רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
מישהו יודע אם הגגונים האוניברסלים שמוכרים בהום סנטר מתאימים ליונדאי אלנטה 2005? תודה
הודעה אחרונה מאת pcankier, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב קורולה שנת 2008 והציעו לי את גרסאת ה"דינאמיק" שהיא המאובזרת ביותר, עם כל התוספות... הייתי בבקשה רוצה לדעת מה ההבדל בין גרסאת ה"סאן" שהיא הכי פשוטה לבין ה"דינאמיק". ברחבי האינטרנט לא מצאתי שום שיח על גרסאת הדינאמיק, אולי יש לזה שם אחר בארצות אחרות? תודה רבה ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4460405,00.html הכתבה עצמה די שטחית בעיניי, וכמקובל בynet כוללת שגיאות מוזרות, כמו זו: מעבר לכך, לדעתי הבררה והספיידר כבר לא מיוצרות, ולא "מתוכננת לרדת מפס היצור". אבל לפחות הכתבה מלווה בתמונות די נחמדות של דגמי המותג לאורך ההיסטוריה שלו.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
למה גולף החדשה דור 7 שיצאה מגיע לארץ עם 122 כוח סוס בגרסת 1.4 ליטר ועוד בחול זה 140 כוח סוס ?
הודעה אחרונה מאת אלי55, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איך לדעת אם הרכב תוכנן בצורה נכונה תוך התחשבות בתנאי הנסיעה שלו? יש רכבים למשל שלא יכולים לנסוע בגשם, כלומר פיסית הם יכולים, אבל תנאי נהיגה שהם מספקים בלתי אפשריים. למשל במזדה 2 בגשם אין מראות צד ועיזבו גם את זה שהוישרים מנקים בקושי חצי שמשה כמו שהיה ברכבים בשנות ה60. לאומת זאת רכבים שמתוכננים נכון, הם עברו תעלה אוירודינאמית כמו מטוס וחישבו זרמי אויר בצורה נכונה. במרצדס למשל זה מורגש באופן מדהים, בנסיעה בגשם כימעט לא צריך להשתמש בוישרים: אוירודינאמיקה מנקה את השמשה: זה מדהים ליראות איך טיפות מים עולות למעלה ולצדדים ואז בצידי השמשה בתעלות יורדים למטה. למעשה טיפות מים האלה שנופלות על השמשה במהירויות שיוט מנקות את השמשה. מחזה מדהים ליראות טיפות מטיילות נגד כיוון ה…
הודעה אחרונה מאת car_me, -
-
שלום רב, מחפש גרר במחיר הכי נמוך שאפשר למחר מראשון לבת ים אשמח להמלצה ? דבר שני יש לי רכב מסחרי מסוג ויונדאי שלא נסע בערך 4 שנים אני מחר רוצה לגרור אותו למוסך ולתקן כמויות ובסגנון. מה דעתכם עדיף לקנות רכב אחר בסביבות העשר אלף או לתקן את זה שהמנועוד שלו הוחלף במזנון והגדיר במצב טוב .
הודעה אחרונה מאת bad boy2, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום חברים, נתחיל בעובדות: 1. הרכב כמובן מוגדר טוטל לוס מבחינה ביטוחית. 2. לרכב לא היה מקיף (ונא לא לפתוח דיון על זה). 3. הרכב אהוב ושמור, עם 120K ק"מ על השעון. 4. הרכב יתוקן ! הרכב מזדה 6 2006, ולדעתי הוא בהחלט בר תיקון (בטח אחרי ששומעים כל מיני סיפורים על חיתוך והרכבת רכבים משתי מכוניות שונות). לדעתי, אחרי שיוצאים מהשוק ומתעמקים בתמונות (מצורפות 3 כדי לתת מושג), השד לא כזה נורא. נראה שיש פגיעה/שפשוף של השלדה, וכמובן פגיעה במרכב באיזור תושבת הבולם. הרכב התנגש בעמוד שנכנס לו בין השלדה לגלגל שמאלי (לעמוד שלום). המנוע והגיר פה מעולים ולכן אני חושב שכדאי לתקן. רשימת מכולת קצרה: מכסה מנוע, כריות אויר קדמיות, שמשה קדמית, צמת חשמל ראשית, קופסת נתיכים, בולמ…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בדרכי אל תל אביב, פגשתי ברכב הבא - טויוטה אבלון . הרכב היה ללא לוחיות רישוי שהן (רק מספרים שונים הכתובים על החלון, כאילו הרכב בדיוק יצא משערי הנמל...), בו נהג אדם לא צעיר במיוחד (עם ילד לא חגור במושב האחורי - נחמד מצידו אה... מאוד חוקי, "בטוח" ואבהי). מעט לפני צומת בית דגן (מכיוון ראשון לציון אל תל אביב), הבחור נצמד אלי, הדליק פליקרים (בצידי המראה המרכזית / גריל קידמי מרכזי/ בתי הפנס הקידמיים), סימן לי לעצור בצד (מה שלא בדיוק קרה) - עצר אותי באמצע הכביש, פתח חלון והחליט שנסעתי מהר מידי עבורו (בטענה "הכל מצולם"). לאחר החלפת מילים קצרצרה (איומים מצידו), הוא "שיחרר" אותי ובירך אותי בשבת שלום. למען הסר ספק, לא התפרעתי / כדומה, היה נדמה שהוא נדבק אלי ורק מהסיבה…
