Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי..

הקליאו שלי מוכנה והיום אחרי הצהריים אסע להביא אותה.

האם יש דברים מסויימים שאמורים לבדוק/לשים לב בקבלת רכב חדש?

אני בטוח שיש פחותמדברים לבדוק לעומת רכב יד שניה אבל בכל זאת..

פורסם

תבדוק את הצבע, אם יש חלקים שנראית צבועים או מתוקנים.

לפעמים הם עושים תיקונים קטנים ולא מחוייבים להודיע לך אם זה לא עובר אחוז מסוים מהמחיר של הרכב.

אם אתה מקבל את הרכב בסוכנות של חיפה, תמסור ד"ש :)

פורסם

קודם כל תתחדש!

דבר שני,תבדוק טוב שעל המערכות באוטו עובדות,

שהכל תקין מבחינה חיצונית,תבדוק שאין שריטות על הפח,

שהצמיגים חדשים של החברה,ולא בטעות איזה צמיג או צמיגים שהוחלפו כתוצאה מפנצ'ר.

רק אחרי כל הבדיקות האלה,תחתום על השובר

בהצלחה

פורסם

כדאי לבדוק תיקוני צבע וצמיגים, אך הסיכוי שמתצא משהו הוא קטן עד אפסי.

ממליץ לבדוק שריטות על החישוקים, ריפודים, לכלוך (בעיקר טביעות ידיים), שריטות על הקונסולה המרכזית - לחפש שריטות של כלי עבודה (מברגים וכו'), שקיבלת ספר רכב וכלי נהג מלאים, שרשיון הרכב שקיבלת מתאים בפרטים לרכב ולבעל הרכב, שמערכות הרכב כולן - לרבות הלא מקוריות (מע' מולטימדיה, חיישני רוורס, מצלמת רוורס, קודן וכו') תקינות.

לוודא לחץ אויר תקין בצמיגים - לעיתים לא ממלאים או ממלאים ללחץ לא נכון.

לוודא שאתה מקבל מהם הדרכה מפורטת על הרכב. אל תצא משם בלי לדעת מה כל כפתור עושה, לאיזה מערכת הוא שייך ואיך מחברים/מנתקים אותה. מה הנוריות בלוח השעונים אומרות.

השורה האחרונה נראית כה טרוויאלית וזוכה לפעמים לזלזול מצד הישראלי היהיר. עד שבאיזה חורף נדלקת לו נורה צהובה בצורת משולש והוא רץ בהיסטריה וצעקות למוסך.מציע מאוד להגיע לשם כאילו זו הפעם הראשונה בחייך שאתה רואה מכונית.

פורסם
אל תצא משם בלי לדעת מה כל כפתור עושה, לאיזה מערכת הוא שייך ואיך מחברים/מנתקים אותה. מה הנוריות בלוח השעונים אומרות.

השורה האחרונה נראית כה טרוויאלית וזוכה לפעמים לזלזול מצד הישראלי היהיר. עד שבאיזה חורף נדלקת לו נורה צהובה בצורת משולש והוא רץ בהיסטריה וצעקות למוסך.מציע מאוד להגיע לשם כאילו זו הפעם הראשונה בחייך שאתה רואה מכונית.

לפני כחודש התלוויתי לאחד הקולגות שהלך לאסוף את הקיה פיקנטו החדשה שלו בחולון. ההדרכה דווקא הייתה ללא דופי (באמת כאילו זו פעם ראשונה שהוא רואה מכונית), הדבר היחידי שהפריע לי זה שהכל בוצע בחניון המקורה שלהם וללא תאורה מספקת, אז כדאי להקפיד לבדוק את הרכב גם באור השמש. נקודה נוספת: אם יש על הרכב התקנות מקומיות (חיישני רוורס, מרימי שמשות וכו') - בדוק שהכל עובד במעמד המסירה.

פורסם

1. ספר רכב

2. תקינות צמיגים (רצוי לבדוק לחץ בימים הקרובים שאחרי)

3. גלגל ספייר

4. אבזור (בעיקר אם בהרכבה מקומית)

5. תשאל המון שאלות - על הכל

.We apologise for the inconvenience

פורסם

ספיציפית לקליאו - כאשר אני אספתי את שלי היה שם עוד בחור שאסף והיה לו את זה, אצלי זה היה מינורי ועדיין ביקשתי שיחליפו.

