Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי זה המשק הזה?

דנקנר? תשובה? שטראוס? גליה מאור?

חזירים בני חזירים שסוחטים את הסמרטוט כמה שרק אפשר כמובן בשיתוף עם טייקוני התקשורת.

ישראל הופכת לאט לאט למדינת עבדים שמשרתים את המשפחות השולטות באותו "משק" - וכל זה בזכות פתקים וחלוקת המשאבים למקורבים עוד מקום המדינה.

לא רק שאף אחד לא יפסיד כלום אם המחירים ירדו ב 30 אחוז. להיפך, כולם ירוויחו. גם המוכרים וגם הקונים.

אבל מה זה מעניין את השליטים? מבחינתם תחנק, תתפוצץ ותפשוט רגל.

מקסימום הם יקנו את הנכסים שלך ברבע מחיר בעזרת הבנק שהם הבעלים שלו וימכרו ברווח.

אז המשק יתמוטט? אולי זה עדיף. (ולא, בסוף הוא לא יתמוטט. מישהו יתעורר)

אתה מצטט מהמניפסט של אנונימוס?

כי ככה זה בהחלט נשמע.

המשק זה חבר שלי שסגר חנות חלפים למחשבים כי השוק פתאום נחתך לחצי.

המשק זה אני שמשלם יותר מיסים כי נתח בכלל לא קטן מהרכישות (לא מכיר נתוני אמת), במשק הן פתאום עסקאות בלי מעמ, בלי שום מיסים ונעשות בכלל מול איזה סיני בפיזדיולוך.

אתה כ"כ שיוויוני? לא יקרה כלום אם המחירים ירדו ב 30%?

בא נעלה את המיסים על יבוא פרטי ב 30% ואז גם תשחק במשחק עם חוקים שווים לשני הצדדים וגם נראה אם 30% זה בקטנה (כמו שאתה חושב).

להזכירך, עסקים קטנים שמוחזקים ע"י אנשים פרטיים הם 66% אחוז מנפח ה"משק" והעסקים האלה היום, גם מהסיבה הנ"ל ומשלל סיבות נוספות על סף קריסה.

ובקשר ל"אולי זה טוב שהמשק יתמוטט", נו באמת...די ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר (בצורה עניינית, לא בצורת ביטוי מזלזל).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ולכן אם המוצר עולה ב-EBAY סכום זעום של 20$ והיבואן בארץ מוכר ב-80$ זה לא אומר שהוא מרוויח 60$ זה אומר שהוא מרוויח למעלה מ-60$ שכן הוא קונה את המוצר בפחות מהבחור שמוכר ב-EBAY.

אתה מבין את החלמאות והגזל?

.

בלקאי,

החשבון שלך לא הוגן.

כי ראשית, יש את העניין שבחלק מהמקרים המוצרים אינם זהים.

פנס לאופניים שאני קונה ב dealExtreme עולה 10 ש"ח (ובארץ 100 ש"ח) ושווה 10 ש"ח. הוא מתקלקל אחרי חודש. זה איכות ירודה שאני יודע אותה מראש. אני מעדיף לקנות 10 פנסים חדשים מאחד יקר וטוב. עניין של החלטה.

אני מאמין שהשוואה בין חלקים זהים תניב הפרשים הרבה יותר קטנים.

ההפרש במחיר בין מה שמקבל יבואן ישראלי למוכר בחו"ל הוא זניח, לא קיים, ואולי אפילו לרעת היבואן הישראלי. היבוא לישראל הוא מינורי, כמעט בלתי נחשב בהיקפו.

מפיץ שמוכר חלקים מסין לכל העולם, עובד בהיקפים פי כמה וכמה גדולים יותר מיבואן מקומי כאן.

תוסיף לזה מיסי מגן שישראל מנהיגה כדי להפחית את הייבוא (מיסים שהם לרעת היבואנים, ולא חלים על מוכרים מחו"ל) ותקבל שלייבא זה סיפור יקר.

ועוד לא התחלנו לדבר על אחזקת מלאי שוטף, הון ראשוני שנדרש כדי לרכוש את הסחורה ולהחזיק אותה עד שתימכר ועוד ועוד.

הביקורת שלי היא כלפי יבואנים, בעיקר הגדולים, שמתנהלים בחוסר יעילות ולכן נאלצים לגבות מחירים גבוהים כדי להתקיים.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

כנראה בשלב מסויים ייצרן הרכב שדרג את המפוח וגם שינה את המק"ט מכיוון שהמ"קטים שרשמתי הם הרלוונטים ל-2013.

