Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי ששאלתם קודם אז -

מתחילת השנה נמכרו 1,512 קרוזים מכל הדגמים. ב-2012 נמכרו 2,461 קרוזים מכל הדגמים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השמחה שלך על המחיר שאתה מקבל, אלון, היא שמחת עניים. ואני אסביר.

זה נכון שלחברות הליסינג יש כוח קנייה, אבל למה זה קרה?

איך הצליחו חברות הליסינג להגיע למשקל הסגולי שלהן?

עיוות שווי השימוש של חבר חברה בליסינג (בעיקר לפני התיקון).

המדינה נתנה אפשרות לעובד לקבל רכב בזול, עד מחיר X, ודלק בחינם, בלי לשלם על השווי האמיתי שלו מס (נטו יותר גדול). המעסיק העדיף לתת רכב במקום שכר, כי על תוספות שכר צריך להוסיף עוד 25% עלות מעביד, בשל הפרשה לפיצויים, פנסיה וכו' (אני יודע, אני גייסתי/קבעתי משכורות לעובדים בתקופה העליזה הזו). חברות הליסינג נהנות מהרבה לקוחות שרוכשים רכבים, והן גודלות וגודלות וגודלות, ונהנות עוד יותר ועוד יותר מיתרון לגודל.

ומי מפסיד (כי בכלכלה אין יש מאין)?

מפסיד הלקוח הפרטי, כי אין תחרות בשוק שבו המדינה קבעה מחיר. ממנו גובים מחיר מלא ויש לו היצע מוגבל (כי ההצע מכוון למחיר X שפטור ממס וכולם מוכרים בעיקר 1.6 אוטומטית לליסינג, והשאר לא מעניינים אותם), ושהרכב הפרטי שלו שווה הרבה פחות ביד 2 (למרות שהמחירון קובע אחרת, כדי שהמלאי של הליסינג, נתון מרכזי במאזן, לא יאבד מערכו).

ומפסידה המדינה, שלא קיבלה מיסים, שמסתובבים מלא מכוניות 1.6 במקום שאנשים פרטיים היו רוכשים רכב קטן וחסכוני יותר.

יצרו עיוות שוק פנומנלי, שתוקן מאז חלקית, אבל חברות הליסינג קמו, ולהחזיר את הגלגל, גם אם עסקיהם הואטו, אי אפשר.

אז מה עושים?

כמו שכבר כתבתי, דוח זליכה הוא נקודת מוצא טובה לדיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אלון, אני מקבל את רוב דבריך אך רוצה להתמקד במשפט האחרון שלך:

לקוח א שרוכש בזול מוכר ללקוח ב שרוכש ביוקר. הפעולה הזו היא כמובן מתבקשת אך היא גם ממחישה את הטיעון הכללי של בר[להבדיל מהדוגמה הספציפית]והיא מסבירה את כעסו. הצרכן הפרטי אכן מצוי בבעיה והצרכן הפרטי הוא גם אני, זה אכן מכעיס.

הבעיה העקרית היא במיסוי. מעבר לזה, כשיש עוות גדול הוא גורר עוותים נוספים. מן הסתם יש גם הבנות שבשתיקה בין יבואנים: למשל- מורידים מחירי ידני, לא אוטמטי[לא, אין לי הוכחה מוצקה]

הנושא הכללי מעניין וחשוב, לגבי הדוגמה הספציפית ובעיקר חלק מהטיעונים הבנויים סביבה, יש בעייה.

עריכה: לאור הפוסט האחרון של פאלו, חלק מהצבור מפסיד, חלק מרוויח ומקבל משהו שאינו צריך, אך אם כבר, משתמש בו לרוב[עוד עוות] אבל , נוצר מנגנון שלם שמרוויח. נדמה לי שהכנוי ההולם הוא עסקי אויר. מן הסתם למנגנון יש כוח וקשה לשנותו.

בזמנו הצצתי שטחית בדוח זליכה, לא ראיתי בשורה אלא טלאים.

פורסם
חשבתי שעניתי על הטיעון הזה שלך עם קצת עובדות מההיסטוריה של השנים האחרונות משוק הרכב.

אילו עובדות?

