Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת רכב - מי אמור לשלם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה יש לי מקרה ואני רוצה לדעת מה לעשות.

היום הלכתי לראות רכב שבאמת התכוונתי לקנות (לא משנה כרגע איזה רכב).

הבעלים טען שהוא רוצה מחירון ושאני יכול לבוא לקחת לבדיקה.

הגעתי אליו במיוחד והוא טען שגילה שהמחירון נמוך בהרבה ממה שחשב, הוא ציפה לקבל מעל 60000 כשהמחירון הוא 54000.

הוא אמר שהוא מצטער אבל הוא לא מוכן למכור בסכום כזה אז הצענו לבוא לקראתי במחיר ואמרנו שנשלם 55000.

הוא התלבט ולבסוף נתן לנו את המפתחות ושלח אותנו לבדיקה.

בבדיקה נמצא שיש נזילת שמן, שצריך לעשות טיימינג שהטמבון האחורי שבור ויש להחליפו וגם שהפגוש האחורי עבר פגיעה והוא תוקן ונצבע.

סיפרנו לו מה אמרו ואמרנו שעדיין אנחנו מוכנים לשלם מעל המחירון כדי שלא יתאכזב (והאוטו גם יד 3!).

הוא אמר שהוא מצטער אבל הוא עדיין צריך לחשוב על זה, ואנחנו כמובן לא רצינו ללחוץ ואמרנו לו להחזיר לנו תשובה.

כשהלכנו משם הוא שלח לנו הודעה שהמחיר הוא 60000 ושהוא מצטער ולא מוכן לרדת יותר.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת... הוא לא אמור לשלם הוא את הסכום של הבדיקה במצב כזה?

אני מרגיש ממש מטומטם שעשיתי בדיקה ב600 שח ובסוף הוא בכלל לא מתכוון למכור בסכום שעליו דיברנו...

אשמח לתשובה עניינית.

פורסם

אם היית חותם אתו על זיכרון דברים אולי היה לך קייס, כרגע המקסימום שאתה יכול לעשות זה לבקש יפה שיחזיר לך עלות הבדיקה. לפחות חצי ממנה.

אם יסרב בתוקף - אין מה לעשות, חפש רכב אחר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נשמע שאתה צריך ללכת עם מישהו שמבין ברכבים לבדיקות האלו.

אתה תהיה יד 4 על רכב ואתה מוכן לשלם עליו מעל המחירון? מה גם שנראה שהוא עבר תאונה כלשהי.

על איזה רכב מדובר?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

מדובר בגולף שנת 2008 tsi 3 דלתות. מה שמוזר זה שלא מצאתי בשום מקום 3 דלתות 2008...

והיא נראית ממש טוב ואין לה ממש בעיות... האמת שחשבנו שהאוטו יד שניה וקצת קיבלנו הלם בהתחלה.. אבל אני קונה אוטו בשביל שישאר איתי ואני לא מתכוון למכור אותו כל כך מהר ובגלל זה אני כבר שלושה חודשים מחפש אחת במצב טוב... כל האחרות שראיתי היו ממש הרוסות מבפנים ועם כל מיני בעיות ודרשו מחיר שערורייתי.

פורסם (נערך)

שים לב, אני חושב שמנסים לעשות עליך סיבוב.

בעוד מספר ימים, אחרי שתחפש רכב ולא תמצא, יתקשר אלייך מר בחור ויגיד לך שהוא חשב על זה ומוכן למכור את הרכב ב56-57 אלף ש"ח. אתה תתפתה לקנות כי הוא נראה לך בסדר, והאיש באמת לא ידע שהמחירון שלו נמוך (טוב אחי, לא ידע, אהא), וכבר שילמת את הבדיקה, ומה, עכשיו תחפש עוד אוטו אחרי שעשית לזה בדיקה? תבוא אליו, תלחצו ידיים ותקבל רכב שיש סיכוי טוב שבימים האחרונים שימש להפקת קליפ הנושא של השיר "חבר חברה 2" של להקת אפליקציה (חפש בגוגל).

שילמת על הבדיקה, המוכר לא רוצה למכור, זכותו, עזוב, תמשיך הלאה. אתה תבזבז עוד לא פעם אחת 600 שקל על בדיקה של רכב שלא תקנה.

