Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כתוב ברור -

החלק הנ"ל תומחר ע"י יבואן VAG בכ 800 ש"ח לפני 15 שנים .

היום הוא מתומחר בכ 4, תלפים +++ - למה ? , ?Why ? ¿Por qué ?, Warum ?, Nini nini - כי לנו מותר

כאילו תקענו אותך כבתול חדש בשנים הראשונות בשרות ובאחריות

ועכשיו כאשר אתה כבר רגוע עברו 15 שנים אתה בא בימים חלקית - הם שומרים עלייך בכושר

ותוקעים אותך כשאפשר גם בלילות ,,

וזה נראה לך הגיוני ומתאים ואפשרי והכל בסדר , בשוק החופשי לכאורה .

מה אני נגיד לך תהנה ,,:roll:

red wolf כתב:

אייל .

זה לא רציני, להשוות מחיר של חלק מלפני 15 שנה.

השוואה רצינית היא, מחיר חלק זהה (עם דגש על המילה "זהה") כיום בארץ מול חו"ל.

ואז, הפערים קטנים משמעותית.

דבר אחד ברור, אם חלק נמכר במכפיל 33 על מחיר שניתן למצוא אותו בשוק - וזה מה שהרב משלם - יש כאן כשל.

המכפיל 33 הזוי ואיננו נכון.

כשאני השוותי, חלק מקורי בארץ מול מקורי בחו"ל.

אז ההפרש בערך פי 2 - 2.5 ועוד לפני עלויות ייבוא.

ברור, שכאשר משווים חלק ברמה הנמוכה ביותר הקיימת, ובייבוא עצמי.

מול חלק ברמה הגבוהה ביותר, ובייבוא מסודר אז מגיעים למספרים כאלה..

זה לא נכון שאתה לא כבול לצ'מפיון.

מוסך מורשה, מאושר יבואן לטפל ברכב שלך, יכול להציע חלק כזה במחיר מופחת?

אתה יכול להביא את החלק בעצמך, שיתקינו לך אותו (כבר הליך לא סטנדרטי, שרחוק מיכולותיו של האדם הסביר)?

לאחר גמר אחריות, אתה לא חייב ואף אחד לא מכריח אותך, לטפל במורשה יבואן.

ניתן לטפל, במוסכים מתמחים בחלקים OEM.

וכן, במורשה יבואן אתה יכול לבקש, ויכולים להציע לך חלקי OEM.

בפיז'ו סיטרואן, יש יבואן מקביל של חלפים מקוריים שגם מוכר למוסכים.

אני אישית (והמוסכים), יכולים לרכוש חלפים מקוריים לVW, לא דרך צ'מפיון בחנות החלפים השכונתית ביהוד.

אני לא אומר שהמצב בשוק החלפים ומחיריהם, לא ניתנים לשיפור (אני אישית רוכש בעיקר באיביי ולעיתים משומש).

אבל הוא רחוק מאוד מהתמונה השחורה המצטיירת כאן.

והרבה יותר טוב מהמצב בשוק ייבוא הרכב הלא VW לדוגמא, אתה יכול לרכוש רק מצ'מפיון.

אבל חלפים ל VW לא.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ע"פ חוק, אתה יכול לטפל בכל מוסך שתרצה גם בתוך תקופת האחריות:

http://www.iga.org.il/assets/drivers/law6.html

למיטב ידיעתי יש חובה כיום ליבואן להציע חלק תחליפי, או ליידע שקיים גם חלק תחליפי במקביל לחלק מקורי.

פורסם

הבזיון הוא שלאף אחד לא אכפת, כולל לשר התחבורע, שרק מצהיר כל שעה בפייסבוק שלו, כמה רווחי היבואנים

גדולים וחזיריים, ושצריך לעשות לזה סוף.(כן כן, שמענו עליך).

האם אתה מעדיף שר שלא יצהיר שמחירי הרכבים גבוהים? זכור שרוב עצום של שרי התחבורה לא עשו כלום, ואילו השר הנוכחי מעלה את הבעיה וגם מנסה לטפל. נכון ששלפעמים יש פער בין הדיבורים שלו ומה שיוצא בשטח, ונכון שהיינו רוצים שר שיעשה מהפכה ענקית וגם יצליח בה, אבל אין דבר כזה. זכור שביקורת גורפת כזאת מוכיחה לפולטיקאים שהכי טוב לא לעשות כלום, כי אם אתה עושה, אתה גם טועה, ואז כולם כועסים. מי שלא עושה לא טועה.

בעברי עבדתי כמחסנאי במוסך של חברת רכב די ידועה (ניהלתי את המלאי, חשבוניות ועוד).