הודעה אחרונה מאת m911, -
-
צהריים טובים לכולם אני מעוניין להגדיל גנט וצמיגים ברכב ויש באפשרותי שני בחירות חוקיות: או גנט 16 שנועל צמיגים 16 50 205 או גנט 17 שנועל צמיגים 17 45 215 אין לי מושג מה יהיה יותר טוב מבחינת יציבות דבר נוסף אין לי בעיה לאשר באופן חוקי את שני הסטים האלו. כרגע הרכב נועל גאנט 15 צמגים 60 195. מה לבחור? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
אהלן חבר'ה, לצערי בשבוע האחרון נתקלתי בחוכמת החלם של מדינת ישראל הידועה לשמצה בחוקיה והבירוקרטיה שלה. בתור אזרח תמים, לפני שבועיים נסעתי כפעמיים בנתיב המהיר, בתאריכים 4/06 ו-6/06, עם חיוב דומה של 7 שקלים. לאחר הנסיעה, קיבלתי 2 מכתבים מהנתיב המהיר עם קנסות על כך שאני לא מנוי אצלהם. קנס ראשון - 27 שקל, וקנס שני 82 שקל. היום יצא לי לדבר עם נציגת שירות של הנתיב המהיר, לדבריהם הייתי אמור להיות רשום כמנוי שלהם ובכך לא הייתי מקבל את הקנסות האלו. מה שמציק לי הוא: 1) למה אני אמור להיות מנוי ורק אז לא לקבל את הקנס? אי אפשר להיות מנוי מההתחלה? מה זה השטויות האלה? 2) השלטים בכניסה לא מספיק ברורים ולא אומרים שאפשר לקבל קנס 3) למה המדינה סוחטת מאיתנו כספים בצ…
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי לאון בתחילת השנה וקיבלתי את הרכב לפני כחודשיים לערך, הרכב עבר פעם שניה שטיפה מאז שהוא אצלי! על הרכב גם בטמבון (עשוי פלסטיק?) וגם על חלקי פח מסויימים יש נקודות חומות הדומות לחלודה. גירדתי את אותן נקודות שירדו אבל השאירו מעין "חותמת" חומה באותו מקום. השאלה הנשאלת היא האם מדובר בחלודה? כי הופיע גם על הטמבונים, פוליש ווקס / פלסטלינה מוריד את אותו לכלוך ? ולמה ברכב חדש אמורה להיות בעיה שכזו? הרכב בצבע לבן.
הודעה אחרונה מאת Dani.E, -
-
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אתמול יצא לי להיות בנמל אשדוד. בנסיעתי סמוך לחניית הערובה של יבואן סיאט (צ׳מפיון?) שמתי לב לעובד צעיר לבוש ווסט זוהר המרים שני ידיו על הראש - התנועה שלו הספיקה לי להבין את ההתרחשות עוד לפני שהבטתי על מקור הבעיה. על כל פנים, חברו החנה איביזה בזוית כנראה חדה מדי ופגע באיביזה נוספת בשורה סמוכה. מאחר ואין כל יכולת זיהוי פרט לצבע הרכבים (עדיין מחוסרי לוחית זיהוי) נבצר ממני לפרסם אזהרה בפורום זה ללקוחות העתידים. כל שיש בידי הינו רכב פוגע: 5 דלתות צבע לבן רכב נפגע: 5 דלתות צבע שחור. נושא מדובר כל כך ולעוס ויחד עם זאת, מרגיז, עצוב ומרתיח כל פעם מחדש.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 543 צפיות
שאלה שעלתה בדיון ביני לבין חבר ורציתי לוודא: במידה ויש לי ברכב מצבר בן שנה במצב סביר. נגיד והשארתי אורות דלוקים כל הלילה. אני מגיע בבוקר, לא מצליח להניע. לבסוף מניע באמצעות כבלים. אם המצבר התרוקן לגמרי - האם יש מצב להמשיך איתו עוד תקופה של שנה-שנתיים? או שאחרי שהוא התרוקן לגמרי - העניין עם הכבלים הוא זמני והמצבר כבר אבוד ובשבוע-שבועיים הקרובים יתרוקן שוב? תודה!