עריכה: גם אם כל מה שאמרתי לא נכון והמוכר יתעשת ויחליט שהוא רוצה למכור במחיר נורמלי והגיוני, אני מציע לך בכל הרצינות לעשות לרכב עוד בדיקה, לאו דווקא במכון בדיקה אלא אפילו להגיע למוסך שמתמחה ברכבים האלה (על מוסך רון בת"א יש המון המלצות) עם טופס הבדיקה ולבקש לוודא שהמצב שהיה בבדיקה אכן נשמר מאז שהיא נעשתה.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני בספק אם מנסים לעשות משהו... אני יגיד לך למה..

הוא בכלל לא רצה למכור! אני שמתי לו פתק על האוטו כבר פעמיים כי באמת אין כאלה...!

והוא לא בא איתנו לבדיקה, הלכנו למקום שאנחנו מכירים את האנשים.

פורסם

יכול להיות שהוא בסדר גמור ואלה סתם מחשבות פרנואידיות של המוח הקודח שלי.

בכל אופן, מציע לא להתעלם מהאפשרות שזה יכול לקרות. כבר קרו דברים הזויים יותר (חפש שרשור על מישהו שקנה רכב עם קילומטרז' שהראה במיילים, מיותר לציין שהוא קיבל חום כשהעביר את זה לקילומטרים).

שיהיה בהצלחה ברכישה. ומי ייתן וכל רכב שתגיע איתו לשלב הלקיחה לבדיקה יצא במצב מעולה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תשמע, רכבים מקבילים אבל עם 5 דלתות יש החל מ₪47K פחות או יותר.. ההפרש שווה לך את ה"פוזה" של הדגם שלו?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

רכבים מקבילים אתה מתכוון לגולף עם 5 דלתות? כי אם כן אז אין כמעט 2008 tsi... חוץ מאחת שנמצאת בכל הלוחות כבר חצי שנה והוא רוצה 49000... וה3 דלתות עולה פחות.

פורסם

מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שהוא טוען שמחיר מחירון נמוך ממה שחשב, וכל חודש הוא ממשיך להפסיד כסף על הרכב, אז או שהוא באמת מתכנן להישאר עם הרכב כד הסוף או שהוא ממש אהבל.. או שאולי נראה לו שפתאום המחירון יתחיל לעלות .

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

זה הרכב המדובר שכבר חצי שנה :>

הרכבים האחרים הכי נמוך שראיתי היה 58000 ודגם trendline, והרכב עם ה3 דלתות הוא generation עם סאןרוף (שזה לא מעניין אותי) מגנזיום וכפתורי שליטה על ההגה...

פורסם

מה שהוא עשה לך לחלוטין לא הוגן. להבא, מקובל לסכם על מחיר ועל סמך המחיר המסוכם לחתום על זיכרון דברים. בזכ"ד צריך לכתוב שסוכם המחיר לפני בדיקה ולאחר הבדיקה ישתתף המוכר בחצי מעלות הריג'קטים המוערכת וזאת במידה והקונה מעוניין לרכוש את הרכב. בלי זיכרון דברים אין לך באמת קייס ומקווה רק שלא נתת לו את טופס הבדיקה בנוסף לכל. אם כן נתת לו, אתה רשאי לדרוש אותו כי הוא שלך אבל מאחר והוא בטח צילם אותו, אז חבל להתעקש. לומדים מטעויות. מקובל שהקונה משלם על הבדיקה אבל אם המוכר מתחרט מהמסוכם הו צרך לחזר את מחיר הבדיקה. קשה לי לראות את זה קורה.

מעבר להכל - תן לו להתבשל להתייבש כי אין לו סיכוי לקבל אפילו קרוב למה שהצעת לו. אם הוא ילך לטרייד יציעו לו במקרה הטוב 40 אלף. כשהוא יראה שההצעה שלך הייתה מעולה עבורו ויבקש לממש אותה, תוריד לו עוד 5000 שקל מההצעה המקורית שלך. תגיד לו שבדקת את השוק ואלה המחירים.

• תוכן חדש...