Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי PSA

vts180
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם. רציתי בבקשה לשאול ממה נגזרים מחירי הצרפתיות הנמוכות ולמה תמיד אני נתקל במשפט "השתגעת לשלם מחירון על צרפתית"?

למשל המגאן 2 , למשל הסיטרואן C4 (אני עוקב אחרי כמה כאלה ביד 2 וזה נראה כמו חתונה קתולית ) , למשל פיג'ו 307 שגם הן מדשדשות להם בנחת בלוחות. האם המצב ברכבים שכאילו ספורטיביים משתנה ? נניח בסיטרואן VTS או VTR או למשל 307XSI . לגבי הדגמים הרגילים הבנתי שאין להם סיכוי להשיג מחירון ונמכרים באלפים פחות ממחירון , מה קורה לגבי שאר הדגמים? VTS או VTR ? או C2 ? הם מגיעים למחירון ? מה עם ה307XSI האם ברכב כזה (ידני) נניח שהוא שמור ומטופל הרכב ימכר במחירון ?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בפועל, זה אכן המצב, אם כי במצב השוק כיום גם רכבים שנחשבו מבוקשים יותר, נמכרים במחיר נמוך מהמחירון.

באופן עקרוני, המחירון אמור היה ליצג נאמנה את מצב השוק ורכב במצב ממוצע היה נמכר במחיר המחירון.

הספורטיביות יותר נדירות, ועשויות להימכר במחיר גבוה יותר, אם הן מושקעות במיוחד. אבל רכב כזה נמכר לפעמים בתהליך שאורך מספר חודשים.

מעל הכל מדובר בכלל. באופן פרטי תהליך המכירה תלוי בהרבה מזל ויכול להיות משהו שונה מאוד מהכלל.

פורסם

כבר מכרתי סיטרואנים שהיו לי במחיר מצוין, אבל היום המצב קשה. כרגע יש בארץ יותר מכוניות מנהגים, המגרשים גדושים עד אפס מקום, והראשונים לסבול הם הרכבים שסובלים ממוניטין בעייתי. מה שרק החמיר את הבעיה אלו הן שתי פעולות שנקט היבואן המהולל לובינסקי. אני יכול להעיד מהמקרה שלי (אחת ה- C4 שראית ביד 2, דגם טורבו):

1. לובינסקי בעצמם הציעו לי 15 מתחת למחירון על רכב ששווה 73 במחירון, כשהתעניינתי בעוד סיטרואן חדשה. ככה הורגים סופית מותג ונפטרים מאחרוני הלקוחות הנאמנים.

2. לובינסקי הציפו את חברות הליסינג ב- C4 בזול לפני 4-5 שנים, ועכשיו השוק מוצף בהמוווון כאלו שמנסות להימכר דרך לובינסקי טרייד ומגרשים נוספים בגרושים.

בגלל זה אף אחד לא מגיב למודעה שלי בכלל, למרות שהאוטו כבר במחירון איבד 30 אלף יותר מקורולה מקבילה. והוא שם אותה בכיס הקטן.

פורסם

הציעו לך 20% מתחת למחירון. הצעה סבירה בשביל טרייד, במיוחד לאוטו עם שוק די חלש. ציפית לקבל מחירון ושהיבואן יספוג את ירידת הערך בשבילך?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
הציעו לך 20% מתחת למחירון. הצעה סבירה בשביל טרייד, במיוחד לאוטו עם שוק די חלש. ציפית לקבל מחירון ושהיבואן יספוג את ירידת הערך בשבילך?

לא הבנת כלום - זה בכלל לא היה הנושא. אני יושב מול איש מכירות ומתלבט אם לשים 140 אלף על C4 טורבו חדשה. בשביל "לעודד" אותי, הגאון אומר לי של- C4 הקודמת שלי אין שוק, ובגלל זה הוא מציע לי עליה 58 אלף, אחרי שעלתה גם היא כמעט 140 רק לפני שלוש שנים ופיפס. ואז הוא שואל "רוצה אספרסו?"

