Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדריך מצולם - כך תבצעו טסט לרכב בשלום:

בעקבות השאלות מידי פעם (בעיקר ע"י נהגים חדשים) של "איך עושים טסט לאוטו", או לחלופין נהגים ונהגות שמפחדים להעביר בעצמם ומסתייעים בשירות מוסך בתשלום ללא צורך, אני מפרסם את המדריך הבא. מקווה שיעזור.

תיעוד מהלך מבחן הרישוי השנתי l צילום: stio

שלב 1: שלמו על המבחן

בשלב הראשון גשו למשרד המכון, ושלמו את אגרת המבחן השנתי. היום האגרה עומדת (כולל בדיקת זיהום אוויר) על 92 ש"ח. יש להציג תעודת ביטוח חובה בתוקף. במידה והרכב אינו רשום על שמכם, יש צורך להציג ייפוי כוח - או לשלוח בפקס כזה באופן מיידי, אחרת לא תוכלו לעבור את הטסט.

שלב 2: כנסו למסלול הטסט

בשלב השני התקדמו עם הרכב לקראת מסלול הרישוי, כבו רדיו ופתחו חלונות.

שלב 3: בדיקת מספר מנוע, בדיקת מערכת תאורה, בדיקת צמיגים וקריאת מד אוץ

בשלב זה תידרשו להקריא לבוחן מלוח השעונים את כמות הקילומטרים שעבר הרכב, נתון זה יירשם ע"ג רישיון הרכב. בנוסף, תבוצע בדיקה למערכת התאורה, מערכת מגבים וכמו כן תידרשו לפתוח מכסה מנוע, בעיקר כדי לוודא את מספר המנוע. לבסוף, הבוחן יבדוק את הצמיגים ואת המידה שלהם ביחס לרשום ברישיון הרכב.

שלב 4: בור הבדיקה

בשלב זה תתבקשו לנסוע בזהירות מעל לבור הבדיקה, כדי שהבוחן יבדוק את המכלולים השונים, לרבות צמיגים בחלקם הפנימי, חופשים במערכת ההגה ועוד. שימו לב: תידרשו לסובב את ההגה ימינה ושמאלה מרגע שהבוחן מבקש זאת, ועד שהוא מבקש להפסיק.

שלב 5: בדיקת אור גבוה ונמוך

בשלב זה תתבקשו להפעיל את מערכת התאורה של הרכב כולל אור דרך.

שלב 6: מתקן הבלמים

במתקן זה בודקים את כישורי הבלימה של הרכב.

5 (א): היכנסו עם הרכב למתקן הבלמים עם הגלגלים הקדמיים. ברכב בעל גיר אוטומטי, יש להעביר את ידית ההילוכים על ניוטרל (N), ובשום אופן לא לשלב להילוך חניה (P). תתבקשו ללחוץ בחוזקה על דוושת הבלמים, כך שהגלגלים שמסתובבים כעת ע"י המכונה, אמורים לעצור.

5 (ב): סעו קדימה עם הרכב והכניסו את הגלגלים האחוריים למכונת הבדיקה. גם פה תיבת ההילוכים צריכה להיות משולבת על ניוטרל (N), ובלם היד צריך להיות משוחרר, כלומר למטה. בשלב הראשון תתבקשו ללחוץ על דוושת הבלמים כמו בסעיף הקודם, אך מיד אח"כ תתבקשו להרים את דוושת בלם היד ללא לחיצה על בלם הרגל. למעשה, בודקים כאן את כישורי בלם היד ובלם הרגל בנפרד.

שלב 7: בדיקת זיהום אוויר

בשלב זה תתבקשו להעלות סל"ד כשבמקביל מחובר לאגזוז צינור. למעשה, בודקים כאן את רמת זיהום האוויר של הרכב ביחס לנתוני היצרן.

