Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס ST סטיישן .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל שאלה של מחיר, אם אתם רוצים למכור, הסטיישן הזו צריכה לעלות לא יותר מ-200,000 ש"ח לגרסה הכי מפוארת.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 341
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצד שני, השוואה לקשקאי גם לא רלבנטית.

לא נכון, תחשוב מחוץ לקופסה.

תחשוב על משפחה עם 2-3 ילדים שיש להם 180K-200K לרכישת רכב.

יש מגוון אפשרויות מאוד רחב בתחום הזה.

הבעל רוצה סופרב כי היא חזקה, מרווחת, מפוארת ונראית מכובדת.

האישה רוצה קשקאי כי היא רוצה לשבת גבוה, בא לה ג'יפון והיא מספיק פרקטית בשביל הילדים.

האם פוקוס ST סטיישן לא יכולה להיות פשרה נחמדה בין הסופרב לקשקאי אם היא עולה באזור המחירים הזה?

פורסם

קודם ברוך בואכם לפורום שלנו ובכלל כל הכבוד על היותכם החלוצים בתחום הייבוא המקביל :-D

אבל תיקחו בחשבון שנתחיל להציק לכם בשאלות :wink:

בכל אופן אם אתם רוצים למכור, אתם צריכים להביא גירסה של הרכב הזה גם עם גיר כפול מצמדים (אם הוא בכלל מיוצר בגירסה כזו). מי שיהיו מעוניינים בגירסת הסטיישן הם אנשי משפחה והם רוצים גם נוחות ובייחוד שגם האישה תנהג על הרכב. בגיר ידני בלבד ניתן יהיה לספור את כל המכירות על כפות שני הידיים לדעתי.

המחיר צריך להיות כמה שיותר נמוך כמובן :shock: וכמו שציינו מעליי, מחיר דומה לפורד מונדאו אקובוסט הבסיסית, דהיינו סביב 165 א' ש"ח יבטיח מכירות נאותות. מעל המחיר הזה יש כבר אלטרנטיבות אחרות קוסמות, לאו דווקא של רכבים זהים במהות, אלא של רכבי מנהלים ו/או ג'יפונים ו/או של רכבי פרימיום מהסגמנט הנמוך וכיוצ"ב.

המחיר הנ"ל יהיה דומה למחיר שתימכר הסקודה אוקטיבה סטיישן עם מנוע 1.8 שמציעה ביצועים שדי מתקרבים לפוקוס ST (האוקטביה מאיץ ב- 7.1 שניות וה- ST ב- 6.5 שניות) על אף שהאוקטיבה לא ממוצבת ולא מכויילת כרכב ספורט בגירסה זו, אבל יש לה את היתרונות שלה ובין היתר של מרחב פנים גדול יותר ותא מטען ענק להבדיל מהפוקוס שלא מצטיינת בתחומים אלו וכאמור מדובר בסופו של דבר ברכב משפחתי עם ביצועים ולא להיפך.

חובה להביא אותה עם מערכת מולטימידה, בקרת שיוט, אביזרים סטנדרטיים היום כמעט בכל קטגוריה. לגבי גימור פנים כגון כסאות ספורט, גג נפתח, ניתן להתפשר על כך לדעתי.

ועכשיו לשאלות: האם אתם מתכוונים לייבא את הפורד cmax ו- bmax, שני רכבים מאד אטרקטיביים לדעתי, בעיקר ה- bmax וכן ה- cmax בגירסה ההיברידית?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

קחו הצעה בחינם: שפרו את האתר שלכם. הוא תת-רמה אפילו בסטנדרטים של יבואנים בארץ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא נכון, תחשוב מחוץ לקופסה.

תחשוב על משפחה עם 2-3 ילדים שיש להם 180K-200K לרכישת רכב.

יש מגוון אפשרויות מאוד רחב בתחום הזה.

הבעל רוצה סופרב כי היא חזקה, מרווחת, מפוארת ונראית מכובדת.

האישה רוצה קשקאי כי היא רוצה לשבת גבוה, בא לה ג'יפון והיא מספיק פרקטית בשביל הילדים.

האם פוקוס ST סטיישן לא יכולה להיות פשרה נחמדה בין הסופרב לקשקאי אם היא עולה באזור המחירים הזה?

אין סיכוי בעולם שהרכב הזה יחליף קשקאי. הוא ידני, פחות מרווח, ומאיץ מהר מידי.

גם אין סיכוי שיחליף סופרב (שבעיני היא ממש לא מכובדת, אבל עניין של טעם).

הרכב הזה הוא עבור חובבי רכב. נקודה. הוא יליף GTI, אולי מגאן, אולי סדרה 1, וכן - יחליף ST במחיר מופרז :-)

בפורום הזה לבדו יש לפחות 3-5 שירכשו אותו. ואני לא יודע כמה מהם הם אנשי משפחה אבל אני מהמר שלאף אחד מהם אין קשקאי ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
קודם ברוך בואכם לפורום שלנו ובכלל כל הכבוד על היותכם החלוצים בתחום הייבוא המקביל :-D

אבל תיקחו בחשבון שנתחיל להציק לכם בשאלות :wink:

בכל אופן אם אתם רוצים למכור, אתם צריכים להביא גירסה של הרכב הזה גם עם גיר כפול מצמדים (אם הוא בכלל מיוצר בגירסה כזו). מי שיהיו מעוניינים בגירסת הסטיישן הם אנשי משפחה והם רוצים גם נוחות ובייחוד שגם האישה תנהג על הרכב. בגיר ידני בלבד ניתן יהיה לספור את כל המכירות על כפות שני הידיים לדעתי.

