכול העולם. סין , הודו, דרום אמריקה.

לאלה שמתלוננים על לנצ'יה. אני לא מבין למה הם עדיין משתמשים במותג הזה, מותג שבקושי מוכר מכוניות.אני לא מבין איך יכול להיות ריווחי לתכנן מכונית חדשה ולמכור במספרים כאלה קטנים

אייל

פורסם

המיניואן של קרייזלר בהחלט היה זוועה מבפנים,

מעניין מה יוליד יום,בגדול מן הסתם שהם פשוט ינסו לתפוס נתחי שוק שונים שלא היו נגישים לפיאט לפני,

למרות שלא הייתי נעלב אם מנכל פיאט היה מקבל סיבוב ומשתיל מנוע של קרייזלר בפיאט 500 :twisted:

פורסם
אני חושב שפיאט עשו מה שאיטלקים יודעים לעשות, עיצוב.

אין לך מושג עד כמה אתה צודק!!!

האיטליקים עשו בדיוק מה שהם יודעים לעשות.

1. אין מה להגיד, בהחלט עיצבו את הגרנד צירוקי יותר יפה.

2. דחפו בו תיבת הילוכים נסיונית שמעולם לא נוסתה בשום רכב, גם לא על ידיהם בעצמם ורק כשהצרוקים התחילו להתגלגל החוצה מפסי הייצור הבינו שיש בעיה גדולה, האוטו לא נוסע! פגיעה אדירה במוניטין של הרכב, 3 דחיות של תחילת שיווק. תמונות בעיתוני הרכב האמריקאים של אלפי צרוקים מושבטים מחוץ למפעל ללא יכולת נסיעה והפסדים של מליוני דולרים.

בהחלט איטליה כבשה את קרייזלר :wink:

למרות שלא הייתי נעלב אם מנכל פיאט היה מקבל סיבוב ומשתיל מנוע של קרייזלר בפיאט 500

האיטלקיים נעלבו מזה שהוא נוהג בדודג' (איזה SRT8)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira fu,c :

דחפו בו תיבת הילוכים נסיונית שמעולם לא נוסתה בשום רכב, גם לא על ידיהם בעצמם

אפשר לחשוב מדבריך שג'יפ/קרייזלר/פיאט פתחו תיבה כושלת מבלי לנסותה. כדאי לדייק בעובדות :

מדובר בתיבה חדשנית אומנם שפותחה ע"י יצרן תיבות מהטובים והידועים בעולם ZF Friedrichshafen AG - חברה גרמנית עם 71,000 עובדים וייצור ב 27 ארצות. מן הסתם ZF בדקו את התיבה...אולי יש משהו פגום ביצרנים גרמנים של תיבות הילוכים מתוחכמות.

פורסם

כלל לא משנה מי אשם בכך שהתיבה לא עובדת.

מאוד משנה למה מי ששם לב שהתיבה לא עובדת "גילה" את העובדה רק לאחר שהרכבים התגלגלו מפס הייצור.

מדובר בפאדיחה עצומה ונזק תדמיתי וכלכלי בילתי יתואר.

פורסם

מאוד משנה למה מי ששם לב שהתיבה לא עובדת "גילה" את העובדה רק לאחר שהרכבים התגלגלו מפס הייצור.

התכוונת ל dsg7 כמובן? :lol:

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

לא פאדיחה ברמה של ה DSG7, פאדיחה ברמה של רכב מתגלגל מפס הייצור, מעבירים ל D והרכב לא זז מ"מ.

פורסם

למרקיונה אני בהחלט יכול לבוא בטענות שלקח C300 ועשה ממנה אעלק לנציה.

זה מה שמפריע לך? אז למה לא מפריע לך מה שA3 זה גולף, רק ביותר כסף?