ועכשיו מתפלאים שלא רואים את סיטרואן בטבלאות המכירות יותר והיד-2 תקוע? כדי לחזק מותג ולהביא למחירון סביר צריך פשוט להסתכל מסביב ולהעתיק התנהלות חכמה מיבואנים אחרים. המכוניות דווקא סבבה.

פורסם

כעיקרון הצרפתיות באות מלאות באיבזור מכובד וזה מייקר את העסק בקנייה הראשונית, בנוסף התדמית הבעיתית של רכבים עם תקלות ומשפטים כמו "חתונה עם המוסך" מדיר את רגלי העדר לרכבים יותר "אמינים". כל זאת אינו מפריע לאנשים שיודעים מה הרכבים האלה שווים ולא מפחדים מסיסמאות, ומקבלים בחזרה רכבים מפנקים ומהנים לנהיגה.

לגבי C4, השוק פשוט מוצף ברכבי ליסינג (גם שלי) ולכן בתור מוכר פרטי האפשרות היחידה לקבל מחירון ממש לא קיימת.

בגדול נראה שכל תאגיד PSI די עומד במקום עם רכבים זולים ולא מרגשים וכדאי לקבל משהו אמין ומעניין צריך היום להצפין יותר מפעם ולקנות טורבו לפחות.

פורסם

שלום לכולם. תודה על התגובות . שמתי לב שכולם מכוונים למשפחתיות . אני אשמח אם מישהו יוכל להתייחס מה קורה בגזרת הספורטיביות . האם הן צוללות גם במחירון ? מה לגבי סחירות ? C4 VTS ? 307XSI ?

פורסם
לא הבנת כלום - זה בכלל לא היה הנושא. אני יושב מול איש מכירות ומתלבט אם לשים 140 אלף על C4 טורבו חדשה. בשביל "לעודד" אותי, הגאון אומר לי של- C4 הקודמת שלי אין שוק, ובגלל זה הוא מציע לי עליה 58 אלף, אחרי שעלתה גם היא כמעט 140 רק לפני שלוש שנים ופיפס. ואז הוא שואל "רוצה אספרסו?"

ועכשיו מתפלאים שלא רואים את סיטרואן בטבלאות המכירות יותר והיד-2 תקוע? כדי לחזק מותג ולהביא למחירון סביר צריך פשוט להסתכל מסביב ולהעתיק התנהלות חכמה מיבואנים אחרים. המכוניות דווקא סבבה.

הבנתי הכל. איש מכירות שהגעת אליו לא העיפרון הכי חד בקלמר.

אבל גם לפני 3 שנים כשהזמנת את הנוכחית, ידעת שאתה לא מזמין טויטה.

בכל אופן, לדעתי, אם היית הולך לכל טרייד אחר היית מקבל הצעה הרבה יותר נמוכה. כך שאולי בזה, היבואן כן מנסה לעודד את הלקוחות החוזרים שלו.

פות"ש, אתה יכול לעשות מעקב קטן אחרי הרכבים שמעניינים אותך בלוחות. כל יום לבדוק מה קורה עם הדגמים שמעניינים אותך ולראות אם אותם הרכבים תקועים כבר חודשים בשוק או שנעלמים יחסית מהר.

כמובן ש"מחקר" כזה יקח זמן ולא יהיה מדוייק. אם אתה רוצה משהו מיידי, כנראה שנצטרך להמתין למישהו שידבר מניסיון אישי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לפי איך שאני רואה את המצב,

בז'אנר הצרפתיות הספורטיביות המציאות לא מייצגת בשום צורה את המחירון על הנייר. ככלל, במכירת רכב כזה לא מסתכלים בכלל על המחירון.

לגבי סחירות? תלוי. יש רכבים סחירים יותר, יש סחירים פחות, ולעיתים קהל היעד שמתעניין ברכבים הללו הוא קהל שדוגל בהחלפות והצעות מחיר נמוכות.

עם זאת, לא חסרים אנשים מביני עניין שיתעניינו ברכב ויבינו כמה הוא שווה בלי המשחקים.

