רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
ערב טוב חברים. הרכב הוא ביואיק רנדוו 2004, לצערי צינור לחץ הגה כוח התחיל לנזול ויש להחליפו, לאחר אין ספור חיפושים באינטרנט של הצינור עם משלוח לישראל נתקלתי בשני אלה: http://www.ebay.com/itm/Edelmann-92047-Power-Steering-Pressure-Hose-/131070688328?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2004%7CMake%3ABuick%7CModel%3ARendezvous&hash=item1e846bfc48&vxp=mtr http://www.ebay.com/itm/OMEGA-30036-Power-Steering-Pressure-Hose-OE-Pressure-/190830725023?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2004%7CMake%3ABuick%7CModel%3ARendezvous&hash=item2c6e65c79f&vxp=mtr ורציתי לדעת מכיוון שהמחיר כמעט זהה איזה מהם נחשב ליותר איכותי? …
הודעה אחרונה מאת vlad100, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני כשבוע התחלתי לטייל בדרום אמריקה, נחתתי בבואנוס איירס ובתור חובב רכב הכל נראה לי מוזר. המון דגמים שכבר לא מיוצרים ממשיכים להיות מיוצרים כאן בצורות ״חדשות״ והמון דגמים שאפילו לא משווקים באירופה נמצאים כאן על הכביש בסיטונאות. דגמים מוזרים כמו ״גול״(רק הורידו את ה-ף?), פולו בגירסאת טנדר, פיאט אונו בשנתונים מתקדמים ועוד דברים ממש מוזרים. מישהו מכיר את זה? יודע מה הסיפור?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם יש קרח על הכביש והרכב מחליק, (אוטומט וללא ESP) מה אמורים לעשות?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4464702,00.html לדעתי זה טעות - פיאט 500 זה רכב "נישה", רכב "אופנתי" וברגע שהאופנה תעבור לא יהיה להם רכב "עממי" כמו שהיה פונטו.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בימים קרים אלה, יכול להיות מאד שאם יש לכם מגש מתחת למנוע, חתול יכול להתחבא לו שם ולהתחמם. שימו לב
הודעה אחרונה מאת ori_E-h, -
- 2 תגובות
- 917 צפיות
שלום חברים. כיצד ניתן לדעת אם מערכת ה-ESP פועלת? למשל כשה-ABS מופעל, יש רעש שנשמע כמו "טררררר". האם גם מערכת ה-ESP משמיעה רעש כאשר היא מופעלת?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה קיבלתי את הרכב החדש הונדה ג'אז 2013 ידנית מהסוכנות, הדגם עם האבזור הבסיסי. בתפעול היום יומי של הרכב, חסרה לי משענת היד, שאינה מגיעה כסטנדרט בדגם הבסיסי. פשפשתי קצת באיביי ומצאתי את המוצר הבא : http://www.ebay.com/itm/STORAGE-BOX-ARMREST-CENTRE-CONSOLE-for-09-2012-Honda-Jazz-Fit-HATCHBACK-LEATHER-/281041129108?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item416f5b4e94&vxp=mtr המחיר די קורץ לי, והמוצר נראה בסדר בתמונות, עם התאמה להונדה הספציפית הזו, שלא כמו המשענות האוניברסליות שמוכרים בארץ ב-50 ש"ח. דעתכם? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת doras, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מרוב קור אני מגיע לאתרי אינטרנט רחוקים. ניסן\ רנו הוציאו מותג זול למדינות שדצ'יה יקרה מדי בשבילהם. אז הגרסה ההודית עשויה לפי דרישות ההודים שבשבילי זה נראה משעשע למדי. יש כיסוי הגה איכותי ומחזיק לטלפון יש חיבור חשמל USB שלא מיועד להעביר קול ויש כניסת AUX והחלק הטוב ביותר יש ספסל קדמי, לא שני מושבים נפרדים והחלק היוקרתי כריות לראש http://www.autocarindia.com/auto-news/datsun-to-display-go-hatchback-in-90-cities-367624.aspx
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, שאלתי מהי ארץ הרכבה של מאזדה החדשה? חבר אומר תאילנד, אחר אומר איפשהו באירופה.
