Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביב, כפי שכבר אמרתי אני מביט מהצד.

יכול להיות שהקידום איטי, קשה וכו' אבל לומר שאין אפשרויות קידום זה לא רציני.
לא אמרתי זאת, מה שכן אמרתי הוא ש"הקידום איטי, קשה".

במוסכים קטנים לפחות 2-3 רמות.
מה ההגדרה שלך למוסך קטן? 2-3 ליפטים? בתור דוגמה שאני מכיר (נכונה ללפני שנתיים), במוסך ה"סמל" בראשל"צ ישנם 4 ליפטים, 4 מכונאים ושני בעלי המוסך שממלאים את תפקיד מנהלי מוסך ודרג ניהולי. קשה לי למצוא כאן 2-3 רמות.

מספר מוסכי היבואן, מוסכים מרכזיים ומוסכים פנימיים (אגד, הנמלים וכו') אינו גדול והם אינם צומחים כך שהפוטנציאל הטמון בהם אינו גדול.

אם אתה משווה את תחום מכונאות הרכב לתחום ה"הייטק" (שבו אני נמצא) אז הקידום, הגמישות התעסוקתית ותחומי ההתמחות הרבים שונים בהרבה מתחום מכונאות הרכב. אם כבר, התחום קרוב יותר דווקא לארכיטקטורה. מספר המסיימים כל שנה גדול ממספר המשרות המתפנות, אלה שכן מצליחים להתברג למשרד מתחילים מלמטה ומבזבז זמן רב בלהיות "כללי" (עבודות רוטיניות, פשוטות וכו') תמורת שכר זעום (כי ניתן להחליפו בקלות יחסית) ולאחר מספר שנים ניתן לפתוח עסק עצמאי.

בתור מישהו שמכיר אנשים בתחום הזה נראה כי העבודה במוסך עדיפה:-D

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אתן את הכמה סנטים שלי, קצת יותר מ2 :).

אני אישית מאמין שיש מעט עבודות קלות, זאת אומרת אפילו לנהל אימפריה של כסף זה לא קל.

כל עבודה קשה בצורה כזו או אחרת או כמו שמישהו כבר כתב, זה יחסי.

מי שטוב מצליח ומרוויח, בהתחלה תעבוד קצת קשה יותר, אם תהיה טוב אז סביר להניח שתתוגמל בהתאם ומן הסתם תוכל להתקדם.

ישנם ענפים קשים יותר כמו שמישהו ציין, למשל ענף הבנייה, מי שטוב בתחום הזה, בנוסף לקריעת תחת מהר מאוד מוצא את עצמו מחזיק צוותים של פועלים ועובר למצב של "לספור את הכסף."

אגב, גם תחומים נוצצים יותר הם לא קשים פחות, רפואה, עריכת דין וראיית חשבון, כל אחד מהם קשה לא פחות, החל משכר מינימום במהלך ההתמחות, דרך השעות לא שעות וכלה במשימות הבלתי פוסקות והתהיות האם זה היה המקצוע הנכון.

גם פה, מי שטוב מרוויח לא מעט בכלל ולאט לאט לומד לעשות את האיזון בין הקריעת תחת והרצון להרוויח הרבה כסף לבין המקום של השקט הנפשי והשלב שבו נהנים מהכסף.

פורסם
לך תרכוש השכלה.

אח"כ תעבוד במכונאות כמה שתרצה.

זה לא משנה אם יש לי השכלה או לא, זה עצוב שיש סטיגמה כזאת עדיין בישראל על מכונאי רכב. יאללה, שתחררו, מה שהיה פעם היה. היום אני לומד עם מהנדסים אפילו.

פורסם

אתה לא מבין את הנקודה שהוא ניסה להעביר לך.

הכוונה ל"השכלה" זה אפשרות לעבוד בסביבה מתקדמת יותר, עם תנאים טובים יותר, ושכר התחלתי (בסיסי) גבוה יותר.

כל תעודה טובה, סך הכל זה תחום שאתה אוהב.

אבל תנסה למצוא לך מקצוע שגם יוכל לפרנס אותך בכבוד וביתר קלות עם תנאים טובים יותר.

פורסם

אתה לא רואה את המאחורה של הקלעים.

מי מנקה? מי מסדר?

(רכבים מייצרים הרבה לכלוך וחרא, כל אחד פה יודע.)

צריך לראות את התמונה הכוללת.

פורסם

כולם אומרים לי שמתלמד זה אחד שקודם כל ינקה פה ושם, יהיה שוליה כזאת, יפרק דברים קטנים מאוד ויהיה צמוד לטוסיק של אחד העובדים. מבחינתי זה נשמע טוב, אבל יש לי תחושה שזה ממש לא ככה כי ככה בעל המוסך מפסיד לא?משלם לי ואני עדיין בתול בתחום.

פורסם

אף אחד לא מפסיד.

ה20 שח לשעה שאתה תקבל הוא עושה את זה בכמה שניות שהוא מתדליק תסיגריה. (וזה לא זלזול חס וחלילה, זה המציאות)

ככה זה בכל מקום, גם בצבא, יש היררכיה, יש תקופת לימוד, אתה לא בא ומחליף מנוע ישר כי למדת.

אתה קודם עושה בדיקות בלמים, טיפולי 10K, אולי פה ושם אתה מקבל צ'ופר לפרק איזה מכלול, וככה לאט לאט אתה תתקדם לפירוק של מנועים\גירים וכל מה שמצריך מקצועיות.