אז ככה, מצמפיון או כל חברת רכב גדולה אחרת אפשר לקנות רק מקורי (ולא מדבר כרגע על שמנים), הם לא מספקים למוסכים שלהם

חלקים לא מקוריים.

מוסך מורשה, יכול לקנות גם חלקים לא מקוריים מהיכן שהוא רוצה, אבל בשביל לשמור על הנחה שהמוסך מקבל, הוא צריך לקנות חלקי חילוף (לא רק) בסכומים מסויימים כל חודש מהמחסן המרכזי, בגלל זה קשה לי להאמין שהמוסך קונה חלק OEM ישר מהמחסן המרכזי (רמז, לא קיים כזה דבר).

כיום יש חברות פרטיות אשר מייבאות לבד חלקים מקוריים במחירים תחרותיים, הרבה פעמים שאין את החלק במלאי במחסן המרכזי, מתקשרים ומבררים לגבי החלק בחנויות חלקי החילוף (אם זה מקורי או תחליפי תואם).

כנראה המחיר שקיבלת הוא לחלק מקורי חדש, מחברה שמייבאת לבד, ואז ההנחה של המוסך יחסית קטנה.

בכל מקרה בשביל לצאת בסדר, הינו תמיד תמיד נותנים הצעת מחיר, שבה רשומים המחירים לחלקים (לדוגמא פנסים ועוד) מקוריים

ותחליפים (כאשר על המקוריים יש שנתיים אחריות ועל התחליפים לרוב 3 חודשים).

תודה על המידע החשוב

ציטוט מדוייק:

"עזוב הבחור בעל קשיי הבנה קשים.

לך תדע אולי צ'מפיון מרפדים לו את הכיס"

.

אני מוחה. בעבר טענו שאני הוא זה שמקבל סכומים מצ'מפיון, וכבר תכננתי לבנות וילה על חשבון הכספים האלה. מדוע אתה מתחיל להתחרות בי?

תזכורת: KhaledF שיקר לכולנו, וסיפר שהסיאט שלו- "כל הטיפולים בוצעו בצ'מפיון בזמן ולפי הספר ולא נחסך שקל אחד", ואח"כ התברר שלא נכון, וגם כנראה "שיפר" את הרכב, ויכול להיות שגם קרע אותו קצת, וגם לא הסכים להעלות לפורום את הקבלות שטען שיש לו. אבל מבחינתו , השקרים פעלו, וכנראה שצ'מפיון נבהלו ובאו לקראתו.

קראתי שוב מה שכתבתי ושלא יצא כאילו אני רומז משהו על השרשור הנוכחי- אין לי ספק שפותח השרשור CEYAL מדבר ביושר .

לגבי האיכות של החלק מאי.ביי , כדאי לחשוב שוב. אם העבודה לפירוק והרכבת המפוח היא מהותית, אולי עדיף לקחת חלק משומש ובמקרה הצורך להחליף לו פחמים. לך תדע איזה מיסבים יש למפוח הסיני (לא בטוח שהוא סיני אבל כדאי להחמיר)

בהצלחה

יהודה

פורסם
אני לא אגיב על מחיר החלק עצמו כי בזה אין ספק שהם שודדים.

האם זמן העבודה נקבע לפי היצרן או שגם בזה הם ממציאים זמני עבודה הזויים?

נשמע לי הזוי שהיצרן יקבע שעתיים עבודה כשאדם לא מיומן עושה את אותה העבודה ב-10 דקות.

העבודה עדיין לא הסתיימה כי חסר לו איזה חלק. הזמן יגיד את שלו.

איזה כייף לי :)

פורסם
בעברי עבדתי כמחסנאי במוסך של חברת רכב די ידועה (ניהלתי את המלאי, חשבוניות ועוד).

אז ככה, מצמפיון או כל חברת רכב גדולה אחרת אפשר לקנות רק מקורי (ולא מדבר כרגע על שמנים), הם לא מספקים למוסכים שלהם

חלקים לא מקוריים.

מוסך מורשה, יכול לקנות גם חלקים לא מקוריים מהיכן שהוא רוצה, אבל בשביל לשמור על הנחה שהמוסך מקבל, הוא צריך לקנות חלקי חילוף (לא רק) בסכומים מסויימים כל חודש מהמחסן המרכזי, בגלל זה קשה לי להאמין שהמוסך קונה חלק OEM ישר מהמחסן המרכזי (רמז, לא קיים כזה דבר).