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 962 צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה קניתי פולקסווגן פולו שנת 2001. אמנם הרכב לא יקר, אבל אני חונה בקצה של יישוב ובגלל המיקום חושש מגניבה. האם מישהו מכיר סטטיסטיקה לגבי גניבות של רכב זה? תודה
הודעה אחרונה מאת adix55, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 754 צפיות
שלום, עברה לה עוד שנה וצריך לחדש את הביטוח. חברת הביטוח דורשת אימוביליזר ואני תוהה אם יש אחד כזה ברכב שלי. סקודה פאביה 1400 ידנית אמביינטה. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת ilanafri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי פורד פוקוס סטיישן דגם 2013. שלוש נורות נדלקות לי פתאום במהלך נסיעה ונכבות רנדומאלית-ללא שום קשר לנסיעה. לפי מה שקראתי בספר, זה נורה של ה-ABS שאומרת שיש בעיה במערכת, וגם הנורה שההאנד ברקס מורם דולקת (למרות שמוודא לחלוטין שהוא לא מורם) ונורה שאומרת שמערכת ה-ESP החלה לפעול(גם אם אני נוסע במישור או עומד במקום ואין שום סיבה שמערכת ה-ESP תתערב). כל הנורות נדלקות ונכבות ביחד-לא כל אחת בנפרד. האוטו כבר ביקר במוסך(שבוע הוא היה במוסך ובסוף נאמר לי שהם רק ביצעו עידכון גירסה-שלא פתר את הבעיה). מצורפת תמונה של הנורות(לכל חדי העין-לא אני הצלם), אשמח לשמוע עצות מאנשים לגבי מה הבעיה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
בעקבות השלג שיורד אפילו ברגעים אלו ממש, אני רואה רכבים שנתקעים, מתחפרים ולא מצליחים להתקדם. עם איזו הנעה יותר קל להתמודד עם השלג? לפי מה שאני יודע, הנעה אחורית יותר מועדת להחלקה ואיבוד שליטה אבל תתמודד יותר טוב עם ההתחפרות בתחילת נסיעה. האם אכן כך?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
http://www.ehow.com/info_12109877_cold-weather-affect-car-performance.html מנוע - כל ירידה של 10 מעלות מוסיפה למנוע אטמוספרי כ 1% הספק ומומנט. מנוע גודש יהנה ברבה יותר וזה תלוי ביחס הגדישה. יחס של 1.1:1 יתרום ל תוספת של 11%. (מהקישור) מערכת המתלים - הופכת לקשה יותר. פחות נוח, אבל יותר חד, מתקשר ובתאכל'ס יותר ספורטיבי (בואו לא נגזים עם זה). מעצורים - מתקררים מהר יותר... צמיגים - משפיע על לחץ האוויר ולכן יתכן ונדרשות התאמות. צמיגים שונים (רכים/קשים) יתאימו יותר או פחות לטמפרטורות השונות. זה רק בתמצות. יש עניינים נוספים כמו השפעת טמפר' על מצבר והמשמעות על רכבים חשמליים/היברדים ועוד...
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יותר מעניין אותי הצפות , אבל אזהרות על קרח גם מבורכות . כולל איילון , נמיר , רחובות פנימיים וכו' .
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
-
עזבו את הקטע של הריח והזיעה והכל. האם אחרי עבודה כזאת בתור בחור צעיר אני עלול להיתקל בכאבי גב?בעייפות כרונית? האם "ההפחדות" האלו נכונות? מי שפועל במוסך כאן ויכול לומר לי בכנות אני אשמח. תודה! תיאורתית יותר קשה לעבוד על רכב מורם בבית שלך מאשר במוסך, לא ?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, סקודה פאביה, DSG7, 1.2TSI מודל 2013. ביומיים האחרונים איתרע מזלי לנהוג כאשר טמפ' הסביבה היא 1C. ברגע שמד הטמפ' הגיע לטמפרטורה הזו, מדחס המזגן הפסיק לפעול ואז לאחר מכן כל חלונות הרכב התמלאו באדים (גם על כביש 1 כאשר אין מקום לעצור ובחוץ שלג מעורב בגשם בירידה לכיוון חמד). עצרתי בצד, ולאחר דקה המדחס חזר לפעול, אבל לקח לו די הרבה זמן להפשיר את האדים. הפטנט הזה קרה פעמיים, יום לאחר יום. האם זו תופעה מוכרת? הרכב גם ככה אמור להכנס לריקול שבוע הבא במוסך סקודה (החלפת שמן גיר ועדכון תוכנה נאמר לי ע"י אוויס - הרכב בליסינג)- מה לומר להם? כמו כן שאלה כללית - האם יש הבדל במהירות הפשרת האדים ע"ג השמשה במצב מזגן, אם האוורור על מצב חם או קר?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בשעות האחרונות יש מטחי ברד חזקים. יש סכנה לצבע הרכב ?