כאשר מתקינים בארץ את הקודדנית, מפרקים את הפלסטיק שנמצא ליד רגל ימין של הנהג (פלסטיק ממש מאיפה שהדוושות עד לתיבת ההילוכים) הצופציק הקטן של הפלסטיק הזה, היכן שמתחבר לבסיס תיבת ההילוכים היה מעט רופף, כנראה הפירוק יוצר שם או בלאי כלשהו או תזוזה של אחד הקליפסים ואז הסגירה היא לא 100%.

תקראו לי אולי קטנוני אבל כשאתה שם 76 אלף שקל על רכב אתה בודק הכל, בכל אופן לאחר הבקשה שלי פשוט החליפו לפלסטיק כזה חדש בו הקליפסים תקינים לחלוטין.

פורסם

תודה על כל התשובות.

חזרתי הביתה עם הרכב, הכל היה נראה מצויין...

מצאתי 2 דברים שהערתי עליהם :

היו חסרים 2 סוגרים לונטילים של הגלגלים - שמו לי

והבד מאחורי המראה נראה מעט רחוק מהשמשה מכוון שחיברו את החיישן רוורס.

הבחור שם הראה לי עוד 2 רכבים ובשניהם זה היה ככה.. מחר באור יום אני אבדוק את זה שוב פעם ואראה אם באמת אפשר לקרב את זה בלחיצה והדבקה או שבאמת אין מה לעשות עם זה.

אני לא בטוח בכלל שזה מהחיישן רוורס, אולי ככה זה כבר הגיע מחו"ל.. לא יודע.

מלבד זה, בדקתי והכל עובד.

האמת שהבחור שם הסביר לי על הכל כמו שמישהו כתב כאן כאילו בפעם הראשונה ראיתי רכב..

הוא הוציא אותי גם לסיבוב בחניה עם רכב מבחן שלהם כדי להראות לי את כל המערכות ומה כל כפתור עושה כדי שאעלה לרכב שלי שאדע הכל. בחור ממש נחמד והסביר על הכל בצורה עניינית.

אין ספק שצריך להתרגל לשילוב של המנוע\גיר הזה.. ההאצות לא אחידות בגלל הטורבו אני מניח

אבל הוא בהחלט הפתיע אותי לטובה במהירות ההאצה שלו (טוב באתי מפיאט פנדה 2005 אז זה לא חוכמה)

בסה"כ מנסיעה אחת, האוטו מרגיש מצויין וכל הביקורות שקראתי עליו נכונות.. גם הדברים הפחות טובים שקראתי בביקורות שמתי לב אליהם מהר מאוד, כמו החלון האחורי שהוא מאוד קטן ובטח יקשה בחניות.

משהו קטן לסוף - המנוע מוציא צליל כאילו הוא 5000 ס"מק.. צליל מפחיד כזה כבד... זה נשמע אדיר!

ולא ברור לי איך מנוע כזה קטן מוציא צליל נמוך ו"רציני" כל כך - ממש העלה לי חיוך על הפנים!

פורסם
הצליל ישתנה אחרי ההרצה.

אחרי 3000 ק"מ בערך הוא מגיע לצליל הרגיל שלו וגם לביצועים המקסימליים.

כוונתך לצליל המעצבן

מת על הגרגור של מנוע בהרצה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אין ספק שחבל שזה ישתנה... הצליל ממש נשמע טוב יותר עכשיו.

אגב, אני חושב שיש לי בעיה באוטו.

המחוג של הדלק על פול טנק גם אחרי 120 קילומטר.

התקשרתי אליהם, אם זה לא ישתנה ביום ראשון אחזור לשם

יכול להיות שזה המצוף תקוע?

זה סיפור?

פורסם
אין ספק שחבל שזה ישתנה... הצליל ממש נשמע טוב יותר עכשיו.

אגב, אני חושב שיש לי בעיה באוטו.

המחוג של הדלק על פול טנק גם אחרי 120 קילומטר.

התקשרתי אליהם, אם זה לא ישתנה ביום ראשון אחזור לשם

יכול להיות שזה המצוף תקוע?

זה סיפור?

הקליאו פשוט כ"כ חסכונית שגם אחרי 120 קילומטר היא לא שורפת טיפת דלק :twisted:

S3

• תוכן חדש...