Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צודק, למי ״מעיפים״? לאנשים שאין להם לרכב חדש.. זה גלגל שמסתובב וימשיך להסתובב. זה מקצוע שלעולם לא יפסיק הביקוש אליו גם אם יהיה מכוניות מעופפות, כמו רפואה, ואוכל. ככל שתיהיה יותר טוב עם שם חזק ככה תצליח, כמו ששף מתחיל כחתול ירקות ושוטף כלים, כמו שמנתח מוח מתחיל כסניטר או משו כזה. ואם לא הלך לך, לא יודע נורא, יש עבודות אחרות בתחום.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ולמי מעיפים? זה שלהרבה אנשים יש את הכסף לקנות רכב חדש בכל כמה שנים לא אומר שלכולם יש,

תמיד יהיו השכבות היותר חלשות שיזדקקו לרכבים זולים מאוד גם אם במחיר אמינות וידיים גבוהות מאוד.

בתור אחד שהיה מוריד ל 4 משאיות את הצמיגים ומתחיל לעשות טיפולים דרג ג,

שהם כוללים גם להגיע ללב המכלולים ולהסתבך בכל כך הרבה קשיים בדרך - המכונית הפרטית היא משחק ילדים.

אציין את החסרונות -

1. כשעייפים קשה לעבוד ומקנאים בבוקר באיש הזה כם הגינס הנקי.

2. פציעות, מכות יבשות, כאבי גב קטנים וצריך לעבוד בצורה נכונה כדי לא לגרום לנזקים ותאונות.

3. סיבוכים, לפעמים בורג תקוע או הלכה ההברגה או אחרי שאתה חושב שפטרת את הבעיה היא לא נעלמת וזה כאב ראש גדול ותסכול.

4. קשה לעבוד בזה עד גיל הפרישה

יתרונות -

1. כיף לפתור תקלות.

2. הרבה פעמים בסוף היום תחושת סיפוק וכח, הגוף חם. ולצאת לסופר עם האישה הופך למשהו קל יחסית לעבודה.

3. הזמן עובר מהר בעבודה וזה חשוב מאד.

4. נותן המון ידע ורוכשים ניסיון תוך כדי עבודה.

פורסם
צודק, למי ״מעיפים״? לאנשים שאין להם לרכב חדש.. זה גלגל שמסתובב וימשיך להסתובב. זה מקצוע שלעולם לא יפסיק הביקוש אליו גם אם יהיה מכוניות מעופפות, כמו רפואה, ואוכל. ככל שתיהיה יותר טוב עם שם חזק ככה תצליח, כמו ששף מתחיל כחתול ירקות ושוטף כלים, כמו שמנתח מוח מתחיל כסניטר או משו כזה. ואם לא הלך לך, לא יודע נורא, יש עבודות אחרות בתחום.
לא ממש מדויק. עלות הטיפול ברכבים אלה אינה קטנה (אולי אפילו גדלה עקב השימוש בחלקים/חומרים עבור נפרדים כל תת-דגם) כך שרוכש הרכב הפוטנציאלי יהיה חייב לתמחר אותה במחיר הקנייה כך שלא תמיד רכבים משומשים ישארו בשוק. (סתם לדוגמה, ובלי שחובבי הצרפתיות יכו אותי. האם הייתה רוכש כסטודנט סיטרואן "קסנטיה" בת 10?)

בארה"ב, רכבים משפחתיים בני 7+ שווים בקושי את המחיר שלהם בברזל וזאת כי עלות האחזקה שלהם גבוהה יותר מרכישת רכב חדש יותר באשראי. דרך אגב, בארה"ב המכונאים מכונים grease monkeys שדיי מתאר את היחס אליהם.

פורסם

קשה? כל עבודה קשה ככל שתהיה בסוף מתרגלים עליה הגוף מתחזק ומתחשל וכמובן מנטלית עוברים שינוי וקושי הפיזי הופך להרגל ואתה מתמודד עם זה כמו כול עבודה

הכיף הוא הגוון ברכבים בטכנולגיות המתחדשות כל שנה בלקוחות השונים ופתרון התקלות

הגמול מגיע לאחר מספר שנים שאתה הופך להיות מאוד יעיל ומהיר ואבל שומר על המקצועיות הסדר והנקיון בעבודה בעלי מוסך משלמים הרבה לעובדים כאלו

מחלות מקצוע וחומרים מסוכנים - אם לומדים לעבוד נכון ועם ציוד הגנה מתאים הסיכוי לנזק הוא קטן מחלות מקצוע יש גם לאנשי משרד שיושבים ומקלידים כל היום ונועצים מבטים במסך השטוח

אולי לא מתאים לכל אחד אבל למי שאוהב לתקן דברים ויש חוש טכני כל יום עבודה הופך להיות יום ג'ימבורי לילד

פורסם

אני אתן קצת מהדוגמא האישית, ואני מקווה שזה מעט יתרום.

