Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין זה נדיר שמוסך מורשה יבואן מציע חלקי OEM. ולכן אני מניח שזה באישור/יבוא היבואן עצמו.

מזכיר לי את התקופה עם הרובר R25 שלי :-) שהייתי מזמין מאיביי... לפחות השרשור הזה מזכיר לי זמנים טובים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא כל כך ברור פשר הכעס הזה על צ'מפיון. הצרכן הישראלי ידוע ככזה שאין לו באמת ענין להתחיל לצאת למאבקים אמיתיים על יוקר המחיה כאן בארץ ואין שום סיבה שבעולם שלמי שמוכר לו משהו יהיה ענין לקצץ ברווחיו. אז נכון שהיתה כאן פעם מחאה חברתית, וגם נכון שהיא הביאה בעקבותיה כל מיני הבטחות שיהיה טוב, אבל ההבטחות האלו היגיעו בדיוק לאותו מקום אליו היגיעו קודמותיהן והאנרגיות שדרשה אותה מחאה מהציבור כנראה הרגיעו אותו לכמה עשרות שנים. וככה מי שאין לו כח להתחיל לבדוק אם מה שקונים באינטרנט הוא מספיק טוב, מספיק מתאים ומספיק זול, משלם מה שמבקשים ממנו במוסך ובמקרה הטוב בא לפרוק את זעמו כאן, שזה נוח, קל ואפילו לא צריך להתלבש.

פורסם
Teyal,מה בדיוק הנקודה שאתה מנסה להעביר?

אתה באמת מנסה להכניס הגיון במחירי החלפים בארץ או שרק נדמה לי :shock:

הוא תמיד מגן על כל חברה, לא משנה כמה היא לא בסדר או שודדת עם רישיון. חבל על הזמן לנסות לשכנע.

פורסם
נכון מאוד כתבת, אבל:

לאיביי יש גם בקרה מחמירה וברגע שכנגד ספק מסוים נפתחים יותר מידי קייסים, הוא די מהר ירד מהאוויר.

אז בוא ונניח שאייל בור בענייני איביי (הוא לא, אבל נניח), האם כל שאר אלה שהזמינו את החלק גם הם אידיוטים?

קשה לי להאמין.

במודעת הפרסום של המפוח המוכר לא הוסיף תמונה או דף נתונים של המפוח כאילו הוא תוצרת VALEO לכן מסיבה זו כנראה אייבי לא עשתה לו צרות.

המוכר הוא יחסית חדש (משנת 2013) ועד שהחלקים ימותו כנראה הוא כבר ייעלם כמו הרבה סיניים.

אני מאמין שאם המוכר היה מפרסם מודעה בנוסח "חלק מקורי תוצרת VALEO עם תמונה ופרטים טכניים" כנראה הוא היה בבעיה.

גם אני מזמין חלקים מאיביי ולפעמים אני מראש יודע שהחלק הוא זיוף ואני לוקח בחשבון שהחלק לא יחזיק יותר משנה או שנתיים.

איזה כייף לי :)

פורסם
הוא תמיד מגן על כל חברה, לא משנה כמה היא לא בסדר או שודדת עם רישיון. חבל על הזמן לנסות לשכנע.

הוא לא מגן על החברה אלא מנסה להציג את הדברים באור שונה או לפעמים מציג ניתוח של הודעות של חברי הפורום.

פורסם

בעברי עבדתי כמחסנאי במוסך של חברת רכב די ידועה (ניהלתי את המלאי, חשבוניות ועוד).

אז ככה, מצמפיון או כל חברת רכב גדולה אחרת אפשר לקנות רק מקורי (ולא מדבר כרגע על שמנים), הם לא מספקים למוסכים שלהם

חלקים לא מקוריים.

מוסך מורשה, יכול לקנות גם חלקים לא מקוריים מהיכן שהוא רוצה, אבל בשביל לשמור על הנחה שהמוסך מקבל, הוא צריך לקנות חלקי חילוף (לא רק) בסכומים מסויימים כל חודש מהמחסן המרכזי, בגלל זה קשה לי להאמין שהמוסך קונה חלק OEM ישר מהמחסן המרכזי (רמז, לא קיים כזה דבר).

כיום יש חברות פרטיות אשר מייבאות לבד חלקים מקוריים במחירים תחרותיים, הרבה פעמים שאין את החלק במלאי במחסן המרכזי, מתקשרים ומבררים לגבי החלק בחנויות חלקי החילוף (אם זה מקורי או תחליפי תואם).

כנראה המחיר שקיבלת הוא לחלק מקורי חדש, מחברה שמייבאת לבד, ואז ההנחה של המוסך יחסית קטנה.

