רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,558 נושאים בפורום הזה
-
לכל המתעניינים בנושא - ראו את רשימת הסיומות של מספרי הרישוי בישראל - פרק חדש שהוספתי לערך "לוחית רישוי" בויקיפדיה העברית, על סמך מחקר סטטיסטי שעשיתי על בסיס מדגם של 2,015 מכוניות משומשות מתוך אתרי מכוניות יד שניה יד2 ו- WinWin. כיוון שאני חדש כאן בפורום, אני לא יכול לפרסם קישורים עדיין. אז למתעניינים: פשוט גשו לערך הנ"ל בויקיפדיה... לשימושכם!
הודעה אחרונה מאת ek3003, -
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני שנה קניתי את הרכב הראשון שלי ונעזרתי המון בפורומים כאן. אומנם אני לא מגיב פה הרבה אבל החלטתי להחזיר טובה ולפרסם פה את התרשמותי מהרכב לטובת משתמשים עתידיים. הרכב: טויוטה קורולה GLI 1600 אוטומטית שנת 99. נסועה: היום 201K אחרי 9700 ק"מ השנה, 50:50 עירוני ובינעירוני באזור הררי (ירושלים). צריכת דלק: ממוצע של 10.24 ק"מ לליטר על פני 24 תדלוקים. ערכים יציבים יחסית גם עם שימוש נדיב במזגן בקיץ. טיפולים: אחרי ישור קו של 650 ש"ח לא היו שום תקלות מעבר לבלאי של מנורות פה ושם והחלפת צמיג. הטסט, הכל עם הכל, היה עוד 1400 ש"ח. ירידת ערך: מ-26.5K לפני שנה ל-22.3K היום על פי המחירון של יד2. הדעה הרווחת אומרת שלקורולה יש ביקוש יפה יחסית. התנהגות כללית: הרכב נוח יחסית גם בנ…
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אומנם באיחור קל, אך בהמשך לת'רד הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=364744 שכנראה פותחו הזדמן לצ'מפיון ביום נדיב, מצורפת השתלשלות עניינים דומה (בנזק) אך שונה (בטיפול), אשר ארעה לגבי פולו TSI שנמסרה לפני ראש השנה, שהינה הפולו השנייה במספר של ההורים שלי. הכל החל בכך שהמתנו לרכב הרבה מעבר למובטח כאשר מיום ליום גררו אותנו בתירוצים ושקרים. אך ורק לאחר שהגענו למנהל מכירות ארצי גילינו שהעיכוב נגרם מכך שלרדיו מילאנו נגמר מלאי מערכות המולטימדיה. ולא- לא הסכימו למסור את האוטו בלעדיה למרות שהוא שימש את אחותי שהייתה לאחר ניתוח ולא יכלה להתנייד ללא רכב אוטומטי. לו היו מוסרים זאת מראש ולא אומרים מדי יום כי הרכב יסופק "כמעט בטוח מחר" היינו שוכרים רכב אחר למשך ה…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום הנכבדים, האם יש אשקלונים בקהל ? במידה וכן הייתי מעוניין לדעת מניסיונכם איפה מומלץ להחליף צמיגים ולעשות כיוון פורנט באותה בהזמנות. בנוסף, רון (מוסך רון) המליץ לי להחליף צמיגים של "שכן" שלו? כדאי? מישהו יודע? אין לי בעיה להצפין עד ת"א הרחוקה על מנת להחליף את רבעיית הצמיגים הנוכחית. תודה רבה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 0 תגובות
- 588 צפיות
שלום לכם פורום יקר, ברשותי פולסוואגן פולו TSI 1.2 והגיע זמני לעשות ביטוח אשמח אם תכוונו אותי לטווח מחירים ואם אפשר המלצה ואיפה לעשות. הנהג העיקרי הוא אבי ,נכה ומוכר בביטוח לאומי והנהג המשני הוא אני בן 25 עם מעל 7 שנות ניסיון על הכביש לצערי נאלצנו להשתמש בתביעת הביטוח לפני כ 3 שנים. כמובן מדובר בביטוח מקיף+חובה (יש ברכב איתורן וקודנית)
הודעה אחרונה מאת POLO8, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 628 צפיות
שלום, רציתי לשאול 2 שאלות לגבי הילוכים ברכב אוטמט : 1)נניח שאני במהירות 80 קמ''ש ברכב אוטמט (הילוך 4) ואני רוצה להוריד ל60 בלי להשתמש בבלמים רק על ידי הורדה להילוך 3 זה אפשרי? 2) במידה ואני על 60 קמ''ש (הילוך רצוי 3) אבל נוסע על הילוך גבוה יותר למשל 4 מה יקרה לאוטו?( ברכב ידני הוא היה ממש מקרטע ונכבה) תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת minkin, -
-