כיום יש חברות פרטיות אשר מייבאות לבד חלקים מקוריים במחירים תחרותיים, הרבה פעמים שאין את החלק במלאי במחסן המרכזי, מתקשרים ומבררים לגבי החלק בחנויות חלקי החילוף (אם זה מקורי או תחליפי תואם).

כנראה המחיר שקיבלת הוא לחלק מקורי חדש, מחברה שמייבאת לבד, ואז ההנחה של המוסך יחסית קטנה.

בכל מקרה בשביל לצאת בסדר, הינו תמיד תמיד נותנים הצעת מחיר, שבה רשומים המחירים לחלקים (לדוגמא פנסים ועוד) מקוריים

ותחליפים (כאשר על המקוריים יש שנתיים אחריות ועל התחליפים לרוב 3 חודשים).

מכל יבואן מורשה אחר שיחפוץ.

זה שוק חופשי.

בוודאי שהמוסך יכול לרכוש ולהציע לך, חלקים שהוא רוכש מיבואנים אחרים/מייבא בעצמו.

ראה את הסברו של רנופריק.

פורסם
המכפיל 33 הזוי ואיננו נכון..

זה ממש לא יפה לקרוא לי הזוי, במיוחד כשאתה לא מכיר אותי. אני עוקב אחרי השרשור ורואה אותך מגן בחירוף נפש על היבואנים. סחתיין על העמידות.

יש דבר אחד, שלא משנה כמה תתווכח עמו, עדיין לא תוכל לא תנצח, זה נקרא מתמטיקה.

לפי פות"ש החלק שהוא הזמין עלה 150 שקלים. במוסך זה היה עולה לו באזור ה5000 ש"ח. בוא ניקח יחד מחשבון ונקיש:

5000/150=?

מה יצא?

33 ושליש.

עכשיו, בוא נחשב גם את המשלוח המהיר שזה 140 שקלים, ונוסיף גם מס קטנוניות של עוד איזה 150 שקלים (100% עלות המוצר), ועוד סתם איזה מס של 150 ש"ח (שוב, 100% עלות מוצר). הגענו ל590 שקלים. ניגש שנית למחשבון:

5000/590=?

קצת פחות מ8.5. אני חוזר, פי 8 וחצי.

בוא תסביר לי שוב למה אני הזוי?

(אני אומר ברצינות, כי אולי יש משהו שלא הבנתי).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לכן יש לו חופש לבחור להיות מוסך מורשה של איזה יבואן שיחפוץ.

אבל מרגע שהוא הופך להיות מוסך מורשה, הוא כבול בחוזה התקשרות שמונע ממנו להביא חלקים ממישהו אחר.

זאת הגבלה שהממונה צריך להתערב בה, כי זה איננו שוק חופשי. זה כשל שוק.

כמו שכתבת כבול. כבול זה לא חופשי.

זה שהוא יכול להיות יבואן זהב במקום מוסך מורשה או מורשה של יבואן אחר, לא אומר שהוא חופשי כלכלית או שהשוק חופשי.

אין קשר ולא צריך להיות קשר בין היכולת שלך לתקן רכב כמוסך מורשה, לבין מאיזה יבואן חוקי אתה רוכש את החלק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בוודאי שהמוסך יכול לרכוש ולהציע לך, חלקים שהוא רוכש מיבואנים אחרים/מייבא בעצמו.

ראה את הסברו של רנופריק.

הוא לא יכול, כי זה לא כלכלי לו.

יש לו הסדר כובל מול היבואן.

לפי רנופריק, כובל בגלל שהוא מחוייב לרכישה מינימלית, ולכן יש לו תמריץ למכור את החלקים היקרים יותר.

כובל, כי יש פחות אחריות על חלק "תחליפי".

ואני אומר לך מניסיון, כובל, כי המוסך המורשה לא לוקח אחריות על טיפול שנעשה עם חלק לא "מקורי" (אותו פלאג, רק לא מהיבואן).

זה שאין חוזה רשמי שמדוייקת בו הכבילה בין המוסך ליבואן, זה כי גם עורכי הדין של היבואן יודעים את העבודה. הם מוצאים את הדרך לנסח חוזה שהסעיפים בו נראים "עסקיים" אבל מטרתם היא כבילה.

פורסם

אני לא חוסך את הגנתי מהיבואנים.

בהרבה מקרים אני מאמין שהמחירים הם תוצאה של דברים שאינם בשליטתם של היבואנים(מיסוי, שוק קטן, שערי מטבע וכו').

כמו כן, זכותם המלאה לדרוש איזה סכום שירצו בעד סחורתם.

אם מחר יבקשו למכור את האיביזה במחיר התחלתי של 999,999 ש"ח, זו זכותם.

