Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך מורשה VS מוסך "מומחה" והמלצות לאחד ( סובארו אאוטבק 2006)

Ki-PoD
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

(מנהלים: לא ממש ידעתי איפה לפתוח את הנושא, אז פתחתי במחדלי)

שלום לכולם,

יש לי סובארו אאוטבק 2006 שקניתי לפני חודשיים והגיע הזמן והק"מ לטיפול 135K.

אני מאיזור רחובות, יכול להרחיק קצת למוסך איכותי נגיד עד חולון-ראשון-אשדוד-ואפילו ת"א.

1. ההתלבטות העיקרית שלי היא האם לטפל במוסך מורשה או במוסך לא-מורשה? אני מניח שזה תלוי במוסך עצמו. בשני המקרים אני מעדיף קודם איכות ואח"כ מחיר, אבל עד גבול מסוים.

2. בעלי סובארו: רשמו המלצותיכם מניסיון למוסך מורשה \ לא-מורשה.

אני מתכנן להישאר עם הרכב הרבה זמן ולא חושב למכור.

מצד שני, מהניסיון שלי למדתי שלפעמים תכנונים שעושים יכולים להתנפץ יופי-יופי.:evil:

תודה, ליאור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

(מנהלים: לא ממש ידעתי איפה לפתוח את הנושא, אז פתחתי במחדלי)

שלום לכולם,

יש לי סובארו אאוטבק 2006 שקניתי לפני חודשיים והגיע הזמן והק"מ לטיפול 135K.

אני מאיזור רחובות, יכול להרחיק קצת למוסך איכותי נגיד עד חולון-ראשון-אשדוד-ואפילו ת"א.

1. ההתלבטות העיקרית שלי היא האם לטפל במוסך מורשה או במוסך לא-מורשה? אני מניח שזה תלוי במוסך עצמו. בשני המקרים אני מעדיף קודם איכות ואח"כ מחיר, אבל עד גבול מסוים.

2. בעלי סובארו: רשמו המלצותיכם מניסיון למוסך מורשה \ לא-מורשה.

אני מתכנן להישאר עם הרכב הרבה זמן ולא חושב למכור.

מצד שני, מהניסיון שלי למדתי שלפעמים תכנונים שעושים יכולים להתנפץ יופי-יופי.:evil:

תודה, ליאור.

אישית ממליץ על המוסך המרכזי של סובארו ברחוב גיסין , פתח תקווה.

אני מטפל שם ברכב של אחד העובדים אצלינו (אאוטבק 2008 8) ואת האמת השירות שלהם ממש ממש בסדר.

ממליץ בחום רב.

המקום נקי כל הזמן ממש כמו בית מרקחת , העובדים נראים מיומנים מאד , דואגים כל הזמן לעדכן אותי במצב הרכב באותו רגע, במידה ויש בעיות שמתגלות מיד מודיעים לי ושואלים מה אני רוצה לעשות, חדר ההמתנה נעים ונקי, השירות תמיד עם חיוך, דאגו לי למונית כשהייתי צריך ללכת. בקיצור ממליץ מאד.

עריכה אחרונה על ידי צביקוש25

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי מוסך ספציפי להמליץ עליו.

לדעתי, אין הבדל בין מוסך מורשה ללא מורשה מבחינת איכות העבודה. בוודאי כשמדובר בטיפולים שגרתיים.

בחירת מוסך צריכה להיעשות - לדעתי - ע"פ החומר האנושי באותו המקום, רמת השירות, היחס ללקוח ולרכב, המראה הויזואלי של המקום וטיב הטיפול בלקוח אחרי שעזב את המוסך (האם שומרים איתו על קשר, מוודאים שהוא מרוצה מהרכב וכו').

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום, אנו ממליצים לך לפנות למוסך מורשה מאחר והוא האוטוריטה המקצועית ביותר,עובד עפ"י הנחיות היצרן וידע לתת את הטיפול הכי נכון לרכבך. כמו כן, יש לקחת בחשבון כי ערכו של רכב שמטופל במוסך מורשה נשאר גבוה בעת המכירה בהשוואה לרכב שלא מטופל במוסך מורשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לקחת בחשבון כי ערכו של רכב שמטופל במוסך מורשה נשאר גבוה בעת המכירה בהשוואה לרכב שלא מטופל במוסך מורשה.

יש לך סימוכין לקביעה הזו?

האם בתקנון המבצע הנוכחי לאימפרזה יש התייחסות לסוג המוסך בו הרכב טופל?

אני חושש שאפילו אתם עצמכם לא מאמינים באמירה הזו.

(בוודאי כשמדובר ברכב בן 7, שיהיה קרוב לוודאי בן 10 או יותר ביום המכירה).

עריכה אחרונה על ידי GoRide
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אייל, אחד הדברים הטובים בפורום הזה הוא החומר האנושי והניסיון של חלק ניכר מכותביו. לכן, דקלום ססמאות משרת מטרה הפוכה מזו לשמה (אני מניח) היוזר שלך קיים. כמו שאמר GoRide לפני, ברכב בן 7 עד 10 שנים לא סביר לצפות טיפול במוסכי יבואן (היקרים ממוסכים מתמחים, על אחת כמה וכמה ממוסכים כלליים) ואני סמוך ובטוח שערכו של רכב בן 10 לא יעלה בשל כך, כי צריך קודם כל למצוא את הפראייר שיסכים להוסיף על כך ולו שקל.