הודעה אחרונה מאת stio, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים, בקרוב צפויה לי נסיעה לגרמניה בערך לשבוע. כשהוצאתי את הרישיון פה בארץ הוצאתי על אוטומט, עקב לחץ מהמעסיק שיהיה לי רישיון כמה שיותר מהר (זה היה אחרי הצבא...) רציתי לשאול האם אני אוכל לשכור בגרמניה רכב ידני ולא אוטומט? המטרה שלי היא להחליף את הרכב הנוכחי שלי בשנה הבאה לרכב ידני ושבוע בגרמניה עם רכב ידני נראה לי כמו אחלה התנסות. ע"מ למנוע אי הבנות, כן, אני יודע לנהוג גם בידני. אבא לימד אותי בזמנו על הפאביה ספורט שלו, רק לא היה לי עצבים לעשות מחדש טסט ושיעורי נהיגה וכל הביורוקרטיה המעצבנת הזאת.. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 37 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1432/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A4%D7%95%3a-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%95-M3-%D7%95-M4-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA מנוע 3000 סמ"ק, טווין טורבו בלחץ של 1.3 באר. הספק? 431 כ"ס ב5,500 סל"ד, ויותר חשוב, כמעט 56 קג"מ ב1,750 סל"ד. לא לשכוח שכל זה עובר לגלגלים האחוריים כן? הגרסה האוטומטית משתמשת בתיבה כפולת מצמד 7 הילוכים. לפי הכתבה, דלק מוטורס מסרו כי הרכב יגיע בקיץ הקרוב.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 53 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
החלטתי לשתף אתכם בפרויקט שנגמר לפני כשבועיים. לפני כשנה וקצת קניתי מיני מיינור שנת 78', מנוע 998 סמ"ק ותיבת הילוכים אוטומטית. למה? שום סיבה מיוחדת, בעיקר כי התחשק לי עוד צעצוע. הבודי היה במצב סביר במבט ראשון. במבט שני, הרצפה הייתה רקובה. לזכות המכונית, משנת 78' עד היום הוחלפה רק כנף קדמית שמאלית. שאר הבודי היה עם 'שליכטות' של צבע לבן ומעיכות פח בלא מעט מקומות. פנים המכונית היה מוזנח, אך מקורי. לא הוחלף בו כלום, אך גם לא נזרק ממנו כלום. הכסאות המקוריים שכמעט ולא שרדו את השנים, דיפוני הדלתות עשו את שלהם, כך גם ריפוד הגג ושטיח הרצפה. ביום הקנייה המצבר לא היה תקין, בדיעבד התברר שהאלטרנטור הוא מקור הבעיה. הנענו עם כבלים והתפללנו שלא יכבה המנוע. זה כמעט ועבד…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
הגבהת מתלים
מאת UniqueZ- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פונקציה לא רעה למי שצריך לנהוג בתנאים לא נוחים (למשל כשהכביש מכוסה שלג). האם הפונקציה קיימת במכוניות נוספות?
הודעה אחרונה מאת costaet, -
- 2 תגובות
- 572 צפיות
יש לי מכשיר שמתחבר למצת הרכב ומודד מתח. היום בקור מדדתי ואלו התוצאות: נסיעה 1: שעה ב19:00 מדדתי לפני נסיעה לפני שהרכב מותנע: 11.7 אחרי התנעה (בסרק): 14.1 נסיעה 2: 22:00 מדדתי אחרי נסיעה של חצי שעה כאשר הרככ בסרק הרכב עדיין מותנע: 13.0 אחרי כיבוי מנוע: 12.3 לא היה שום צרכן (חימום, אורות) הגיוני למישהו?