שלב 8: קבלת תשובה

במידה ועברתם, רישיון הרכב יוחתם ע"י מכון הרישוי, ותתבקשו להדביק את מדבקת הרישוי על השמשה. שימו לב: אין צורך לעשות תערוכת מדבקות משנים קודמות כדי להמחיש את פז"מ הרכב על הכביש, מספיקה מדבקה אחת בקצה הימני העליון של השמשה. במידה ונכשלתם, תקבלו טופס ובו רשימת הליקויים עם הארכה שנועדה לנסיעות לתיקונים בלבד. לאחר תיקון הליקויים, תתבקשו לחזור לטסט חוזר, בו יבדקו רק את המכלולים שכשלו בפעם הקודמת. יש להביא חשבונית תיקון ממוסך מורשה.

הערות:

1. מדריך זה נותן מענה על אופן ביצוע הטסט בפועל, ולא על הכנת הרכב לקראת הטסט. לצורך כך, אנא היעזרו במדריכים אחרים.

2. ברכב מעל 15 שנה על הכביש, יש להביא אישור בלמים ממוסך מורשה, ולהציגו בשלב 1.

3. ברכב מעל 20 שנה על הכביש, יש להציג אישור רכב מיושן ממוסך מורשה ולהציגו בשלב 1. טסט זה יבוצע פעם בחצי שנה, אך אגרת הרישוי תתחלק.

4. ברכב מעל 30 שנה שרשום כאספנות, הטסט מתבצע פעם אחת בשנה, אך יש לבצע בדיקת חורף לרכבים שלא עברו טסט בתקופה של 90 יום לפני ה- 1 בנובמבר.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שכתבת נכון

מה שעשו לך בפועל בטסט לפי הסרטו הינו חלקי ביותר

לדוגמא הבוחן הרים מכסה מנוע וסגר אחרי שניה. אין סיכוי שהוא הצליח לבדוק ולהשוות כל כך מהר את מספר המנוע לרשום

בדיקת אור - לא ביקש ממך להעביר לאורות גבוהים

בדק את המכלולים בצורה דיי חפיפית. אולי טוב לך אבל לא באמת מראה בדיקה יסודית

פורסם

המכון ברמת ישי באמת קצת חפיפני, אבל כנראה לא מכשילים על שטויות. שעשיתי טסט שם אפילו לא פתחו לי מכסה מנוע. ולא בדקו המצאות משולש, ואפוד וכו.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

papa_carlos, בשביל זה יש בעלי מקצוע שפותרים ניואנסים כאלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

^^

אם כבר להיות נתון לחסדיה של קומבינה, אז לפחות להיות בצד של זו שלא מחייבת אותך להחליף לוחיות רישוי (במצב תקין וקריא לחלוטין) ולבוא למבחן חוזר.

פורסם (נערך)
מה שכתבת נכון

מה שעשו לך בפועל בטסט לפי הסרטו הינו חלקי ביותר

לדוגמא הבוחן הרים מכסה מנוע וסגר אחרי שניה. אין סיכוי שהוא הצליח לבדוק ולהשוות כל כך מהר את מספר המנוע לרשום

בדיקת אור - לא ביקש ממך להעביר לאורות גבוהים

בדק את המכלולים בצורה דיי חפיפית. אולי טוב לך אבל לא באמת מראה בדיקה יסודית

לגבי מכסה המנוע יכול להיות שהוא ראה את הארבע ספרות האחרונות למשל, ואז סגר אותו. אי אפשר לשפוט לפי הסרט.

לגבי אור גבוה הוא כן ביקש, לפחות זה עם המכונת אורות. אם תשים לב טוב טוב לסאונד אתה תשמע שהוא אומר "אור גבוה".

המכון ברמת ישי באמת קצת חפיפני, אבל כנראה לא מכשילים על שטויות. שעשיתי טסט שם אפילו לא פתחו לי מכסה מנוע. ולא בדקו המצאות משולש, ואפוד וכו.

אני לא חושב שהוא מחפף אם הוא לא בודק שטויות כמו פח אשפה, משולש ואפוד. גם במכונים אחרים אף פעם לא בדקו לי את זה. הוא לא מכשיל על שטויות כמו לוחית רישוי ועוד שכן מכשילים במקומות אחרים, ובגלל זה הוא מאוד מומלץ. הלוואי שכולם היו כמותו.