כי לדעתי זה מאוד עוזר להוכיח את הטיעון על הקרטל. לפחות בתחום המשפחתומטיות. בתחום המיני והסופר מיני הידניות יש תחרות יפה דווקא.

בתחום הסופר מיני והמיני יש רווחיות טובה יותר (להבדיל מרווח), כנראה, בגלל מיסוי מדינה נמוך.

אבל אפילו אם נכונה הטענה לקרטל, הרי UMI לא הצליחה להיות חלק ממנו, הקרוז לא נמכרה, והיא עכשיו "שוברת" אותו. אז כאן מגיעות דווקא מחיאות כפיים, לא?!

פורסם
אילו עובדות?

שאחרי שהורידו את הגבלות המחיר של קבוצות שווי שימוש, היבואנים מיד העלו מחירים וב-4 שנים האחרונות העלו אותם עוד בכ 10-12K ובכך גם הרוויחו יותר וגם העלו שווי של מלאי המשומשות של חברות הליסינג שהם הלקוחות העיקריים של היבואנים. וכולם תמיד התיישרו על המחיר של מי שהעלה מחירים ראשון.

בתחום הסופר מיני והמיני יש רווחיות טובה יותר (להבדיל מרווח), כנראה, בגלל מיסוי מדינה נמוך.

אבל אפילו אם נכונה הטענה לקרטל, הרי UMI לא הצליחה להיות חלק ממנו, הקרוז לא נמכרה, והיא עכשיו "שוברת" אותו. אז כאן מגיעות דווקא מחיאות כפיים, לא?!

אם יורידו את המחירונים הרשמיים ל-115K, אז יגיעו להם מחיאות כפיים :)

פורסם
שאחרי שהורידו את הגבלות המחיר של קבוצות שווי שימוש, היבואנים מיד העלו מחירים וב-4 שנים האחרונות העלו אותם עוד בכ 10-12K ובכך גם הרוויחו יותר וגם העלו שווי של מלאי המשומשות של חברות הליסינג שהם הלקוחות העיקריים של היבואנים. וכולם תמיד התיישרו על המחיר של מי שהעלה מחירים ראשון.

זו לא עובדה, זו טענה.

שווי המשומשות נקבע לפי המחירון, והוא לא בהכרח קשור למחיר רכב חדש (וזו סאגה בפני עצמה, שכוללת גם את חברות הביטוח ועלות הביטוחים שכולנו משלמים).

תראה, אני לא טוען ששוק הרכב תחרותי. זה שוק נוח מאוד להמצא בו וכדי לפשוט בו רגל צריך להיות יבואן בודד של יצרן איזוטרי (סובארו). אבל בטוח שלא התמחור של הקרוז מלמד לבדו משהו ובטח ש-UMI היא לא דוגמא לקרטל.

התשובה צריכה להיות צרכנית - לא להחליף מכונית שלא לצורך, לקנות את המכוניות הזולות יותר, לקנות משומש, לא לטפל במורשה שלא תחת אחריות, לקנות חלפים זולים...

אחרת, הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.

פורסם
ראיתי ששאלתם קודם אז -

מתחילת השנה נמכרו 1,512 קרוזים מכל הדגמים. ב-2012 נמכרו 2,461 קרוזים מכל הדגמים.

תודה רבה על המידע.

ולכל השאר: אתם יודעים מה זה אומר? זה אומר מחיר ממוצע של קרוז 68K ש"ח.

לא 130, לא 120, אפילו לא 94. מחיר ממוצע 68. כלומר, הרכישות של הצרכנים הפרטיים - אפילו בהנחה "ניכרת" של 20K, מימנו הנחות אדירות עוד יותר. הרכב נמכר במחיר ממוצע (!) של כמעט מחצית ממחירו לצרכן !!!

עכשיו תבואו בבקשה ותסבירו לי מה שתן, מי הבריכה בסיפור הזה, ואיפה המקפצה.

פאלו - בדוק את הכלכלה שלי...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זו לא עובדה, זו טענה.

שווי המשומשות נקבע לפי המחירון, והוא לא בהכרח קשור למחיר רכב חדש (וזו סאגה בפני עצמה, שכוללת גם את חברות הביטוח ועלות הביטוחים שכולנו משלמים).