אגב, לפייך אתה בהחלט יכול לבוא בטענות, DSG7 שלא עובד, מנועים שמחזירים את נשמתם לבורא ועוד. כל זה בכמויות מטורפות ורק אחרי איומים, תביעות וכו' הם החליטו לעשות טובה לבדוק את העניין.

העובדות סותרות את הטענה שלך. מכירות קרייזלר בעליה.

--------------------------------------------------------------

Plan Fiat Mirafiori soon to be revealed

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

2. אני לא רואה איך האיטלקים עזרו לקרייזלר.

קרייזלר הגיע למשבר במצב סביר, לא טוב כמו פורד, לא קטסטרופלי כמו שברולט.

החזירה 100% מכספי הסיוע של הממשל ועוד 6 שנים לפני המועד שהוכתב לה ע"י הממשל וללא עזרת האיטלקים.

תוספת/תיקון קטן:

Fiat Deal With Chrysler Seals Swift 42-Day Overhaul | The New York Times, 2009

Chrysler has been hit hardest among the three Detroit companies by the slump that began last year and has resulted in the worst sales in more than a quarter-century.

והנה דיווח עדכני מפי אותו העיתון אודות השלמת העסקה כעבור 4 שנים:

Fiat, in Deal With Union, Will Buy Rest of Chrysler

Fiat Gaining Full Ownership of Chrysler

פורסם

לאחר שקראתי בסבלנות את כולם אני גם הוסיף איזה תגובה.

נתחיל מזה שאני מבין את מה שאומרים לגבי אותם דגמים עם שם שונה בפיאט, כי מה שהם עושים זה שיש המון דגמים שפשוט מחליפים סמל. ההבדל עצום למה שקורה בקונצרן vag כי שם אומנם הדגמים חולקים אותה פלטפורמה, גיר, מנוע אבל לפחות בכל דגם יש עיצוב שונה שמבדיל בינהם. (זאת דעתי).

2) כל מי שטיפה למד או מבין בכלכלה יודע שגם בעזרת נוסחאות ומספרים ניתן לראות את העתיד. לכן עם כל ההבנה שאנחנו רוצים לראות מכוניות ודגמים, זה לא מה שיציל את הקונצרן.

ולדוגמה- נגיד והיו דגמים בפיאט, אתם הייתם רצים לקנות? לא נראה לי.

ראינו שגם כאשר הביאו את הבראבו ולפי דעתי הוא בין הדגמים היפים והטובים שלהם, אנשים לא עמדו בתור.

3) פיאט יודעים שכרגע ישנה תחרות עצומה בקטגוריה של משפחתיות וסופר מיני ולהם אין סיכוי להתחרות(נכון להיום) ואני לא מדבר בלהשקיע כסף בפיתוח. ולכן הם מתמקדים ב-500 ששם הם מוכרים יפה ועכשיו בעזרת קרייזלר הם אולי יתחילו לפתח דגמים אשר התחלקו בין פיאט וקרייזלר.

צריך לזכור שבסופו של יום זה עסק לכל דבר ופחות מתייחסים ללב. אני מאמין שאם זה היה תלוי בהם הם היו מפתחים עשרות מכוניות מעוצבות ושגם נוסעות, השאלה היא האם הם גם היו נמכרות? ולכן מה שעושה מרקיונה זה לשמור על הקונצרן שבעתיד הם יוכלו לנסות לעלות ולא רק לשרוד.

אני מקווה שכתבתי מובן, יש לי עוד הרבה אבל את זה אני שומר לגיבוב :D

החיים הם כמו....

