Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ehow.com/info_12109877_cold-weather-affect-car-performance.html

מנוע - כל ירידה של 10 מעלות מוסיפה למנוע אטמוספרי כ 1% הספק ומומנט. מנוע גודש יהנה ברבה יותר וזה תלוי ביחס הגדישה. יחס של 1.1:1 יתרום ל תוספת של 11%. (מהקישור)

מערכת המתלים - הופכת לקשה יותר. פחות נוח, אבל יותר חד, מתקשר ובתאכל'ס יותר ספורטיבי (בואו לא נגזים עם זה).

מעצורים - מתקררים מהר יותר...

צמיגים - משפיע על לחץ האוויר ולכן יתכן ונדרשות התאמות. צמיגים שונים (רכים/קשים) יתאימו יותר או פחות לטמפרטורות השונות.

זה רק בתמצות. יש עניינים נוספים כמו השפעת טמפר' על מצבר והמשמעות על רכבים חשמליים/היברדים ועוד...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבת דברים נכונים בעיקרם, ויחד עם זאת כמה הערות\הארות:

בולמי זעזועים- אכן עשויים להיות מעט נוקשים יותר בתחילת נסיעה אבל אמורים לחזור לתפקוד רגיל לאחר כמה דקות נסיעה שכן השמן בתוכם מתחמם והבולם נכנס לטמפ' עבודה.

אם כבר דיברנו על טמפ' עבודה נחזור שוב לבלמים (מעצורים? :wink:), אלה אכן יתקררו מהר יותר, אך יחד עם זאת ייתכן ובעת הנעה ראשונה ייקח להם קצת יותר זמן להתחמם מהבלימות עקב הטמפ' החיצונית הקרה, במקרים מסויימים זה עלול לפגוע ביכולת הבלימה (תלוי בסוג ואופי הצלחות\רפידות), בכל אופן לא משהו שאמור להיות קריטי בנהיגה מנהלתית אבל בהחלט צריך לקחת בחשבון בנהיגה ספורטיבית.

כנ"ל צמיג, צריך לתת לו כמה דקות נסיעה להתחמם, צמיג קר אוחז פחות טוב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לכן אני שונא לנהוג בקיץ,במיוחד במישור החוף לעומת החורף כשאר המנוע נושם נהדר.

מתי המגמה הזאת מתהפכת,אם בכלל? כלומר מתי הטמפרטורה כל כך נמוכה שהמערכות מפסיקות לעבוד ביעילות?

Porsche 944 turbo

פורסם

אם כבר דיברנו על טמפ' עבודה נחזור שוב לבלמים (מעצורים? :wink:), אלה אכן יתקררו מהר יותר, אך יחד עם זאת ייתכן ובעת הנעה ראשונה ייקח להם קצת יותר זמן להתחמם מהבלימות עקב הטמפ' החיצונית הקרה, במקרים מסויימים זה עלול לפגוע ביכולת הבלימה (תלוי בסוג ואופי הצלחות\רפידות), בכל אופן לא משהו שאמור להיות קריטי בנהיגה מנהלתית אבל בהחלט צריך לקחת בחשבון בנהיגה ספורטיבית.

כנ"ל צמיג, צריך לתת לו כמה דקות נסיעה להתחמם, צמיג קר אוחז פחות טוב.

עכשיו אני מבין למה אתמול בלילה הייתי צריך ללחוץ על הבלמים בעוצמה כפולה כדי לעצור (כמובן לאחר שהנעתי).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
תחליף בלמים :)

בני 6 אלף קילומטר...כל כך צעירים וכבר להחליף?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינת מתלים לא הרגשתי כלום כי זה תמיד קשה כמו אבן, אבל אני עדיין לא בטוח אם השיפור בסחיבה השבוע היה פסיכולוגי או אמיתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפונטו ספייס מרגישה נפלא, התחושה שזהו מזג האוויר האופטימלי עבורה.

מה שכן, הצברו אדים וטיפות בתוך פנסי החזית.

כשיפסיקו הגשמים אראה אולי ניתן לאטום איפשהו עם סיליקון (אין סדקים בפנס).

בכללי לי יש תחושה קצת של אירופה במזג האוויר הנוכחי 8)

פורסם

ללא ספק במזג אויר חורפי הרכב מרגיש הרבה יותר טוב, מנוע הרבה יותר נמרץ וגם צריכת הדלק יורדת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הפונטו ספייס מרגישה נפלא, התחושה שזהו מזג האוויר האופטימלי עבורה.

מה שכן, הצברו אדים וטיפות בתוך פנסי החזית.

כשיפסיקו הגשמים אראה אולי ניתן לאטום איפשהו עם סיליקון (אין סדקים בפנס).

בכללי לי יש תחושה קצת של אירופה במזג האוויר הנוכחי 8)

תבדוק כמה דקות אחרי הפעלה

חום הנורות אמור לייבש את האדים

פורסם

אכן האוקטביה (TDI) מרגישה זריזה יותר, מצד שני לוקח למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה יותר זמן אז היתרון פחות מנוצל. :?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...