Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השלג שיורד אפילו ברגעים אלו ממש,

אני רואה רכבים שנתקעים, מתחפרים ולא מצליחים להתקדם.

עם איזו הנעה יותר קל להתמודד עם השלג?

לפי מה שאני יודע, הנעה אחורית יותר מועדת להחלקה ואיבוד שליטה

אבל תתמודד יותר טוב עם ההתחפרות בתחילת נסיעה. האם אכן כך?

פורסם

תמיד עדיף 4 על 4 אם אין אפשרות אז גלגלים קדמיים כי שם יש יותר משקל בגלל המנוע שאיתו אפשר לקבל יותר אחיזה ולהמשיך לנסוע.

פורסם

אני דווקא חושב שעם הנעה אחורית תתקבל אחיזה טובה יותר מכוון שכשהרכב יוצא מהמקום האף מורם ואז המשקל עובר לאחורה.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
אני דווקא חושב שעם הנעה אחורית תתקבל אחיזה טובה יותר מכוון שכשהרכב יוצא מהמקום האף מורם ואז המשקל עובר לאחורה.

יש לך טעות כי אין אחיזה בשלג אז המשקל לא עובר אחורה כמו בכביש יבש.

פורסם

אחרי נסיעה של שלוש שעות בשלג כרגע, ההנעה הטובה ביותר היא 4x4 ואם אפשר לנעול דיפרנציאל בכלל מצויין אין לכם מושג כמה רכבים הנעה קידמית ואחורית היו תקועים בצדי הדרך.

פורסם

הנעה כפולה הכי טוב וכאן חוגגים כל בעלי הקרוסוברים שרוב השנה ההנעה הכפולה שלהם חסרת כל משמעות. אם לא כפולה - אז קדמית. כמובן עוד יותר טוב רכב שטח אמיתי או טנדר עם הנעה כפולה. אבל לפחות בעלי קרוסוברין יכולים להיות גאים ברכבים שלהם שסוף סוף יש שימוש לאקסטרא דלק שהם משלמים.

יחד עם זאת, סוג צמיגים חשוב יותר מאשר סוג הנעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עדיף מרכבה 4.

מההנעות עדיף קדמית, רצוי עם צמיגי חורף (הבדל של שמיים וארץ).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה רק מראה עד כמה נהגי ישראל לא מוכנים לחורף.

חורף הבאה אני לא מתחיל אותו בלי שרשראות.

רק הנעה 4X4 וגם זה לא תמיד עוזר.

הנעה קדמית בגדול יותר ידידותית לשלג (עם צמיגים מתאימים)

רכבים עם הנעה אחורית מתנהגים כמו איזה כפכף בשלג.

אני גר באריאל בירידה, וצפיתי פה בכמה עשרות טובות של רכבים שנתקעים בעליה, או רכבים שפשוט מחליקים למטה כמו כלום.

גם רכבי 4X4 לא היו בשיא שלהם, דימאקס שמפרפר כמו טטלה בעליה במצב של 4X4

אחרי כמה נסיונות כושלים מה40 דקות בשלג, עדיף להתחיל נסיעה בהילוך שני או אפילו שלישי אם המנוע מאפשר.

לאט אבל בטוח עם הגז.

ובזהירות רבה עם הברקס אפילו שהמהירות היא אפסית!

ו2 דברים הכי הכי חשובים!

ראשון לא לצאת מהבית בכלל עם האוטו וללכת ברגל/אופניים/מזחלת/מגלשיים.

ואם כבר יוצאים עם האוטו לא לצאת בלי שרשראות על הגלגלים.

אין מצב שחורף הבאה אני יהיה בלי שרשראות בכוננות. :x

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אם לא כפולה, אז קדמית.

הנעה אחורית יכולה להיות נסבלת בשילוב עם מנוע אחורי(חיפושית, פורשה 911, אלפין רנו), כי אז המשיכה(traction) טובה, במיוחד ביחס לרכבי מנוע קדמי-הנעה אחורית, שהם אומללים למדי בנסיבות כאלו.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
איפה קונים שרשראות לגלגלים? :-P

או מזמינים מחו''ל, או מכינים לבד.

http://www.ebay.com/itm/GUDCRAFT-HIGH-QUALITY-PASSENGER-SNOW-CHAINS-SIZE-50-TIRE-CHAIN-CHAIN-PAIR-/110797579967?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item19cc0ce6bf&vxp=mtr

504L

זה לא באמת משנה, אתה עם צמיגי קיץ, שבקור של שלג הופכים לגוש פלסטיק שלא אוחז בשום דבר.

אולי זה ישנה לך בביש ישר, אבל ממש ממש לא בכביש שהוא טיפה בעליה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

אני עם הנעה אחורית ומנוע קידמי, שילוב מהגיהנום, המנורה של הבקרת יציבות לא מפסיקה להבהב :lol:

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

לא מצליח להבין למה אנשים החליטו לנהוג בשלג עם רכב הנעה רגילה. מעבר לסיכון הבטיחותי זה גם לא אפשרי. לא יכלו להישאר בבית עד שהסערה תחלוף?

פורסם

בכביש שטוח אין בעיה לנסוע בשלג עם רכב 4X4 בעל צמיגי קיץ טובים (למעט בעת בלימה חזקה - צריך להבין שמרחק העצירה גדול משמעותית). ברגע שיש עליה/ירידה - המצב מסתבך.

מניסיון, צמיגי חורף עושים הבדל ענק. אני נוסע עכשיו עם צמיגי חורף ב-370 והאחיזה מצוינת בשלג. הבעיה היחידה שלי היא כשאני מנסה להאיץ חזק - האוטו פשוט חזק מדי והבקרה מהבהבת בלי הפסקה.

יש גם הבדל עצום באחיזה בין שלג ובין קרח. האחרון בעייתי גם עם צמיגי חורף רגילים, ואפילו צמיגים עם ניטים עשויים להתקשות בבלימה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...