המחיר צריך להיות כמה שיותר נמוך כמובן :shock: וכמו שציינו מעליי, מחיר דומה לפורד מונדאו אקובוסט הבסיסית, דהיינו סביב 165 א' ש"ח יבטיח מכירות נאותות. מעל המחיר הזה יש כבר אלטרנטיבות אחרות קוסמות, לאו דווקא של רכבים זהים במהות, אלא של רכבי מנהלים ו/או ג'יפונים ו/או של רכבי פרימיום מהסגמנט הנמוך וכיוצ"ב.

המחיר הנ"ל יהיה דומה למחיר שתימכר הסקודה אוקטיבה סטיישן עם מנוע 1.8 שמציעה ביצועים שדי מתקרבים לפוקוס ST (האוקטביה מאיץ ב- 7.1 שניות וה- ST ב- 6.5 שניות) על אף שהאוקטיבה לא ממוצבת ולא מכויילת כרכב ספורט בגירסה זו, אבל יש לה את היתרונות שלה ובין היתר של מרחב פנים גדול יותר ותא מטען ענק להבדיל מהפוקוס שלא מצטיינת בתחומים אלו וכאמור מדובר בסופו של דבר ברכב משפחתי עם ביצועים ולא להיפך.

חובה להביא אותה עם מערכת מולטימידה, בקרת שיוט, אביזרים סטנדרטיים היום כמעט בכל קטגוריה. לגבי גימור פנים כגון כסאות ספורט, גג נפתח, ניתן להתפשר על כך לדעתי.

ועכשיו לשאלות: האם אתם מתכוונים לייבא את הפורד cmax ו- bmax, שני רכבים מאד אטרקטיביים לדעתי, בעיקר ה- bmax וכן ה- cmax בגירסה ההיברידית?

הפוקוס ST סטיישן לא ממוצבת מול האוקטביה 1.8, אלא מול האוקטביה RS קומבי.

המחיר לא יכול להיות באותו מחיר של המונדיאו כי גם בחו"ל הפוקוס ST יותר יקרה מהמונדיאו.

פיאסטה ופוקוס ST רובוטיות לא נמכרות באירופה, אבל בארה"ב הן קיימות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אנשי פורד מתכווצים בכסאותיהם למחשבה שמישהו משווה את ה-ST לסופרב או לפאקינג ניסאן קשקאי...

165 אלף שקלים? תפסיק לחלום. שום סיכוי שזה יהיה התמחור, כשכל המתחרות נמצאות סביב 200. בנוסף גם בחו"ל התמחור של ה-ST2 נמצא מעל המונדיאו אקובוסט הבסיסית ואיפהשהוא באמצע הדרך לטיטאניום החזקה יותר, כך שמחיר טוב יהיה 180-190, כתלות ברמת הגימור כמובן.

מי שמחפש ג'יפונים לא מתעניין ב-ST, או שהוא לא יודע במה הוא מתעניין.

ומה הקשר לאוקטביה? ה-ST היא הוט-האצ' (או הוט-סטיישן) - רמה אחרת של ביצועים ויכולת דינאמית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא נראה לי שה-ST מיוצרת בגימור בסיסי, ובכל הכמויות שיימכרו לא מצדיקים ייצור כזה (לדעתי)

אני אגב לא ארכוש כזאת בגלל שאני מחויב בגיר אוטומטי אבל בטוח שאם יביאו אותה בלבן, שחור, כסוף, כחול כהה, וצהוב היא תמכר יפה מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אין סיכוי בעולם שהרכב הזה יחליף קשקאי. הוא ידני, פחות מרווח, ומאיץ מהר מידי.

גם אין סיכוי שיחליף סופרב (שבעיני היא ממש לא מכובדת, אבל עניין של טעם).

הרכב הזה הוא עבור חובבי רכב. נקודה. הוא יליף GTI, אולי מגאן, אולי סדרה 1, וכן - יחליף ST במחיר מופרז :-)

בפורום הזה לבדו יש לפחות 3-5 שירכשו אותו. ואני לא יודע כמה מהם הם אנשי משפחה אבל אני מהמר שלאף אחד מהם אין קשקאי ;-)

התנאי היא תיבה אוטומטית מן הסתם.

ושוב, אתה מקובע. יש פה חבר פורום שהחליף GTI בפריוס, זה לא בלתי אפשרי לקפוץ מקטגוריה לקטגוריה.

אנשי פורד מתכווצים בכסאותיהם למחשבה שמישהו משווה את ה-ST לסופרב או לפאקינג ניסאן קשקאי...

