Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט קרוז 2009 חוות דעת אישית שלי.

נועם חבה
שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

חברים סופ"ש נעים.

לפני שאני מתחיל לכתוב כאן קודם כול אני רוצה לומר שזו חוות דעת אישית שלי ואני מרגיש שיש לי את הצורך לרשום כאן כמה מילים טובות. כי אני לא יודע אבל בפורום הזה אני חש שלא אוהבים את המותג שברולט.

קודם קצת רקע לפני חודשיים לאישתי מאס מהרכב שלה (מזדה 6 2008 צורה חדשה) והיא החליטה שהיא רוצה לעבור לרכב משפחטומטית 1.6. לאחר ייסורים קשים הצלחנו למכור את הרכב באופן עצמאי (ותודה לחברות הליסינג :x על זה).

התחבטנו בעצמנו איזה רכב נרכוש ובסופו של דבר החלטנו ללכת לראות מה יש להציע ב UMI. שם הציעו לנו את השברולט קרוז, כמובן שאני ישר אמרתי מה פתאום, ולא רוצה, ואז סוכן המכירות שאל אותי למה אתה לא רוצה את הרכב, האמת שלא ידעתי מה לענות לו חוץ מזה שככה שמעתי. קיבלתי ממנו הצעה לקחת את הרכב ליום יומיים ולהתרשם מהרכב, ואכן כך קרה לקחתי את הרכב והאמת אני לא מאוכזב נכון שהרכב קצת כבד אבל אני לא נהג מרוצים וזה מספיק לי. הנוחות שיש לך בתוך הרכב ממש לא מרגיש כמו איזה קוריאנית או יפנית פח אשפה כזאת, והאיבזור הפנימי ברמה של מעל רכב "מנהלים" (מנסיון מזדה 6 לקצ'ורי :wink:). ועכשיו אחרי חודשים של נסיעות ובדיקות וחישובים אני יכול להגיד ככה הרכב נוסע כול יום 30 ק"מ שחצי מהם בכביש עירוני פקוק תוצאות תצרוכת הדלק 1:9 ושלא יספרו סיפורים זה בדיוק ככה ואני שעברתי ממזדה 3, ליונדאי טוסון דיזל, ולאחר מכן למזדה 6 חושב שזה נתון יפה לרכב 1.6. בקשר למחיר שאני יקבל שאני ירצה למכור את הרכב אז אני דוגל בשיטה קניתי בזול אני מוכר בזול כי את הרכב האחרון שלי שמחיר המחירון שלו היה מעל 70000 ש"ח הצלחתי למכור ב 61000 אז למה שאני לא יקנה רכב יד ראשונה מליסינג אומנם עם 73000 ק"מ שנת ייצור אוקטובר 09 עם טסט לשנה ואחריות יבואן מטמבון לטמבון גם לשנה במחיר זול יחסית ושארצה למכור אותו המחיר יהיה בהתאם לפחות ביינתים אני נוסע ו נ ה נ ה.

ועוד מילה על UMI אחרי שלקחתי את הרכב גילתי מספר דברים קטנים ולמרות שהרכב כבר היה אצלי כמה ימים לאחר העברת בעלות הם טיפלו בו ללא בעיה (מצבר, טיפול 75, רמקול קד', וסט טיימינג (עשה רעש)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, לא ברור לי למה עברת ממאזדה 6 לרכב הזה, אבל תתחדש.

היה לי את הרכב הזה בצבא, שנת 2011.

רכב חמוד, נוח ושקט יחסית.

אבל הגיר שלו והמנוע פשוט זוועה, הרכב רך מאוד ובולם כמו האמריקאיות של פעם.

לאחר שנה קיבלנו קיה פורטה, אמנם טיפה פחות נוחה אבל הרגישה מטוס לעומת השברולט

תמיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נעם סופשבוע נעים גם לך, תתחדש.

תראה נעם, הפוסט שלך נראה כמו פרסומת סמויה: לא רציתי שברולט, אבל הלכתי לבדוק כזאתי, נתנו לי ליומיים, מאוד נחמדים ומאמינים מוצר שמה, מכרו בזול מכונית טובה שנתנו לה אחריות וגם עומדים בה. קרוז 2009 תחליף עדיף למאזדה 6 2008 שזה אומר מוצר זול יותר טוב מיקר וגם חסכוני ונעים ובאחריות.

למרות זה שכולם פה חושדים בגולשים חדשים שהם טרולים או פרסומת סמויה אני לא חושד בך ואני רק חושב שאתה מנסה לשכנע את עצמך וזה סבבה. אני חושב שבתור אוטו משפחתי פרקטי שחלק מהזמן זוחל פקקים יחדעם יגואר הוא תמורה טובה במחיר הנכון. זה שלא אמרת מהו. בשביל זה אנחנו צריכים להגיע ליבואן לבדוק ולקבל מחיר. כל אחד לפי כוחו ויכולת שלו.