אני סיימתי הנדסאי אלקטרוניקה לפני הצבא ועסקתי בזה.

כאשר סיימתי את שירותי הקצר בקבע, החלטתי כמוך לעשות הסבה ולהיכנס לתחום הרכב שכל כך אהבתי

ועסקתי בו בכל זמן פנוי שהיה לי.

התחלתי לעבוד במוסך בתור מכונאי סיימתי ולמדתי הנדסאי רכב באותו הזמן.

לאחר מכן, עברתי לעבוד בתור מאבחן תקלות והוצאתי הסמכה לניהול מוסך.

לאחר כמה שנים התחלתי לעסוק בתור מנהל עבודה במוסך גדול מאוד עד לפני שנה(כיום אני קצין בטיחות בתעבורה).

יש לאן לטפס בתחום ויש לאן להגיע הגל תלוי בך. יש גם משכורות יפות מאוד בתחום.

אם הכיוון שלך להישאר מכונאי כל החיים, אתה תשתעמם מזה מהר מאוד, התחביב שלך, אשר הפכת למקצוע זה כבר לא יהיה תחביב, ואפילו לא תוכל לפתוח מכסה מנוע ברכב שלך (מישהו כבר כתב את זה במהלך השרשור - וזה נכון).

אחרי כל כך הרבה מכוניות שאתה תעבוד עליהם, לא תרצה לראות מנוע בזמן הפנוי.

מכאן תסיק שתחביב זה כבר לא יהיה.

אולם, אם יש לך תוכניות מעבר למכונאי, כמו מאבחן תקלות (מאוד מעניין ונותן חשק בעבודה - בדרך כלל התקלות המסובכות אשר הן נותנות את הסיפוק בעבודה), מנהל עבודה או מנהל מוסך, יועץ שירות אם התחום השרותי מעניין אותך ועד מנהל שירות אזורי או מנהל טכני.

כל התפקידים האלה חייבים להגיע מלמטה, מעמדת המכונאי. אבל בעמדה הזאת אסור להיתקע הרבה זמן. כאשר אתה מתחיל בתור מכונאי, אתה כבר צריך לחשוב על התפקיד הבא ואיך אתה משיג אותו ומה הדרישות.

אני מקווה שעזרתי במעט, ואם אתה רוצה להתייעץ אתה מזומן.

פורסם
לא ממש מדויק. עלות הטיפול ברכבים אלה אינה קטנה (אולי אפילו גדלה עקב השימוש בחלקים/חומרים עבור נפרדים כל תת-דגם) כך שרוכש הרכב הפוטנציאלי יהיה חייב לתמחר אותה במחיר הקנייה כך שלא תמיד רכבים משומשים ישארו בשוק. (סתם לדוגמה, ובלי שחובבי הצרפתיות יכו אותי. האם הייתה רוכש כסטודנט סיטרואן "קסנטיה" בת 10?)

בארה"ב, רכבים משפחתיים בני 7+ שווים בקושי את המחיר שלהם בברזל וזאת כי עלות האחזקה שלהם גבוהה יותר מרכישת רכב חדש יותר באשראי. דרך אגב, בארה"ב המכונאים מכונים grease monkeys שדיי מתאר את היחס אליהם.

זו הכוונה שלי.

היום אני רואה יותר ויותר אנשים, שפעם לא יכלו להרשות לעצמם רכב חדש (ולא משנה איזה רכב), והיום הם נוהגים ברכבים 2012 ו2013.

זה מצב מצויין לאוכלוסיה (גם בטיחות וגם פחות זיהום, ולא חושבים שאנחנו עולם שלישי).

