Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שאתה לא עובר על חוקי הפורום, אתה פשוט עובר על חוקי ההגיון :-)

מה לא הגיוני לשיטתך בדברים שנכתבו, אם מותר לי לשאול?

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה לא הגיוני לשיטתך בדברים שנכתבו, אם מותר לי לשאול?

כתוב ברור -

החלק הנ"ל תומחר ע"י יבואן VAG בכ 800 ש"ח לפני 15 שנים .

היום הוא מתומחר בכ 4, תלפים +++ - למה ? , ?Why ? ¿Por qué ?, Warum ?, Nini nini - כי לנו מותר

כאילו תקענו אותך כבתול חדש בשנים הראשונות בשרות ובאחריות

ועכשיו כאשר אתה כבר רגוע עברו 15 שנים אתה בא בימים חלקית - הם שומרים עלייך בכושר

ותוקעים אותך כשאפשר גם בלילות ,,

וזה נראה לך הגיוני ומתאים ואפשרי והכל בסדר , בשוק החופשי לכאורה .

מה אני נגיד לך תהנה ,,:roll:

red wolf כתב:

ראשית אחרי שרות כה גרוע שקיבלתי לקנות רכב ממקום כזה אני לא רוצה.

הסיבה: אם זה מה שעושים ללקוחות חדשים שרוצים לשלם 70 אלף שקל על רכב לפני התשלום.

אני לא מתאר מה יקרה אחרי התשלום.

^^^^

מה שקורה - תקבל מפוח רציני .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=501001

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אבוי לנו אם הרגולטור, יתחיל "להגביל" חברות פרטיות שאינן מוגדרות כמונופול.

משם, הדרך לסוציאליזם מרקסיסטי קצרה.

הדרך לפתרון ככל שזה נדרש, היא רק אם הצרכנים יצביעו ברגליים.

לדעתי הרגולטור בעצמו, הוא הבעיה העיקרית של שוק הרכב בארץ ולא היבואנים.

כולל בנושא השרשור דנן, הלא המחירים המופקעים של הרכב וחלקי הרכב, (שאינם מוגדרים כבטיחותיים).

מורכבים מאחוזי מסים גבוהים להחריד.

על התפיסה מכוחה רגולציה היא קיצור דרך לסוציאליזם ( זה המכונה מרקסיסטי קצת רחוק יותר ), כבר אבד הכלח. אם פעם חשבו שרגולציה מגבילה תחרות ומונעת חופש כלכלי במשק, היום כבר מבינים שהכח היחיד העומד מול תאוות הבצע, נטילת הסיכונים המופרזת ונסיונות חוזרים ונשנים של כוחות חזקים במשק להתאגד במטרה לשמר שולי רווח קבועים וגבוהים על חשבונה של תחרות חופשית, היא הרגולציה. הבעיה מתחילה מאותו מקום בו הרגולטור חלש או גרוע מכך משתף פעולה עם אותם כוחות חזקים וזה פחות או יותר המצב אצלנו.

פורסם
או, שזהו. בגלל ש"זכותה" לבקש כמה שהיא רוצה, צריך מישהו שיגביל את כוחה. כי המדינה אולי חופשית, אבל הייבוא הרי לא ממש...

הייבוא חופשי מאוד, לשמחתנו.

אם מחר יקום בחור בשם bar72 ויקנה באליבאבא ארגז מסנני דלק לVW, אף אחד לא ימנע ממנו ליבא את הארגז ולמכור אותו.

ואם הוא חליט, כצעד מחאתי אפילו, לחלק את אותם מסננים בחינם, גם אז אף אחד לא יתלונן.

פורסם
במילים אחרות "שוק חופשי".

מתאים לך? קנה.

לא מתאים לך? יש אלטרנטיבות רבות ומגוונות, אחת מהן ציינת בעצמך.

זה לא "שוק חופשי"

השוק של החלפים איננו "חופשי" לפי שום הגדרה.

הוא שוק מנוהל וחופש המידע בו מצומצם ביותר, כמו גם כוחם של היבואנים על בעלי הרכב, שלמעשה צרכנים שבויים של היבואן.

היכולת שלך לרכוש חלק חלופי מוגבל ביותר, גם מבחינת מידע וגם בגלל "הסיכון" שאתה לוקח כשאתה מטפל במוסך "לא מורשה". כל השליטה של היבואנים על הרשאת מוסכים והגבלתם למכירת חלקים במחיר מופקע, מונעת את החופש בשוק הזה.

אז כן, מעולה ששרשורים כאלו קיימים, כי הם מיידעים את הציבור שיש אלטרנטיבה, ובשביל אלפי ש"ח, שווה לטרוח ולחפש אותה.

הייבוא חופשי מאוד, לשמחתנו.

אם מחר יקום בחור בשם bar72 ויקנה באליבאבא ארגז מסנני דלק לVW, אף אחד לא ימנע ממנו ליבא את הארגז ולמכור אותו.

מכון התקנים?

מכיר?!

וזו רק דוגמא אחת.

אתה לא יכול להתחיל לייבא חלקים למכירה כאוות נפשך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מכון התקנים?

מכיר?!

וזו רק דוגמא אחת.

אתה לא יכול להתחיל לייבא חלקים למכירה כאוות נפשך.

זה נכון. אתה צודק.

הכוונה שלי שמבחינת השוק החופשי, אין היום מישהו שיכול להגיד לך לא למכור (בהנחה שהוא עומד בכל התקנות והחוקים).

אנחנו מדינה דמוקרטית שיש בה מאזנים ובלמים.

המערכת הכלכלתי מורכבת מגופים שונים שמטרתן להגביל ולבקר אחד את השני.