נסעתי מעט על האוטו ואני יכול להגיד שהוא מרווח, נראה מכובד מבחוץ וסביר מבפנים, כסא נוח מקדימה, מרווח מאחורה. בקיצור במקום הוא בסדר. שנוסעים ברגוע הוא מרעיש. שלוחצים הוא מרעיש יותר אבל לא נוסע יותר מהר אז מנוע או הילוכים ככה ככה.

האיכות נראית בינוני. הגה בסדר בפקק, אחיזה בסדר. אמינות לא יודע אבל אנשים אומרים ככה ככה. אז במחיר מציאה עם אחריות זה עסק בסדר כזה.

מה מפריע לי?

כתבת יפנית או קוריאנית פח אשפה.מיותר ולא יודע למה כתבת ככה פוגע. הרוב סבירות למחיר כמו קרוז שלך.

כתבת שאנשים לא אוהבים שברולט. לא נכון. הייתי מת לקורבט. חלק מהאנשים לא אוהבים דיהו גם אם יש עליה משדבקה שברולט זה כן.

לא הבנתי למה אשתך עברה מאוטו גדול2008 לקצת פחות גדול 2009 עם הבלגן של קניה ומכירה ואיבוד כסף על מאזדה. זה נראה קצת כאילו החלפת דירה בקומה 20 לדירה בקומה 19 בבנין של שבעים קומות. אולי כדי לחסוך במדרגות שיש הפסקת חשמל. הקיצר לא ממש הגיוני אבל זכותה של אשתך.

לא הבנתי למה הזכרת גם טוסון ומאזדה 3 ביחד עם המאזדה 6 והקרוז. אם הייתי חושד, אז הייתי חושד שאתה מערבב בינהם כדי לשדרג את הקרוז ולהגיד שהיא באותה רמה כמותם. לפי מה שאני קורא אצל אחרים היא לא. אני זוכר שבמסע הפרסום הישוו אותה למאזדה 3 ונתנו מחיר דומה. נדמה לי ביד 2 זה עובד פחות טוב מחירי הקורז ואין קופצים.

בכל מקרה תתחדש על האוטו ונחמד שיש אחריות ותודה על הכתיבה ובהצלחה שתגיעו למכירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום נועם.

אשמח אם תוכל לכתוב מה אהבת ברכב, מה לא אהבת, יותר לפרט על ההתנהגות של הרכב, למשל האם מרגיש יציב בסיבובים, איך מתלים בולעים בורות בכביש וכד'.

לא כל כך ברור באילו תנאים אתה מקבל 1:9, האם רוב הנסיעה עירונית או בין עירונית, 50/50 וכד'. בעיר למשל לרכב 1.6 לקבל 1:9 זה נורמאלי לחלוטין ואפילו במובן מסויים טוב מאוד אם להתחשב בכך שחצי מהנסיעה זה פקק.

קצת התפלאתי מכך שרמת אבזור במזדה 6 נמוכה יותר מקרוז, הרי כמה שאני מבין המזדה הייתה דגם מפואר. מה למשל יש בקרוז והיה חסר במזדה?

אני גם לא חובב גדול של רכבים אסיאתיים, יש כמובן טובים יותר וטובים פחות, אבל הדגמים האחרונים של קטגוריית המשפחתיות הקטנות (כמו מזדה 3), אומנם לא הברקה בשום מובן, אבל כבר לא פח אשפה לדעתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל כך הבנתי אותך, "השתדרגת" ממאזדה 6 08 לשברולט קרוז 09 מליסינג?

כנ"ל. לא כ"כ מובן מה בדיוק השתדרג פה? השנתון?

מזדה 6 רכב טוב יותר בכל פרמטר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל עוד אתה אוהב את הרכב ,שכל העולם יקפוץ.

אומנם ברור שהמאזדה יותר טובה, אבל הקרוז רכב טוב מאוד ,רכב יפה ובטיחותי והמחיר מאוד מפתה !

לפחות זה עדיף מכל רכב צרפתי שגם באותו המחיר ושנתון.

והשארת לעצמך כמה ג'ובות מהעסקה :D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכול המגיבים שלום קודם כול גילוי אני לא סוכן של שברולט ולא הייתי פעם וגם לא נראה לי בעתיד...

בזה שמזה 6 יותר טובה מהשברולט זה ברור ולא נסיתי להשוות בין התיים כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון.

