Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום מרק,

איך שהגעתי לחישוב מוסבר בעמוד 8.

בבקשה:

ההבדלים בינינו הם שאתה ספרת ללא התקנה וללא מע"מ. אני עם שניהם. בנוסף, אתה התייחסת למשלוח המהיר, אני לא.

אתה מאלץ את התוצאה כפי שנוח לך בכדי להגיע למספר 33.

תחשב בדיוק לפי המחיר בפועל של החלק כולל עלות משלוח ואל תוסיף את עלות ההעבודה אז זה יוצא פי 15.

איזה כייף לי :)

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המק"ט 893820021

מתאים לרכבים הנ"ל

A4 (B5) SDN 94-98/AVANT 94-98

A4 (B5) SDN 99-00/AVANT 99-01

אם הרכב נמצא בנתונים הללו , אני חושב כי זה בסדר .

אייל .

על-מנת לוודא את התאמת המאוורר לרכב של פותח האשכול יש לבדוק לפי מספר שילדה כפי שעושים במוסכי צ'מפיון (או מספר רכב).

ייתכן מאוד שהחלק שרכש אייל מתאים בול מבחינה מכנית כלומר מידות חיצוניות ומראה אבל הספק המנוע שונה או/גם מהירות הסיבוב שונה דבר שעשוי להשפיע על ספיקת האוויר והרעש שמפיק המאוורר.

ייתכן מאוד שהכול מתאים בול.

לפי המק"טים של בוש מהו ההספק החשמלי של המאוורר ומהירות הסיבוב ?

פורסם (נערך)

אני לא מאלץ כלום. כבר כתבתי שאין לי צד בעניין. אם הייתי הולך למוסך מורשה אז הייתי גם מצפה שיתקנו לי את הרכב, ולא לקנות רק חלק. אני לא מתייחס להבדל במחיר החלק, אלא במחיר התיקון.

אתה גם מאלץ בכך שאתה לא מתייחס למע"מ, כאילו שצ'מפיון מוכרים בלי מע"מ.

יש פתגם שאומר נאה דורש - נאה מקיים.

וכמו שאמרתי, גם אם מוסיפים מס כל שהוא, וגם מס קטנוניות, עדיין המחיר יוצא פי 8 וחצי.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אייל, שוחחתי אתמול אם אחד מבעלי המקצוע וקיבלתי מק"ט שונים למפוח המותקן ברכב של אביך.

8D1819021B

8A1820021

המק"ט המופיע ברכישה שביצעת 893820021 מתאים לרכבים ללא בקרת אקלים.

אתה יודע משהו על זה ?

היי. המק"ט שהזמנתי הוא זה שהופיע על החלק, חרוט וגם על המדבקה.

המק"ט 893820021

מתאים לרכבים הנ"ל

A4 (B5) SDN 94-98/AVANT 94-98

A4 (B5) SDN 99-00/AVANT 99-01

אם הרכב נמצא בנתונים הללו , אני חושב כי זה בסדר .

A4 (B5) SDN 94-98/AVANT 94-98 זה הרכב של אבא שלי.

פורסם

באותה מידה שאתה רוכש חלק באיביי ומתקין בעצמך אתה יכול לרכוש את החלק בצ'מפיון ולהתקינו לבד. תחשב באותה צורה כולל עלות משלוח.

דרך אגב, באתר של צ'מפיון המחיר המופיעה לחלק לא כולל מע"מ אבל כולל עלות עבודה.

בבקשה תחשב שוב פעם.

פורסם

אני לא מצליח להבין למה המטמטיקה כל כך חשובה.

פי 33...פי 12...פי 8 וחצי...פי 2 ושני שליש נקודה ארבע.

בהנחה ששני המוצרים זהים (והמוצר שנמכר באיביי הוא לא תת חיקוי סיני זול) הרי שצ'מפיון יקרים יותר. וממש לא חשוב בכמה.

כמובן, שאם יתברר שהמוצרים אינם זהים, וצ'מפיון מציעה חלק מקורי ובאיביי נקנה חלק של יצרן זול ללא שם, הרי שאין בכלל טעם להשוואה.

פורסם

אז אם זאת המסקנה, חבל על כל מה שטחנו פה במשך 13 עמודים.

זה ידוע שהחלפים בארץ יקרים בפחות או יותר, פי ארבע מאשר בחול.

מצאת חלק זול בפי3-4? סביר

מצאת זול בפי 6? הרווחת.

מצאת יותר זול בפי 33? מוכרים לך זבל!

אבל בלי שום קשר לפי כמה עולה, במידה מסוימת אתם עושים עוול ליבואנים.

