Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
(וכמובן שאין שמוסך שיסכים לאשר לך חלק שהוא מוכר בעצמו ב פי 3 מחיר).

למה לא? הרי החלק כבר אצלך. מבחינת המוסך או שהוא ירויח על העבודה, או שהוא לא ירויח כלום. עדיף להרויח רק על העבודה, מאשר להפסיד הכל.

השקעתי סכום נכבד ביותר ביישור קו של הב.מ.וו שלי, גרוש אחד לא נתתי ל"דלק מוטורס".

למרות שבהרבה מקרים אני מנושאי הדגל בהגנה על יבואני הרכב והמחירים שהם מציגים בארץ, אבל דווקא פה אני מסכים מאוד.

אני חושב שיש לא מעט מקרים שבהם הרצון לפופוליזם מהיר (בצרוף צרות עין ישראלית אופיינית) מביאה הרבה אנשים כאן לצעוק "יבואנים חזירים" רגע לפני שהם בדקו את החומר, ושניה אחרי שהם הוציאו אוטו חדש מהיבואן בעצמם.

לזכות היבואנים (באשר הם, לאו דווקא בעולם הרכב) יאמר שהם נאלצים להתמודד עם מיסוי גבוה, עלות ניהול מלאי יקרה, קהל לקוחות קטן, ממסד בירוקרטי ותלות כמעט מוחלטת במדינות המקור. לכן לא תמיד כל מחיר הוא חזירות.

אבל האמת, אותי כל זה לא מעניין.

ואם אני יכול להשיג אותו מוצר במחיר זול יותר - דרך איביי למשל - אני אעשה את זה בלי למצמץ.

ביום שאני אוכל לקנות אוטו באיביי ולקבל אותו כאן בארץ במחיר זול יותר מהיבואן - אני לא אחשוב פעמיים.

כנראה שהחסמים שמציבה התאחדות התעשיינים יכולה להיפרץ רק אם הם יבינו שכל ההגבלות האלה פועלות לרעתם.

בנתיים, כשכמות האנשים שקונים באיביי היא זניחה לעומת אלה שקונים בחנות במחיר מלא, זה לא מזיז להם.

אבל זמנים יבואו.

כשאבא שלי רצה לקנות פנס לאופניים הוא אשכרה היה הולך לחנות אופניים.

היום אני מזמין באיביי, לא כי זה זול יותר (ברוב המקרים זה אותו מחיר), אלא רק כי אין לי כוח ללכת לחנות.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאותה הסיבה שמוסכי יבואן לא רוצים לטפל לך ברכב אם אתה מביא שמנים בעצמך (בד"כ שמן יותר איכותי, כמובן).

לכן אני מאמין שמוסך יבואן לא יסכים לאשר חלק בטיחותי, אפילו אם יש מספר קטלוגי וקבלה כחוק.

אני מזמין דברים כמעט תמיד באינטרנט, ללכת לחנות זה זמן, וזמן = כסף. :)

אגב, גם בחו"ל המוסכים המורשים נוהגים לגבות יותר כסף, לפחות בבימרים.

לכן dealership נקרא שם stealership...

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
מאותה סיבה של חזירות מוסכי צ'מפיון נשבעתי שלעולם לא אשוב לרכוש רכב של קונצרן פולקסוואגן.

מה קורה במצב שבו "מאיר" (אני מניח שבבעלותך וולו, כמו באייקון) אולי זולה יותר מצ'מפיון במחיר המחירון של החלפים, אבל בגלל סיבות מגוונות מתח הרווחים שלה גדול יותר ולכן מרויחה יותר מצ'מפיון על כל חלק?

במצב כזה, היא לא "חזירית" יותר מצ'מפיון?

פורסם
כן, תתפלא אבל היבואן בארץ קונה חלקים במחיר גבוה יותר מסוחרי חלפים באירופה.

יתכן מאד; אבל האם יתכן שהוא קונה ביותר ממה שאני יכול לקנות חלק אחד ויחיד?

כשאבא שלי רצה לקנות פנס לאופניים הוא אשכרה היה הולך לחנות אופניים.

היום אני מזמין באיביי, לא כי זה זול יותר (ברוב המקרים זה אותו מחיר), אלא רק כי אין לי כוח ללכת לחנות.

וגם בגלל שבחנות יש שני דגמים לבחירתך, ובאיביי יש 807 דגמים.