אתה כרגע לומד תיאורטי (עד כמה שאני יודע), אתה תגיע למוסך, המנהל לא יכול לסמוך עליך שתעשה טעויות, אז הוא נותן לך עבודות שטוטיות בהתחלה.

פורסם

לך על זה עם כל הלב, ואל תפחד ממה שאומרים. אפילו אם צודקים.

אני מאמין בלכלוך ידיים, אפילו בעבודות שלא מתאימות.

אם תגלה שזה בשבילך - שיחקת אותה.

גילית שזה לא בשבילך? לא קרה כלום, תעבור הלאה, עם סימון "וי" על עוד תחום בחיים שלרוב האנשים אין צל קלוש של מושג בו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני עובד המוסך קטן כבר ציינתי זאת קודם.... זה קשה.. מישו פה זרק מילה על נקיון וסדר וכל זה.. זה לא באמת ככה, לדוגמא שאתה פותח גלגלים, ברקסים, צינורות דלק, מים, פילטרים ועוד, זה מלכלך בכמויות שאי אפשר לתאר, לגבי הכלים זה כנ״ל, לוקח כלי אחד מנסה לא הולך, אז לוקח כלי גם זווית, עבה יותר, דק יותר, דברים נופלים לך על הריצפה, מישו צריך לסדר לנקות ולשטוף את המוסך. (אני ועוד עובד לדוגמא) וכל זה תוך כדי לחץ של לקוחות, הזמנת דברים, קבלת חלפים לא מתאימים, ועוד שלל דוגמאות. שורה תחתונה, קשה, אנשים באים בטענות ומענות, לא ממש מתגמל, אבל בסופו של דבר משתלם. למה? כי יש לך מקצוע בין החשובים שיש, לכולם יש רכב היום ואפילו שניים, זה מקצוע שאנשים רבים ״נרתעים״ ממנו ולא מעוניינים לעשות ולהכנס אליו, ככה שיש לך סוג של ״עליונות״ עליהם דבר שבסופו של דבר מביא כסף!!! זהו זאת השורה התחתונה כסף! מקווה שתצליח איפה שלא תלך אבל התחום גדול ומעניין מאוד.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
לך על זה עם כל הלב, ואל תפחד ממה שאומרים. אפילו אם צודקים.

אני מאמין בלכלוך ידיים, אפילו בעבודות שלא מתאימות.

אם תגלה שזה בשבילך - שיחקת אותה.

גילית שזה לא בשבילך? לא קרה כלום, תעבור הלאה, עם סימון "וי" על עוד תחום בחיים שלרוב האנשים אין צל קלוש של מושג בו.

צודק ב100 אחוז, כנ"ל רון, אנשים גם אומרים לי שזה המון כסף (מה שהתפלאתי לשמוע אבל כנראה אפשר לעשות במקצוע הזה כסף טוב בניגוד לדעה הרווחת).

פורסם

כסף טוב כמנהל מוסך או כאחד שהתקדם ומשפץ גירים לדוגמא, ולא כעובד פשוט.

לגבי היצע וביקוש, זה בעיה.

נכון שלכל בית ממוצע היום יש שני רכבים ואם הייתה יכולת כלכלית היו מעמידים עוד אחד.

אבל מצד שני פחות אנשים מחזיקים רכב ישן, ויותר ויותר אנשים קונים היום רכב חדש 0KM בגלל שזה זול מאוד.

אם ניקח את הפורום כמדגם מייצג, אני ועוד כמה מהפורום מהווים כמה אחוזים בודדים, שמחזיקים רכב מלפני שנת 2000 (וגם אצלי הרכב השני הוא מהעשור השני של שנת 2000).

ככה שמכל מה שאמרתי, כנראה שעוד מעט ירד כל העניין הזה של מוסכים, גירים, מנועים וכל זה, ומה שיהיה זה שפשוט אחרי 5 שנים מעיפים את הרכב וקונים חדש.

פורסם
כסף טוב כמנהל מוסך או כאחד שהתקדם ומשפץ גירים לדוגמא, ולא כעובד פשוט.

לגבי היצע וביקוש, זה בעיה.

נכון שלכל בית ממוצע היום יש שני רכבים ואם הייתה יכולת כלכלית היו מעמידים עוד אחד.

אבל מצד שני פחות אנשים מחזיקים רכב ישן, ויותר ויותר אנשים קונים היום רכב חדש 0KM בגלל שזה זול מאוד.

אם ניקח את הפורום כמדגם מייצג, אני ועוד כמה מהפורום מהווים כמה אחוזים בודדים, שמחזיקים רכב מלפני שנת 2000 (וגם אצלי הרכב השני הוא מהעשור השני של שנת 2000).

ככה שמכל מה שאמרתי, כנראה שעוד מעט ירד כל העניין הזה של מוסכים, גירים, מנועים וכל זה, ומה שיהיה זה שפשוט אחרי 5 שנים מעיפים את הרכב וקונים חדש.

ולמי מעיפים? זה שלהרבה אנשים יש את הכסף לקנות רכב חדש בכל כמה שנים לא אומר שלכולם יש,

תמיד יהיו השכבות היותר חלשות שיזדקקו לרכבים זולים מאוד גם אם במחיר אמינות וידיים גבוהות מאוד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...