אבל המזדה שהוא אוטו לפי דעתי לא פחות ממצוין (אני לא אומר מדהים שלא יבלעו אותי פה כול המהירים והעצבניים :tongue:) ברמת הנחות שברכב וברמת האבזור שלו נמוכה משברולט קורז לדוגמא שאותי אישית עצבנה למה המחשב דרך הוא גם שעון וגם מחשב אי אפשר לעשות כול אחד בנפרד? גם איך שהרכב נראה מבפנים אני ממש מצטער אבל תחושה של זול.

ולסיכום על המזדה 6 כנראה זה כאב דבר מגרוני כי זה רכב שבאמת אהבתי וזה רכב ששמו נהרס ע"י חברות הליסינג.

לגבי התזכורת שלי על יונדאי טוסון דיזל רק רציתי להשוות על זה הדלק שאמור להיות חסכוני אבל הגיע למצב של 1 ל 6.

והמזדה 3 גם היה זללנית לא קטנה של 1 ל 7 באותם נסיעות כמו הקרוז. (עבודה בית וטיול קטן בשבת).

בקשר לפח אשפה שאמרתי מתנצל מראש כנראה שנמחקה לי שורה אבל לי יש רכב מסוג יונדאי אלנטרה שהייתה מושבתת עקב גיר דפוק (מה לעשות יונדאי...) אז הרכב הקרוז היה אצלי איזה תקופה של שבועיים, ולזה התכוונתי במשפט פח אשפה.

לגבי השתדרגות אני לא רשמתי השתדרגות רשמתי מעבר כי הרכב היה גדול לה מדי... (עדיין אישה מה לעשות :wink:)

דברים שאהבתי בקרוז: קטנוני אבל מפתח מתקפל. תאורה פנימי בצבע תכלת עדין כזה, מחשב דרך עם המון אופציות. שילוב של הריפוד של הרכב בדשבורד. שלל הכפתורים שיש לשליטה על הרדיו הגה רך מאוד. וגם מתלים רכים. לא מרגיש עייף ברכב לאחר נסיעה ארוכה.

פחות אהבתי: תגובה של הגיר ללחיצת גז בקיק דאון (פעם ב בשביל לעקוף איזה מישהו שנרדם) רכב קצת נמוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כמעט בטוח שהקורז שלך מיוצרת בדרום קוריאה אז אתה מוזמן לבוא אליי ולקחת סיבוב על הקוריאנית הפח אשפה שלי לשם השוואה:wink:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לדעתי הקרוז היא מכונית שהרבה יותר טובה מהתדמית שנוצרה לה בארץ (ובפורום). דווקא מדובר ברכב די נוח, די מרווח, נראה טוב ומרשים גם מבחוץ וגם מבפנים (למרות שהאיכות נמוכה מהמצופה ביחס לקטגוריה). גם הבטיחות גבוהה והאבזור די נדיב.

לדעתי הדגם של 2009-2010 עם ה-112 כ"ס ביחד עם התיבה הלא מעודכנת לא ממש מומלץ. השילוב מנוע-גיר פשוט הורס לגמרי את הרכב. התגובה לדוושה אנמית מאוד, הגיר עייף, חובט ומתבלבל כאשר מנסים להאיץ וגם המנוע משמיע יותר רעש תחת לחץ מאשר קצב התקדמות. הדגם המחודש (או המעודכן יותר נכון) עם הגיר המחודש והמנוע עם ה-124 כ"ס העסק כבר הרבה יותר נורמלי ובשל. גם צריכת הדלק של שני מנועי ה-1.6 (בעיקר ה-112 כ"ס) בולעות דלק בהשוואה לרוב המשפחתיות. הרבה בגלל שבשביל להאיץ בקצב סביר צריך ללחוץ על חצי דוושה ויותר. המנוע 1.8 מרגיש ונושם יותר טוב מה-1.6 כצפוי, אבל מנוע ה-124 כ"ס נעים ומעודן יותר. האמינות שנויה במחלוקת וכמובן חייב להזכיר שבהתחלה בעיקר בדגמים הראשונים היא עברה מספר עדכוני גרסה וריקולים ולפני רכישה צריך לבדוק אם העדכון/הריקול בוצע. חלקם קשורים לבטיחות כמו התלקחות, כיבוי מנוע ומשאבת בלם (ב-1.4 טורבו).

מה שמוזר הוא שאמרת שהקרוז צורכת לך 1:9 והמאזדה 3 צרכה לך באותם תנאים 1:7. אני עם ה-3 שלי מגיע לצריכה כזאת מתי שאני מדביק את הדוושה עד לרדיאטור ומושך עד הקו האדום בתאוצות. צריכה ריאלית שיצאה לי מכמה נסיעות בקרוז היא 1:9-1:9.5. בבין עירוני הצלחתי להגיע ל-1:13 בנסיעה על 110 קמ"ש בלי האצות ובלימות. עם המאזדה (שלי) אני מגיע לצריכה ממוצעת של 1:10.5-1:11 ובבין עירוני יוצא לי 1:12 באותם תנאים (110 קמ"ש קבוע). אם מצרפים מזגן, האצות, עקיפות וכדו' (כלומר נסיעה שגרתית) שוב המאזדה מראה צריכה עדיפה. וזה בהשוואה למנוע המחודש ולא ה-112 שצורך הרבה יותר וסובל ממחסור בכוח מוחשי.