פורסם

אני מחזיק 2 צרפתיות,C5 וקליאו ספורט.

על השוק של הC5 אני לא צריך להרחיב,הוא פשוט לא קיים.

הקליאו הספורטיבית דווקא נהנת משוק מוצלח הרבה יותר וכולן, כולל השבורות ביותר נמכרות מעל המחירון כאשר השמורות נמכרות הרבה הרבה מעל המחירון.

זה כמובן לא אומר שהן נמכרות מהר.

בהצלחה!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
......ל, למרות שהאוטו כבר במחירון איבד 30 אלף יותר מקורולה מקבילה. והוא שם אותה בכיס הקטן.

בחרתי להגיב על הקטע הזה במיוחד.

נהגתי על שני הרכבים שהשוואת, ה C4 בעבודה וה קורולה בבית. הקורולה מצטיינת בכל דבר אפשרי למעט הבטיחות, אולי הסיטרואן טובה טיפה (למרות שהיום לשתיהן 5* בטיחות- אז גם פה האירופאית לא מקבלת נקודות). האמת ההפרש לא מצדיק את ההבדל ביניהם, אך באופן חד וחלק, הקורולה יותר טובה ולכן היא נמכרת במחיר גבוהה יותר.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

רגע שאני אבין, הרכב שלך צנח ב-65 אחוז בשווי שלו, אז אתה בא ורוצה לעשות טרייד על אותו רכב בדיוק??? אשמח לקבל קצת זרעים מהעץ הכסף שגודל לך בחצר.

פורסם

נהגתי על שני הרכבים שהשוואת, ה C4 בעבודה וה קורולה בבית. הקורולה מצטיינת בכל דבר אפשרי למעט הבטיחות, אולי הסיטרואן טובה טיפה (למרות שהיום לשתיהן 5* בטיחות- אז גם פה האירופאית לא מקבלת נקודות). האמת ההפרש לא מצדיק את ההבדל ביניהם, אך באופן חד וחלק, הקורולה יותר טובה ולכן היא נמכרת במחיר גבוהה יותר.

בלי קשר לשאלה איזו מהשתיים עדיפה, הקורולה נמכרת במחיר גבוה יותר כי היא טויוטה. אם היית מחליף את הסמל והשם יש להניח שגם תג המחיר היה מתחלף. ככה זה.

פורסם

קודם כל, מדובר ב- C4 טורבו מפוארת ומאובזרת עם 150 כ"ס ומתלה אחורי שונה מהסטנדרטי. רכב כייפי שלא מזכיר שום דבר שראית בליסינג. חוצמזה, זה עניין של טעם. ב- 2009 חיכיתי לאספקה של רכב אחר שקניתי, ונהגתי סופ"ש בקורולה משפחתית חדשה. סבלתי נורא והרגשתי כאילו אני נענש על הבגידה בצרפתיות. אז ב- 2010 בדקתי גולף ו- C4 והלכתי בלב שלם על השנייה.

ושוב אני מדגיש את הנקודה - אני יודע טוב מאד מה עשיתי, ולא מצטער על הכסף שאיבדתי. חבל לי על יבואן שיורה לעצמו וללקוחותיו ברגל, ובמקום לחזק את המותג הוא מוריד אותו לזבל. ואיש המכירות שפגשתי לא היה חריג - בסניף בחיפה מוכרי החדשות הם גם סוחרי המשומשות. הם באותה נשימה משמיצים את הסיטרואן שאתה מביא ומציעים לך אחת חדשה. כשזה קרה לי בפעם הקודמת, לא נבהלתי כי מכרתי את הסקסו שלי במחירון באופן עצמאי. הפעם, אני לא יכול למכור עצמאית כי השוק על הפנים והוא מוצף ב- C4 משומשות על ידי אותו לובינסקי. עוד מהלך מבריק שלהם.

ועכשיו כתוב שהם בונים על גידול במכירות השנה (ראו אתר מגזין אוטו) :roll:

• תוכן חדש...