שיהייה בהצלחה.

איזה כייף לי :)

פורסם
המשק זה חבר שלי שסגר חנות חלפים למחשבים כי השוק פתאום נחתך לחצי.

המשק זה אני שמשלם יותר מיסים כי נתח בכלל לא קטן מהרכישות (לא מכיר נתוני אמת), במשק הן פתאום עסקאות בלי מעמ, בלי שום מיסים ונעשות בכלל מול איזה סיני בפיזדיולוך.

אתה כ"כ שיוויוני? לא יקרה כלום אם המחירים ירדו ב 30%?

בא נעלה את המיסים על יבוא פרטי ב 30% ואז גם תשחק במשחק עם חוקים שווים לשני הצדדים וגם נראה אם 30% זה בקטנה (כמו שאתה חושב).

להזכירך, עסקים קטנים שמוחזקים ע"י אנשים פרטיים הם 66% אחוז מנפח ה"משק" והעסקים האלה היום, גם מהסיבה הנ"ל ומשלל סיבות נוספות על סף קריסה.

ובקשר ל"אולי זה טוב שהמשק יתמוטט", נו באמת...די ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר (בצורה עניינית, לא בצורת ביטוי מזלזל).

שמע אתה צודק וגם לא צודק.

למה?

אם תסתכל על זה לרגע בקנה מידה רחב יותר, החבר שלך הוא שכיר קשה יום של היבואנים הגדולים והבלעדיים שמנהלים ביניהם קרטל ומשווים מחירים.

אין תחרות אמיתית בסגנון איביי והשוק החופשי בעולם, כי אם היה, החבר שלך היה מצליח להשיג את חלקי החילוף שלו ב 30 אחוז פחות, האנשים היו קונים אצלו כי הוא זול, היבואן הבלעדי ממנו הוא קונה היה מוכר יותר כי זה היה שווה לו, וכולם היו שמחים.

העניין הוא שזה לא מזיז לחברנו הגדולים. כי כשהחבר שלך יעלם, יקום עבד אחר שיקנה מהם את המוצרים במחירים המופקעים שלהם.

והכסף שלהם גם כך מושקע בפנסיה שלך ושלי.

ואם יגיעו ימים קשים? לא נורא. השופט יעשה תספורת.

ומי יפגע? נכון - החבר שלך ה"עצמאי" שכל הכספים שלו מושקעים אצלם. (אם זה קרנות פנסיה, או חשבונות חסכון)

ואל תשכח את ה"בוסים" האמיתיים של החבר שלך, רשות המיסים.

שם אתה בכלל נאשם.

איך שאתה מגיע לשם - מתייחסים אליך כגנב על סף ההרשעה, נוכל רב מעללים שמעלים מיסים ואתה חייב למלא מהר דוחות אחרת אתה טובע בריבית.

על השוק האפור שמעת?

זה כל כך מצחיק שמפחדים מהם בזמן שהשוק האפור האמיתי הוא הממשלה.

נסה לאחר ביום אחד בתשלום המע"מ שלך. או שלא נדע, בתשלום מס ההכנסה או ביטוח לאומי.

הקנס שתקבל לתוך העכוז שלך יהיה כזה שאפילו החברים בשוק האפור לא חושבים עליו.

ואם אתה חושב שאתה יכול באמת להוריד 30 אחוז מהמחיר של המוצרים שאתה מוכר, אתה לא יודע מה באמת קורה כשתנסה את זה.

התגובות שתקבל מהיצרנים/ספקים יהיו כאלה שיזכירו לך את העולם התחתון בהארלם של שנות ה 70.

זה מתחיל באיומים על אי כיבוד המחאות, ממשיך באיומים על עצירת אספקת סחורה ועובר דרך הורדת מחיר דרסטית יותר למתחרים שלך.

ואם כל זה לא יעזור, יהיו גם איומים פיזיים.

שוק חופשי? משק?

הכל מראית עין.

מספיק שתסתכל מה קורה היום בשוק הסלולר,שם לא רק שלא מפסידים אלא השוק כמעט הוכפל, כדי להבין מה קורה כשהמחיר יורד.

שכחת את צרחות התסכול ויללות האימה של פרטנר/פלאפון/סלקום?

הכל יפול, יתמוטט, יעלם, ישרף, יקרוס ויבלע בחור שחור.