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברים , אני צריך עזרה ממי שיש לו ניסיון עם המוסך הזה הרכב שלי עבר תאונה קלה והוא מוסך ההסדר הקרוב אלי , רציתי לשמוע חוות דעת על המוסך ממי שיש לו ניסיון איתם ולגבי איכות העבודה שלהם , בבקשה אני צריך עזרה דחופה . אשמח מאוד אם תעזרו לי
הודעה אחרונה מאת abdsamara911, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלומות, לאחרונה נקלט אצלנו בחברה עובד חדש וכעת הוא בודק אופציות לרכישת רכב. החברה אינה מציעה לו בשלב זה תכנית ליסינג, אך יתכן שזה ידרש בהמשך הדרך. חשבתי על פתרון שיכול לשרת את האינטרסים של שני הצדדים: השכרה ארוכת טווח שהבחור ישלם מכיסו במשך תקופה ולאחר מכן, במידה ויתברר שזה נחוץ לשם ביצוע התפקיד, המעסיק יקח את ההוצאה על עצמו (בין אם ע"י הסבת החוזה או גילומה בשכר החודשי). ע"מ להבין אם זה ישים, הייתי רוצה לדעת אם יש למישהו נסיון בהשכרה ארוכה שכזו ומה העלויות שיש לצפות להן. כמו כן, אם יש פה בעלי עסקים שמנוסים בתחום - כמה בעצם עולה למעסיק לחכור רכב קטן בהסדר ליסינג סטנדרטי לשלוש שנים, ולעומת זאת מה צריכה להיות עלות ההשכרה החודשית ע"מ שזה ישתלם לו? אשמח לכל תוב…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
החתמתי את האופטומטריסט ורופא המשפחה, יש לי רישיון B מעל שנתיים אם זה משנה ונשאר לי סעיף שבו צריך לחתום רופא הרישוי וסיכום רשות הרישוי (מסמנים שם אם אני כשיר או לא) - איפה עושים את זה? האם חייב את זה בשביל להתחיל ללמוד? והאם זה עולה כסף? עוד שאלה לגבי הסעיף הבא: הצהרת מבקש הרשיון:"אני מצהיר בזה כי ביום הגשת בקשתי זו לרשיון נהיגה או מאז חידוש רשיון הנהיגה לאחרונה, לא נפסלתי מקבל רשיון נהיגה או מהחזיק בו ע"י בית משפט, רשות הרישוי או קצין משטרה וכי לא חל שינוי במצב בריאותי." למה אני שואל לגבי הסעיף הזה? הייתי בפסילה מ13.10 עד 13.11 על מהירות מופרזת וכרגע הרישיון שלי (B) בידי אבל יש לי זימון לבית דין ב30 לחודש (30.12) האם אני כשיר ללימוד נהיגה בכלל? או שאני צריך קודם …
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תוך כמה זמן אמור להגיע רכב חדש? זאת אומרת אם הבחור בסוכנות נתן X תאריך להגעת הרכב אז זה עד התאריך שניתן או יכול לגלוש גם אחרי ? (הזמנת רכב חדש מהחברה)
הודעה אחרונה מאת gtm, -
- 5 תגובות
- 876 צפיות
מה הסיכוי שמערכת פליטה כזאת: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-MiTo/Sport-Exhausts/Ragazzon-Stainless-Steel-sport-exhaust::4188.html תיכנס לארץ? באיזה פרוצדורות כרוך כל העסק הזה?
הודעה אחרונה מאת poo27, -
- 2 תגובות
- 941 צפיות
היי. אשמח להמלצה למקום לקנייה והתקנה של מצלמת רוורס (עם מסך). טויוטה לנד קרוזר. אזור פ"ת/יהוד/קריית אונו. אפשר אפילו רחובות אם מישהו טוב. חשובה מאוד איכות ההתקנה - לא ליפוף של חוטי החשמל עם איזולירבנד אלא קליפסים/שוקולדות/הלחמה+שרינקים. תודה רבה! אודי
הודעה אחרונה מאת udical, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 53 תגובות
- 5 אלף צפיות
נתקלתי במאמר המעניין הנ"ל באתר אוטוקאר הבריטי: http://www.autocar.co.uk/blogs/industry/why-manual-gearbox-very-much-here-stay כולנו יודעים לספר עד כמה עדיין פופולרית התיבה הידנית ברכבים אירופאים, אבל עד כדי כך?? שימו לב לנתון - בשנת 2004 נמכרו רק 17.6% מתוך 2.5 מליון מכוניות חדשות בבריטניה עם גיר אוטומטי. וכיום? - גם בעידן ה-DSG למיניהן מגיע אחוז האוטומטיות החדשות שנמכרו שם השנה ל- 25%, זה הכל... מן הסתם המצב בגרמניה, איטליה או צרפת לא שונה בתכלית. נותן קצת פרופורציות, לא? גורם לך לחשוב שוב כמה עצובה/עלובה התרבות המוטורית בארץ... כאילו רק בישראל יש פקקים...