אם היו לי 180K-200K אני כנראה הייתי קונה את הרכב הכי מהיר וספורטיבי שאני יכול להרשות לעצמי. מצד שני אם היו לי כ-2-3 ילדים וראש פתוח הייתי בודק עם המשפחה את כל סוגי הרכבים שנכנסים בתקציב הזה בין אם מדובר ברכב מנהלים, ג'יפונים, ספורטיביות, היברידיות ואפילו מיניוואנים.

זה לא עניין של השוואה ישירה, זה עניין של התנסות בכל מה שהשוק מציע לי ומי שהכי מוצאת חן בעינינו תירכש.

פורסם

165 אלף שקלים? תפסיק לחלום. שום סיכוי שזה יהיה התמחור, כשכל המתחרות נמצאות סביב 200. בנוסף גם בחו"ל התמחור של ה-ST2 נמצא מעל המונדיאו אקובוסט הבסיסית ואיפהשהוא באמצע הדרך לטיטאניום החזקה יותר, כך שמחיר טוב יהיה 180-190, כתלות ברמת הגימור כמובן.

מי שמחפש ג'יפונים לא מתעניין ב-ST, או שהוא לא יודע במה הוא מתעניין.

ומה הקשר לאוקטביה? ה-ST היא הוט-האצ' (או הוט-סטיישן) - רמה אחרת של ביצועים ויכולת דינאמית.

רשמתי את המחיר שאני חושב שיביא למכירות סבירות, זהו באמת מחיר נמוך יחסית לגירסת ההאצ'בק ומחירי המתחרות הישירות (מסוג האצ'בק), אבל איילון מוטורוס רוכשים רכבים מסוכני משנה, עודפים וכיוצ"ב ולכן אולי יכולים לתמחר את הרכב במחיר כזה, בייחוד כעת לאור המשבר הכלכלי באירופה.

אני חושב שמי שבאמת מתעניין בגירסה ספורטיבית שכזאת, לא ירכוש את גירסת הסטיישן אלא את גירסת ההאצ'בק. מי שמתעניין ברכישת גירסת הסטיישן, הוא אדם בעל משפחה שזקוק למרכב זה, דהיינו לא רק הספורטיביות נמצאת בראש סדר העדיפויות שלו אלא גם השימושיות. בתחום השימושיות הסקודה אוקטביה סטיישן 1.8 טובה יותר מהפוקוס וובתחום הביצועים היא אופצית הסטיישן היחידה שמתקרבת לנתוני הביצועים היבשים של הפוקוס ST, למרות האופי הלא ספורטיבי, לכן גם היא בתמונה לדעתי.

אפילו אם ניקח דוגמא פחות קיצונית של רכב האצ'בק ולא גירסת סטיישן, ואני מתכוון לגולף החדשה, נשאלת השאלה למה הגולף החדשה לא נמכרת בגירסת 1.8 כמו באחיותיה לקבוצה (סיאט וסקודה, אולי יש גירסה כזאת בחו"ל אני לא יודע) ויש קפיצה ישר מדגם ה- 1.4 לדגם ה- GTI. התשובה לכך היא לדעתי שאם הייתה נמכרת גירסת 1.8, במחיר נמוך משמעותית מגירסת ה- GTI, היא הייתה פוגעת אנושות במכירות גירסת ה- GTI, לאור פער הביצועים הזניח שהיה צפוי להיות ולמרות האופי הלא ספורטיבי שהיה צפוי להיות מנת גירסת ה- 1.8. מרבית האנשים (להבדיל מקומץ הארד קור שרוצים רכב ספורטיבי בכמה שפחות פשרות) יהיו מוכנים להתפשר על ספורטיביות, המחיר משחק תפקיד אין מה לעשות.

על אותו משקל מאחר ומכירות גולף 1.8, אם הייתה נמכרת, היו גבוהות בהרבה מקומץ מכירות הגולף GTI, כך גם מכירות סקודה אוקטביה 1.8 יהיו גבוהות בהרבה מקומץ המכירות הנמוף אף יותר של הפורד פוקוס ה- ST שיהיו, אם האחרונה תתומחר גבוה יותר משמעותית.

לכן אם הפוקוס תימכר במחיר של כ- 165 א' ש"ח, המכירות יהיו סבירות. למעלה מכך חבל על הזמן ועל הטירחה של איילון מוטורס.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אבל פחות יפה משמעותית.

אני חושב שברגע שקנית את רכב נשות הכדורגלנים האולטימטיבי איבדת את זכות הבעת הדעה לגבי אסטטיקה של רכבים... לא קיבלת איתו וואוצ'ר לבניית ציפורניים חינם?

8)

פורסם

שמתי לב שהיבואן בכלל לא הגיב , יש כיון לתמחור הרכב ?

ביד 2 אתם מפרסמם את הרכב תחת מחירון של 200K לדעתי בעשיריה פחות תוכלו לשבור את השוק של הGTI קופרה ושאר הכינויים וכמובן לא בצורת סטיישן בלבד.

הGTI החדשה מגיעה בעיצוב צפרדע שאני לא ינשק ועם גימור שלא קרוב לפוקוס טיטניום .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

• תוכן חדש...