פורסם

מרקיונה מומחה מבחינה ניהולית בעל חזון שהביא כבר קבלות בזמן קצר יחסית.בימים אלו כנראה שמדובר במנכל החריף ביותר שיש היום בתעשיית הרכב עם תכניות גרנדיוזיות לעתיד.פיאט קטנה מחטיבות הרכב הגרמניות אבל בינתיים כמעט היחידה שיכולה להסתכל להם בלבן של העיניים בלי להשפיל מבט. לפיאט יש מנועים מתקדמים ותיבה רובוטית כפולת מצמדים מצויינת פרי פיתוחה. זה לא עניין של מה בכך במיוחד שמשווים את המכלולים האלו לפיתוחים האחרונים של פולקסווגן הגדולה או פורד שסובלות מתקלות חוזרות בתיבות ולעיתים גם במנועים אצל פולקסווגן. חלוקת המכלולים והשלדות על פני מספר מותגים היא לא הברקה של פיאט. פולקסווגן עושה זאת שנים והגדילה לעשות לאחרונה עם שילדה שתוכננה במיוחד כדי לשרת מספר שיא של דגמים. כנל פיזו וסיטרואן בדיוק כמו פיאט עם שלדת הגולייטה. אז למה לגרמנים ולצרפתים מותר ולאטלקים אסור?

האם פיתוח מאפס של שלדת הנעה אחורית כדי לשרת את הדגמים הבאים של אלפה הם לא עניין של מה בכך? האם לא מדובר בחזרה למקורות עבור אלפה? , האם זאת לא הכוונה ללבבות של חובבי הרכב ? הרי אלפה היא מותג שעולה לפיאט כסף כבר 10 שנים (לא רווחית) אם מרקיונה היה מתנהל רק לפי דוחות חשבונאיים המסך היה יורד על אלפה רומיאו אבל מרקיונה גנז ברגע האחרון את מחליפת ה159 והלך על תכנית חדשה מאפס.

בתור בעלים של פיאט באמת חבל לי שאין כרגע יורש לרכב שלי (בראבו) אבל לפי התכניות של מרקיונה באמת שיש למה לצפות.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
לפיאט יש מנועים מתקדמים ותיבה רובוטית כפולת מצמדים מצויינת פרי פיתוחה.

רק חבל שאין להם רכב משפחתי ועכשיו גם לא סופר מיני לשים את הטכנולוגיות האלה בתוכם. 500 מגודלת שתגיע לייצור בעתיד זה חרתא.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

Giorgio.jpg

Alfa Romeo's rear wheel drive platform called Giorgio

מסתמן כי אלפא רומאו מפתחת בשקט פלטופרמת הנעה אחורית חדשה עבור דגמים חדשים כמו סגמנט D (ג'וליה, מחליפת ה-159) וסגמנט E (מחליפת ה-166 ומקבילה לגיבלי).

בנוסף, העיתון האיטלקי "לה רפובליקה" מדווח כי ה"ג'וליה" תיוצר לצד הג'ולייטה במפעל "קאזינו" ומחליפת ה-166 תיוצר לצד הגיבלי ב"גרוליאסקו", כמו כן רכב שטח (או כאילו שטח) יתגלגל מפסי הייצור של מפעל "מירה-פיורי" לצד הלוונטה (Levante) של מזראטי (מקביל לקאיין).

---------------------------------------------------------------------------------

For Marchionne, shift in Fiat headquarters risks political pain for tax gain

Read more: http://www.autonews.com/article/20140127/OEM/140129786/for-marchionne-shift-in-fiat-headquarters-risks-political-pain-for#ixzz2rhOeunbW

הקונצרן החדש מתלבט היכן למקם את המפקדה החדשה. שמועות מדברות על כך שמרקיונה מתכנן להוציא לראשונה מזה 115 שנים את ההנהלה מחוץ לאיטליה. האם רומא תאפשר זאת?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fiat-Chrysler to hold joint results presentation on Wednesday

Read more: http://www.autonews.com/article/20140127/ANE/140129802/fiat-chrysler-to-hold-joint-results-presentation-on-wednesday#ixzz2rhOm7feQ

קונצרן פיאט-קרייזלר יערוך מחר ועידה משותפת ובא יוצגו התוצאות של שתי הקבוצות. בנוסף, צפויות הכרזות בנוגע לתוכניותיו של הקונצרן החדש.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

• תוכן חדש...