מכון התקנים הישראלי הוא בערך כמו הבחינה הפסיכומטרית - מגבלה טכנית חסרת משמעות ברוב המקרים, שכל מטרתה זה להערים עוד קושי על הייבוא ולחזק את התעשיינים והיבואנים.

יש לי ביקורת רבה כלפי הגוף הזה.

אבל צ'מפיון לא אשמה שיש מכון תקנים מיותר. פנה לבנט בנושא.

פורסם

אנחנו לא יודעים מי "אשם". חברות מפעילות לובי שמונע חקיקה שתפגע בעמדת הכוח שלהם בשוק מסויים (אמירה כללית, לא מתייחסת למקרה הזה). זה המחוקק שצריך לוודא שהשוק הוא אכן חופשי.

דבר אחד ברור, אם חלק נמכר במכפיל 33 על מחיר שניתן למצוא אותו בשוק - וזה מה שהרב משלם - יש כאן כשל.

פערים כאלו אינם אינדיקציה לשוק תקין.

פורסם

פערים כאלו אינם אינדיקציה לשוק תקין.

אין ספק.

מצד שני יש כאן מגיבים שהציעו בצדק, ומנסיונם, לקנות חלק זהה או מקביל אצל משווק אחר בארץ, או אפילו אצל היבואן עצמו.

כלומר, אף אחד לא כבול לצ'מפיון.

וכמו שכבר אמרתי - אני מצדד בקנייה באיביי.

פורסם

אני לא אגיב על מחיר החלק עצמו כי בזה אין ספק שהם שודדים.

האם זמן העבודה נקבע לפי היצרן או שגם בזה הם ממציאים זמני עבודה הזויים?

נשמע לי הזוי שהיצרן יקבע שעתיים עבודה כשאדם לא מיומן עושה את אותה העבודה ב-10 דקות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אין ספק.

מצד שני יש כאן מגיבים שהציעו בצדק, ומנסיונם, לקנות חלק זהה או מקביל אצל משווק אחר בארץ, או אפילו אצל היבואן עצמו.

כלומר, אף אחד לא כבול לצ'מפיון.

וכמו שכבר אמרתי - אני מצדד בקנייה באיביי.

זה לא נכון שאתה לא כבול לצ'מפיון.

מוסך מורשה, מאושר יבואן לטפל ברכב שלך, יכול להציע חלק כזה במחיר מופחת?

אתה יכול להביא את החלק בעצמך, שיתקינו לך אותו (כבר הליך לא סטנדרטי, שרחוק מיכולותיו של האדם הסביר)?

פורסם
זה לא נכון שאתה לא כבול לצ'מפיון.

מוסך מורשה, מאושר יבואן לטפל ברכב שלך, יכול להציע חלק כזה במחיר מופחת?

אתה יכול להביא את החלק בעצמך, שיתקינו לך אותו (כבר הליך לא סטנדרטי, שרחוק מיכולותיו של האדם הסביר)?

מוסך מורשה יכוללהציע מחיר מופחת. יש לו טולרנס.

אני מניח שלא מעט כאן מטפלים במוסכים מורשים, אולי אפילו מוסכי יבואן, וזוכים להנחות.

אני מאמין שהתקנת חלק שלא נקנה ע"י המוסך זה הליך אפשרי (לא ניסיתי בעצמי בתחום הרכב, ניסיתי בהצלחה מספר פעמים רק בתחום האופנועים) אבל לא בכל מוסך.

פורסם
מוסך מורשה יכוללהציע מחיר מופחת. יש לו טולרנס.

אני מניח שלא מעט כאן מטפלים במוסכים מורשים, אולי אפילו מוסכי יבואן, וזוכים להנחות.

אני מאמין שהתקנת חלק שלא נקנה ע"י המוסך זה הליך אפשרי (לא ניסיתי בעצמי בתחום הרכב, ניסיתי בהצלחה מספר פעמים רק בתחום האופנועים) אבל לא בכל מוסך.

לא מחיר מופחת, חלק במחיר מופחת (מאוד), שלא נרכש מהיבואן?

לקבל הנחה על חלק שמתומחר בפי 33 מעלותו, זה לא אינדיקציה לכלום.

פורסם
לא מחיר מופחת, חלק במחיר מופחת (מאוד), שלא נרכש מהיבואן?

לקבל הנחה על חלק שמתומחר בפי 33 מעלותו, זה לא אינדיקציה לכלום.

אני לא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה.

שמוסך ימכור לך חלקים שהוא לא רכש מהיבואן? אז ממי הוא רכש? שהמוסך יהפוך ליבואן בעצמו?

על תמחור החלק בצ'מפיון לא דיברתי.

לקנות חלק ששוויו בערך שווי המכונית כולה, נשמע לי מלכתחילה הזוי.

פורסם
שמוסך ימכור לך חלקים שהוא לא רכש מהיבואן? אז ממי הוא רכש?

מכל יבואן מורשה אחר שיחפוץ.

זה שוק חופשי.

פורסם
מכל יבואן מורשה אחר שיחפוץ.

זה שוק חופשי.

נכון, זה שוק חופשי.

לכן יש לו חופש לבחור להיות מוסך מורשה של איזה יבואן שיחפוץ.

אבל מרגע שהוא הופך להיות מוסך מורשה, הוא כבול בחוזה התקשרות שמונע ממנו להביא חלקים ממישהו אחר.

למרות שכבר טיפלתי במוסכים מורשים שהבינו את התדהמה שלי נוכח מחירי החלפים של היבואן והבטיחו לחפש במקומות אחרים, ואכן בסוף מצאו. אפילו חלקים משומשים.

• תוכן חדש...