Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברות ביטוח- שיטת מצליח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חבר קרוב מכר את הרכב שלו לפני כמה ימים, ולא היה לחוץ על ביטול הביטוח. היום הוא בא לבטל אותו, ומגלה הפתעה - הוא לא יכול לבטל

למה? כי הוא השאיר את הביטוח המקורי ברכב, שמן הסתם הוא כבר אצל הקונה.

קודם כול שאלתי אותו למה הוא בכלל השאיר את הביטוח ברכב, אז הוא אמר לי שהוא שכח לקחת וממילא הוא לא ייחס חשיבות גדולה לפיסת הנייר הזאת, שהרי הוא היה בטוח(וכך גם אני) שהביטוח ממילא מתבטל כשהרכב מחליף בעלים.

אז מסתבר שלא. יש לפיסת נייר הזאת(רק בביטוח חובה) משמעות והוא לא יכול לבטל את זה. חשבתי שזאת בדיחה או סתם עצלנות של נציג חברת הביטוח, אבל מסתבר שלא.

אני חייב לציין שאני פעם ראשונה שומע על דבר כזה, וכך גם הוא. למה חברות הביטוח לא מציינות את הפרט ה"שולי" הזה במעמד רכישת הביטוח? האם זאת סוג של שיטת מצליח?

פורסם

בתור חבר בתיק בפורום היית צריך להיות ער לבעיה, כל שני וחמישי נתפחים שרשורים בנושא (בד"כ בפורום המשפטי).

ויש שני לקחים ללמוד:

1. לא משאירים מסמכים ברכב, וברכב שנמכר מבצעים סריקה יסודית ולא משאירים בו דבר פרט לכלי הנהג ואבזרי הרישוי.

2. מסמכים צריך לתייק ולשמור. כמובן שאין חשיבות לכל פיסת נייר, אבל מסמכים חשובים כמו פוליסות ביטוח יש לשמור לפחות 7 שנים (ואולי אף יותר) שמא תצוץ תביעה נגדך, תלושי שכר ומסמכי פנסיה עד יומך האחרון (והקרובים - עוד כמה שנים אח"כ, עד שביורוקרטיה נגמרת) ואפילו את אישורי התשלום של רשות השידור כדי שיהיו לך ההוכחות הדרושות על מנת להסיר מגבך את אנשי אגף הגביה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש לי קצת רקע בתחום, אתה יכול לבקש מחברת הביטוח הצהרה על "אובדן תעודת חובה"\או כל דבר אחר שהם קוראים לו.

כנראה אתה מבוטח "באי. די. אי." חברה לביטוח,תזכיר בשיחה את המפקח על הביטוח(עדיף להגיד שאתה כרגע באתר ואתה שואל מה לרשןם בתלונה) + בקשה למס' פניות הציבור שלהם, וככה תקבל את ההצהרה למרות התנגדות עזה שלהם,התעודה תבוטל מיום הבקשה שלך.

ועם קצת מזל ושכל תקבל זיכוי מיום מכירת הרכב (זה לא בטוח בכלל).

בכללי אל תניח שום דבר, תמיד צור קשר עם חברת הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי Zoom zoom
פורסם

קצת מוזרה לי התמימות שיש פה.

לפני המכירה, או מייד אחריה, החבר לא התקשר לסוכן/חברה כדי לברר את הנוהל לביטול המשך הביטוח לאחר המכירה?

האם הוא ניסה לפנות לקונה ולבקש את המסמך?

אולי הוא עשה מעשה אסור ומכר את הרכב כולל הביטוח? אפילו 'רק לכמה ימים' אסור !

חוסר הידע שלכם לא ימנע מכם בעיות. אם חלילה תהיה תאונה עלולים להפיל עליו את ההשתתפות העצמית, כן צודק, לא צודק - ההסתבכות תקרה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...