הם מחויבים בתקינה, מחויבים במלוא המיסים המכסים, מעסיקים עמילי מכס, עובדי מחסן וצי רכב בכדי שהחלק יגיע לאזורכם.

מה שלכם עולה 20 דולר ןמגיע עד סניף הדואר שלכם, אצל יבואן יכול להגיע ל 40 דולר (עלות שלו) בפתח המוסך הקרוב אליכם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אבל בלי שום קשר לפי כמה עולה, במידה מסוימת אתם עושים עוול ליבואנים.

הם מחויבים בתקינה, מחויבים במלוא המיסים המכסים, מעסיקים עמילי מכס, עובדי מחסן וצי רכב בכדי שהחלק יגיע לאזורכם.

מה שלכם עולה 20 דולר ןמגיע עד סניף הדואר שלכם, אצל יבואן יכול להגיע ל 40 דולר (עלות שלו) בפתח המוסך הקרוב אליכם.

בגירה, אני מסכים איתך.

מי כמוני "הגן" כבר מס' פעמים על היבואנים, כשהשוו את מחירי הרכב בארץ ובחו"ל, והאשימו אותם בחזירות.

אני מבין היטב את הטלטלות וההרפתקאות הכרוכות בייבוא.

הרבה מזה מסביר את פערי המחיר.

כשיש מוצר שאין לי אפשרות לרכוש במחיר זול יותר, למשל כמו רכב, הבכי וההתבכיינות הם מיותרים, ובהרבה מקרים לא מוצדקים.

במקרה הזה, קל ופשוט לייבא חלק תחליפי באיביי, בעלות נמוכה יותר משמעותית.

אז למה לא? למה אותי, כלקוח, זה צריך לעניין שבגלל מיסוי ושאר מרעין החלק אצל היבואן יקר יותר? אם אני יכול להשיגו ב20$, למה שאשלם 40$?

שוב, הכל בהסתייגות שמדובר באותו החלק.

אם מדובר בחלקים שונים, מיצרנים שונים ובאיכות שונה, הרי שההשוואה אינה רלוונטית מלכתחילה.

פורסם
.

במקרה הזה, קל ופשוט לייבא חלק תחליפי באיביי, בעלות נמוכה יותר משמעותית.

אז למה לא? למה אותי, כלקוח, זה צריך לעניין שבגלל מיסוי ושאר מרעין החלק אצל היבואן יקר יותר? אם אני יכול להשיגו ב20$, למה שאשלם 40$?.

ברור לחלוטין, בדיוק בגלל זה כל הקטע של לקנות באיביי/עליבבא/ וואטאבר כ"כ פופולארי.

יש מגזרים שלמים שנמצאים כיום על הברכיים (כלכלית) בגלל השיטה הזו שאולי טובה למשתמש הקצה אבל קטלנית למשק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
ברור לחלוטין, בדיוק בגלל זה כל הקטע של לקנות באיביי/עליבבא/ וואטאבר כ"כ פופולארי.

יש מגזרים שלמים שנמצאים כיום על הברכיים (כלכלית) בגלל השיטה הזו שאולי טובה למשתמש הקצה אבל קטלנית למשק.

אני לא מרחם על המשק.

המשק הישראלי הוא לא משוכלל, לא תחרותי, ונמצא בפיגור.

הוא נהנה מציבור לקוחות שבוי, שלא בודק, לא משווה, לא מתוחכם ומאוד אימפולסיבי.

אבל זה משתנה. יותר ויותר אנשים קונים באינטרנט, יותר ויותר אנשים מטיילים בחו"ל ועושים חלק מהקניות שם, והמשק - שמגיב באיטיות אם בכלל - סובל.

כמות הקניות ברשת רק תלך ותגדל.

אם המשק רוצה להישאר ריווחי, הוא חייב להתייעל מחד, ולדרוש הורדת מיסים מאידך.

אם התעשיינים היו משקיעים חצי מהמאמץ שבלהגן על עצמם מפני ייבוא, בדרישה להקלה במס ובעידוד תעשייה מקומית, החיים שלהם היו הרבה יותר טובים.

אי אפשר לבוא אל הלקוח בטענות שהוא קונה באיביי.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

מנצל את השרשור הזה.

החלון אצלי ברכב החליט ליפול, ז"א שהלך המנגנון.

בצ'מפיון רוצים 1,000 ש"ח, ברון רוצים 900 בשני המקרים זה החלפה של מנגנון מקורי (אין להם תחליפי או מפירוק).

רון אמר לי שאם אני ישיג את חלק הוא יגבה ממני רק 200+מע"מ על העבודה.

למישהו יש מושג מה המק"ט של החלק שנוכל להתחיל לנבור ברשת, ואם מנגנון של גולף MK4 עשוי להתאים?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
קטלנית למשק.