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
- 1 תגובות
- 692 צפיות
שלום לכולם החלפתי נורות לntec ולאחר ההחלפה שמתי לב שאחת הנורות לא פועלות ולאחר מכן החזרתי לישנות וגם היא לא פועלת... ניסיתי להסתכל בפיוזים אך אין שם פיוז בכלל במקום שאמור להיות שייך לאורות. מה זה יכול להיות??
הודעה אחרונה מאת adamL, -
מתוך אוטו: ואני שואל - בשביל מה? יש מישהו בקהל שיקנה סופרמיני-עלק-מיניוואן ידנית עם 95 סוסים ב115K? רובוטית (בסדר, דיזל, חסכונית כנראה) ב150K? בחיי לפעמים זה נראה כאילו סמל"ץ עושים הכל כדי לאבד את הזיכיון לפיאט, ואולי זה באמת לטובה.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
למי שעוד חושב שהיבואנים הם "בסדר", ושאין קרטל בין יבואני הרכב, ושאין קומבינה מסריחה (כן, מסריחה) עם המחירון וחברות הליסינג, בבקשה: http://www.motodeal.co.il/deals/39/?aff_id=100 אז אם הם מוכרים קרוז בהנחה של 30 אלף שח (!!!!) ולא מפסידים, רק תחשבו כמה המחיר של הקרוז מנופח באופן מלאכותי... פשוט שערוריה!
הודעה אחרונה מאת bari850, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שכרתי רכב לאחר שמכרתי את שלי אני יכול לשייך את הפסקל שלי לרכב השכור ולהוסיף אותו דרך האינטרנט?
הודעה אחרונה מאת FUX, -
- 0 תגובות
- 584 צפיות
קניתי גולף 2004 1.6, גרסה בייסיק. אני רוצה להוסיף אקססוריז (אביזרים, תוספות) בתא הנהג שיאפשרו חווית נוחות מקסימלית, כמו למשל: מתקן לכוסות, משענת יד וכדומה. אני מבקש לקבל את כל האפשרויות שניתן להציע. אודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת itaykdo, -
פגר בתא מנוע
מאת Eric-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול גיליתי שיש לי פגר של חתול שנתקע בתוך תא המנוע. כשניסיתי היום בבוקר להוציא אותו רק עשיתי יותר גרוע ועכשיו הוא מרוח שם ואני אפילו לא יכול להוציא אותו כי הוא תקוע והריח נהיה יותר חזק. עכשיו, אפילו אם אצליח להוציא אותו, אני מניח שישארו חלקים שלא אצליח להגיע אליהם, לכן הפתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה צינור עם זרם מים חזק שיעיף אותו בחזרה למקום שממנו נכנס, אבל השאלה האם זה לא יזיק למנוע? יש לכם רעיונות אחרים? ואילו חומרים ינטרלו את הריח? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 691 צפיות
דהייו אבאו כבר לא בארץ, ועכשיו באה המחליפה הסוניק. אותו דבר האופטרה והקרוז. מה נשתנה? דהייו עדין לא פשטה רגל?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- 0 תגובות
- 951 צפיות
התמזל מזלי לנהוג במשך שבוע ימים עם פלואנס בגירסת הליסינג הפשוטה עם מנוע 1600. האקזמפלר המדובר הוא מסדרות הראשונות, עבר כבר 90Kק"מ, מהם 1K שלי. אני רוצה להתחלק איתכם ברשמים שלי שהם מאוד חיוביים מהרכב הזה. אני רק חושש מהרגע שיצטרך להחזיר אותה ולחזור להתנער במזדה 2 הזוועתית. אני יודע שהרגע הזה יגיע בקרוב, אבל מקווה שההנאה תמשך כמה שיותר זמן. סאלון: דשוברד מעוצב היטב ועשוי מחומר רך, לא הכי נעים למגע אבל מרגיש בסדר. סך הכל מרווחים בפאנלים ישרים וההרכבה ניראית מסודרת, אם כי למטה בכל מיני מקומות תלויות צמות ויש מקומות ברצפה שמתחת לחיפויים יוצאים כל מיני כבלים ( כניראה פרי יצירה של מתקינים מקומיים). צבעי הסאלון נבחרו נעימים לעין והעיצוב לא משעמם, פנל פלסטיק בצבע אלומיני…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן אני נהג חדש כבר כמה חודשים על הכביש, ויש לי קטע שאני לא מצליח להשתפר בו. באופן כללי, קשה לי להסתכל רחוק, במקומות שאני מכיר אז אני מסתדר, אבל בהרבה מקומות חדשים שאני לא נוסע שם הרבה, שם זה בעייתי ואפילו יש הרגשה שהנסיעה שלי שם מסוכנת. לדוגמא, זה בא לידי ביטוי במיוחד כשיש שני נתיבים - שמשתלבים לאחד בהמשך, יוצא שברוב הפעמים אני שם לב לזה ממש רק במטרים האחורנים. איזה טיפ אתם יכולים לתת לי מנסיונכם על מנת לפענח יותר טוב את הכביש? אני מרגיש שבזה אני צריך להשתפר על מנת לנהוג באופן ביטחותי יותר...