הטענה היחידה זה על שווי המשומשות, כל השאר עובדות. כאשר היתה רגולציה, המחירים עלו, אבל לאט מאוד, ממש רחוק מקצב של 15K תוך 4 שנים. ב-15K כללתי גם את העליה הראשונית במחיר ברגע שביטלו את שיטת קבוצות המחיר.

התשובה צריכה להיות צרכנית - לא להחליף מכונית שלא לצורך, לקנות את המכוניות הזולות יותר, לקנות משומש, לא לטפל במורשה שלא תחת אחריות, לקנות חלפים זולים...

אחרת, הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.

אתה צודק. אגב, במפתיע דווקא דלק מוטורס הביאו את המאזדה 3 עם מחיר תחרותי (יחסית למחירים מנופחים של היום) לפרטיים. יכול להיות שהם כבר לא בונים על הצלחה מזהירה בליסינג.

פורסם

כמה דברים:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000890859#fromelement=hp_folders_585

קצת על הפן המימוני ועל קרדן.

שנית- בר, המספרים מענינים, אך איך הגעת אליהם? מהו החישוב?

שלישית-הדגשת האותיות, אתה יודע מה מומלץ לעשות עם טיעון חלש, נכון?

רביעת- לא משנה מי מאתנו צודק,טוב שלכולנו יש זכות ביטוי אך חבל שזה לא מזיז לאף אחד.

חמישית- יש נחמה, זה לא הדבר היחיד שלא מזיז לאף אחד [בהנהגה]

פורסם

פאלו, מסכים איתך ולא חידשת לי שום דבר.

אני מודע לזה שהשוק מעוות עקב קומבינות (אני יוצא מנקודת הנחה שבאוצר אין טיפשים אלא רק תחמנים) שנעשו בעבר.

אך מה לעשות, זה המצב כיום, ולדעתי את הגלגל אי אפשר להחזיר לאחור (כמה עובדים מועסקים בחברות הליסינג?).

אז אפשר להיות דון קישוט, או שאפשר לבכות על מר גורלנו.

אני בחרתי באופציה השלישית, לרכוש דרך חברת הליסינג ולהתחלק איתה בהנחה שהיא מקבלת.

וכן, כיום אני שמח שיש לפחות את האופציה הזו, כי אלטרנטיבות אחרות אין ממש..

אגב, אני לא בטוח באיזו קונסטלציה המדינה מרוויחה יותר.

כיום מחירי הרכבים גבוהים יותר והמדינה מקבלת את הנתח שלה מכל מכירה.

בנוסף עשרות אלפי מקומות עבודה חדשים אשר מורידים את אחוז האבטלה ובנוסך עוד מקור להכנסה ממיסים.

וכמובן שישנן גם חברות הליסינג, שגם הן משלמות מס על הרווחים.

ואגב, איך המדינה הייתה מרוויחה יותר ממכוניות חסכוניות יותר?

או שאני מתבלבל ותחת המילה "מדינה" אתה בעצם מתכוון לציבור ולא למשרד האוצר/קופת המדינה?

פורסם

שנית- בר, המספרים מענינים, אך איך הגעת אליהם? מהו החישוב?

דוחות 2012 מדברים על הכנסות ממכירות קרוז של 166.6 מיליון ש"ח. צביקה פיק הביא למעלה את סך המכירות. מכאן זה חשבון פשוט.

ההדגשה נובעת מעצבים. ככה אנחנו, הגרמנים ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בר, אני לא רואה איפה כאן הבעיה.

זה לא סוד שחברות הליסינג מקבלות הנחות משמעותיות עקב כח הקניה שלהן.

אם זה חדש לך אז אני אחדש לך שזה קיים בכל תחום בתעשייה.

אני יכול לומר לך שחברה שאני מכיר מקרוב, ואשר עוסקת במכירה של מוצרי פטרוכימיה לתעשייה, מתמחרת שונה את המוצרים שלה לכל כקוח בנפרד, אך תחת כללים ברורים ושקופים.

כך לקוח א' יקבל הנחת חוזה + הנחת כמות + הנחת מזומן +... מה שמסתכם בהנחה של עשרות אחוזים.

באותו הזמן לקוח ב' (לקוח מזדמן) ירכוש את המוצר במחיר מחירון ללא כל הנחה.

