Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האור נראה לך כחול עקב עיקרון דופלר (הסחה לאדום).

אם היית מהיר יותר הפלאש היה נראה לך צהוב ואם היית ממש מהיר הפלאש היה נראה לך אדום.

כמובן שזה יכול לשמש לטובתך כיוון שאם היית במהירות מתאימה והודות לאפקט הנל, תוכל לטעון שהאור אשר הגיע אליך מן הרמזור היה בגוון ירוק. אם תרצו אוכל להסביר איך זה אפשרי מבחינה פיסיקלית.

שלילה נעימה (בע"ה)

פורסם

ואני שמח שיש פה קצת צביעות, כי אני בטוח שאתה בעצמך מנסה להספיק מידי פעם אדומים.

שמע,

אם תעשה חיפוש של הודעות שכתבתי תראה שלא פעם תקפתי את הצביעות שלעיתים צפה פה בפורום.

לאחר שציינתי זאת אומר שאני מקווה שאכן תקבל שלילה.

מקובל עלי שמהירות היא לא גורם לתאונות דרכים ובכביש מהיר פתוח אני לא נבהל מללחוץ על הדוושה הימנית, גם עם חריגות שלעיתים יותר מכפולות מהמהירות החוקית לאותו קטע.

פס הפרדה רצוף, רמזור אדום, תמרור עצור\תן זכות קדימה מבחינתי נחשבים לחוק בל יעבור, אלא תמרורים שהם לא מייצגים רק חוקי נהיגה, הם מייצגים גם תרבות נהיגה.

אז כן, אני יכול לנסוע 230 קמ"ש בקטע כביש של 100 קמ"ש (אם הכביש פתוח ואני לא מסכן אף אחד) אבל 200 מ' לפני רמזור הרגל יורדת מהגז, המהירות יורדת למהירות בה אני יכול להספיק לבלום בבטחה לפני ההגעה לצומת למקרה שחלילה תיהיה תקלה (רמזור לא רק מתחלף לאדום, הוא גם חשוף לתקלות).

במקרה, לצערי, יש לי חבר שמאושפז כבר שבועיים בבית חולים אחרי שעבר תאונה קשה, המתין בצומת ברמזור אדום, כשהתחלף לירוק הוא נכנס לצומת עם הקטנוע שלו ואז שמוק מהנתיב הנגדי נכנס לצומת באדום והעיף אותו לקיבינימט.

אז כן, מקווה שזה יסתיים בשלילה עבורך, עם רקורד תעבורתי כזה מרשים בזמן כל כך קצר כנראה שרק השלילה תציל אותך מעצמך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מקווה שלאחר שנה קצת התבגרת. והבנת את גודלה של הקלות דעת שלך והשנה שעברה.

מהירות בצומת עם שילוב של אדום = תאונה קטלנית עם הרוגים.

מקווה שאני והמשפחה שלי לא ניתקל בטיפוסים כמוך על הכבישים. זה יהיה לטובתנו אני בטוח.

סע בזהירות ותגיע בשלום.

תומר.

גודשת בגבוהות..... :D

פורסם

רק עכשיו שמתי לב שמדובר בפוסט וותיק (עתיק?...) כך שהתגובה הקודמת שלי אינה רלוונטית בחלקה.

ובכל אופן אני מקווה שלמדת (פות"ש) את הלקח והמסקנות המתבקשות ידידי, תנהג באחריות ובזהירות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם היית מהיר יותר הפלאש היה נראה לך צהוב ואם היית ממש מהיר הפלאש היה נראה לך אדום.

כמובן שזה יכול לשמש לטובתך כיוון שאם היית במהירות מתאימה והודות לאפקט הנל, תוכל לטעון שהאור אשר הגיע אליך מן הרמזור היה בגוון ירוק. אם תרצו אוכל להסביר איך זה אפשרי מבחינה פיסיקלית.

שלילה נעימה (בע"ה)

מחזיר אותי למבחן בפיזיקה 1 בטכניון. אני עדיין לא מכיר מכונית שנעה במהירויות יחסותיות. אפילו לא שקודה פאביה שפורט 16V.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלילה נעימה (בע"ה)

אשמח להסבר על האפקט הנ"ל ומה אני אוכל לטעון להגנתי לא הבנתי?

איזו מהירות זה הפלאש הכחול? אני מעריך בין 120 ל140 שנסעתי.

ומה הקטע עם האור הירוק?

אני בלאו הכי לא אטען כי מבחינה מוסרית כן עברתי באדום ואני לא מחפש להתחמק מזה ודווקא שמח על העונש.

ולגבי שלילה אני לא אקבל שלילה אבל תודה על האיחול בכל זאת... :-)

מקווה שלאחר שנה קצת התבגרת. והבנת את גודלה של הקלות דעת שלך והשנה שעברה.

מהירות בצומת עם שילוב של אדום = תאונה קטלנית עם הרוגים.

מקווה שאני והמשפחה שלי לא ניתקל בטיפוסים כמוך על הכבישים. זה יהיה לטובתנו אני בטוח.

סע בזהירות ותגיע בשלום.

תומר.

תודה לך תומר,

אכן בחלוף השנה הזאת עברתי שינוי חשיבתי גדול,

לאו דווקא שהייתי ילד מפגר לפני פשוט הייתי הרבה יותר בקלות ראש.

בדיעבד למדתי מהמקרה המון ומאז למען האמת אני נוסע הרבה יותר רגוע וממש לא מעז להספיק אדומים גם כשיש לי סיכוי.

רק עכשיו שמתי לב שמדובר בפוסט וותיק (עתיק?...) כך שהתגובה הקודמת שלי אינה רלוונטית בחלקה.

ובכל אופן אני מקווה שלמדת (פות"ש) את הלקח והמסקנות המתבקשות ידידי, תנהג באחריות ובזהירות.

אכן,

המקרה היה בנובמבר 2012 כך שהרבה מים זרמו בנהר מאז פשוט רציתי לעדכן מה קרה בסופו של דבר.

אין משהו שאני שונא יותר מלקרוא שרשורים שמבטיחים לעדכן בהם ולא מעדכנים :lol:

-------------------

אגב החלטתי להעלות תמונה של הצומת שבה קיבלתי את התצלום.

העיגול האדום מסמל את הכיוון שממנו באתי

העיגול הכחול מסמל את מצלמת הרמזור

העיגול השחור מסמל את הרמזור שגנבתי

והחיצים הירוקים מסמלים את שדה הראייה הגדול שהיה לי בעת הכניסה לצומת

למי שמכיר את הצומת,

לפני הרמזור שגנבתי יש פנייה רחבה שדיי קשה לבוא לשם במהירות גבוהה וחייב להאט.

משמע הסיכוי להפתעות היה מאוד נמוך.

שלא נדבר על כך שהשעה הייתה מאוד מאוד מאוחרת ואני מכיר את אופי הכביש והצומת.

ואני לא מחפש להצדיק את עצמי ואני אשם במליארד אחוז ויכלתי לרצוח משפחה שלמה וכו' וכו'.

אבל אני יודע שיהיה פה אחלה דיון על זה, אז תפדאל בכיף הפעם זה על חשבוני... :lol:

zomet.JPG

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

ומה הקטע עם האור הירוק?

תקרא על אפקט דופלר

פורסם

ומה הקטע עם האור הירוק?

פשוט תטען במשפט שנסעת בסביבות 30x10^8 קמ"ש. השופט לא יכול להתווכח עם הטענה כי ראית את הרמזור בצבע ירוק.

אבל דע שאתה מסתכן בקנס על מהירות מופרזת.

• תוכן חדש...