ועם כל הרצון להבנה, אני לא רואה סיבה שבגללה אני, כלקוח, ישלם יותר עבור אותו מוצר, אם אני יכול לשם פחות.

אם אני יכול להזמין מאיביי, או לחפש בזאפ, או למצוא יבואן מקביל, או לטפל במוסך מומחה - אני אעשה את זה.

פורסם
]הוא לא יכול' date=' כי זה לא כלכלי לו [b']- אתה טועה והם כן יכולים. וזה גם נעשה בפועל.[/b]

יש לו הסדר כובל מול היבואן. - לא יודע לענות לך איזה הסדרים יש למוסכים מול הייבואן וכנראה גם אתה לא יודע במדוייק מה התוכן של ההסדר. אבל מנסיוני עם מוסך רון הוא רכוש חלקים מצ'מפיון וגם חלקים מלדיקו וגם

מייבא בחו"ל בעצמו חלקים.

לפי רנופריק, כובל בגלל שהוא מחוייב לרכישה מינימלית, ולכן יש לו תמריץ למכור את החלקים היקרים יותר.

כובל, כי יש פחות אחריות על חלק "תחליפי".

ואני אומר לך מניסיון, כובל, כי המוסך המורשה לא לוקח אחריות על טיפול שנעשה עם חלק לא "מקורי" (אותו פלאג, רק לא מהיבואן).

זה שאין חוזה רשמי שמדוייקת בו הכבילה בין המוסך ליבואן, זה כי גם עורכי הדין של היבואן יודעים את העבודה. הם מוצאים את הדרך לנסח חוזה שהסעיפים בו נראים "עסקיים" אבל מטרתם היא כבילה.

מנסיוני רב השנים 20 + עם צ'מפיון אז כמה עובדות שאתם לא ממש נצמדים להם אלא מנהלים דיון שלא מחזיק מים.

1. צ'מפיון בהחלט מחזיקה חלפים תוצרת OEM כגון: אלטרנטורים, סרטרים, פילטרים ועוד הנמכרים ב-50 אחוז פחות מהחלק המקורי.

2. את רוב החלקים המיוצרים עבור VW על-ידי בוש ניתן לרכוש אצל לדיקו במחיר נמוך בהרבה מאשר אצל צ'מפיון וקיים גם ייבואן של חלקי חילוף מקוריים בת"א ששכחתי את שמו.

3. החלק שרכש פותח האשכול הוא תוצרת NONAME ככה שאין מה להשוות לבין החלק המקורי.

מצורף מחירון רשמי של צ'מפיון שבו ניתן לראות שחור על גבי לבן שצ'מפיון מוכרת חלקי חילוף OEM.

מחירון - סטרטרים-חלפים.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

המכפיל 33 הזוי ואיננו נכון.

הוא נכון.

עובדה.

כשאני השוותי, חלק מקורי בארץ מול מקורי בחו"ל.

אז ההפרש בערך פי 2 - 2.5 ועוד לפני עלויות ייבוא.

והמוכר בחו"ל, הוא לא מייבא את החלק?

לו אין עלויות ייבוא?

ופה אתה משווה חלק במחיר מופקע מול חלק... במחיר מופקע.

מה ההפרש בין רכישה של אותו חלק, ללא מדבקת ה-OEM בחו"ל?

להכריח לא יכולים.

אבל מוסך מורשה, יש לו יתרונות. הוא (אמור לפחות) עומד בסטנדרטים ויש לו גישה למומחים ולמידע (לפחות בתיאוריה). כלומר יש לו עדיפות, אבל למה העדיפות הזו כבולה לתמריץ למכור לי חלקים יקרים?

ועוד לא נכנסנו לתרמית "האחריות מרצון טוב", שמרומז שתקבל, אבל לך תדע...

ניתן לטפל, במוסכים מתמחים בחלקים OEM.

בפיז'ו סיטרואן, יש יבואן מקביל של חלפים מקוריים שגם מוכר למוסכים.

כבר קיבלת את התשובה מרנופריק, לגבי מכירת חלקי OEM מממוסכים מורשים. בקיצור, זה לא אינטרס שלהם. נהפוך הוא.

יבואנים מקבילים יש, אבל הם לא פועלים בשוק חופשי.

אני אישית (והמוסכים), יכולים לרכוש חלפים מקוריים לVW, לא דרך צ'מפיון בחנות החלפים השכונתית ביהוד.

אבל המוסך המורשה לא יתקין לך אותם, ואם יתקין, בלי אחריות.