בכל מקרה בשביל לצאת בסדר, הינו תמיד תמיד נותנים הצעת מחיר, שבה רשומים המחירים לחלקים (לדוגמא פנסים ועוד) מקוריים

ותחליפים (כאשר על המקוריים יש שנתיים אחריות ועל התחליפים לרוב 3 חודשים).

פורסם

מנסיוני עם חלפים לרכב, בד"כ מדובר על שליש או רבע מחיר.(וסתם הערה, אין דבר כזה זול פי 4,

אלא רק יקר פי 4 ;-)).

אבל, נתקלתי במקרים שמוצאים באיביי חלפים בעשירית מחיר או סדר גודל דומה, וזה בדר"כ מספקים

שנתקעו עם חלק אחרון שזרוק להם, או משהו בסגנון, או מאנשים פרטיים.

בזמנו רכשתי חיישן חניה ל X5, ב 160 ש"ח, כמובן כולל משלוח, בעוד שבקמור רצו 952+מע"מ(שהיה

אז 16%), כלומר 1104 ש"ח, משמע פי 7, על חלק מקורי מול מקורי, ולא OEM.

פעם אחרונה שבדקתי הפרש מחיר היתה שהלך קומפרסור בולמים אחוריים, דלק מוטורס רצו 13500+מע"מ

(שאז היה 17%), כלומר 15930 ש"ח, בעוד מקורי כולל משלוח ומיסים היה עולה כ 5000 ש"ח.

תחליפי עלה בסביבות 2800 ש"ח.

הבעיה שכיום קשה יותר לייבא לבד, ומשרד התחבורע תוקע את החבילה במכס, מה שמוריד לך את החשק

להתעסק עם זה בכלל. ובעיה שניה היא, שאנחנו מיעוט קטן, שיודע להתעסק עם זה, להזמין מחו"ל, ועוד

את החלק הנכון, ולהרכיב לבד, או למצוא מוסך שיסכים להרכיב את זה.

הבזיון הוא שלאף אחד לא אכפת, כולל לשר התחבורע, שרק מצהיר כל שעה בפייסבוק שלו, כמה רווחי היבואנים

גדולים וחזיריים, ושצריך לעשות לזה סוף.(כן כן, שמענו עליך).

לדעתי אם רק היו מורידים את התקנה של אישור משרד תחבורע, הייתם רואים עליה מטאורית ביבוא חלפים

ע"י אנשים פרטיים. זה הדבר היחידי שהיה גורם לתחרות, ומוריד קצת את המחיר.

פורסם
בוודאי שאפשר.

אפשר להגיד גדול בפי X ואפשר להגיד קטן בפי X.

זה על אותו המשקל שאי אפשר להגיד "קר יותר" אלא רק "חם פחות" כי אין דבר כזה קור. אז זה כאילו לא נכון להגיד שמשהו זול פי 4, כי הוא פשוט פי 4 פחות יקר. אבל כשההגדרה של זול היא "פחות יקר" זה לגמרי אותו הדבר! :mad:

פורסם

טוב, אז עכשיו כבר אפשר להרגע.

הבנו שזה בעצם שני מוצרים שונים, האחד מקורי במחיר מופרך של 4000 ש"ח, והשני הוא תחליפי של התואם לתחליפי ב150 ש"ח.

זה מחזק שתי נקודות:

1. צ'מפיון כנראה לא רוצה להתעסק בחלפים קטנים. זה משעמם אותה ומהווה מטרד עבורה. ולכן תוקעת מחיר לא שפוי כדי להרחיק קונים פוטנציאליים.

2. איביי היה, וימשיך להיות מקור נאמן של כל דבר אפשרי שאפשר להעלות על הדעת. החל מכיסויים לטלפון ועד פריטי אומנות נדירים.

וזה נכון שבשוק בתאילנד מוכרים שעון שכתוב עליו רולקס ב20 ש"ח, ובשוק הכרמל מוכרים אותו ב200 ש"ח, ובחנות של רולקס מוכרים אותו ב20,000 ש"ח (ומספרים לכולם שהוא מקורי מקורי ולא תואם לתחליפי).

אבל האמת, כולם מראים אותה שעה.

אז בשביל מה להתאמץ? יאללה לאיביי.

פורסם

ישנם מקרים שממש לא מומלץ להרכיב חלקים תחליפים ללא שם מכיוון שעלות הרכבתם עולה יותר מהחלק עצמו.

לדוגמא:

בדגמי גולף מסויימים החלפת המפוח או המחליף חום (רדיאטור פנימי) מדובר על יום עבודה של מכונאי רכב ואם החלק התקלקל שוב אתה תצא בהפסד.

בל נשכח שהמפוח המקורי ברכב של פותח האשכול הוא משנת 1996 כלומר 18 שנים החלק החזיק מעמד !