דני

פורסם
יתכן מאד; אבל האם יתכן שהוא קונה ביותר ממה שאני יכול לקנות חלק אחד ויחיד?

כן.

כי אתה לא מנהל מלאי, לא צריך לעשות פרסום, לא משלם למזכירה, למחסנאי ולרואה החשבון, לא צריך לסבסד את אלה שקנו חודש שעבר במבצע, לא מושפע משערי המטבע, לא סופג את מיסי היבוא ולא מעניינים אותך הסכמי סחר שיש (או שאין) בין ישראל למדינה האחרת.

אתה נהנה מזה שהיבואן הזר נהנה.

וגם בגלל שבחנות יש שני דגמים לבחירתך, ובאיביי יש 807 דגמים.

דני

נכון מאוד.

פורסם

המפוחים הללו מיוצרים כמקוריים גם ע"י בוש היבואן לדיקו ו AEG היבואן דלקו .

אני קניתי מפוח כנ"ל לפני כ 15 שנים מלדיקו ב פחות מחצי מחיר אשר נדרש בחברה .

בחברה ביקשו אז כ 800 ש"ח - בלדיקו קניתי ב 350 ש"ח - כנראה שהייתה מאז אינפלציה של 10000% ,,

כדאי תמיד לבדוק גם אצל היבואנים בארץ .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ניסית לפנות לשר התחבורה ישראל כץ עם המקרה?

אולי בדף הפייסבוק שלו?

זה לא מעניינו של שר התחבורה.

אם כבר, זה מעניינו של שר הכלכלה (תעשיה ומסחר לשעבר, כמדומני).

וזה לא ממש מעניינו, כי זו מדינה חופשית, וזכותה של צ'מפיון לבקש גם 4000 יורו אם היא רוצה.

וזה לא ממש מכוחו, כי תפקידו לאזן בין רצון העם מחד לרצון התעשיינים מאידך.

והכוח של התעשיינים חזק מאוד.

פורסם

או, שזהו. בגלל ש"זכותה" לבקש כמה שהיא רוצה, צריך מישהו שיגביל את כוחה. כי המדינה אולי חופשית, אבל הייבוא הרי לא ממש...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בהחלט הפרש הזוי.

מעניין אותי איך עשית חיפוש לחלק הזה , ע"פ מה מצאת אותו ?

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם
או, שזהו. בגלל ש"זכותה" לבקש כמה שהיא רוצה, צריך מישהו שיגביל את כוחה. כי המדינה אולי חופשית, אבל הייבוא הרי לא ממש...

אבוי לנו אם הרגולטור, יתחיל "להגביל" חברות פרטיות שאינן מוגדרות כמונופול.

משם, הדרך לסוציאליזם מרקסיסטי קצרה.

הדרך לפתרון ככל שזה נדרש, היא רק אם הצרכנים יצביעו ברגליים.

לדעתי הרגולטור בעצמו, הוא הבעיה העיקרית של שוק הרכב בארץ ולא היבואנים.

כולל בנושא השרשור דנן, הלא המחירים המופקעים של הרכב וחלקי הרכב, (שאינם מוגדרים כבטיחותיים).

מורכבים מאחוזי מסים גבוהים להחריד.

פורסם

אבוי לנו אם הרגולטור, יתחיל "להגביל" חברות פרטיות שאינן מוגדרות כמונופול.

,,,

לדעתי הרגולטור בעצמו, הוא הבעיה העיקרית של שוק הרכב בארץ ולא היבואנים.

כולל בנושא השרשור דנן, הלא המחירים המופקעים של הרכב וחלקי הרכב, (שאינם מוגדרים כבטיחותיים).

מורכבים מאחוזי מסים גבוהים להחריד.

אתה טועה - קרא הודעה קודמת מס' 82

מחיר החלק הנ"ל לפני 15 שנים אצל היבואן לדיקו - 350 ש"ח כולל מיסים ורווח .

מקפיצים מחירים וומגזימים בעלות חלקי החילוף - כי מותר להם והם יכולים .

צריך לבדוק ב לדיקו - בוש , מה מחיר החלק הנ"ל כיום .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
- כי מותר להם והם יכולים .

אייל .

במילים אחרות "שוק חופשי".

מתאים לך? קנה.

לא מתאים לך? יש אלטרנטיבות רבות ומגוונות, אחת מהן ציינת בעצמך.

• תוכן חדש...