למה אנחנו עושים זאת? כי זה נכון עסקית ומסיבות מגוונות (ניהול מלאי, תכנון ייצור חסכוני, הוצאות שיווק ומימון ועוד).

אז אני בהחלט מבין מדוע לקוח שרוכש 1,000 רכבים בחודש יקבל מחיר טוב יותר ממי שרוכש רכב אחד בשלוש שנים.

אני לא רואה פה שום "השתנה בקשת", בעיקר כאשר לא מכריחים אותך לרכוש רכב חדש דרך היבואן.

אני חושב שסוף כל סוף אנחנו, "הציבור המושתן", מקבל איזה עצם ויכול לרכוש רכבים חדשים לגמרי ובמחירים נוחים מאוד.

מי אמר שחייבים לרכוש דרך היבואן.

את הרכב האחרון שלי רכשתי דרך חברת ליסינג ב-88K במקום 100K (הנחה של 12%), ותאמין לי שהוא נוסע בדיוק כמו רכב זהה שנרכש דרך היבואן.

פעם לא הייתה לנו את האופציה הזו, ולשמחתנו כיום יש.

אגב, גם במקרה שלנו, אותו לקוח א' שרכש כמויות גדולות עם הנחות מפליגות, מידי פעם מוכר ללקוח ב' בהנחה מסוימת, גם לגיטימי.

יש בעיה שבמתן הנחה באופן סלקטיבי רק לדגמים הבסיסיים, מחירי הרכב המינימאליים לצרכם הפרטי נמצאים במדרגה גבוהה יותר וכאשר כל היבואנים נוהגים כך ואין לצרכן ברירות, נוצר עיוות מלאכותי התורם ליוקר המחייה. זו כבר בעיה שצריך לטפל בה ברמה הלאומית על ידי המדינה.

הנחת הכמות עליה את מדבר, שאני מסכים שבאופן מסחרי רגיל אין עמה בעיה, ניתנת כידוע רק לדגמים הבסיסיים של רכבים המיועדים לחבורת הליסינג.

לדגמים המפוארים שאינם מיועדים לחברות הליסינג לא ניתנת הנחת כמות ואולם נקבע מראש מחיר נמוך יותר ועם שולי רווח נמוכים יותר ומחיר שלהם גבוה רק בפער זניח מהדגמים הבסייסיים (לא מדובר כמובן בהטבה דומה להנחת הכמות שניתנת לחברות הליסינג, שכן אין הנחה ממחיר מחירון רשמי, שזה הדבר החשוב יותר, אלא שמראש נקבע מחיר נמוך יותר).

לכאורה הכל בסדר, הלקוח הפרטי יכול לרכוש רכבים במחירים הוגנים, אבל רק כאשר מדובר בדגמים המפוארים יותר ואולם מחירם היחסי עדיין גבוה לאור היותם מפוארים יותר.

ואולם בוא ניקח מצב היפותטי הפוך בו היבואנים היו מעניקים הנחות כמות לחברות הליסינג דווקא ורק על הדגמים היקרים יותר. כך הדגמים היקרים היו נמכרים במחיר גבוה יותר ללקוח הפרטי בכדי להעניק הנחת כמות לחברות הליסינג.

במצב כזה היבואנים לא היו צריכים יותר לנפח את מחיר הדגמים הבסיסיים לצרכן הפרטי ואז מחירם היה יורד.

כך היה נוצר מצב בו הלקוחות הפרטיים היו יכולים לרכוש רכבים במחירים הוגנים רק כאשר מדובר בדגמים הבסיסיים ומחירם הכללי היה נמוך לאור היותם דגמים בסיסיים. ברמה הלאומית הדבר היה גורם להורדת יוקר המחיה ולנגישותה גבוהה יותר של אנשים לרכישת רכבים חדשים (ברכישת רכבים מחברות הליסינג חלק מההנחה מהיבואן לוקחת חברת הליסינג, אין מתנות חינם. כמו כן מחיר המכירה כמשומש יהיה כמובן נמוך יותר).