אני לא מצדיק את המחיר לחלק המקורי אך הייתי בודק עם צ'מפיון שוב פעם את המחיר מכיוון שגם אצלם קורות טעויות בתמחור החלקים.

מנסיוני רוב המפוחים לרכבי קונצרן VAG עולים בסביבות 2000-2500 שקלים לחלק מקורי (גם לא זול).

פורסם
מדובר על OEM מול OEM. מדבקה של וולאו גם בצ'מפיון וגם בחלק שהוחלף. לטענתם אין את להם את החלק המקורי (שיעלה יותר..) במלאי כרגע.

לגבי המשומש, ציינתי במפורש בהודעה.

טוב, אז עכשיו כבר אפשר להרגע.

הבנו שזה בעצם שני מוצרים שונים, האחד מקורי במחיר מופרך של 4000 ש"ח, והשני הוא תחליפי של התואם לתחליפי ב150 ש"ח.

לא יודע איך הבנת את זה, אני הבנתי הפוך.

אותו מוצר, בשני המקרים חדש.

פורסם

צריך לחקור בכדי להבין שהחלק הוא התחליפי של התחליפי המיוצר על ידי ייצרן NONAME.

איפה קראת בקישור המצורף שהחלק הוא תוצרת VALEO או מיוצר עבור VALEO על-ידי חברה מסויימת ?

המק"טים בעמוד המכירה והחברות שמייצרות את החלק הזה הם לרפרנס בלבד.

http://www.ebay.com/itm/MOTOR-INNENRAUMGEBLASE-HEIZUNG-LUFTER-INNENRAUM-AUDI-SEAT-VW-/131019663504?pt=DE_Autoteile&hash=item1e81616890

כנס לאתר של אליבבא ותזמין 100 מפוחים למאזדה ותמכור אותם באיביי במחיר כפול בצירוף רשימת מק"טים של המוצר המתאים למאזדה ותוסיף לוגו של פופאי ותכתוב שהחלק מיוצר באיכות מעולה.

אל תשכח לכתוב שהחלק שאתה מוכר נמצא בישראל ועשוי להגיע לקונה מכול העולם. תמצא בסין חברה שתטפל במכירה שלך ובזה הסתיימו החיים הקשים.

הכסף יתחיל לזרום מפה לשם.

פורסם
לא יודע איך הבנת את זה, אני הבנתי הפוך.

אותו מוצר, בשני המקרים חדש.

זה באמת לא עקרוני. אני חושב שפות"ש פעל נכון כשהזמין מאיביי.

הייתי עושה בדיוק אותו דבר.

המחיר בצ'מפיון לא מטריד אותי במיוחד.

באיביי אפשר למצוא אנשים שמוכרים גלילי נייר טואלט "מעט משומשים" במאות דולרים.

ויש מי שקונה.

כנ"ל בצ'מפיון.

אבל לצורך הדיון:

איך הבנת שמדובר באותו המוצר?

בעמוד המוצר של איביי לא מוזכר שום שם של שום חברה.

פורסם
ההשוואה שלך היא נכונה ולכן גם ההפרשים לא "פי 33".

בל נשכח, שבהזמנות בסכומים כאלו ישנן לפעמים "הפתעות".

בלתי צפוייות, (מכס מ.ע.מ אחסנה אישור משרד תחבורה).

שלעתים, גורמות לכל העניין להיות בלתי כלכלי בעליל.

נכון, לא פי 33, אבל פי שניים וחצי ולדעתי זה שוד לאור יום.

אני מדבר איתך על סכומים ששילמתי אחרי מכס ומע"מ. 450 ש"ח במקום 1100 בערך.

אישור משרד התחבורה לא כזה נורא אם יודעים מה לעשות (טפסים מתאימים, ולמזלי אני עובד באיזור אז אני מגיע אישית ומפקיד את הטפסים). בחלקים בטיחותיים זה יכול אולי להיות יותר בעיה כי צריך אישור מוסך מורשה יבואן (וכמובן שאין שמוסך שיסכים לאשר לך חלק שהוא מוכר בעצמו ב פי 3 מחיר).

השקעתי סכום נכבד ביותר ביישור קו של הב.מ.וו שלי, גרוש אחד לא נתתי ל"דלק מוטורס". כל החלקים הרלווטים הוזמנו על פי מספר קטלוגי מחברות שמוכרות חלקים מקוריים של ב.מ.ו בארצות הברית. כולל חלקי פלסטיק קטנים וצינורות מים מגומי.

אגב, שלא לדבר על איך צעקו עלי בדלק מוטורס שהעזתי להתקשר למחסן שלהם לבקש מחירים לחלפים על פי מספר קטלוגי (אבל בסוף נתנו לי מחירים).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...