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
היי, אני מעוניין לדעת האם מישהוא מכיר חנות בברלין שמוכרת קוילאוברים? אם כן אשמח לקבל שם חנות/אתר אנטרנט. ובנוסף, האם אפשרי/פרקטי לקנות כתייר משם ולהביא אותם איתי ארצה?( מה משקל הקיט בממוצע לרכב מקטיגוריית מיני? ) אשמח לשמוע מה דעתכם.
הודעה אחרונה מאת Old-School, -
- 1 תגובות
- 495 צפיות
שלום לכולם, שמעתי על אנשים ששמאי חברת הביטוח אישר להם ירידת ערך אבל הביטוח לא מוכן לשלם את הכסף עד שהבעלים לא ימציא טופס בדיקה ממכון מורשה בעת שהוא רכש את הרכב. האם זה הגיוני שעכשיו מדובר בחוק של חברות הביטוח? האם זה היה בעבר?.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בצומת שערי-צדק על ציר הרצל בירושלים, הרכבת הקלה נוסעת במורד הר הרצל למרכז העיר. הציר חוצה את הכביש המרכזי מכיוון יער ירושלים אל כביש בייט ולבגין. ביה"ח שערי צדק נמצא סמוך לצומת. הצומת ופסי הרכבת: https://maps.google.co.il/maps?q=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7,+%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D&hl=iw&ie=UTF8&ll=31.776155,35.184333&spn=0.001799,0.003661&sll=31.406252,35.081816&sspn=7.394386,14.996338&oq=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7+&hnear=%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99+%D7%A6%D7%93%D7%A7,+%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D&t=m&z=19&layer=c&cbll=31.7761,35.184357&panoid=WkDPi31IAXN…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי.. הקליאו שלי מוכנה והיום אחרי הצהריים אסע להביא אותה. האם יש דברים מסויימים שאמורים לבדוק/לשים לב בקבלת רכב חדש? אני בטוח שיש פחותמדברים לבדוק לעומת רכב יד שניה אבל בכל זאת..
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 3 תגובות
- 942 צפיות
ראיתי את הרכב , צבע כסף 2008, מישהו מכיר את האוטו או משהו עליו, אם לא על הדגם, זה המנוע 3.5L 250 כ"ס אם יש למישהו מידע אשמח תודה!
הודעה אחרונה מאת giladblum, -
תפיסת חניית נכים 1 2 3 4 7
מאת yuvalshilo- 3 עוקבים
- 92 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
מה קרה לנו? איפה איבדנו את האנושיות? מילא יצאת זבל וחלאה אנושית ותפסת חניה של אדם נכה, אבל למען השם - למה לתפוס 2 חניות נכים??
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 876 צפיות
גוגל לא ממש הצליח לעזור לי. חיפוש בפורום גם לא. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא מצאתי את הסרטון הזה באף שרשור בפורום והוא די חדש, אז הנה, תהנו: http://www.youtube.com/watch?v=mZPMUTtLUtQ#t=127 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 17.7 אלף צפיות
זו הפעם הראשונה שאני כותב סיכום כאן בפורום, והאמת היא שאני גם לא מצליח לדמיין מה אפשר לכתוב. מאז שקיבלתי רישיון הספקתי לקנות ולמכור 4 רכבים, חלקם מעניינים וחלקם פחות. רנו טווינגו מודל 96 מנוע 1.25 ידני - הרכב הראשון שלי, נמכר אחרי חצי שנה מסיבות כלכליות וטוב שכך (במבט לאחור). מאזדה 323 סדן מודל 95 מנוע 1.6 אוטומטי - החזקתי ברכב שנתיים, הגעתי למחסום פסיכולוגי של 200K ק"מ ומכרתי בספונטניות. פולקסווגן בורה מודל 01 מנוע 2.0 אוטומטי - החזקתי ברכב שנה, אם היה זריז יותר ביחס לצריכת הדלק סביר להניח שלא הייתי מוכר. פולקסווגן פולו קלאסיק 01 מנוע 1.9 דיזל ידני - החזקתי ברכב שנה במקביל לבורה, מכרתי בלב לא שלם כי לא הצלחתי למכור את הבורה. אחרי שהצלחתי סוף כל סוף למכו…
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
היי אני מעוניין להזמין פנסים לרכב, ורציתי לדעת מהוא הסכום המקסימלי שהמכס מאפשר להזמין דברים בלי לשלם עמלות מס? ידוע לי שמוצרים הקשורים לרכב יקלו תשלום נוסף, אבל בכל זאת הם מרשים להזמין מוצרים עד סכום מסויים שאם חורגים מימנו משלמים מיסים נוספים, אני רוצה לדעת מהוא הסכום הזה, תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
היי מחפש גריטת רכב בחיפה . יכולים להפנות \ לתת מספר של מישהו הוגן ? תודה
הודעה אחרונה מאת amba28, -
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
אהלן, סביר להניח שקרה להרבה מאיתנו ששכחנו לכבות את אורות הרכב והגענו בבוקר למצבר ריק. למעט מכוניות ספציפיות, רוב המכוניות אינן מכבות אוטומטית את האורות ברגע נעילת המכונית, מה שעלול לגרום לאורות לעבוד שעות ארוכות. ועכשיו הפואנטה, למה לכל הרוחות זה כך? כמה פעמים יוצא לבנאדם להשאיר מרצון את האורות דלוקים? לאיזה שימושים זה טוב? יותר הגיוני היה לעשות זאת שהאורות יכבו עם הרכב ושיהיה כפתור מיוחד כדי להדליק אותם כשהרכב כבוי. כל כך הרבה מצברים תמימים היו יכולים להינצל...