כל זאת מבלי להביא בחשבון את המגבלה של מוסכי יבואן לעבוד לפי פרוטוקול יצרן, דבר שלעתים מקשה על פתרון בעיות לא שגרתיות.

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רואה כבר טעם לפגם ללכת למוסך מתמחה עקב ריבוי שרשורים של "איך דפקו אותי"

גם אותי דפקו במוסכים מתמחים, וגם אנשים שאני מכיר נכוו בכל המוסכים הללו, אתה יודע מה ? אני מעדיף ללכת למורשה ושישחילו לי עוד 15% במחיר אבל אני יודע שהעבודה בוצעה כי לעובד אין אינטרס לדפוק אותי כי זה ממילא לא נכנס לכיס שלו.

ההקבלה הדומה היא לרשת בבעלות של אדם יחיד לעומת רשת עם זכיין

לכו למסעדה שבה הרשת בבעלות אדם יחיד אם האוכל לא יהיה לכם טעים יחליפו לכם בקלות, אצל זכיין יעקמו פרצוף ואולי גם יתווכחו ויש גם סיכוי שתשמעו לא.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההקבלה הדומה היא לרשת בבעלות של אדם יחיד לעומת רשת עם זכיין

לכו למסעדה שבה הרשת בבעלות אדם יחיד אם האוכל לא יהיה לכם טעים יחליפו לכם בקלות, אצל זכיין יעקמו פרצוף ואולי גם יתווכחו ויש גם סיכוי שתשמעו לא.

ההקבלה שלך מתארת בדיוק מצב הפוך ממה שאתה רוצה.

ברשת לא יחליפו לך את המנה, כי "זה הנוהל", ואם "יחליפו לך יצטרכו להחליף לכולם", ו"לא רוצים ליצור תקדים מסוכן". וזה מה שעלול לקרות במוסך מורשה.

ברשת פרטית, או במוסך פרטי, ידאגו לתת לך שירות טוב ומחיר טוב, כי רוצים שתחזור. הם תלויים בך.

אני כמובן מגזים, ויש מוסכים מורשים מאוד הוגנים מקצועיים ושירותיים לצד מוסכים פרטיים גרועים מאוד.

הממלצה שלי היא להתעלם מההגדרה של איזה מוסך זה, וללכת למוסך שנותן שירות מקצועי וטוב.

אגב, מה שאתה אומר מתחבר יפה למה שאנחנו דנים בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?515950-%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%9B%D7%9C-%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%9F/page15

טיפול במוסך מורשה רק הופך אותך ללקוח שבוי של היבואנים הגדולים, וזה בא על חשבון האדם הקטן שרק רוצה להתפרנס.

שוב, הכל במידה.

גם אני אישית - כמו שכתבתי - לא מוכן לשלם את פטריוטיזם יותר מדי.

אבל על שירותיות ומקצועיות אני מוכן לשלם והרבה. ולא מעניין אותי אם הוא מומחה או מורשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בא להלל את המקום בו אני עובד אבל אני אצטט את המנכל

"אם לקוח חושב שהוא דופק אותנו כשהוא מחליף אז הוא טועה, העיקר שיהיה מרוצה וימשיך לחזור "

כשעבדתי אצל אדם פרטי הייתי עד לזוועת של בעלים שצורח על מלצרית מול מסעדה מלאה כי מנה חזרה, או שפשוט אחמש אומר ללקוח בפנים שמע לא מחליף לך את האוכל.

אז אם נחזור לרגע להקבלה המקורית שזה המוסכים, כן המוסך המורשה איננו חותמת גומי ויחליף לך במידי אבל אם מגיע לך יחליפו לך ועוד איך.

שמע קטע מצחיק ועצוב בו זמנית

החלפתי רצועת אביזרים בקליאו ספורט, שאלתי את המוסכניק להביא את החלק בעצמי? הוא סירב בתוקף וטען שלא יתן אחריות לעבודה, נו שיהיה.

רצה הגורל ונכנסתי לטיפול בגלל שטיק אחר ובכלל במוסך אחר, "גבר הרכיבו לך את הקפיץ בולם (החלק היקר מכל הקיט ועולה 1200 שח רק החלק לפני העבודה והמעמ בכלל) הפוך והוא שבור לך בדחיפות למי שהרכיב לך שיחליף את זה כי אם הוא ישבר הוא טס לתוך הטיימינג"

אני מגיע לאותו מר מתמחה מהולל, והוא טוען בתוקף זה המחלה של האוטו והוא לא יכול להחליף לי את החלק (עוד לא עברו 4 חודשים מאז ההרכבה והחלק היה כמובן מקורי מקרסו)

לונג סטורי שורט, הוא שלח אותי לחפש

להבדיל אלף הבדלות במגאן נכנסתי למוסך המרכזי לטיפול שגרתי, "חבר הבולם שלך נראה לי נוזל תשאיר לבדיקה את הרכב

מקובל, רק החלפתי את הבולמים לפני חודש, אין בעיה אם החלפת ויש בעיה בחלק נחליף ללא עלות."

אז לא לא היתה בעיה, אבל הגישה אחרת, בניגוד לגישת הסלמי במוסכים ה"מתמחים"

אולי אני לוקח את זה באופן גורף מדי אבל צר לי חבר נכוותי לא פעם ולא פעמיים אצל כל המתמחים וספק אם איי פעם אחזור אליהם.

מצטער שגנבנו לך את הת'רד פות"ש יקר, איננו מכיר מוסך של סובארו ותהנה מהרכב :-D

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...