Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה משהו סודי כזה אבל אני באמת רוצה לדעת הערכה.

למכס יש מחירון לגבי כל רכב שמיובא ואני רוצה לייבא אישית והייתי שמח לדעת סביב איזה מחיר מדברים על הרכב שאני מייבא.

כדי שאדע לאחר כל החישובים אם בכלל משתלם לייבא אותו.

מדובר ב X5 החדשה 35D.

פורסם

ככלל יש הנחות מהמס על רכיבי אבזור, אבל ה"מס הירוק" של רכבי דיזל הוא גבוה מאוד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן, ברור לי.

אני רק רוצה לדעת מה המחיר של הרכב אותו המכס מחשב לצורך מס.

כלומר אם אני מביא ב 40$K לצורך העניין, המכס יגיד לי שזה 50K$.

ואז מה הועילו חכמים בתקנתם?

פורסם

א. קח בחשבון שעלות הרכב לצרכי מס הם עלות הרכב עצמו במדינה בה אתה קונה (אני מניח ארה"ב לפי השימוש במטבע דולרי) ובנוסף עלות המשלוח לארץ, אם הרכב עלה לך 40K$ והשילוח עצמו עוד 2K$ לדוגמה, החישוב למס יהיה לפי 42K$.

ב. צריכה להיות לך חשבונית או קבלה על הרכב, ובכל מקרה אם המחיר נראה נמוך באופן מחשיד יכולים לקבוע מחיר לפי מחירון של שוק המקור (כלומר בכמה נמכרת מכונית דומה במדינה שממנה קנית).

ג. מותר לייבא רכבים עד בני שנתיים (כלומר עלייה לכביש עד 24 חודשים אחורה), או בני מעל ל-30 שנים (אספנות).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ב. צריכה להיות לך חשבונית או קבלה על הרכב, ובכל מקרה אם המחיר נראה נמוך באופן מחשיד יכולים לקבוע מחיר לפי מחירון של שוק המקור

אח שלי, המון תודה לך אבל אני שאלתי בדיוק וזה מה שלא ענית.

אני יודע מה העלויות השונות ומה החוקים של הייבוא אבל שאלתי אם מישהו יודע מה המחירון של הרכב במכס.

כלומר- באיזה מחיר המכס כן יסכים להעביר לי את הרכב.

אגב- המחיר לא חייב להיות מחשיד.גם אם קיבלתי הנחה אמיתית על הרכב והמחיר נמוך בנניח 5000$ מהמחירון של המכס- לא הנחה ולא נעליים- הם יחייבו אותי במחיר שנמצא במחירון שלהם.

ואת זה בדיוק אני רוצה לדעת אם בכלל ישתלם לי לקנות את הרכב בחו"ל.

פורסם

למיטב ידיעתי המחיר עצמו יכול להשתנות כתלות במדינת המקור של הרכב (היינו במקרה שלך למשל ארה"ב או גרמניה), ובהתחשב בנתוני הרכב הספציפי שלך (שנת עלייה לכביש, קילומטראז', בעלים קודמים וכו').

מבחינת המכס 5K$ יכול להיות פער מחירים מחשיד מספיק.

המכס לא מחזיק ומתחזק בעצמו מחירונים משלו

בכל מקרה הנוהל הוא שרק במקרה שהחשבונית או הקבלה שלך נראים חשודים או הסכום חשוד כנמוך מדי יתחילו לבדוק מחירונים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
למיטב ידיעתי המחיר עצמו יכול להשתנות כתלות במדינת המקור של הרכב (היינו במקרה שלך למשל ארה"ב או גרמניה), ובהתחשב בנתוני הרכב הספציפי שלך (שנת עלייה לכביש, קילומטראז', בעלים קודמים וכו').

מבחינת המכס 5K$ יכול להיות פער מחירים מחשיד מספיק.