אבל רע למוסכים, כי אותם אנשים כנראה שלא יחזור לשוק היד2, אלה יעשו טריידאין בעתיד ליד1 חדשה, מכאן שיש פחות בלאי. (וכמו שאני רואה את זה, טיפול 10K במוסך מורשה לא יבואן לא מניב רווח גדול, כמו בטיפולים ברכבים מזדקנים).

ארה"ב דוגמא די טובה.

רכב כמו שיש לי, שנוסע טוב מבחינה מכאנית וכל החשמל (מזגן חלונות וכו') פועלים, שווה מחירון 5K (ואני לא יקבל עליו יותר מ800 שח ברזל), שווה בארהב 200$ +-, ואולי במצב יותר טוב.

פורסם
אנשים אומרים לך את זה כי ישראלים מפחדים מעבודות שעלולות - חלילה - לגרום להם להזיע קצת.

הבעיה היא שהיום נוטים להתייחס לעבודות ״צווארון כחול״ בזלזול שאינו במקום. בקיצור, תסיים את הלימודים שלך ותלך לעבוד.

לא מסכים איתך.

אני ממש לא מפחד מעבודה שתגרום לי "להזיע". עבדתי בעבודות קשות מזו.

אבל. אתה יודע מה ההבדל בין פועלי בניין בארץ, מכונאים בחו"ל ואפילו נהגי משאיות, לבין מכונאים ונהגים בארץ?

שם זה בעל מקצוע. אשכרה "בעל מקצוע", עם כבוד לבעל המקצוע. וכשאני אומר כבוד, אני לא מתכוון לאיך שהסביבה שלך מקבלת ורואה את עבודתך כנחותה או כנחשבת ליוקרתית.

אלא איך שאתה מתוגמל מבחינה כלכלית ואיך המעסיקים שלך מתייחסים ורואים בך נכס.

וכן, מי שאמר שזה לא חשוב, אין לו מושג על מה הוא מדבר. אתה לא משלם בסופר עם סיפוק. אלא עם כסף.

אנשים מבוססים הולכים לעבוד בעבודה המספקת להם סיפוק. כל השאר לוקחים את מה שהם יכולים על מנת לשרוד.

למדינה בה חיים ניצולי שואה בחרפה כלכלית, אין אלוהים ולא חמלה כלפי מי שלא עומד בתשלומים.

באתי לעבוד במקצוע עם תעודות מכאן ועד להודעה חדשה.

חלק לא קטן מהמעסיקים הישראלים מחפשים עבדים ולא עובדים. בנאדם אחד שיעשה עבודה של 3-4 אנשים.

מצטער, זה לא עובד ככה. לא עבורי. בהתחלה הייתי מאוד תמים והייתי מוכן לקבל כל מה שישליכו עבורי, רק שתהיה לי פרנסה.

היום אני יודע לעמוד על שלי ומתפשר רק כשצריך.

אם אתה קורע את התחת שלך ומסכן את גופך בפגיעות שונות ומשונות, אתה צריך להיות מתוגמל בהתאם.

לא ייתכן שמכונאי רכב צעיר בעל תעודה (ובעל ניסיון צבאי) יתחיל את עבודתו בשכר מינימום של עובד כללי. נקודה.

והיות ואני יודע שכן אפשר אחרת. והיות ויש כאלה שכן משלמים והיחס והתנאים יכולים להיות גם טובים. צריך לדעת להפריד את המוץ מהתבן ולמנף את ההשכלה שלך בתחום על מנת להתקדם.

לסיכום? נקודה קטנה.

אני מכיר מכונאים רבים. ורובם ככולם לא עובדים במקצוע.

אחד עבר לעבודות בניין, השני היגר לחו"ל, ואני עובד בתחום הכבישים והתשתיות.

אחד אחר הוא אדם שלמד ועבד בשירותו הצבאי כמכונאי רכב. היום הוא עובד כמנקה רחובות במחלקת התברואה של עיריית חיפה. לא משנה כמה שניסיתי לדחוף אותו בחזרה למקצוע, זה לא הלך.

מיותר לציין שתנאיו הסוציאליים טובים בהרבה מכל המוסכים אליהם ניסה מלכתחילה להתקבל.

אני רוצה להדגיש: אין להסיק מכך דבר לגבי מקצוע מכונאות הרכב. אני מכונאי רכב במקצועי ואני לא מתבייש בכך. זו היא בחירתו האישית של אותו אדם.

