Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוא לא נשכח שאחריות עולה כסף.

כשאתה מתקן את האוטו שלך במוסך, אתה מקבל אחריות על החלק, על העבודה ועל התוצאה.

אחריות עולה כסף, והיא מתומחרת בתוך עלות החלק.

כשאתה קונה חלק באינטרנט ומתקין אותו לבד, אין לך אחריות.

האחריות על החלק לא אמורה להיות בסדר גודל של מאות אחוזים ממחירו. בנוסף במקרה והחלק פגום היבואן מקבל החזר מהיצרן.

אחריות על עבודה כבר מתומחרת במחיר שעת עבודה במוסך שאינו זול במיוחד במוסכים המורשים.

הסיבה היחידה שמחירי החלפים מופקעים בארץ ע"י כל יבואני הרכב היא "כי הם יכולים"(שוק קטן מידי, לא משוכלל, ללא רגולציה מתאימה וללא תחרות).

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מסכים.

השאלה האם אנחנו, כחברה, נמצאים עדיין במקום הזה שבו היחיד יעשה בחירות אישיות ע"פ ההשלכה על הקולקטיב?

האם תקנה מוצר ישראלי, למרות שהוא יקר יותר, רק בגלל שהוא ישראלי?

אני בספק שאנחנו במקום הזה.

לדעתי, אולי הגיע הזמן שלא נהיה במקום הזה, והשוק הזה יהפך תחרותי ויעיל במקום סוציאליסטי ומנוון.

כמובן, שגם בשוק פתוח ומשוכלל יש מקום לפטריוטיזם. אני יכול לקבל את זה בהחלט.

אבל עד גבול מסוים.

לא צריך לעוף עד לפטריוטיזם. רק צריך צרכנות חכמה ותומכת.

תפסיק ככל יכולתך לקנות ברשתות ענק, את מה שקוונים באייס אפשר לקנות באותו מחיר (והרבה פחות) בטמבוריה השכונתית, כל מה שיש באופיס דיפו יש גם בחנויות מכשירי כתיבה שכונתיות.למה לקנות קפה בארומה כשאפשר יותר איכותי ויותר זול כמעט בכל בית קפה.

מה אני צריך לקנות כל מוצר שהוא ולדעת שפירנסתי חבר מנהלים שיושב באטלנטיק סיטי בזמן ששכן שלי סוגר עסק זהה, כי לא קונים אצלו יותר.

ככה אני נוהג תמיד, גם אם לפעמים הפער הוא במעט (בא נגיד 10%) לרעת העסק המקומי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אף אחד לא מחפש שתהיה פראייר, אף אחד לא מעוניין שתשלם פי 15 בשביל לצאת צדיק.

אבל חשוב מאוד להבין שהלך הרוח שמכתיב את "אני אקנה מהסיני וכלל לא מעניין אותי גורל השכן שלי שמנסה להתפרנס" הוא בדיוק אותו הלך רוח שמכתיב "אני מפתר את כל העובדים המפונקים שלי ומתחיל לעשות אווט סורסינג בהודו".

מדרון חלקלק נשאר חלקלק לכל מי שעולה עליו.

בגירה - בלי לעקוץ - כשהיה דיון על ענייני הסלולר החזקת בדעות אחרות לחלוטין, זווית הראיה השתנתה כתלות בפוזיציה.
פורסם

דורון,

תזכור, תמיד! תמיד! תמיד! זוית הראיה היא תלות של פוזיציה. מי שאומר לך אחרת, או שהוא שקרן, או שמנסהלמכור לך משהוא.

עכשיו שהסכמנו על זה, תזכיר לי מה אמרתי על סולר?

אני כמעט בטוח שהייתי נגד לשתות, בעד להסניף :wink:

פורסם

יופי, ואני להבדיל טענתי אז כמו גם עכשיו שבגבול הסביר יש לשמור על הפרנסה וההכנסות של העסקים הקיימים. תשלום דמי אבטלה יעלה לכולנו יותר - ובזה בוא ונסכם עניין זה. :wink:

פורסם

לא רק תשלום דמי אבטלה, אנשים כל היום שומעים במדורי הכלכלה ברדיו, ברשת ובעיתונות שמות של תייקונים, חברות ענק, קונגלומרטים, בתי השקעות ושוכחים שבסופו של יום, הרוב המכריע של המשק הישראלי הם עסקים זעירים וקטנים והם סוחבים את מרבית המשק על הגב (נדמה לי שמשהוא כמו 65% מהמשק?).

