Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שטויות, קונסומר ריפורטס הרבה יותר אמינה מכל השטויות של חוברות הרכב המגוכחות האלו.

לפי CR, הפריוס היא החסכונית ביותר, למעט חשמליות, והכדאית ביותר לאחזקה מכל אוטו אחר באמריקה.

בנוסף, המצברים מחזיקים יותר מ10 שנים ללא בעיה, בדוק ע"י CR.

כל שאר ה"מבחנים" הם בדיחה על חשבון הקוראים צמאי הסנסציות.

בארץ, אתה יכול לבטח את המצברים ע"י היבואן ב 300 ש"ח בשנה, אם אתה לא בטוח.

פורסם

לא מחזיק מרצדס דרך קבע, כנראה לא באלפיון הנכון. כן מכיר את האוטו הזה מנסיעות מזדמנות כרכב שכור בחו"ל. האחרון והשני ברציפות בשרשרת, היה E קלאס סטיישן 220 CDI ( כלומר דיזל ו170 סוסים ) עם כלום קילומטרים ומהדגם החדיש ביותר. אז נינוח ונעים יחסית, כן בהחלט, מרווח מאוד, גם כן, מאובזר עד מעל הראש למרות שמדובר בדגם לחברות השכרה, לגמרי, החל במוט הילוכים דמוי מוט וינקר לצד ההגה, כיוון חשמלי עם זכרון למושבים ולהגה, חימום ומסאג' בכסאות הקדמיים, משענות ראש אחוריות שמתכופפות במצב רוורס, מסך בקרה עם ג'י.פי.אס. מובנה ( מבולבל ), קצת קטן אבל בסדר, חוגת בקרה כזו כמו שהמציאו בב.מ.וו, מערכת להתראה מפני קירבה לכלי רכב אחרים עם משולש אדום שנדלק ומבהיל כל פעם מחדש ולפעמים גם מצפצף, דלת אחורית שעולה ויורדת בלחיצת כפתור, בקיצור לא חסר כלום. אבל המנוע מחוספס וגם רועש והאוטו מרגיש מסורבל וגמלוני מדי, בקיצור לא משהו חריג לטובה בקטגוריה שלו, לפחות לדעתי. וצריכת הדלק במשך קרוב ל 1000 ק"מ, אולי יותר, לא ממש הקפדתי לזכור היתה משהו כמו 14 ק"מ לליטר בנסיעה שמרביתה חוץ עירונית. ולא שזה רע לאוטו בגודל ובמשקל הזה, להיפך, אבל פריוס זה לא, גם לא הונדה אינסייט שאני מכיר על בסיס קבוע. ולבסוף ובהחלט לטובה ראוי לציין את האופן בו האוטו הזה שהוא כידוע לא צעצוע קטן, "זורם" בסיבובים, אולי היגוי אולי הנעה אחורית, לא יודע, אבל בהחלט מרשים.

פורסם

אני מסכים עם הדעה הרווחת שהמרצדס תיהיה פחות חסכונית מהפריוס, אין על כך ספק.

מחוץ לעיר אני לא אופתע מצריכת דלק שלא רחוקה מזו של הפריוס תחת אותם תנאי וסגנון נהיגה ובשורה התחתונה יכול להיות הפריוס אולי תיהיה יותר חסכונית על המהיר אבל הן מציעות חוויית נסיעה\נהיגה שונה בתכלית ויש לכך כמובן מחיר.

רועי5, אני מאוד מתחבר למה שכתבת לגבי הניהוג\התנהגות של הרכב בכביש מפותל, זה משהו שניסיתי להסביר כמה פעמים אך אני משער שעד שלא מתנסים בנהיגה קשה לקבל את זה שרכב שנראה מהצד גדול ומגושם יודע להתנהג מצויין בכביש מפותל ולמעשה מרגיש קל משמעותית ממשקלו\גודלו.

ה-E בה נהגת כמובן לא תציא את החדות של קאיימן S, אבל היא בהחלט לא מאבדת עצמה בכביש טכני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
אני עם בנצי, כל מבחן שמשווה בין מכונית פאר של 52,000$ לעממית+ ב 34,000$ הוא מטומטם.
אתה לא ממש מדייק.

ראשית, ההפרש של 18K$ הוא נמוך יותר אם אתה מתחשב בהטבות/סובסידות הקיימות לרכב חשמלי (אאל"ט 6K$ למיטב זיכרוני).

שנית, ההפרש הקטן הוא זניח כאשר אתה משווה את מה שהרכבים נותנים. רכב פאר לעומת משפחטומטית (אולי כדאי כבר להגדיר מטבע לשון חדש "משפחשמלית":wink:) עם הפרשים המתבטאים ביותר מ 50% בטווח, נפח אחסנה וכו'.

בנוסף, המצברים מחזיקים יותר מ10 שנים ללא בעיה, בדוק ע"י CR.

כל שאר ה"מבחנים" הם בדיחה על חשבון הקוראים צמאי הסנסציות.

בארץ, אתה יכול לבטח את המצברים ע"י היבואן ב 300 ש"ח בשנה, אם אתה לא בטוח.

מה לבטח? נגד גניבה? אני מקווה כי אתה מבין כי בסכום של 3 אש"ח ל 10 שנים לא ניתן לבטח את המצברים כנגד בלאי משימוש רגיל. מצברים המחזיקים יותר מ10 שנים ללא בעיה? אולי בטעינה/פריקה ב 60% קיבולת וללא מצבי קיצון (טמפרטורה למשל).

לדעתי חשיבות הכתבה היא בך שהיא מראה כי עם יחסית מעט מאוד שינוים ניתן להמשיך להשתמש במנועי שריפה פנימית לקבל רמות זיהום וצריכה הקרובות למנועים חשמליים ללא צורך במעבר לטכנולוגיה חדשה (ראה את הפיאסקו בשם "בטר פלייס") שאינה בשלה מספיק כרגע.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

הפריוס, כמו כל היברידית ראוייה לשמה, מפגינה את עיקר החסכון שלה דווקא בעיר, שם היא נעזרת בהנעה החשמלית.

בנסיעה חוץ עירונית היא חסכונית מאד, אבל לא יותר מכך.

רוב מכוניות הדיזל המודרניות חסכוניות ממנה בנסיעה חוץ עירונית.

מרצדס C200 מגיעה בקלות ל 21 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה של 90-100 קמ"ש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...