מה קרה? חוץ מזה שהאזרח הקטן הפך לאדון אמיתי לעצמו, חוץ מזה שחשבון הסלולר שלך הפך לחשבון ולא לטריוויה וחוץ מזה שנוספו עשרות יבואני ציוד ומכשירים?

ומה קרה לכחלון? פתאום נעלם? איך? מדוע אחד כמוהו מתאדה בשיא ההצלחה הפוליטית?

ועכשיו תאר לך את הרפורמה הזאת בבניה, בחינוך, בקמעונאות, במוצרי צריכה...

פורסם
בלקאי,

החשבון שלך לא הוגן.

כי ראשית, יש את העניין שבחלק מהמקרים המוצרים אינם זהים.

פנס לאופניים שאני קונה ב dealExtreme עולה 10 ש"ח (ובארץ 100 ש"ח) ושווה 10 ש"ח. הוא מתקלקל אחרי חודש. זה איכות ירודה שאני יודע אותה מראש. אני מעדיף לקנות 10 פנסים חדשים מאחד יקר וטוב. עניין של החלטה.

אני מאמין שהשוואה בין חלקים זהים תניב הפרשים הרבה יותר קטנים.

ההפרש במחיר בין מה שמקבל יבואן ישראלי למוכר בחו"ל הוא זניח, לא קיים, ואולי אפילו לרעת היבואן הישראלי. היבוא לישראל הוא מינורי, כמעט בלתי נחשב בהיקפו.

מפיץ שמוכר חלקים מסין לכל העולם, עובד בהיקפים פי כמה וכמה גדולים יותר מיבואן מקומי כאן.

תוסיף לזה מיסי מגן שישראל מנהיגה כדי להפחית את הייבוא (מיסים שהם לרעת היבואנים, ולא חלים על מוכרים מחו"ל) ותקבל שלייבא זה סיפור יקר.

ועוד לא התחלנו לדבר על אחזקת מלאי שוטף, הון ראשוני שנדרש כדי לרכוש את הסחורה ולהחזיק אותה עד שתימכר ועוד ועוד.

הביקורת שלי היא כלפי יבואנים, בעיקר הגדולים, שמתנהלים בחוסר יעילות ולכן נאלצים לגבות מחירים גבוהים כדי להתקיים.

אתה צודק לגמרי! המדינה אכן קורעת אותנו לגזרים, אני בעצמי מייבא כמה מוצרים לשוק הישראלי.

ותאמין יש מספיק בשר להרוויח.

רק רציתי לשים דגש על ההבדל בין יבואן למשווק.

המשווק מקבל מחיר שונה מיבואן, שלא יהיה לכם ספק.

פורסם

אני מעיין לי כרגע בקטלוג מהודר של חברה אמריקאית שמוכרת ה-כ-ל לחיות בית במשלוח ישיר לבית הלקוח לכל רחבי ארה"ב.

באופן מכעיס להחריד, מרבית המוצרים שם (ומדובר באלפי מוצרים) מוצעים שם לציבור הקונים במחירים יותר זולים ממה שאני קונה כאן מהיבואן :x

שמפו לכלב, 1.09$, בקניית שלוש יחידות ומעלה, .99 סנט.

קשה למצוא בארץ על המדף שמפו בפחות מ 35 ש"ח והשמפו הזהה למה שבקטלוג נמכר בארץ ב 56 ש"ח.

פורסם

למה אוטו בן 20 כמעט על בעיית מזגן אתה לא לוקח למוסך שמתמחה במיזוג? ודרך אגב אף פעם אין לך מה להשוות בין עלויות של מוסך מורשה לעלויות של קניית חלק באינטרנט והרכבה עצמית. זה שתי "חיות" שונות לחלוטין והבסיס להשוואה לא קיים. אין ספק שמי שיכול לקנות ולהרכיב לבד חוסך הרבה כסף וזה נכון גם להרבה תחומים. גם אם תבנה למשל פרגולה בבית ותקנה לבד את העץ ויש לך את היכולת להרכיב את זה לבד תוכל לחסוך אלפי שקלים לעומת אם תיקח בעל מקצוע שיש לו עובדים וכלים וכו' וכו'. אותו הדבר זה עם מוסך שיש לו תשומות והוצאות שלאבא שלך אין. כאמור, לבד זה חוסך אבל לא כולם יכולים לבד או שיש להם זמן להתעסק לבד. אל תשכח שמוסכים של יבואנים גם נותנים חלקים מקוריים שיש עליהם אחריות גם על העבודה. נניח שאבא שלך היה מסתבך עם ההחלפה של החלק וגורם נזק, ואז מה?! במוסך מורשה יש אחריות ופיצוי אם מפשלים. בקצור, לא הכל כזה שחור ולבן כמו שזה נראה.