מצד שני ניתן לומר כי המצב הנוכחי הוא חצי נחמה, שכן היבואנים יכלו לנהוג כך לגבי כל הדגמים שהם מוכרים, גם לבסיסיים וגם למפוארים וכך המחירים לצרכן הפרטי של כל הדגמים היה גבוה יותר. כמו כן ניתן לומר כי המצב הנוכחי המאפשר לצרכן הפרטי לרכוש דווקא את הדגמים המפוארים יותר במחיר זול מטיב עמו יותר.

אבל אין ספק כי ישנה בעיה כאמור של מדרגת מחיר ראשונית גבוהה יותר עקב המצב הזה, שמונעת מחלק גדול מהאוכלוסיה לרכוש רכבים חדישים ובטיחותיים יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
דוחות 2012 מדברים על הכנסות ממכירות קרוז של 166.6 מיליון ש"ח. צביקה פיק הביא למעלה את סך המכירות. מכאן זה חשבון פשוט.

ההדגשה נובעת מעצבים. ככה אנחנו, הגרמנים ;-)

תודה, בר.

אני לא בקיא מספיק, האם יתכן שצרכנים רבים ואולי גם חברות רכשו מכוניות ב2012 אך חלק מן ההכנסות בגינן נדחות לתוך 2013?

פורסם
השמחה שלך על המחיר שאתה מקבל, אלון, היא שמחת עניים. ואני אסביר.

זה נכון שלחברות הליסינג יש כוח קנייה, אבל למה זה קרה?

איך הצליחו חברות הליסינג להגיע למשקל הסגולי שלהן?

עיוות שווי השימוש של חבר חברה בליסינג (בעיקר לפני התיקון).

המדינה נתנה אפשרות לעובד לקבל רכב בזול, עד מחיר X, ודלק בחינם, בלי לשלם על השווי האמיתי שלו מס (נטו יותר גדול). המעסיק העדיף לתת רכב במקום שכר, כי על תוספות שכר צריך להוסיף עוד 25% עלות מעביד, בשל הפרשה לפיצויים, פנסיה וכו' (אני יודע, אני גייסתי/קבעתי משכורות לעובדים בתקופה העליזה הזו). חברות הליסינג נהנות מהרבה לקוחות שרוכשים רכבים, והן גודלות וגודלות וגודלות, ונהנות עוד יותר ועוד יותר מיתרון לגודל.

ומי מפסיד (כי בכלכלה אין יש מאין)?

מפסיד הלקוח הפרטי, כי אין תחרות בשוק שבו המדינה קבעה מחיר. ממנו גובים מחיר מלא ויש לו היצע מוגבל (כי ההצע מכוון למחיר X שפטור ממס וכולם מוכרים בעיקר 1.6 אוטומטית לליסינג, והשאר לא מעניינים אותם), ושהרכב הפרטי שלו שווה הרבה פחות ביד 2 (למרות שהמחירון קובע אחרת, כדי שהמלאי של הליסינג, נתון מרכזי במאזן, לא יאבד מערכו).

ומפסידה המדינה, שלא קיבלה מיסים, שמסתובבים מלא מכוניות 1.6 במקום שאנשים פרטיים היו רוכשים רכב קטן וחסכוני יותר.

יצרו עיוות שוק פנומנלי, שתוקן מאז חלקית, אבל חברות הליסינג קמו, ולהחזיר את הגלגל, גם אם עסקיהם הואטו, אי אפשר.

אז מה עושים?

כמו שכבר כתבתי, דוח זליכה הוא נקודת מוצא טובה לדיון.

כאחד שעוד מכיר וזוכר את ענף הרכב לפני עידן הליסינג אני יכול להעיד שגם אז כמו היום לצרכן הפרטי לא היתה ום יכולת מיקוח מול היבואן ..

הנחות ? , הצחקת אותם, עשו טובה שמכרו ואז היית צריך להמתין חודשים שלושה לרכב.

הבעיה אינה חברות הליסינג אלא המונופול של יבואני הרכב , הנה גם חברות הליסינג מפחדות מהיבואן הרשמי ואינן מציעות רכב מיד ראשונה כפי שמתאפשר להם החל מה 1.5.2013.

בקיצור חייבים לייצר מצב של תחרות ויבוא מקביל , רק זה יוריד את מחירי הרכב ולא שום דבר אחר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...