ה"זלזול" במקצועות ה"צווארון הכחול" לא נובע מאלה הבוחרים ללמוד ולעסוק בו. ועבודה קשה בהחלט אינה בושה, נהפוך הוא.

ועדיין לא מדובר ב"יש מאין", ועצוב שכך.

פורסם

במדינה שבה אף אחד לא רוצה לעבוד פיזית, אלה כולם רוצים ליהיות מנהלים ולשבת במשרד מול מחשב ומזגן...

יותר משתלם לעשות קורס הסבה מקצועית וללכת לעבוד במקצוע, ולא חסר כאלה מקצועות שלא דרוש בהם ניסיון אלה תעודה ( או ניסיון אם אין תעודה) עם משכורות לא רעות בכלל.

כרגע אני עובד ברשת חנויות אופניים גדולה בארץ, מאוד אהבתי לעבוד על האופניים שלי לפני שהגעתי לעבוד בזה

ואז ככה שיצא שהייתי צריך להחליף את מקום העבודה שלי, וחבר שעבד שם הביא אותי לשם, אחרי חודש בערך כבר בקושי הייתי מסוגל להיסתכל על האופניים שלי, וחשוב לציין שכל זוג אחר שעובר אצלי מקבל טיפול כמו שצריך, מא' ועד ת' כאילו זה שלי.

תחביב שהפך לפרנסה, זה אסון.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

למרות שאני יוצא לרגע מהנושא של השרשור, אנדריי תתפתח בתחום הזה של האופניים, הוא הולך חזק וצובר תאוצה, הייתי רוכב שטח לפני כמה שנים, עם קבוצות, ויש המון אנשים שעל כל פיפס הולכים ל"מכונאי אופניים" ושופכים כסף, זה הצורה שבה מתנהלים רוב האנשים שהכרתי מהקבוצות.

יש כאלה שגם היה להם מכונאי פרטי, שבא עד לבית שלהם. ממש אפשר להקביל את זה לתחום הרכבים.

מי יודע, אולי עוד מעט יכנס המנוע החשמלי גם לסאגה של הרוכבים המקצועיים (ואם זה יקרה אני יחזור לרכב).

לדעתי במקצועות הטכניים (מכונאות, חשמל ואלק', ועוד) הניסיון מדבר יותר מהתעודה.

היום מרוב כל המכללות, יש המון בעלי תעודות, שבפועל אולי רבע הם בעלי ידע מעשי ברמה טובה.

ופה אני פונה לפותח השרשור, כמו שאמרת, שעד שמסבירים לכם על מנוע לדוגמא, אז יש 100 אנשים מסביב למנוע (אולי עיוותתי קצת את מה שאמרת).

אתה צריך ללכת ולחקור וללמוד ידע מעשי לבד. (אם זה לתקן דברים ברכב שלך, אפילו להתחבר לאיזה מוסך ורק לראות את המכונאים עובדים, ככה לאט לאט זה יעזור לך).

גם במקצוע שאני לומד, מלמדים אותי בעיקר תאוריה, ובחוץ הניסיון מדבר, אז יוצא שאני מנסה\שואל ומדבר עם כאלה שעובדים בתחום המון שנים, רק כדי לצבור ידע מעשי.

פורסם
למרות שאני יוצא לרגע מהנושא של השרשור, אנדריי תתפתח בתחום הזה של האופניים, הוא הולך חזק וצובר תאוצה, הייתי רוכב שטח לפני כמה שנים, עם קבוצות, ויש המון אנשים שעל כל פיפס הולכים ל"מכונאי אופניים" ושופכים כסף, זה הצורה שבה מתנהלים רוב האנשים שהכרתי מהקבוצות.

יש כאלה שגם היה להם מכונאי פרטי, שבא עד לבית שלהם. ממש אפשר להקביל את זה לתחום הרכבים.

מי יודע, אולי עוד מעט יכנס המנוע החשמלי גם לסאגה של הרוכבים המקצועיים (ואם זה יקרה אני יחזור לרכב).

היום מרוב כל המכללות, יש המון בעלי תעודות, שבפועל אולי רבע הם בעלי ידע מעשי ברמה טובה.

ופה אני פונה לפותח השרשור, כמו שאמרת, שעד שמסבירים לכם על מנוע לדוגמא, אז יש 100 אנשים מסביב למנוע (אולי עיוותתי קצת את מה שאמרת).