פורסם
למה אוטו בן 20 כמעט על בעיית מזגן אתה לא לוקח למוסך שמתמחה במיזוג? ודרך אגב אף פעם אין לך מה להשוות בין עלויות של מוסך מורשה לעלויות של קניית חלק באינטרנט והרכבה עצמית. זה שתי "חיות" שונות לחלוטין והבסיס להשוואה לא קיים. אין ספק שמי שיכול לקנות ולהרכיב לבד חוסך הרבה כסף וזה נכון גם להרבה תחומים. גם אם תבנה למשל פרגולה בבית ותקנה לבד את העץ ויש לך את היכולת להרכיב את זה לבד תוכל לחסוך אלפי שקלים לעומת אם תיקח בעל מקצוע שיש לו עובדים וכלים וכו' וכו'. אותו הדבר זה עם מוסך שיש לו תשומות והוצאות שלאבא שלך אין. כאמור, לבד זה חוסך אבל לא כולם יכולים לבד או שיש להם זמן להתעסק לבד. אל תשכח שמוסכים של יבואנים גם נותנים חלקים מקוריים שיש עליהם אחריות גם על העבודה. נניח שאבא שלך היה מסתבך עם ההחלפה של החלק וגורם נזק, ואז מה?! במוסך מורשה יש אחריות ופיצוי אם מפשלים. בקצור, לא הכל כזה שחור ולבן כמו שזה נראה.

אני חושב שחשיבה כזו היא חלק מהבעיה של המחירים הגבוהים בארץ.

כמו שכתבתי בתרד אחר אין שום סיבה שבעולם שחלק שעולה בחול X יעלה בארץ X*2 או יותר במיוחד שמדובר ביבוא "אישי" של חלק בודד .

לספקי חלפים בחול יש את אותן העלויות כמו לספקים בארץ, עלויות משלוח, מסים, שכירות, עובדים וכו'.

תמיד נשמע איזה תירוץ למה החלק יקר יותר בארץ והציבור אוכל את התירוצים האלה ועוד מנסה לגבות את היבואנים.

פורסם (נערך)
אני מעיין לי כרגע בקטלוג מהודר של חברה אמריקאית שמוכרת ה-כ-ל לחיות בית במשלוח ישיר לבית הלקוח לכל רחבי ארה"ב.

באופן מכעיס להחריד, מרבית המוצרים שם (ומדובר באלפי מוצרים) מוצעים שם לציבור הקונים במחירים יותר זולים ממה שאני קונה כאן מהיבואן :x

שמפו לכלב, 1.09$, בקניית שלוש יחידות ומעלה, .99 סנט.

קשה למצוא בארץ על המדף שמפו בפחות מ 35 ש"ח והשמפו הזהה למה שבקטלוג נמכר בארץ ב 56 ש"ח.

הפתרון לחידה טמון בשאלת ההיקפים.

כמות השמפואים לכלבים שנמכרת בארה"ב ביום, היא כמות השמפואים שנמכרת הישראל בשנה (נניח. לא מכיר נתוני מכירות של עולם החי והצומח).

ולכן, באופן טבעי וברור, המוצר מתומחר בהתאם.

תוסיף לזה סבירות גבוהה שהמוצר מיוצר בארה"ב גופה, ולא מיובא מן החוץ, והנה קבלת עוד הפרש נאה.

על זה תזכור שהשוק בארה"ב גדול ומגוון מאוד, ולכן על כל שמפו שנמכר בדולר (נניח מחיר עלות ללא רווח), יש איזה מיליונרית בבוורלי-הילס שקונה שמפו ב40$ לצ'יוואוואה שלה, ומסבסדת את אותו שמפו בדולר שאתה קונה.

בישראל הסבסוד הצולב הזה כמעט לא קיים, בגלל קוטנו של השוק והיעדר רב-גוניות.

פורסם

תמיד נשמע איזה תירוץ למה החלק יקר יותר בארץ והציבור אוכל את התירוצים האלה ועוד מנסה לגבות את היבואנים.

בוא לא נשכח שאחריות עולה כסף.

