Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ההורים שלי הזמינו רכב חדש לפי כ3 שבועות (מחר יעברו בדיוק 3 שבועות מיום ההזמנה שבו שולם הסכום עבור הרכב).

כאשר הם הזמינו את הרכב נאמר להם שהרכב יגיע לאחר כ18 יום, אך זה לא נכתב בשום מקום, ובטופס ההזמנה רשום "מועד אספקה משוער - במלאי".

ה18 יום עברו, וההורים שלי התקשרו לברר מה עם הרכב, והסוכנת מכירות אמרה להם כי הם החליפו את המערכת מחשוב, וכי אין עוד רכבים כדי שתהיה משאית מלאה וכדומה, ושהם משתדלים שזה יהיה כמה שיותר מהר.

השאלה היא האם יש פרק זמן מקסימלי לאספקת הרכב (מה גם שכשהזמנו את הרכב, זה היה רכב שנמצא בארץ)? כי אם לא, הם הרי יכולים למשוך את זה גם שנה :roll:

תודה.

פורסם

תסרוק את החוזה ותעלה אותו לכאן, אנחנו נקרא במקומך את האותיות הקטנות מכל צידי החוזה ואז נוכל לענות לך תשובה ענינית יותר ולא השערתית.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בד"כ מה שאומרים בע"פ שונה ממה שרשום בחוזים (מדובר על חוזים קבועים שדי זהים אצל רוב היבואנים).

בע"פ יגידו לך תוך שבוע או 14 ימים עסקים. בפועל, בד"כ רשום בחוזה שהם יכולים לבצע אספקה עד 21/30 ימי עסקים.

אם תשאל נציג המכירות יטרח להסביר שמדובר "במקרים חריגים ויוצאי דופן".

בפועל, ברגע ששילמת את מלוא הסכום היבואן רוצה למסור לך את הרכב כמה שיותר מהר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

שני דברים, מאחר וגם אני מחכה לרכב חדש שרכשתי:

1. 18 ימי עבודה, זה יותר מ-3 שבועות, מאחר ובשבוע יש 5 ימי עבודה. 18 ימים = 3 שבועות + 3 ימי חול

2. גם אני מחכה לרכב שנרכש לפני שבוע וחצי, ולי אמרו במפורש 17 ימי עבודה (אין שום חוק שאומר שחייבים 10-14 ימי עבודה, הכל תלוי במלאי, ואני נפלתי על תקופה קצת בעייתית בגלל השקת מאזדה 3 החדשה.

שאלה לי אליכם:

התקשרתי בשבוע שעבר ושאלתי אם אוכל להוסיף 4000 ש"ח ולקבל את הרכב עם מגנזיום וחיישני רוורס, בתנאי שזה לא יעכב אפילו ביום את זמן ההגעה שנקבע מראש.

הפקידה שענתה לי בדקה במחשב ואמרה שלפי מה שהיא רואה, זמן ההגעה הצפוי הוא ביום ראשון,שני הקרובים, 19-20 לחודש.

האם אני יכול לסמוך על זמן ההגעה הצפוי ? או שהצפי הזה מסתמך על סטטיסטיקות שהסוכנות למדה מרכבים קודמים?

פורסם

זמן ההגעה הצפוי מסתמך על אם הרכב נמצא במלאי, כמה רכבים צריך לשחרר לפני שלך ומתי צריכה להגיע מובילית רכבים לסוכנות ממנה הזמנת.

משמע אם הזמנת בסוכנות יחסית קטנה שמגיעה אליה מובילית פעם בשבוע - יכול להיות שהמסירה תדחה בכמה ימים.

פורסם

ובכן, לפי מה שאתה אומר, זמן ההגעה הצפוי נקבע לפי נתונים ברורים (מלאי, רכבים שמשתחררים לפני הרכב שלי), ובכל מקרה הזמנתי את הרכב דרך סוכנות דלק מוטורס המרכזית ברח' המסגר.

אם כך, ניתן לומר שאם הזמן הצפי היה יום א' - ב', הרכב אכן יגיע בתחילת השבוע?

פורסם

למיטב ידיעתי לא נמסרות מכוניות בסוכנות ברחוב המסגר אלה במרכז הלוגיסטי של דלק מוטורס (אאל"ט הוא נמצא בשורק).

פורסם

אתה מתכוון למרכז הלוגיסטי שלהם בניר צבי.

תתקשר ותדבר עם סוכן שיכול לראות את מצב הרכב במחשב, במידה ואתה רוצה התקנה של חיישני רוורס+מגנזיום יש סיכוי שזה יעקב את המסירה אבל זה עדיף על התקנה בחוץ אחרי זה בגלל האחריות מבית יבואן, זה כמובן אם לא איכפת לך על המחירים שלהם.

פורסם

תירגעו. זה יכול לקחת גם חודש ימים. בד"כ 21 ימי עבודה בתנאי שרכב בארץ.

אצלי פעם רכב נתקע שבוע על איזה אביזר שלא היה להם.

בסוף לחצתי עליהם, קבלתי את האוטו ככה והשלימו לי אחרי שבוע.

פעם גם חיכיתי 3 חודשים. אבל זה היה בשנות ה90 העליזות. היום לא נראה לי שיש מצב לחכות כל כך הרבה.

פורסם

אני עדיין מחכה ל-206 GTI שהזמנתי והיתה אמורה להגיע ב-2006...

לפחות החזירו לי את המקדמה, גם זה משהו :|

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

היום בצהריים קיבלתי שיחת טלפון בה הודיעו לי שהרכב מוכן ואני יכול לאסוף אותו מחר :)

בקשר לחיישנים- כל עוד אני מבצע את ההתקנה אצל "קוברה", אני מקבל אחריות 3 שנים.

פורסם

תודה על התשובות. לגבי החוזה, בדקתי אותו מכל כיוון ולא כתוב שום דבר על מועד האספקה פרט ל-"מועד אספקה משוער - במלאי".

איכשהו נחזיק מעמד עוד כמה ימים. :-P

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

למי שמעוניין לדעת, סוכנות מאזדה מוסרת פרטים לא מדויקים כדי שהלקוחות לא יברחו! האניה שהיתה אמורה להיכנס לאילת ב 10 לינואר (CAR STAR) תיכנס ב 23 לינואר. האניה שהיתה אמורה להיכנס ב 10 לפברואר (JINGU) תיכנס לאילת נכון לרגע זה ב 19 לפברואר!

• תוכן חדש...