Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פורשה עברה לצ'מפיון מכיוון שפולקסוואגן העולמית קנו את פורשה.

זה לא משנה מה הקשרים בין היצרנים בחו"ל, לדוגמה קיה ויונדאי שבעולם הן בבעלות משותפת או איחוד או משהו כזה.

בארץ קיה מיובאת ע"י טלקאר ויונדאי ע"י כלמוביל.

כך גם עם אופל ו-GM, כך היה עם מרצדס וקרייזלר (בשנות דיימלר-קרייזלר), כך היה עם יגואר ווולוו ופורד, כך עם קרייזלר ופיאט, וכך עם דייהטסו וטויוטה (בעלות של מעל ל-50%).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא משנה מה הקשרים בין היצרנים בחו"ל...

כך גם עם אופל ו-GM...

לא מדויק, להזכירך UMI קיימת כי GM איימה על ליאו גולדברג ועל חברת המזרח שאם הם לא מתאחדים הם שוללים לשניהם את הזכיון ומחפשים זכיין חדש.

מה הקשר?

סקודה, סיאט, פולקסוואגן, אאודי ופורשה- הם בעצם חברה אחת, קונצרן vw. Ag

השמות שונים רק בגלל עניין מיתוג ויצירת תחרות בתוך הקונצרן..

ממש לא נכון!

לא מדובר ביצרן שמייצר מספר מוצרים וקורא לכל אחד בשם אחר אלא מדובר ביצרן שרוכש יצרנים אחרים אחד אחרי השני, אבל בזה צריך לטפל ממונה אחר על הגבלים, לא הישראלי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא מדויק, להזכירך UMI קיימת כי GM איימה על ליאו גולדברג ועל חברת המזרח שאם הם לא מתאחדים הם שוללים לשניהם את הזכיון ומחפשים זכיין חדש.

התכוונתי דווקא למצב הנוכחי בו GM (מה שיש ממנה לפחות) מיובאים כסדרם ע"י UMI ואופל ע"י שמלצר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא ממש, המחיר שלו צפוי להיות זהה למחיר של הקאיין בגרסת הבסיס (הדגם שכנראה מהווה את רוב המכירות ממילא)
http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2013_12_03_N05_%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%94_%D7%9E%D7%A7%D7%90%D7%9F_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

המקאן כבר נמכר כאן קרוב לחודשיים. לעצלנים- המחיר הוא החל מ-585 אלפי ש"חים

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

ממש לא נכון!

לא מדובר ביצרן שמייצר מספר מוצרים וקורא לכל אחד בשם אחר אלא מדובר ביצרן שרוכש יצרנים אחרים אחד אחרי השני, אבל בזה צריך לטפל ממונה אחר על הגבלים, לא הישראלי.

מעניין איך כל היצרניות "השונות" האלו משתמשות באותם החלקים (בגולף שלי יש אין ספור חלקים מקוריים עם הטבעת אאודי למשל, בפולו היו חלקים עם הטבעת סיאט)

כל הדגמים החדשים מבוססים על אותו בסיס שלדה שאת שמו שכחתי.

אם היו אלה "יצרנים אחרים" לא היו בפולקסווגן, סיאט, סקודה חלקים זהים לגמרי, שלא נדבר על שלדה זהה.

זו אותה החברה בשמות אחרים.

חברה אחת, הרבה סמלים שאם עניין הנוסטלגיה/מיתוג/רגש לא היו קיימים בתחום הזה הם היו נבלעים מתחת לסמל אחד עגול וגרמני.

לגבי רשות ההגבלים, כמו שאמרתי זו בעיה של רשות ההגבלים הגרמנית, שאם לא הייתה מאשרת את המהלך הזה הייתה (רשות ההגבלים הגרמנית) אשמה בנפילת מותג על גרמני לידיים כנראה איטלקיות, מה שנקרא אין ברירה חייבים לאשר.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

זה ביצה ותרנגולת אבל במקרה שבפניינו, מאוד קל להבין מי הביצה ומי התרנגולת.

כל תת המותגים של VAG הם יצרנים שעד ש VAG רכשה אותם היו יצרן עצמאי שייצר רכבים עצמאיים שלא קשורים בכלום ל VAG.

התמעת הפלטפורמות וחלקי החילוף ביצרן לאחר שהפך לחלק מהקבוצה הוא הליך הגיוני, למרות שלדעתי VAG הלכו עם זה הרבה יותר מידי רחוק, מה שגורם לך להגיד שמדובר באותם רכבים עם סמלים שונים).

לא הבנתי איזה מותג על היה אמור להרכש ע"י איזה איטלקי?

פורסם

כל תת המותגים של VAG הם יצרנים שעד ש VAG רכשה אותם היו יצרן עצמאי שייצר רכבים עצמאיים שלא קשורים בכלום ל VAG.