אתה צריך ללכת ולחקור וללמוד ידע מעשי לבד. (אם זה לתקן דברים ברכב שלך, אפילו להתחבר לאיזה מוסך ורק לראות את המכונאים עובדים, ככה לאט לאט זה יעזור לך).

גם במקצוע שאני לומד, מלמדים אותי בעיקר תאוריה, ובחוץ הניסיון מדבר, אז יוצא שאני מנסה\שואל ומדבר עם כאלה שעובדים בתחום המון שנים, רק כדי לצבור ידע מעשי.

הוא הולך אכן חזק ומתפתח, ואנשים שופכים כסף בכמויות מסחריות.

אבל הכסף שהם שופכים לא מגיע אליי לכיס, וזאת בעיה, לא משנה מה אני יעשה, ימצא פתרונות לבעיות כאלה או אחרות, או יציל חלקים מללכת לפח ולחסוך סכומי כסף טובים לבעלי הכלים. אני בן אדם רציני מצחיקה רק המשכורת.

כן אני נהנה בעבודה, אפילו מאוד, זה מאתגר אותי (מכיבן שהכשרה כל שהיא אנחנו לא עוברים) אז צריך ללמוד הכל לבד.

אבל עם הנאה אני לא משלם בסופר כמו שאמרו פה.

בקיצור קורס ריתוך TIG הינה אני בא :-D

מי שרוצה ללמוד מעשי, תמיד מוזמן לחפש לעצמו מישהו שעושה פרוייקט על רכב ולבוא ולעזור לו ועל הדרך ללמוד דבר או 2.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אתה צודק, הקטע הוא בלימודים האלו שאין את התשומת לב וההשקעה לבנאדם יחיד, מה שיוצר מצב שכל אחד רוצה לגעת, מפרק, מרכיב, מתעניין, עוזר למי שלא מצליח לפרק איזה משהו ובנוסף צריך לעבור (המורה) בין כל קבוצה ואין את התשומת לב האישית. אבל, כמו שאמרו לי וזה ידוע, אם אני אלך למוסך עם תעודה וחבר שלי יבוא למוסך בלי תעודה, שנינו בלי נסיון, אני יכול להבטיח לך ש99 אחוז הוא יקבל אותי. זה כבר יתרון. ברור שזה שמפרעים מנוע ומרכיבים זה לא באמת "וואו" כי זה לא בתוך רכב.

אבל גם לפעמים טוב שיש כמה אנשים על מנוע שיכולים לעזור למי שמתקשה או משהו קורה.

פורסם

תראה אני לומד חשמל, אבל יצא לי להכנס למעבדות של מכונות במקום בו אני לומד.

היה שם מין דגמים אמיתיים של מנועים קטנים (של חרמש ואופנוע) ודיפרנציאל.

חתכו לחצי את הדגמים האלה, כדי שתראה כביכול איך הכל פועל מבפנים.

גם כשידעתי מתאוריה ומקריאה איך הכל פועל (ופירקתי כמה מנועים של טיסנים בעבר), עדיין בפעם הראשונה שראיתי את הדגמים נתקעתי מולם שעה שלמה (אפשר לסובב את ציר המנוע ואז רואים את כל הפעולה), נתקעתי בעיקר מול מנוע ה4 פעימות (היה לו קאמשאפט מצועצע עם שתי שסתומים).

הערך המוסף הוא שהסברתי גם למורה שלי "בערך" איך הכל פועל, מהשלב של כניסת הדלק עד איך נוצר הניצוץ ולמה עושים דיפר' פתוח.

בקיצור, ניסיתי להסביר לך פה מה זה מעשי פחות או יותר, וכמה שלומדים וקוראים, שאתה מגיע לדבר האמיתי והפיזי, יש קצת שוני ואתה מתחיל להקביל בין הדברים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עוד דבר שאני רוצה לציין הוא שמי שלומד מכונאות רכב יודע שרצוי שיהיה ידע מוקדם בפיזיקה ובכימיה, זה משהו שאנשים חושבים שמכונאים הם טיפשים בדרך כלל אז לא! זה לא. מי שלומד כמוני יודע. תאמינו לי גם ה"בסיסי" מעורבים בו מלא דברים פיזיקיים שמי שלמד וטוב בזה יכול לעבור לו בקלות יותר. אבל אנשים לא מבינים...

• תוכן חדש...