Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כריות אויר לא נפתחות במידה והחגורה לא נעולה בתופס שלה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

פוצצו ליידי את המנגנון שמותח את החגורת בטיחות במקרה תאונה, אבל הוא היה מחוץ לרכב, החרא הזה התפרק ל-10 חתיכות בערך וכל עבר עם רעש פיצוץ מחריש אוזניים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
מי אמר?

בחלק גדול מהרכבים יש חיישנים שמזהים אם החגורות נעולות או לא ומחוברים למחשב כריות האויר כך שכשהן לא נעולות המחשב לא יפתח את כרית האויר.

אני יודע שההסבר של זה הוא שפתיחת כרית אויר ללא חגורה היא יותר פטאלית מאשר אם לא תפתח כרית אויר כלל בתאונה אך אני לא בטוח לגבי זה.

ויקיפדיה:

Today, airbag triggering algorithms are becoming much more complex. They try to reduce unnecessary deployments and to adapt the deployment speed to the crash conditions. The algorithms are considered valuable intellectual property. Experimental algorithms may take into account such factors as the weight of the occupant, the seat location, seatbelt use, and even attempt to determine if a baby seat is present

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

כל האקשן נמצא בחלק האחרון של הסרטון.

גם אם הכרית פועלת רק אם החגורה מחוברת יש המון אנשים שמבטלים את ההתראה על החגורה או חוגרים אותה מאחורי המושב ולא על הגוף...

פורסם

מנסיון אני יודע ש"לוקחת בחשבון" אומר שאם החגורה נעולה אז הכרית תפתח ואם היא לא נעולה הכרית תשאר סגורה.

בדומה למצב בו מבטלים את הכרית במושב נוסע הקדמי אם מוצב בו כסא תינוק, אז המערכת לוקחת בחשבון שיש מושב תינוק ברכב ולא פותחת את כרית האויר בתאונה.

פורסם
בחלק גדול מהרכבים יש חיישנים שמזהים אם החגורות נעולות או לא ומחוברים למחשב כריות האויר כך שכשהן לא נעולות המחשב לא יפתח את כרית האויר.

אני יודע שההסבר של זה הוא שפתיחת כרית אויר ללא חגורה היא יותר פטאלית מאשר אם לא תפתח כרית אויר כלל בתאונה אך אני לא בטוח לגבי זה.

ויקיפדיה:

Today, airbag triggering algorithms are becoming much more complex. They try to reduce unnecessary deployments and to adapt the deployment speed to the crash conditions. The algorithms are considered valuable intellectual property. Experimental algorithms may take into account such factors as the weight of the occupant, the seat location, seatbelt use, and even attempt to determine if a baby seat is present

עזוב את הקישקושים של ויקפדיה מזה לא תלמד מכונאות

דווקא בהרבה רכבים יש חיישן לחגורה של הנהג וגם הנוסע ולפעמים גם למושבים האחוריים אבל זה מידע שלא מגיע למחשב כרית וכריות האויר יפתחו אם חגורה בשימוש או לא

מה שכן מקובל בכמה סוגים של רכבים זה חיישן תפוסה במושב של הנוסע בלבד על בסיס משקל הנוסע על המושב ואם אין נוסע אז לא תפתח כרית האויר של הנוסע

פורסם

אם כבר מדברים על חגורות, אצלי מתחת למושב הנהג הוצאתי את החיבור של החיישן חגורה. מה קורה במקרה תאונה האם נפתח הכרית האוויר?

פורסם

מי שרוצה לראות כרית אויר נפתחת בהילוך איטי מוזמן לכתוב ביוטוב "airbag slow motion". והנה כמה סרטונים שמצאתי. ממחיש קצת את עניין פתיחת הכרית בצורה יותר נראית לעין. הסרטונים קצרים מאוד (מספר שניות).

http://www.youtube.com/watch?v=A2fAgW_1nD0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=UytZmNzXmcE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=CAerJI33gFs דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=4fyJJFG3krg דרך יוטיוב

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

זה המקום לציין שכרית האויר היא אביזר בטיחות משלים לחגורת הבטיחות- התוצאות של כרית האויר במידה ותפתח כאשר הנהג לא חגור יכולות ובדרך כלל יהיו הרבה יותר הרסניות מאשר תאונה בלי חגורה ובלי כרית.

אז גם אם יש לכם 12 כריות אויר ברכב, חגורת בטיחות היא חובה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אין לי סימוכין מסודר לזה, אבל אני זוכר שבמידה ומחשב כריות האוויר מזהה נוסע אשר לא חגור כרית האוויר עדיין תיפתח, אבל בעוצמה מופחתת.

המסמך הזה של מרצדס בנץ מסביר בצורה טובה את פעולת כרית האוויר, בעיקר בהתייחס לכריות אוויר עם שני שלבים (dual stage) - הכרית יכולה להיפתח בשתי עוצמות לפי מדידה של עוצמת הפגיעה ושל משקל הנוסע. ככל הנראה זיהוי של נוסע לא חגור מתבצע בצורה דומה והכרית נפתחת בעוצמה הנמוכה בלבד (אבל שוב, אין לי סימוכין לזה כרגע).

פורסם
אם כבר מדברים על חגורות, אצלי מתחת למושב הנהג הוצאתי את החיבור של החיישן חגורה. מה קורה במקרה תאונה האם נפתח הכרית האוויר?

מה גורם לבנאדם לעשות דבר כזה לכל הרוחות?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...