Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תהיה הפחתה, אבל היום נוצר מצב שכל מי שקונה רכב כזה גם ככה יצטרך למכור אותו במחירים של חברות הליסינג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בבקשה:

ברבעון השני של 2013 היה הרווח של מגזר הרכב (UMI) כ- 13.4 מיליוני ש"ח.

איפה התנינים? (בשביל הדמעות)

למה ללכת לרבעון?

בחציון הם הרוויחו 19 מיליון, שזה 2% על המחזור.

זה ממש מעט.

2% ריבית זה שאתה מקבל בבנק...

אבל אני אוהב איך הדיוטות רואים 19 מיליון, וחושבים: "וואללה, אם היו לי 19 מיליון, הייתי עשיר... זה בטח מלא כסף".

אני מציע לך בחום לרסן את הטון הציני והמתלהם (משתינים, תנינים), אתה מדסקס נושא שאתה לא מבין בו, אז פחות סימני קריאה וציניות ויותר סימני שאלה.

תוספת:

הרווח הגולמי הוא... 13%.

זה טוב?

ואגב, אם תמצא כמה קרוז מכרו ב- 2012, נוכל לדעת בדיוק מה המחירה ממוצע שבו נמסר רכב כזה. (חיפשתי, לא מצאתי את הנתון, אבל כל מספר מעל 1600 אומר שהצרכן הפרטי ז#^ן פה באופן רציני ביותר; התחושה שלי? המספר לפחות כפול)

אם תמצא כמה קרוז מכרו, איך תדע מה הרווחיות מנתוני ההכנסות, שכוללים חלפים, מוסכים וכו'?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם תמצא כמה קרוז מכרו, איך תדע מה הרווחיות מנתוני ההכנסות, שכוללים חלפים, מוסכים וכו'?

כי על אף מה שאתה חושב לגבי יכולותי והבנותי, לקרוא דוחות אני יודע, ושם כתוב, באותיות קידוש לבנה, שממכירת קרוז הם הכניסו קצת יותר מ- 166.5 מיליוני ש"ח. עכשיו אתה מוכן להשיג לנו את הנתון כדי שנראה?

[ובלי קשר, נכון ש- 2012 היתה פחות טובה עבורם]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני בספק רב אם אפשר למצוא מישהו שקנה קרוז במחיר המחירון או אפילו בפחות מ10% הנחה (במזומן לא עיסקת טרייד-אין)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כי על אף מה שאתה חושב לגבי יכולותי והבנותי, לקרוא דוחות אני יודע, ושם כתוב, באותיות קידוש לבנה, שממכירת קרוז הם הכניסו קצת יותר מ- 166.5 מיליוני ש"ח. עכשיו אתה מוכן להשיג לנו את הנתון כדי שנראה?

אתה יכול להראות לי היכן?

אפילו את המילה "קרוז" אני לא מוצא בחיפוש.

[מצאתי, זה בשנתיים]

נ.ב. אני אביא את הנתון החסר, אבל כרגע אני צריך להתפרנס ממציאת נתונים אחרים...

הלקונה בהבנה שלך היא שאתה חושב שרווח של 13 מיליון ש"ח ברבעון זה הרבה, כאשר רווח מודדים יחסית למחזור, ומבחינה זו הרווח קטן מאוד.

פורסם

אני צודק? אמורים להיות אחוזי הפחתה לא מבוטלים במחירון.

כן, אתה צודק. אבל ברגע שתראה שרכשת את הרכב עם אפס ק"מ, זו כנראה תהיה הפחתה פחות משמעותית, מה גם שזה מתחיל להיות מאוד נפוץ כבר. להערכתי מדובר בכמה אלפי רכבים בשנים האחרונות שנמכרו כך, וכבר רואים מודעות כאלה ביד2, שהמוכר מסביר שרכש אתה רכב כיד1 עם 0 ק"מ.

אבל לא זה העניין בכלל. העניין הוא הפער הבלתי נתפס שנוצר כדי לשמר את ערך חברות הליסינג ואת רווחיהן, ואשר גורר באופן מלאכותי את כל השוק למחירים גבוהים מידי. אגב, לו נהגי הליסינג היו מבינים שהם יכולים לשלם 25% פחות, לו רק היו מקימים כל צעקה כמו כאשר קבעו להם את שווי השימוש, אולי זה היה מזיז משהו.

פורסם
אתה יכול להראות לי היכן?

אפילו את המילה "קרוז" אני לא מוצא בחיפוש.

[מצאתי, זה בשנתיים]

לקונה בהבנה שלך היא שאתה חושב שרווח של 13 מיליון ש"ח ברבעון זה הרבה, כאשר רווח מודדים יחסית למחזור, ומבחינה זו הרווח קטן מאוד.