^^

אם כבר להיות נתון לחסדיה של קומבינה, אז לפחות להיות בצד של זו שלא מחייבת אותך להחליף לוחיות רישוי (במצב תקין וקריא לחלוטין) ולבוא למבחן חוזר.

לגבי לוחית רישוי אתה יכול לחתום על זה שאתה מתחייב לטפל בזה תוך 48 שעות ולהתחפף מהמקום מבלי להחליף... ועדיין לעבור את הטסט.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

תגיע מוקדם בבוקר ויהיה בסדר. אני נוהג להגיע למכון הטסטים עם פתיחתו, בד"כ בשעה 07:00, אבל אם אני לחוץ יש באזור מכון שנפתח ב-05:45.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עושה טסטים במכון דרום (יפו), אני מגיע על הבוקר ותמיד יש כבר שנים שלושה שממתינים לפניי, stio עושה את הטסט בשעה 13:45 ואף אחד לא ממתין לפניו.

אני גם אוהב לעשות ראשון על הבוקר בגלל מחשבה שאז הטסטרים רגועים, סבלנים יותר ולא לחוצים לאחר שהמון נבדקים טרטרו להם בראש.

פורסם
2. ברכב מעל 15 שנה על הכביש, יש להביא אישור בלמים ממוסך מורשה, ולהציגו בשלב 1.
בהנחה שהרכב מעל 15 שנה, האם מצורפת דרישה לאישור בלמים במכתב הנשלח הבייתה? לכמה זמן תקף אישור הבלמים ממוסך מורשה?
פורסם

אישור בלמים תקף ל90 יום אם לא שינו את החוק מאז שהיה לי רכב ישן, לא מגיעה שום הודעה או התראה הביתה, עשרות אנשים תמימים שלא יודעים על כך והם מחזיקים ברכב שלהם כמה שנים ופתאום הוא בן 15, מגיעים לטסט ונשלחים אחר כבוד להביא אישור.

גיא, לפח אשפה אתה קורא שטויות ? עד שמישהו שאין לו פח, יעיף משהו מהחלון של הרכב, ישר לתוך השמשה שלך וינפץ אותה.

לאפוד זוהר אתה קורא שטויות ? עד שמישהו ידרוס אותך כשתחליף תקר/אם הרכב תקוע כי לא לבשת כזה.

למשולש אזהרה אתה קורא שטויות ? שוב, עד שתידרס כי לא הצבת כזה בעת החלפת תקר/אם הרכב תקוע.

קוראים לזה "חוקים אלו נכתבו בדם", וכן, כמו שאני תמיד אומר, בישראל מבצעים טסט (ולשמחתי ברוב המכונים באדיקות), בגלל הישראלי החפיפניק, כי אם הוא לא מסוגל לדאוג לעצמו, יש אנשים שידאגו לו...

אגב, יש מכוני טסטים שבדיקת זיהום אויר מתבצעת בשלב הזיהוי (לא יודע אם זה ככ משנה)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
לאפוד זוהר אתה קורא שטויות ? עד שמישהו ידרוס אותך כשתחליף תקר/אם הרכב תקוע כי לא לבשת כזה.

יש לי חדשות בשבילך - גם אנשים שלבשו אפודים זוהרים נדרסו למוות. מכאן עד ללחייב בעל רכב להחזיק כזה ברכב רק בכדי שיעבור טסט? אם אתה לרגע חושב שזה נעשה מתוך חשיבה על חיי הנהג, אתה תמים. זה בדיוק כמו שלט "נהג חדש" ועוד הנפצות אחרות שאחרים גזרו עליהן קופונים יפים ושמנים.

פורסם

יש לי חדשות בשבילך, גם אנשים מחזיקי אקדח קיבלו פיצוץ לפנים לפני שהספיקו לשלוף אותו מהחגורה...

האם זה הופך החזקת אקדח למיותרת ?

החוק עם האפוד זוהר, חוקק כי החבר של המחוקק יש לו מפעל ליצר/לייבא כאלו !

אבל כן, זה מציל חיים !!!

ולקרוא לי תמים זה קצת דבילי, אבל לקחתי את זה כמחמאה

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...