והרבה יותר טוב מהמצב בשוק ייבוא הרכב הלא VW לדוגמא, אתה יכול לרכוש רק מצ'מפיון.

אבל חלפים ל VW לא.

הרבה פחות טוב.

אתה לא חייב לרכוש VW (אלא אם אתה סובל מאיזה תסביך מותגי), יש מכוניות אחרות. אבל אם יש לך VW, אתה נאלץ לקנות חלפים מצ'מפיון. כלומר, אתה יכול שלא, אבל זה לא טריוויאלי, קשה, ואתה משלם על כך באחריות, למרות שהחלקים זהים.

פורסם
זה ממש לא יפה לקרוא לי הזוי, במיוחד כשאתה לא מכיר אותי. אני עוקב אחרי השרשור ורואה אותך מגן בחירוף נפש על היבואנים. סחתיין על העמידות.

יש דבר אחד, שלא משנה כמה תתווכח עמו, עדיין לא תוכל לא תנצח, זה נקרא מתמטיקה.

לפי פות"ש החלק שהוא הזמין עלה 150 שקלים. במוסך זה היה עולה לו באזור ה5000 ש"ח. בוא ניקח יחד מחשבון ונקיש:

5000/150=?

מה יצא?

33 ושליש.

עכשיו, בוא נחשב גם את המשלוח המהיר שזה 140 שקלים, ונוסיף גם מס קטנוניות של עוד איזה 150 שקלים (100% עלות המוצר), ועוד סתם איזה מס של 150 ש"ח (שוב, 100% עלות מוצר). הגענו ל590 שקלים. ניגש שנית למחשבון:

5000/590=?

קצת פחות מ8.5. אני חוזר, פי 8 וחצי.

בוא תסביר לי שוב למה אני הזוי?

(אני אומר ברצינות, כי אולי יש משהו שלא הבנתי).

ניקו, לא קראתי לך כאדם הזוי, אלא למכפיל (פקטור) הזוי.

אם לא הובנתי כהלכה, אז אני מתנצל.

המכפיל (פקטור) הזוי, היות והסברתי מיליון פעם שתפוחים יש להשוות לתפוחים לא לאגסים.

מחיר חלק מקורי בארץ, תשווה למחיר חלק מקורי בחו"ל (וגם תעמיס עליו עלויות ייבוא).

הדוגמא של פות"ש, מוטעית מיסודה היות והוא לא השווה 2 מוצרים זהים.

לכן יצא לך מכפיל (פקטור הזוי) של 33.

בין 2 חלפים זהים לעולם ואני מדגיש לעולם לא יכול להיות כזה הפרש.

ואני לא מגן "בחרוף נפש" על היבואנים כהגדרתך.

פשוט מנסה לנהל דיון אינטיליגנטי, תוך הצגת הצד השני של המטבע.

אתה מעדיף להתדיין רק עם אנשים שדעתם זהה לשלך? יהיה משעמם:lol:

פורסם
על התפיסה מכוחה רגולציה היא קיצור דרך לסוציאליזם ( זה המכונה מרקסיסטי קצת רחוק יותר ), כבר אבד הכלח. אם פעם חשבו שרגולציה מגבילה תחרות ומונעת חופש כלכלי במשק, היום כבר מבינים שהכח היחיד העומד מול תאוות הבצע, נטילת הסיכונים המופרזת ונסיונות חוזרים ונשנים של כוחות חזקים במשק להתאגד במטרה לשמר שולי רווח קבועים וגבוהים על חשבונה של תחרות חופשית, היא הרגולציה. הבעיה מתחילה מאותו מקום בו הרגולטור חלש או גרוע מכך משתף פעולה עם אותם כוחות חזקים וזה פחות או יותר המצב אצלנו.

חותם על כל מילה.

הבעיה היא כמובן בנוסף, שכאשר אתה בא למוסך ומגלים שצריך להחליף איזה חלק, ואתה רוצה להזמין אותו מ- EBAY - מה תעשה? תאשפז את הרכב לשבועיים? אתה לא רק כבול, אלא גם שבוי...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
נכון, זה שוק חופשי.

לכן יש לו חופש לבחור להיות מוסך מורשה של איזה יבואן שיחפוץ.

אבל מרגע שהוא הופך להיות מוסך מורשה, הוא כבול בחוזה התקשרות שמונע ממנו להביא חלקים ממישהו אחר.

למרות שכבר טיפלתי במוסכים מורשים שהבינו את התדהמה שלי נוכח מחירי החלפים של היבואן והבטיחו לחפש במקומות אחרים, ואכן בסוף מצאו. אפילו חלקים משומשים.

הוא כבול, וגם אנחנו. :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...