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 866 צפיות
שלום חברים. באוטודטה של וולוו 240 רשום מה הלחץ אוויר לצמיגים מידה 185r14 ומה הל״א למידה 185r14s ( טיפה פחות בקדמיים). רק שעל הרכב שלי מורכבת המידה 185r14c. מה משמעות s ? מה משמעות c ? האם זה אותו דבר? לפי איזו מידה של ל״א אני צריך למלא?
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 927 צפיות
אני רוצה לקנות את האוטו הזה, אבל יש לי כמה שאלות. מה ההבדל בין סיאט איביזה Reference לבין סיאט איביזה Stylance? אני מעדיף שתגידו לי מהו כל הבדל ולא פשוט "רמת גימור". ואם אפשר אתר שבו אפשר לראות את ההבדלים המפורטים. תודה.
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 455 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_336.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום רב... אני חדש בתחום הרכב ולכן אשאל שאלת מתחילים: מה ההבדל בין ג'נט למגנזיום? האם זה אותו דבר? להחליף למגנזיום צריך להחליף גם את הצמיג? תודה וסליחה על הבורות
הודעה אחרונה מאת idomashia, -
-
- 1 תגובות
- 657 צפיות
שלום, רכשתי רנו קליאו חדשה לפני כחודש. יש רעש מציק מפתח המזגן שליד הנהג, רעש כמו של מעיכת נייר או משהו כזה.. לא משהו קריטי אבל עדיין מציק. יש מה לקחת את הרכב למוסך? להתחיל לפרק חלקים ברכב בגלל זה? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נניח שיש לי רכב כלשהו (מסחרי לצורך העיניין) ואני מעוניין להסיע מספר חבר'ה שלא בתא הנוסעים אלא לתת להם לעמוד על הפגוש האחורי , או לבנות להם מעין רמפה אחורית בירכתי הרכב עליה יעמדו בזמן הנסיעה. כדי להבטיח שלא יפלו לכביש בזמן הנסיעה אארגן להם ידיות אחיזה צמודות. כמובן שנוסעים אלו לא יהיו חגורים , אולם מצד שני הם אינם יושבים ברכב... האם מעשה זה חוקי או מהווה הפרה של תקנות תעבורה ? כמובן שהחבר'ה הללו יסכימו לכך מרצונם החופשי. האם לפי החוק הם חייבים בחבישת קסדה ? האם מעשה כזה עלול להחשב בלתי חוקי ו/או בלתי בטיחותי ורצוי להמנע מכך ? אודה לתשובות של מביני עניין.
הודעה אחרונה מאת bbron, -
אני רוצה להחליף את המגבים של האוטו שלי {סיאט לאון 2003} הייתי באוטודיפו ויש שם שני סוגים של מגבים העלתי תמונות שלהם מה שיש אצלי זה הישנים אלו עם הברזל המוכר אמר שאפשר לשים גם את החדשים מה יותר טוב
הודעה אחרונה מאת VitaliGal, -
- 2 תגובות
- 534 צפיות
לכל מי שיש אזעקה מסוג זה ויש לו בעיה כלשהיא באזעקה,או מעונין לשכפל שלט כזה אם המסך יש חנות בשם ח.מערכות שנמצאת ברחוב לישנסקי 17 ראשל"צ,השלט שלי הפסיק להראות את התצוגה הוא נשלח פעמיים לתיקון על ידי שתי חנויות אחרות ואמרו שלא ניתן לתקן את המסך,נגשתי לחנות הנ"ל ולשמחתי הרבה אמרו לי ישניתן לשכפל את השלט במקום,תוך 3 דקות היה לי שלט נוסף,זה כיף לקבל שרות אדיב ומהיר ממליץ בחום,מספר הטלפון הוא:03-9611982 יוני.
הודעה אחרונה מאת ZIGDON00,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 103 אורחים (הצג רשימה מלאה)