אתה בטח יודע נתונים יותר מדויקים.

פורסם

אל תדאגו, עוד מעט יפסיקו את החגיגה לגמרי. זה רק עניין של זמן עד שיבואני הרכב יבינו את מה שהבינו יבואנים בענף הדו"ג.

כבר מזמן הבינו רוכבים שקסדה מזמינים מחו"ל ולא קונים בארץ- ההפרשים (לאותן קסדות, כמובן) מגיעים לסכומים של 1500 ש"ח ואף יותר.

אלא מה? מישהו אצל היבואנים הבין שאפשר לעצור את העניין דרך מכון התקנים, ולאחרונה, כל קסדה שמגיעה לישראל שלא דרך היבואן, צריכה לעבור אינספקציה של מכון התקנים. אני מדגיש- לא מדובר בדגמים שלא נמכרים בארץ- אלו אותן קסדות בדיוק. וכמובן שצריך לשלם על עלות הבדיקה, מה שהופך את כל העניין ללא-כדאי בכלל.

עכשיו, מי מהמר שזה מה שיקרה בסופו של דבר בשאר הענפים? בייחוד חלקי חילוף של רכב, שהרי אפשר לטעון שהם בטיחותיים בדיוק כמו קסדות. הכל שאלה של איך מנסחים את העניין ("לטובת האזרח").

:idea:

פורסם
אל תדאגו, עוד מעט יפסיקו את החגיגה לגמרי. זה רק עניין של זמן עד שיבואני הרכב יבינו את מה שהבינו יבואנים בענף הדו"ג.

כבר מזמן הבינו רוכבים שקסדה מזמינים מחו"ל ולא קונים בארץ- ההפרשים (לאותן קסדות, כמובן) מגיעים לסכומים של 1500 ש"ח ואף יותר.

אלא מה? מישהו אצל היבואנים הבין שאפשר לעצור את העניין דרך מכון התקנים, ולאחרונה, כל קסדה שמגיעה לישראל שלא דרך היבואן, צריכה לעבור אינספקציה של מכון התקנים. אני מדגיש- לא מדובר בדגמים שלא נמכרים בארץ- אלו אותן קסדות בדיוק. וכמובן שצריך לשלם על עלות הבדיקה, מה שהופך את כל העניין ללא-כדאי בכלל.

עכשיו, מי מהמר שזה מה שיקרה בסופו של דבר בשאר הענפים? בייחוד חלקי חילוף של רכב, שהרי אפשר לטעון שהם בטיחותיים בדיוק כמו קסדות. הכל שאלה של איך מנסחים את העניין ("לטובת האזרח").

:idea:

עצם העובדה שיש רק יבואן אחד לכל מותג ורק לאחרונה צץ יבואן מקביל אחד כבר נשמעת לא טוב.

בנוסף, הייבוא האישי שמנסים להכשיל ולשים לו רגליים בכל פינה, במצב הנוכחי אני רואה את התרחיש שלך מתממש, או שתשלם את ההפרש ליבואן או "מס בדיקה בטיחותית" למדינה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בבקשה, רק דיברתי- חשבתי שמדובר באביזרי אופנועים, מסתבר שהעניין מתפשט והולך. כמה זמן יקח עד שיגיע לחלקי רכבים?

שמעו סיפור.

אזרח מן השורה שאינו רוצה דבר מן המדינה, אלא להתפרנס בכבוד.

מייבא צעצועים מגרמניה, צ'כיה, דנמרק הולנד ושוויץ.

הוא פותח עסק קטן ומתפרנס בכבוד.

כך במשך 10 שנים.