אתה גם אמרת:

הנוחות שיש לך בתוך הרכב ממש לא מרגיש כמו איזה קוריאנית או יפנית פח אשפה כזאת

אתה מודע לזה שהרכב שלך גם כן מיוצר בקוריאה, כן? והנוחות שהקוריאניות מציעות כיום (יונדאי וקיה) לא נופלת בהרבה מהסטנדרט האירופאי (כך גם היפניות). אני מסכים איתך שמדובר ברכב נוח למדי, אבל יש קוריאניות/יפניות שנוחות כמוהו בדיוק ואפילו טוב יותר וגם הן מאותה קטגוריה כמו הקרוז (משפחתיות קומפקטיות). סע ביונדאי I30 החדשה, קיה סיד או קיה פורטה ותראה.

בקיצור מהתרשמות שלי מדובר ברכב נוח, נאה, אוחז טוב, קל לנהיגה (בזכות הגה קל, שדה ראייה טוב ותגובת דוושה לא חדה כלל), בטיחותי, שימושי, בעל תא מטען גדול, לא מעט תאי אכסון, מאובזר יפה, שקט בשיוט, יציב בבין-עירוני ומאפשר לגמוע ק"מ רבים מבלי להרגיש עייפים (מלבד המנוע), זול לטיפול. מצד שני הוא בזבזן לא קטן בכל הגרסאות, אמינות שנויה במחלוקת, עצל, כבד, התנהגות כביש רפויה ורכה, הגה לא מדויק, בלמים חלשים עם תגובה לא טובה והתעייפות מוקדמת, גיר מעצבן.

הדגמים המומלצים הם ה-1.6 124 כ"ס והטורבו 1.4 עם ה-138 כ"ס. מנוע ה-1.8 סביר אך מיותר וכדאי להימנע מה-1.6 עם ה-112 כ"ס והגיר הישן.

לדעתי מדובר במכונית די טובה שנותנת תמורה טובה למחירים הנמוכים שהיא נמכרת בהם. מצטיינת היא לא, אבל גם לא משתרכת מאחור. טובה הרבה יותר מהשם שיצא לה.

או כמו שמגזין "אוטו" אמר עליה כשהיא יצאה: "צעד גדול לשברולט, צעד קטן לקטגוריה".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל עוד אתה אוהב את הרכב זה מה שחשבון.

אני סולד מאוד מהרכב הזה,מושבים קשים כמו קרש ולא תומכים,רעשי מנוע בקבינה שלא תואמים רכב מהעשור האחרון.

גיר מחורבן(6 הילוכים) עם העברות של סבתא,מנוע חלש.

בקיצור רכב זבל,באמת באמת שגם ב30K לא הייתי קונה אותו,פעם ראשונה שנהגתי בקרוז הייתי בשוק פשוט כמה הרכב הזה מחורבן.

Bayerische Motoren Werke

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי את הרכב כמה ימים ,אני מדבר על 1600 סמ"ק.

פשוט רכב כבד,זללן דלק,לא זריז ויש קרקושים בנסיעה.

אני שמעתי שהמצב יותר טוב בגירסה 1800 סמ"ק ,לא יודע עד כמה זה אמין,בסה"כ רכב פשוט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני לא נהג מירוצים, אבל ראבק הרכב לא זז וטוחן דלק, אז מה יוצא לי מזה?

אם הוא היה חסכוני, לכיוון 12\1 ולא זז, ניחא, אבל 9\1 והרכב לא סוחב, זה על הפנים לשנות ה2000.

פעם נסעתי עם חבר שיש לו פונטו 1.3L, ולצידנו היה חבר עם קרוז 1.6, הוא לא ידע איפה לקבור את עצמו אחרי שהתחלף לירוק.

מעבר לכך שמח שאתה מרוצה מהרכב.

את הדיעה שלי לגבי נוחות ופנים הרכב אני לא אכתוב כי לא נסעתי כבר כמה שנים ברכב הזה.

ב1.8 לא נסעתי אבל שמעתי מחברים שהרכב לא מרגיש עגלה.

לא יודע מה לגבי צריכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתיבה רדודה. יש גם אנשים שמחליפים רכב יוקרה לרכב בימבה בן מאה. אבל מאזדה 6 והזבל הקוריאני בכלל לא ברי השוואה. ותזכרו תמיד - בכל 7 שניות מתקלקלת שברולט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...