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 579 צפיות
שלום, אני קניתי פורד פוקוס 2008 ( לפני המתיחת פנים ) הוא מצויד במנוע 1600 סמק בעל הספק של 100 כוח סוס ותיבת הילוכים אטומטית בעל 4 הילוכים (לכעורה ) ... מליסינג עכשיו שמתי לב למשהוא מוזר ( שמתי לב מזמן אבל דיי התעלמתי ) זה נראה כאילו יש לרכב עוד הילוך .... אחרי שהוא מגיעה לרביעי ב 80 קמש, הוא כאילו עובר(אם אני לא נותן הרבה גז) לחמישי, יש ירידה בסלד, שינוי בהתנהגות (מאיץ טוב יותר ) , שינוי בצליל המנוע .... עכשיו זה מוזר לי כי כשאני משתמש בטיפטרוניק, ומגיע ל 4 הוא עושה את זה גם, ועדיין רושם שזה הילוך 4 עוד דבר שיכול לעזור בלהבין מה זה, זה שכשהרכב קר, הוא לא עושה את זה עד שהוא מתחמם, ואז הוא עובר לכעורה להילוך ה 4 וחצי הזה ואם למשל אני יוריד את הרגל מהג…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום לכולם, היום נזכרתי ביום שהוצאתי את הלאון שלי מהחברה, תמיד אמרתם לצ'מפיון יש חר* של יחס אבל היחס שאני קיבלתי היה שונה לגמרי מהתיאור שלכם. אז ככה: ניגשתי לצ'מפיון מוטורס בבני ברק, קיבלו את פניי ואת פני הוריי בשלום ושאלו אם אנחנו רוצים לשתות משהו חם והניחו לנו בפינת הממתנה עד להגעת הרכב. הרכב הגיע אחרי השטיפה, בדיקה מסביב לרכב שלי ושל אבי, עוד סיבוב אחד, מעולה. כניסה לפנים הרכב, הסברה קצרה של אחד העובדים שם איך לתפעל את הרכב, הפנמתי תודה. בדיקה של הרכב מבפנים, מסתכל על המושבים, אין בד קרוע, האלה בודק פה ובודק שם, הופ מצאתי מלמצת רוורס לא תקינה, הרכב נלקח לרדיו מילאנו וחזר כעבור חצי שעה+-. עוד סיבוב קצר מסביב לרכב, עכשיו תור אבי סיבוב קצר מסביב לרכב ושלום ל…
הודעה אחרונה מאת יחזקאל yz, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 628 צפיות
שלום, אני מוכר בבט"ל הן כנכה 100% רפואי לצמיתות והן כנכה אי כושר עבודה 100% לצמיתות. האם אני זכאי להטבת רכב נכה (הלוואה וכו') וכמו-כן לתו נכה? הנכות אינה בגפיים. רוב תודות. שבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת shabydog, -
- 7 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
מחר אני ניגש למשרד הרישוי עם הרישיון רכב, ושם מקבל את הטופס של האגרה שצריך לשלם, כי לא קיבלתי אותו בדואר. עכשיו רציתי לדעת האם ניתן לשלם את האגרה בדואר ולשלם בכרטיס אשראי? ועם איזה טפסים עליי לגשת למשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת Uri82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חתכו לנו צמיג, לשכן 2 צמיגים, ולעוד רכב צמיג, פשוט תענוג, אחלה שבת אירגנו לנו. הבן ז*נה כנראה נחתך מהסכין שלו והשאיר כתם דם קטן על הרכב, זיהוי פלילי הגיעו ולקחו דגימת DNA
הודעה אחרונה מאת siko002, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hunter22
- BoazB11
- shahar188
- TheArcane
- yuvk
- Itzik-b
- rolling_stony
- Rongaflugen
- IsraCar
- לירון .ה.
- Shay Shd Dave
- גולדן191