ביום בהיר אחד מחליט 'מכון התקנים' שהחל מתאריך מסוים כל הצעצועים יעברו בדיקות תקינה מה שמכונה EN71 דבר שיגרום לכך שהייבוא לא יהיה כדאי לחלוטין. (היחס בין עלות המשלוח לבין הבדיקה עומד על כ50% בממוצע. כלומר על כל 10,000 ₪ מוצרי ייבוא האזרח נאלץ לשלם 5000 ₪. )

כתוצאה מכך העסק נתקל בקשיים, ועומד בפני קריסה,

האזרח צועק את מר גורלו בפני כל מי שרק ניתן, מנסה לדבר עם כל מי שיכול לשנות את רוע הגזירה ולשווא.

האזרח תמה ולא מבין מדוע צעצוע שמיובא ממדינה כמו שוויץ או דנמרק נדרש לבדיקה נוספת למרות שהוא נבדק בארץ מוצאו בבדיקה קפדנית ביותר.

התשובות שהוא מקבל מגומגמות והשכל הישר לא מסוגל לקבלן.

הלא כל ילד יכול להיכנס לאינטרנט ולהזמין את הצעצוע שהאזרח מנסה להביא לארץ. כך שמכון התקנים לא מונע את כניסת המוצר לארץ. הדבר היחיד שהוא עושה זה למנוע מהאזרח להתפרנס ולכסף מישראל לעבור למדינה אחרת.

המדינה מפסידה מע"מ והעסקים מפסידים הכנסות.

הנושא מגיע לדיונים בוועדת הכלכלה של הכנסת.

האזרח מכתת רגליו לוועדה ומול פורום של ח"כים, עו"ד שונים ונציגי המכון הוא שוטח את טענותיו. שעיקרם. הכיצד 'מכון התקנים' לא מוכן לקבל את הבדיקות הבינלאומיות ודורש לבצע בדיקות כפולות.

כתוצאה מכך שואלת ח"כ איילת שקד את מנכ"ל המכון את השאלה הבאה..

ציטוט מתוך פרוטוקול הוועדה 03/06/13

איילת שקד:

אז השאלה שלי אליכם – אם הם עומדים (הצעצועים) בתקן אירופאי, בשביל מה הם צריכים לעבור גם את הבדיקות שלכם?

דני גולדשטיין (מנכ"ל מכון התקנים)

אז במשפט אחד, בקיצור- אנחנו מכירים במאה אחוז של המעבדות בעולם שמביאות צעצועים (אולי התכוון בודקות) שעומדים (צ"ל לומר עומדות- אבל אל לנו לדרוש מהמנכ"ל שידקדק בשפה) בen-71 שזה תקן הצעצועים הבינלאומי, מי שמביא את זה, אין בדיקה כפולה..

היו"ר אבישי ברוורמן

אנחנו מדברים על שיפור, אני רוצה שמר הניג יהיה מרוצה. (זהו שמו של האזרח שמעון הניג)

כך מילה במילה ברור כשמש.

האזרח מופתע וחש שבעצם אין לו על מה להלין. הוא לתומו חושב שאולי בעקבות הלחץ שהפעיל על 'מכון התקנים' המכון שינה את התקנות.

האזרח הקטן מאמין שהוא במו ידיו גרם לכך.

('איזו תמימות' - קולה של המקהלה בטרגדיה היוונית)

הוא כל כך היה מרוצה שהוא לא שמע את קולות הרקע.

אבל עכשיו כשהמנכ"ל אומר זאת בפורום מכובד כל כך. מול חברי הכנסת שעומדים להצביע על שינוי 'חוק התקנים' הוא מרגיש קצת מבוכה. כי הלא הוא מתלונן לריק.

הוא מאמין וחושב שחברי הכנסת מן הסתם ייקחו בחשבון את דבריו של המנכ"ל המכובד בבואם להצביע. והוא עלול להיחשב בעיניהם כמי שאינו בקיא בעובדות. או רחמנא ליצלן כמטרידן.

אבל מה זה משנה, החל מעכשיו אין בדיקות כפולות. כמו שנאמר BUSINESS FIRST

אין בדיקות כפולות הוא מפזם בראשו 'אין בדיקות כפולות 'יש'.. הוא פולט בקול..

יוצא האזרח הקטן מרוצה מהוועדה ומיד שולח הזמנה לחברה בדנמרק ומזמין צעצועים בסכום של 25000 ₪ . החברה שולחת לו 80 תעודות בדיקה EN71 .

1500 עמודים מפורטים לעילא ועילא.