הודעה אחרונה מאת vpvi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 673 צפיות
נראה לי שלידית ההילוכים יש טיפה יותר חופש מאשר החופש הטבעי שלה. יש איזשהי דרך למנוע את החופש באופן כללי? קיימים אביזרים כלשהם לייצוב הידית?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 3 תגובות
- 841 צפיות
היום שנסעתי נדלקה לי מנורה בסימן של קור כזה עיגול אם חצים מסביב זה היה שהיה בחוץ 4 מעלות מה זה אומר שמסוכן לנסוע?
הודעה אחרונה מאת sladun, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1425/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%a9%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%9c%d7%98-%d7%aa%d7%a6%d7%90-%d7%9e%d7%94%d7%a9%d7%95%d7%a7-%d7%94%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a4%d7%90%d7%99-%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%aa-2016 אחרי שהם כמעט סגרו את אופל הם עכשיו סוגרים את שברולט אירופה. איזה טעות של UMI,נשארו עכשיו בלי מכוניות.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
שלום רב הרכב פונטו ספייס 2001 16V. היום נסעתי בבוקר וכידוע קר היום מהרגיל. הרכב התקשה לשמור על טמפ' עבודה. בדר"כ המד חום עומד על חצי+"שערה" ולא זז בלי קשר למהירות הנסיעה או טמפ' חיצונית. היום במהלך הנסיעה עמד רוב הזמן על פחות מחצי ולעיתים ירד לכמה קווים מתחת לחצי. (אגב נסעתי באזור ת"א כך שהטמפרטורה החיצונית הייתה מעל האפס). בטמפ' חיצוניות רגילות אין בעיה, אני לא בטוח אם זו בעייה או שבטמפ קרות זה נורמלי שמד החום ינוע מעלה ומטה. האם אצלכם ,אחרי חימום ראשוני, המנוע הצליח לשמור היום על חום קבוע?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שוב סקר אמינות, שוב טויוטה במקומות הראשונים. זה כבר כל כך צפוי, שזה כמעט לא שווה שיחה. מה שיותר מעניין זה שככל שהולכים יותר אחורה מגלים יותר ויותר דגמים של טויוטה בראש הטבלה. האם זה בגלל שטויוטה טובה היא כמו יין טוב ולוקח לה זמן להבשיל, או בגלל שהדגמים הנוכחיים של טויוטה כבר לא אמינים כבעבר? לא פחות מעניין לראות את שלל היצרניות הצרפתיות והאיטלקיות שמככבות באופן קבוע בתחתית הטבלה. עוד רנו ועוד דאצ'יה, פה ושם גם כמה סיטרואן ופיאט. וכמובן הכוכבת הגדולה של הסקר, מפתיעה לרעה - שברולט ספארק. כבר התחלתי לשמוע פה ושם תלונות על אמינותה הקלוקלת של הספארק מכמה אנשים בציי הרכב, כנראה שיש דברים בגו.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נגד טרולים מטרידים בפורום תוגש תלונה דרך כתובת IP של ספק האינטרנט שלהם.
הודעה אחרונה מאת razmialohavbolbo, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
החלטתי לעשות קצת סדר בניירת ישנה מאוד ומצאתי מכתב שכתבתי במטרה לשלוח לשר התחבורה דאז שאול מופז בעקבות תאונת הרכבת בבית יהושוע תיאור מפורט או כתיבה מעמיקה על ענישה מטומטמת של הרשויות במקום חינוך לכביש וסביבתו דבר שמסביר שהיינו ונשארנו מדינת עולם שלישי בכל הקשור לנהיגה מודעת ,מתקדמת ספורטיבית שהייתה משנה את כמות התאונות והתוצאות שלהן. אני לא בטוח שיעניין את חברי הפורום אבל נכון אבל אני מזמין אתכם לקרוא. ייתכן והתמונות ויעלו בסדר הפוך.
הודעה אחרונה מאת RED CARS, -
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 173 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ELIA56
- Aviady001
- פאר האורה
- נירו72
- shayks
- Ash1
- ModChiP
- shay76s
- שחר 1
- elyas
- גולדן191
- רפי לין