התמעת הפלטפורמות וחלקי החילוף ביצרן לאחר שהפך לחלק מהקבוצה הוא הליך הגיוני, למרות שלדעתי VAG הלכו עם זה הרבה יותר מידי רחוק, מה שגורם לך להגיד שמדובר באותם רכבים עם סמלים שונים).

במקרה של פורשה זה לא מדויק, שכן מאז ומעולם היה שת"פ בין פורשה לVW, מתי יותר ומתי פחות.

מה הקשר?

סקודה, סיאט, פולקסוואגן, אאודי ופורשה- הם בעצם חברה אחת, קונצרן vw. Ag

השמות שונים רק בגלל עניין מיתוג ויצירת תחרות בתוך הקונצרן.

במקרה של פורשה זה כלל לא נכון. לפחות נכון להיום, מרבית הטכנולוגיה של פורשה עדיין עצמאית.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

היו יצרניות עצמיות, היו, כבר תקופה ארוכה מאד שההבדלים בין המותגים הם נטו באריזה.

זה יצרן אחד, ההבדלים בעטיפה בלבד, לכל דגם של פולקסווגן יש תצורה זולה יותר (סקודה), יקרה יותר (אאודי), ויש זהה עם עיצוב שונה קוראים לזה סיאט.

שלא תטעה זו נוסחה מנצחת- ככה טבלת המכירות אומרת, ואין לי ולא חצי דבר נגדם (שלושת הרכבים האחרונים שלי-שלהם, הלוואי וגם הבא)

פורשה כמעט נפלה לידיים איטלקיות, מה שהגרמנים לא רצו לראות.

SCANSPEAK

פורסם
http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2013_12_03_N05_%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%94_%D7%9E%D7%A7%D7%90%D7%9F_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

המקאן כבר נמכר כאן קרוב לחודשיים. לעצלנים- המחיר הוא החל מ-585 אלפי ש"חים

יש הבדל בין משווק לבין נמכר.

בכ"א, מחיר ההתחלתי למקאן הוא 585K - המחיר עבור קאיין 3.6 הוא... תחזיק חזק: 550K. אז רכב יותר גדול, רמות אבזור זהות (אני מניח, שכן מדובר על גרסאות בסיס בשני המקרים) - למה שמישהו יקנה את המקאן?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
היו יצרניות עצמיות, היו, כבר תקופה ארוכה מאד שההבדלים בין המותגים הם נטו באריזה.

זה יצרן אחד, ההבדלים בעטיפה בלבד, לכל דגם של פולקסווגן יש תצורה זולה יותר (סקודה), יקרה יותר (אאודי), ויש זהה עם עיצוב שונה קוראים לזה סיאט.

שלא תטעה זו נוסחה מנצחת- ככה טבלת המכירות אומרת, ואין לי ולא חצי דבר נגדם (שלושת הרכבים האחרונים שלי-שלהם, הלוואי וגם הבא)

פורשה כמעט נפלה לידיים איטלקיות, מה שהגרמנים לא רצו לראות.

תוצרת פולקסוואגן (מותג), סיאט, סקודה ואאודי אכן מייצרים רכבים דומים מאוד בעלי בסיס זהה (שלדה, מתלים, מנועים, גיר ועוד) באריזה שונה בהתאם למותג.

פורשה אמנם שיתפה פעולה עם VW לאורך ההיסטוריה אך רוב רכבי פורשה הינם יחודיים ואינם משתמשים במכלולי קבוצת VAG. האמת שזה גם נכון לגבי למבורגיני, בנטלי ובוגאטי (אם כי במקרה של בוגאטי זה מצריך התייחסות נפרדת).

נ.ב. על איזה ידיים איטלקיות אתה מדבר? האם אתה מכיר את הסאגה שקדמה לנפילת פורשה לידיים של VAG?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מתי פיאט התכוונה לקנות את פורשה?

בכל מקרה, VW היו עד עכשיו בעלים של חצי פורשה ואם עד עכשיו לא ראינו השפעה, לא נראה לי שנראה השפעה מהותית בעתיד.

שלא לדבר על זה שפורשה מוכרים בשנים האחרונות כ"כ טוב , שצריך להיות מטורף להחליט פתאום לעשות קאיין 1.2 TSI+DSG.

פורסם
יש הבדל בין משווק לבין נמכר.

בכ"א, מחיר ההתחלתי למקאן הוא 585K - המחיר עבור קאיין 3.6 הוא... תחזיק חזק: 550K. אז רכב יותר גדול, רמות אבזור זהות (אני מניח, שכן מדובר על גרסאות בסיס בשני המקרים) - למה שמישהו יקנה את המקאן?

כי לכולם כבר יש קאיין ?

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

• תוכן חדש...