שמח וטוב לב הוא מגיש את התעודות למכון התקנים.

זוכרים את ההבטחה של המנכ"ל 'אין בדיקה כפולה למי שמביא EN71.

מה רבה הייתה הפתעתו ואכזבתו שהוא קיבל בדואר 10 חשבוניות על בדיקות כפולות בסכום של 17,000 ₪.

הוא ניסה עוד קצת למחות, ניסה להתחנן, להסביר שמצב זה יכול להרוס את העסק שלו שהוא בנה במו ידיו, להביא לקריסתו ולמניעת פרנסתו.

הוא התקשר וניסה לומר 'אבל.... 'הבטיחו. לי'.. אנשי המכון אמרו לו 'אין לנו הסכם עם המעבדה הזאת'. הוא עוד ניסה לטעון - 'אבל המנכ"ל שלכם אמר מאה אחוז מהמעבדות. ללא סייג'.

אבל כבר אף אחד לא הקשיב לו.

מושפל מאוכזב וזועם. פנה האזרח לדף שלו בפייסבוק שם הוא ביטה את תסכולו הרב. את תחושת חוסר האונים של האזרח הקטן מול הגופים הגדולים. הוא כינה את המכון במילים בוטות במילים שבשפת היום אינן שגורות בפיו. עד כדי כך היה זעמו גדול.

התוצאה לא אחרה לבוא.

מכון התקנים הגיש נגד האזרח הקטן תביעת לשון הרע בסכום של חצי מיליון ₪. על פרסום פוסט בפייסבוק.

האזרח הקטן זה אני.

אני הראשון במדינה ואולי בעולם כולו שגוף ממשלתי מגיש נגדו תביעת לשון הרע על כתיבת פוסט בפייסבוק.

.

ומי שחושב שמדובר בחרטוט, בבקשה- זה סיפור אמיתי לגמרי:

http://www.themarker.com/news/macro/1.2218863

פורסם

אם אני קונה חלק מקורי של היצרן, איך בדיוק מכון התקנים יבדוק את החלק? איזה ניסויים הוא יעשה על החלק על מנת לבדוק עמידותו?

אם יש מאבק שראוי לנהל, זה נגד מכון התקנים שמתכחש לכל תקן ארופאי/אמריקאי מחמיר.

המדינה רק מרוויחה מזה עוד כסף.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אם אני קונה חלק מקורי של היצרן, איך בדיוק מכון התקנים יבדוק את החלק? איזה ניסויים הוא יעשה על החלק על מנת לבדוק עמידותו?

אם יש מאבק שראוי לנהל, זה נגד מכון התקנים שמתכחש לכל תקן ארופאי/אמריקאי מחמיר.

המדינה רק מרוויחה מזה עוד כסף.

שים לב על מה רוב השרשור מתנהל; האם פות"ש רכש באיביי חלק מקורי או לא? הוא אומר שכן, אחרים טוענים שלא.

אני כבר רואה את מכון התקנים (יודע מה? רשות אחרת) נכנס לעובי הקורה על מנת להגן על האזרח האומלל, כי חלק לא מקורי הוא בהכרח לא-בטיחותי... וכל זה בצורה מתחכמת: "אנחנו לא אוסרים עליכם לייבא (כי אנחנו לא דיקטטורה), אבל רוצים לשמור על בטחונכם".

פורסם

מה שאתה אומר יכול להשליך גם על צעצועים וכל דבר אחר.

נגיד אני קונה לגו לאחיין שלי מאיביי - אתה רוצה להגיד שמישהו ידרוש ממני לעשות בדיקה של 1000 ש"ח על לגו?

דבר כזה יגרום לירידה בצריכה והאטה בכלכלה (שבמילא נשענת על מודל מטומטם). והריבית אפסית כמעט כבר עכשיו, אז אין עוד דרך לגרום לאזרחים להוציא יותר כסף, אלא אם מטילים עוד מיסים שונים ומשונים (כמו לתת לשוטרים אפשרות לתת לך דו"ח על עבירה שהם חושבים שאתה עומד לבצע, או לתת לשוטר סמכות לשלול רשיונך אם אתה נראה לו שיכור ללא שום בדיקה של מכשיר אובייקטיבי - חוק שעבר בקריאה ראשונה).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...