כשאתה מתקן את האוטו שלך במוסך, אתה מקבל אחריות על החלק, על העבודה ועל התוצאה.

אחריות עולה כסף, והיא מתומחרת בתוך עלות החלק.

כשאתה קונה חלק באינטרנט ומתקין אותו לבד, אין לך אחריות.

פורסם

המחירים בארץ יקרים מידי ללא כל הצדקה, נקודה.

לא מזמן נתקלתי ביבואן קטן שמוכר מערכת תאורה לאופניים (CREE LED) סינית.

את המערכת הוא מוכר בארץ ב-400 ש"ח, שזה על פניו נראה מחיר מצויין למערכת מסוג זה (מערכת ממותגת מקבילה עולה מעל 1000 ש"ח).

אמה מה, את אותה המערכת בדיוק ניתן לייבא דרך איביי ב-90 ש"ח בלבד (כולל משלוח כמובן).

רוצים עוד דוגמאות? יש בשפע!

אבל כל עוד שאנשים ימשיכו לחשוב שזה בסדר ושאין ברירה כי ככה זה, וישראל מדינה קטנה, ומיסים רבים בה, ובעיות ייבוא, ובטחון וסעד וכלכלה..

אז היבואנים ימשיכו להשתין עליהם, והם ימשיכו לחשוב שזה גשם...

פורסם (נערך)

אתה מסרב לראות את התמונה המלאה האמיתית.

נוח לך לחשוב ש"משתינים עליך", ש"עושים עליך קופה", ש"עושים עליך סיבוב", ובקיצור, טוב לך עם הרחמים העצמיים שגורמים לך לחשוב שאתה מסכן וגלמוד והיבואנים הטייקונים מתעשרים על חשבונך.

אבל זה לא המצב.

המחירים גבוהים, זאת עובדה מוגמרת.

הסיבות למחירים הגבוהים, הם מגוונות מאוד ולא אחידות.

זה לא סותר את שאמרתי בהודעות קודמות: אם אפשר להשיג מוצר זהה במחיר נמוך יותר דרך איביי ומקביליו, אני לא אחשוב פעמיים. גם אם המוצר אינו זהה (אינו מקורי, ללא אחריות וכו') אבל ההפרש במחיר מצדיק את קנייתו, אני לא אחשוב פעמיים.

פורסם

אם אפשר להשיג מוצר זהה במחיר נמוך יותר דרך איביי ומקביליו, אני לא אחשוב פעמיים. גם אם המוצר אינו זהה (אינו מקורי, ללא אחריות וכו') אבל ההפרש במחיר מצדיק את קנייתו, אני לא אחשוב פעמיים.

אף אחד לא מחפש שתהיה פראייר, אף אחד לא מעוניין שתשלם פי 15 בשביל לצאת צדיק.

אבל חשוב מאוד להבין שהלך הרוח שמכתיב את "אני אקנה מהסיני וכלל לא מעניין אותי גורל השכן שלי שמנסה להתפרנס" הוא בדיוק אותו הלך רוח שמכתיב "אני מפתר את כל העובדים המפונקים שלי ומתחיל לעשות אווט סורסינג בהודו".

מדרון חלקלק נשאר חלקלק לכל מי שעולה עליו.

פורסם

אבל חשוב מאוד להבין שהלך הרוח שמכתיב את "אני אקנה מהסיני וכלל לא מעניין אותי גורל השכן שלי שמנסה להתפרנס" הוא בדיוק אותו הלך רוח שמכתיב "אני מפתר את כל העובדים המפונקים שלי ומתחיל לעשות אווט סורסינג בהודו".

מדרון חלקלק נשאר חלקלק לכל מי שעולה עליו.

מסכים.

השאלה האם אנחנו, כחברה, נמצאים עדיין במקום הזה שבו היחיד יעשה בחירות אישיות ע"פ ההשלכה על הקולקטיב?

האם תקנה מוצר ישראלי, למרות שהוא יקר יותר, רק בגלל שהוא ישראלי?

אני בספק שאנחנו במקום הזה.

לדעתי, אולי הגיע הזמן שלא נהיה במקום הזה, והשוק הזה יהפך תחרותי ויעיל במקום סוציאליסטי ומנוון.

כמובן, שגם בשוק פתוח ומשוכלל יש מקום לפטריוטיזם. אני יכול לקבל את זה בהחלט.

אבל עד גבול מסוים.

• תוכן חדש...