Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך מעבר טסט קשור לאמינות? הרכב שלי יכול לבלות 360 יום במוסך עם הרכב, וביום של הטסט לעבור כמו גדול. יש לי רכב אמין?

ומתוך 8 מיליון הרכבים שנבדקו, כמה לדעתך פעלו כפי שאתה מתאר וכמה באו למבחן as is?

אכפת לך לפרסם לינק לפירסום במקור?

המקור בגרמנית. כנס דרך גוגל טרנסלייט ותתרגם לאנגלית. בתחתית העמוד יש לינקים ואחד מהם מוביל לטבלה המלאה.

http://www.tuev-sued.de/auto-fahrzeuge/tools-services/tuev-report-2013

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי הסקר הזה שהעלו באנגלית, אשכרה יוצא שקליאו יותר אמינה מi20, i10, קיה ריו, פיקנטו וסיריון.

אמרתי לכם שאין כמו צרפתיות :lol:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ומתוך 8 מיליון הרכבים שנבדקו, כמה לדעתך פעלו כפי שאתה מתאר וכמה באו למבחן as is?

המקור בגרמנית. כנס דרך גוגל טרנסלייט ותתרגם לאנגלית. בתחתית העמוד יש לינקים ואחד מהם מוביל לטבלה המלאה.

http://www.tuev-sued.de/auto-fahrzeuge/tools-services/tuev-report-2013

את זה תגיד לנו אתה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא יודע במה זכיתי שהשם שלי מוזכר ומוצטט יותר מדי בפורום:lol: .

לנושא, כולנו יודעים שטויוטה אמינה, אבל אני דווקא אגיד שטויוטה קורולה אמינה ביותר בדגמים הישנים מתוצרת יפן בעיקר. 2008-2012 גם לא היו בעיות רציניות או בעיות בכלל פרט לבלאי טבעי, אבל נגיד הסיכוי שקורולה מודרנית תחיה יותר מטויוטה ישנה עם פחות תקלות הוא דווקא אפסי למרות המודרניות והחדשנות.אבל זה דעתי.

עכשיו, אני לא חובב מכוניות שלא תוצרת JAPAN אבל אני לומד מכונאות ואמרו לי שם שיש לא מעט בעיות עם הצרפתיות למשל בגלל המזג האוויר בישראל והתנאים.

עריכה:

טויוטה קורולה\טויוטה כן מתקלקלת. היא גם יכולה להתקלקל הרבה. היא פשוט מתקלקלת ה-ר-ב-ה פחות מרכבים אחרים.

פורסם

אני לא חושב שהיא מתקלקלת פחות,

אבל אפשר להסביר כמה דברים בנושא הזה:

1. עושה רושם שהמכוניות היפניות בעבר היו אמינות יותר מהמכוניות האירופאיות שהיו פעם, בעיקר מבחינת אלקטרוניקה, כי פשוט היפנים לא בנו מערכות מיוחדות, הכול סטנדרטי ורגיל.

2. טויוטה, מאזדה, סובארו וכו' לא פורצות דרך במיוחד. לא מנסות להשתדרג או להמציא את עצמן מחדש. בעוד שיצרנים אירופאיים ברובם עברו לגירים רובוטיים כפולי מצמדים ולמנועים מוגדשים קטני נפח, היפניים עדיין הולכים בנוסחה של מנוע 1.6 במשפחתיות/1.3-1.4 בסופר מיני, עם גיר אוטומטי פלנטרי או רציף.

3. חלק מהמכוניות האירופאיות השתפרו מאוד באמינות שלהן, רנו למשל, פולקסווגן בגרסאות TDI או מנועים רגילים (שאינם TSI) וגיר ידני או DSG6, גם אמינות יחסית, הרבה פחות בעיות אלקטרוניקה מבעבר. (הקליאו חוגגת אצלי שנתיים, אין שום תקלות חשמל)

4. בעבר מדינות אירופה היו קרות מאוד. (להוציא איטליה, ספרד וכו')

הרכבים נבנים לשוק האירופאי, ופחות מותאמים לשוק הישראלי מבחינת מזג האוויר. ביפן תמיד היה חם ולח (והרכבים שם גם מיועדים לתאילנד, סין וכו' והמצב שם דומה מבחינת מזג אוויר)

היום עם ההתחממות הבינלאומית האירופאים דואגים לבנות רכבים עמידים יותר מכל האספקטים.

5. אני מאמין שהרכבים היפניים היום יותר רגישים מפעם לתחזוקה. בעצם היום כל רכב רגיש לתחזוקה טובה. אולי בטויוטה זה יורגש ב150 אלף ק"מ, וברנו זה יורגש ב100 אלף ק"מ. אבל אם תטפל בשתיהן כמו שצריך, רוב הסיכויים ששתיהן יראו אמינות גבוהה למדי.

6. מעבר לכך, מבחינת היצע מנועים רוב המנועים של האירופאיות היו אמינים כל עוד טופלו כמו שצריך. מה לעשות, פיאט קיבלה שם של רכב לא אמין בגלל שאנשים מילאו מי ברז, והמנועים שלהם רגישים להתחממויות והזנחה. זה לא סובארו DL שאפשר למלא שמן תירס ומי ביוב והאוטו ייסע.

גם הגירים שאינם AL4/DP0/DSG7 הם אמינים יחסית.

7. גם ליפניים היו כשלונות. הגיר הרובוטי היה כשלון נוראי בארץ וביוון או טורקיה. מעבר לכך, טויוטה מלכת הריקולים בשנה האחרונה. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

משהו שחשוב מאוד לזכור:

עדיף לבוא לריקול על "בעיה" שלא התרחשה כטיפול מונע, לטחון קצת בורקסים, מתוקים ושתיה קלה ולהרגיש שיש מאחוריך גב מאשר להיתקע עם האוטו בגשם כמו ילדה עם קוקיות.

יצא לי להתקל בסקרי אמינות ושביעות רצון של סוף 2012 ע"י שני מגזינים בחו"ל, לא מצליח למצוא קישורים אבל בראש הרשימה

תמיד הופיעה טויוטה פריוס (אפילו במקומות ה-1), לקסוסים למיניהם, הונדה וגם פורשה 911.

אז בסה"כ אכן יש פה מגמה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
מלכת הריקולים? לפחות ליפנית הזאת יש ביצים להודות על כל חשש, בניגוד לחברות שלך מאירופה..

חברות שלי?

אתה מדבר בוודאי על קונצרן VAG, שגם לי אין חיבה מיוחדת לשירותו בארץ הקודש.

• תוכן חדש...