המכס לא מחזיק ומתחזק בעצמו מחירונים משלו

בכל מקרה הנוהל הוא שרק במקרה שהחשבונית או הקבלה שלך נראים חשודים או הסכום חשוד כנמוך מדי יתחילו לבדוק מחירונים.

אני קונה את הרכב חדש יד 1 מהחברה.

אבל על אף שזו החברה עצמה, זה עדיין דילר של מכוניות ואני עדיין יכול לשחק עם החשבונית.

לשלם חלק במזומן או מחשבון אחר וכו', לפצל את החשבונית וכו'.

אני יודע שאם זה מחשיד אז ברור שיבדקו וזה בדיוק מה שאני רוצה לדעת. אלפי דולרים לפה או לפה - אבל איפה זה הפה?

אני לא רוצה להתנהג ב"טמעות" אלא להראות באמת מחיר הגיוני. ועם זאת לחסוך לעצמי קצת מיסים על הדרך.

פורסם

אתה יכול לצאת שכרך בהפסדך, אני לא בטוח שאפילו אותו עמיל מכס שיבדוק את החשבונית שלך יידע באותו בוקר אם 40K$ ייראו לו מוזר או 38K$ ייראו לו מוזר.

תבדוק את הכדאיות לפי מחיר הרכישה שלך, ככה תהיה מוגן מפני תקלות כאלה ואחרות, וגם המחיר לא ייראה מוזר מדי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האם מותר לייבא רכבים יד 2 שעומדים בדרישות של עד שנתיים וותק?ואם כן אז איך משרד התחבורה ידע כמה שילמתי?

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

ניתן, ולפי החשבונית שתתבקש להגיש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש הסכמי סחר עם ארהב. חייבים לכבד חשבונית חוקית משם. לכן המחירון לא רלוונטי עבורך. תשלם לפי מה ששילמת.

משכנתא זה קל

פורסם
ככלל יש הנחות מהמס על רכיבי אבזור, אבל ה"מס הירוק" של רכבי דיזל הוא גבוה מאוד

לא "על רכיבי אבזור" אלא על רכיבי בטיחות. בכל מקרה, ה"הנחה" המקסימלית שאפשר לצבור עם רכיבי בטיחות זניחה בהשוואה למס המוטל על הרכב (זה משהו כמו 2000 שקל).

אח שלי, המון תודה לך אבל אני שאלתי בדיוק וזה מה שלא ענית.

אני יודע מה העלויות השונות ומה החוקים של הייבוא אבל שאלתי אם מישהו יודע מה המחירון של הרכב במכס.

כלומר- באיזה מחיר המכס כן יסכים להעביר לי את הרכב.

אגב- המחיר לא חייב להיות מחשיד.גם אם קיבלתי הנחה אמיתית על הרכב והמחיר נמוך בנניח 5000$ מהמחירון של המכס- לא הנחה ולא נעליים- הם יחייבו אותי במחיר שנמצא במחירון שלהם.

ואת זה בדיוק אני רוצה לדעת אם בכלל ישתלם לי לקנות את הרכב בחו"ל.

אתה מגיש למכס חשבונית עבור הרכב+חשבונית משלוח ולפי זה מחשבים לך את הסכום. אם תנסה לרמות ואיזשהו פקיד ירים גבה, אז יגבו ממך לפי הmsrp שבד"כ גבוה מהסכום ששילמת. בד"כ רכבים נמכרים בכך וכך אחוזים מתחת לmsrp כדי לאפשר קצת תחרות בין הסוכנויות ואלו סכומים לא קטנים - ככה שאם תגיש חשבונית על סך $1000, עבור במו תמצא את עצמך מוציא הרבה יותר ממה שחשבת לחסוך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא "על רכיבי אבזור" אלא על רכיבי בטיחות. בכל מקרה, ה"הנחה" המקסימלית שאפשר לצבור עם רכיבי בטיחות זניחה בהשוואה למס המוטל על הרכב (זה משהו כמו 2000 שקל).

צודק טעות שלי, זה אכן רכיבי בטיחות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...