מי זה המשק הזה?

דנקנר? תשובה? שטראוס? גליה מאור?

חזירים בני חזירים שסוחטים את הסמרטוט כמה שרק אפשר כמובן בשיתוף עם טייקוני התקשורת.

לא אני הוצאתי דו"ח שאומר שהמחירים כאן יקרים ב 25 אחוז יותר מהאיחוד האירופי. (וזה לפני שבכלל התייחסנו למשכורות)

ישראל הופכת לאט לאט למדינת עבדים שמשרתים את המשפחות השולטות באותו "משק" - וכל זה בזכות פתקים וחלוקת המשאבים למקורבים עוד מקום המדינה.

לא רק שאף אחד לא יפסיד כלום אם המחירים ירדו ב 30 אחוז. להיפך, כולם ירוויחו. גם המוכרים וגם הקונים.

אבל מה זה מעניין את השליטים? מבחינתם תחנק, תתפוצץ ותפשוט רגל.

מקסימום הם יקנו את הנכסים שלך ברבע מחיר בעזרת הבנק שהם הבעלים שלו וימכרו ברווח.

אז המשק יתמוטט? אולי זה עדיף. (ולא, בסוף הוא לא יתמוטט. מישהו יתעורר)

פורסם
מנצל את השרשור הזה.

החלון אצלי ברכב החליט ליפול, ז"א שהלך המנגנון.

בצ'מפיון רוצים 1,000 ש"ח, ברון רוצים 900 בשני המקרים זה החלפה של מנגנון מקורי (אין להם תחליפי או מפירוק).

רון אמר לי שאם אני ישיג את חלק הוא יגבה ממני רק 200+מע"מ על העבודה.

למישהו יש מושג מה המק"ט של החלק שנוכל להתחיל לנבור ברשת, ואם מנגנון של גולף MK4 עשוי להתאים?

יש באיביי קיטים מושלמים לתיקון המנגנון הזה, העלות בסביבות 100 ש"ח.

מנגנון גולף ובורה, זה אותו דבר.

דוגמא למנגנון צד נהג:

http://www.ebay.com/itm/Volkswagen-GOLF-MK4-JETTA-BORA-VW-Window-Regulator-Winder-Repair-Kit-FRONT-Left-/251295906966?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3AGolf&hash=item3a82673c96&vxp=mtr

פורסם
מי זה המשק הזה?

דנקנר? תשובה? שטראוס? גליה מאור?

חזירים בני חזירים שסוחטים את הסמרטוט כמה שרק אפשר כמובן בשיתוף עם טייקוני התקשורת.

לא כולם טייקונים.

הרוב זה אנשים פרטיים, עצמאיים, שבסה"כ רוצים להתפרנס.

הבעיה היא שקובעי ההחלטות ואלו המשפיעים על קובעי ההחלטות, מסתכלים קדימה לטווח קצר מאוד. לשרוד עוד שנה שנתיים ברווח.

אין מדיניות ארוכת טווח.

אין עידוד של עסקים קטנים, והעסקים הגדולים - התעשיינים - מגינים על עצמם מפני תחרות במקום להתייעל ולהשתכלל.

והאשמה, היא אך ורק בנו.

אנחנו בחרנו את מי שעומד ועמד בראשנו.

אנחנו הסכמנו למדיניות הכלכלית הנוכחית ואלו בשנים שעברו.

אנחנו ממשיכים בלהט לרכוש מוצרים חדשים ולתדלק את אותם הטייקונים.

זה אנחנו.

פורסם

באגירה אני מסכים איתך שזו בעיה קטלנית למשק.

אך אתה שוכח דבר אחר...

כשאתה מזמין מ-EBAY ודומיו גם מי שמוכר לך מרוויח,

ולכן אם המחיר לצורך הדוגמא 20 דולר אז אולי הבחור שמוכר קונה אותו ב-10 דולר אולי אפילו פחות... אז אתה רוצה להגיד לי שיבואן ישראלי שמזמין אלפי חלקים בשנה לא מקבל מחירים טובים יותר מפישר ב-EBAY?

החשבון הוא לא על המחיר הסופי אלא על מחיר הקנייה של היבואן

ולכן אם המוצר עולה ב-EBAY סכום זעום של 20$ והיבואן בארץ מוכר ב-80$ זה לא אומר שהוא מרוויח 60$ זה אומר שהוא מרוויח למעלה מ-60$ שכן הוא קונה את המוצר בפחות מהבחור שמוכר ב-EBAY.

אתה מבין את החלמאות והגזל?

אני אגב לא טוען שטענתך אינה נכונה אלא מסייג את דברי למקרה הספציפי הזה.

במקרה הזה יש פה גזל.

• תוכן חדש...