Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שקלתי רבות היכן לפרסם את ההודעה הזו, והחלטתי עקב ריבוי רכישות ועניין בדגם לפרסם אותה כאן.

לאחרונה רכשנו אחת ידנית מודל 2012, והייתי מעוניין לעלות מספר סוגיות שבטח מעניינות את הכלל.

1. כל כמה זמן היצרן דורש טיפול, והאם ניתן למצוא עלויות מומלצות.

2. איזה שמן מנוע צריך לשים ברכב, כל כמה זמן יש להחליפו והאם יש המלצה על חברה ספציפית?

3. איזה שמן גיר צריך לשים ברכב, כל כמה זמן יש להחליפו והאם יש המלצה על חברה ספציפית?

4. אני בין אלו שמחזיקים דגם של דלק מוטורס ללא דיבורית מובנית, ומחפש המלצה לדיבורית שמתחברת לרמקולים של הרכב, ושמח לקבל המלצה לאחת עם מסך.

5. כל כמה זמן היצרן ממליץ להחליף קלאצ?

6. האם קיימת רצועת טיימינג ואם כן, מתי יש להחליפה?

7. שאלה ספציפית אליי כהורה טרי, אנו מחפשים כיסא בטיחות ומעוניינים לדעת מה המרווח בין הכיסא האחורי לקידמי? אנו מעוניינים בכיסא באורך 75 סנטימטרים שהוא במצב שכיבה, האם יכנס?

תודה.

פורסם
רוב השאלות שלך מופנות דווקא לחוברת הרכב שנמצאת בדרך כלל בתא הכפפות.

קודם תמצא את מה שאתה יכול לבד, ואחר כך תעלה שאלות שאחרים יעזרו לך במה שאתה לא יכול לבד.

קלאץ' תלוי בצורת הנהיגה, ולמשל במכונית שנוסעת כל הזמן בעיר, הקלאץ' ילך כבר ברבע מהקילומטראז', מרכב שנוסע בעיקר בין באר שבע לאילת למשל. לכן לא שייך המלצה מתי להחליף לפי ק"מ. שיהיה לך רק מושג, אז זה אולי בין 80 ל-200 אלף ק"מ.

לגבי כסא בטיחות, עדיף היה (ואולי עדיין) לפתוח שרשור נפרד לזה, עם כותרת שמתאימה לזה.

לגבי חברות שמנים, לזה אתה אמור להריץ חיפוש בפורום, אם אתה חדש בנושא (כפי שזה נשמע). גם אם מישהו יטרח ויענה לך כאן (לחינם), זה עדיין לא יכסה את המידע הרב שיש בנושא בפורום.

פורסם

טוב, אז בהתאם להמלצתו של יוסי, עשיתי סדר בתא כפפות ומצאתי חלק נכבד מהתשובות, בנוסף פניתי לאתרים בחו"ל על מנת למצוא חלק נוסף, ואני ירשום פה לטובת הכלל.

1. טיפולים כל 15k או 12 חודשים.

2. שמן מנוע 5w30, החלפה כל טיפול, כמות של 0.8 ליטר.

3. לא מצאתי איזכור בספר רכב, באתרים בחו"ל רשום שלא צריך להחליף אף פעם, למרות זאת הסוג המתאים הוא 75w-90.

4. מצאתי הרבה ביקורות על דגמים של פארוט, מישהו יכול להמליץ?

5. קלאצ אין תשובה חד משמעית, כנראה בהתאם לשימוש.

6. בניגוד למה שרשמו נציגי איילון, בספר רכב מצויין כל 120k או 5 שנים.

7. אם למישהו יש תשובה מצוין, אם לא אני יבדוק בחנות תינוקות, בנתיים אני יציין שסלקל 66 סנטימטרים נכנס מצוין ומשאיר מרווח ליושב לצד הנהג.

בנוסף מצאתי חשבוניות של טיפול 15k ושל 30k, המחירים היו 434 ו1246 בהתאמה לכל המתעניינים. המצחיק הוא שיש הבדל במחירים בין שתי מוסכים מורשים במחיר של השמן והמסנן שמן.

בנוגע לחברות שמנים, בקליאו ספורט שהיית לי ובפיגו 206 לפניה הייתי משתמש בוולובלין, באתרים בחו"ל ממליצים על קסטרול, יש למישהו המלצה?

תודה

• תוכן חדש...