רגע, רגע. ראשית הבה נטפל בנתונים. הדוח השנתי של 2012 כותב במפורש (בעמוד 93): בשנת 2012 ההכנסות מקרוז היו 166,628,000 ש"ח. [וברור שעבודה קודמת, אבל אם יהיה לך נתון אמת זה יהיה מעניין...]

ולגבי הלאקונה שלי, אני לא חושב שהיא אצלי. רווח חלקי מחזור זה רק אחד המדדים. לומר שרווח של 13מ' ש"ח לא מצדיק את הפעילות זו קצת יוהרה, שלא לומר עמדה לא ברורה. ולומר ש- 2% מקבלים בבנק זו קצת הטעיה (!) משום שראשית צריך את ה- 650 מיליון (!) ש"ח להשכיב בבנק. אה, את זה מקבלים ממכירות בעצם, ואין אותם סתם כך...

בחיי שאני לא מבין למה אתה מציג את הדברים דווקא באור שכזה...

פורסם

מה שחשוב הוא לא המחיר שמופיע באתר של אלבר, אלא המחיר הממוצע שהוא כנראה גבוה יותר.

לקוחות הליסינג של אלבר מסבסדים את הלקוחות שקונים ליסינג 0 ק"מ. המחיר הזה משקף (פחות או יותר) את מחיר הקנייה של אלבר. ובל נשכח שבחבילה יש גם ספארק, סוניק, ואפילו סוואנה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
רק אני חושב על האנשים שקנו את הרכב פרטי במחיר המקורי ועכשיו יפסידו עשרות אלפי שקלים כאשר ינסו למכור אותו?

כמו שרשמו אחרים - זה לא בדיוק המצב, כי יש הבדל של יד.

לעומת זאת בהפחתה שביצעו סמל"ת על הפיאט 500 (20% ממחיר המחירון על רכב חדש - מ-100K ל-80K) - זה בדיוק המצב.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
ר

ולגבי הלאקונה שלי, אני לא חושב שהיא אצלי. רווח חלקי מחזור זה רק אחד המדדים. לומר שרווח של 13מ' ש"ח לא מצדיק את הפעילות זו קצת יוהרה, שלא לומר עמדה לא ברורה. ולומר ש- 2% מקבלים בבנק זו קצת הטעיה (!) משום שראשית צריך את ה- 650 מיליון (!) ש"ח להשכיב בבנק. אה, את זה מקבלים ממכירות בעצם, ואין אותם סתם כך...

הם מקבלים מהיצרן אשראי ארוך מאוד, וכמעט לא צריכים להביא כלום מהבית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

רוב הקרוזים שנמכרות עכשיו הן בגרסת הסטיישן.

כמעט כל משאית עם שברולטים שעולה מנמל אילת, אפשר לראות כמה קרוז סטיישן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כי בסטיישן אפשר להתעלם מכמה מהחסרונות המאוד בולטים של הרכב.

קרוז סדאן בבעלות פרטית היא לגמרי משהו שנראה לי מוזר כי לא ברור איך מישהו יכול להשקיע ברכב כזה, כשיש את המתחרות שלה בשוק.

פורסם
רגע, רגע. ראשית הבה נטפל בנתונים. הדוח השנתי של 2012 כותב במפורש (בעמוד 93): בשנת 2012 ההכנסות מקרוז היו 166,628,000 ש"ח. [וברור שעבודה קודמת, אבל אם יהיה לך נתון אמת זה יהיה מעניין...]

איך שלא תסובב את זה, זו רווחיות גבולית ביותר (ראה 2012), ולא, 13 מיליון לא מצדיק אופרציה כזו. אלו ביצועים לא מספקים. אם תוסיף לזה את השנה שעברה, תגלה חברה שלגמרי לא נראית כמו עסק שמנצל עמדה עודפת בשוק, לפי שום מדד. קרטלים ומונופולים אמורים לעשות הרבה יותר כסף.

נ.ב. לפי המאזן אפשר לפרק את החברה, לקחת את הכסף ולקבל יותר כסף בבנק... (תיאורטית כמובן).

הם מקבלים מהיצרן אשראי ארוך מאוד, וכמעט לא צריכים להביא כלום מהבית.

לא נכון.

מהבנקים - 163 מיליון.

מספקים - 99 מיליון.

נתוני 2013

[יש במאזן]

פורסם

מהבנקים - 163 מיליון.

מספקים - 99 מיליון.

נתוני 2013

[יש במאזן]

זה בסוף השנה - בשוטף יש הרבה יותר אשראי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...