Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם 19% או 15% הם עושק של הצרכן הפרטי, בחסות ממשלה חדלת אונים, וחברי כנסת שחלקם מושפעים ע"י הלוביסטים (מירי רגב כבר אמרנו?). בסלולר העושק די נעלם, כי חברות הסלולר הגזימו. בינתיים מדברים אבל לא עושים כלום לגבי טיפול בבעית מחירי הרכב.

למה זה עושק?

הליסינג קונה 60% מהרכבים בארץ...

כשאתה טס בטיסה, יכול להיות שזה שלידך שילם עשרות אחוזים פחות על מחיר כרטיס הטיסה שלו, כי הוא טס המון. זה אומר שאתה נעשק?

חברת הליסינג קונה הרבה, צריך לעבוד פחות פר רכב כדי למכור לה, וההנחה משקפת נאמנה את כוח הקנייה העודף שלה. מה הבעיה עם זה?

[ושוק הסלולר זו אופרה אחרת. שם המחירים צנחו בעשרות אחוזים. כמו שאתה מעיד, אין מרווחים כאלו בשוק הרכב].

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פאלו, תודה על ההפנייה. אז השאלה היא האם הגיוני שרכב קוריאני שכזה עולה 33% פחות מרכב יפני מקביל. לא נראה לי מופרך, אבל כמובן שלא נדע בוודאות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, אכן איני בטוח שקרוז הוא מוצר שווה למאזדה 3. כנראה הצרכנים לא חושבים כך ואולי בצדק.

פאלו, אכן צרכן גדול נהנה ממחיר טוב כדבריך, אך חשבתי שלמרות המחלוקת שלך עם בר בסוגיות ספציפיות, גם אתה לא "משתגע"

על הפער בין פרטי לליסינג. אני טועה?

פורסם

דניאל - החסרון הוא שאתה נרשם כיד2, ויד1 היא "ליסינג".

מאידך, אתה מקבל אישור שהרכב הועבר אליך עם 0 (או קרוב לכך) ק"מ.

כלומר, תהיה הפחתת ערך מסוימת בעתיד, אבל כנראה פחותה משהו לעומת ליסינג "אמיתי".

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני לא משתגע על זה שהמדינה נותנת הנחה במס לעובד על רכב שניתן כהטבה ע"י מעסיק לעובד.

אני לא משתגע על שיעורי הפחת של חברות הליסינג (http://www.tax-matza.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%97%D7%AA/).

אני לא משתגע על זה שהמוסכים והחלפים מחוברים ליבואנים. כשהמוסך נראה כמו לובי במלון 5 כוכבים, זה כבר סימן שאני משלם יותר מדי (כמו מוקדי השירות של חברות הסלולר הגדולות. תראו איזו יופי גולן נותנים שירות מאתר אינטרנט פשוט).

אני לא משתגע על זה שאין תחרות בתחום החלפים (את זה אנחנו גם אוכלים במחירי הביטוח).

אני לא משתגע על זה שיש מחירון שהוא מונופול בקביעת שווי רכב משומש לצרכי ביטוח.

אני לא משתגע על הרבה דברים, אבל השחקנים בשוק מסתדרים בהתאם למה שהמדינה מגדירה ככללי המשחק. דבר שני, כל דבר, אבל לכל דבר, יש גם יתרונות, ובכלכלה אין רק טוב או רק רע.

מישהו יודע מה ההבדל בין מחיר רכב לליסינג ולצרכן הפרטי בארה"ב?

פורסם
אני לא משתגע על זה שהמדינה נותנת הנחה במס לעובד על רכב שניתן כהטבה ע"י מעסיק לעובד.

אני לא משתגע על שיעורי הפחת של חברות הליסינג (http://www.tax-matza.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%97%D7%AA/).

אני לא משתגע על זה שהמוסכים והחלפים מחוברים ליבואנים. כשהמוסך נראה כמו לובי במלון 5 כוכבים, זה כבר סימן שאני משלם יותר מדי (כמו מוקדי השירות של חברות הסלולר הגדולות. תראו איזו יופי גולן נותנים שירות מאתר אינטרנט פשוט).

אני לא משתגע על זה שאין תחרות בתחום החלפים (את זה אנחנו גם אוכלים במחירי הביטוח).

אני לא משתגע על הרבה דברים, אבל השחקנים בשוק מסתדרים בהתאם למה שהמדינה מגדירה ככללי המשחק. דבר שני, כל דבר, אבל לכל דבר, יש גם יתרונות, ובכלכלה אין רק טוב או רק רע.

לצד ההטבה, רכב מליסינג פוגע בפנסיה העתידית ובזכויות הסוציאליות של העובד שבוחר באפשרות הזו, בנוסף לעובדה שהוא משלם על ההטבה הזו.

שיעורי הפחת הם מס שפתיים ותו לא. הבנקים שמלווים פיננסית את חברות הליסינג יודעות בדיוק כמה שווה הצי בפועל.

בעיקרון, אף אחד לא חייב לטפל במוסכים מורשים, גם בתקופת האחריות, אבל לרוב רוכשי מכוניות חדשות נוטים לעשות כן על מנת להציג ספר טיפולים מסודר בעת מכירת הרכב.

מוסך שונה ממרכז שירות של חברה סלולארית, ודורש ספרות מקצועית, סורקים ייעודים ועוד.

אין תחרות בתחום החלפים, לפחות לא למכוניות חדשות, מאחר והדרישה מצד מוסכים לא מורשים קטנה מידי, לפחות בשנים הראשונות.

לצורכי ביטוח חייבים מחירון כלשהוא.

אם זה לא יהיה לוי יצחק זה יהיה שושנה ארבלי אלמוזלינו, לצורך המחשה. :lol:

אני די בספק אם נושא מחירי המשומשות יעבור לידיים ממשלתיות, נראה שינוי או שיפור.

מכונית היא לא תרופה או מזון שאי אפשר בלעדיו, וכל עוד יש מי שמוכן לשלם, לא רואה בעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
העלות של קרוז בסיסית ליבואן לפני מיסים (כולל הובלה) היא כ-44000 ש"ח ונגזרת בקלות מגובה המס המוטל הרכב.

ע"פ הנתונים שיש אצלי המחיר ליבואן כולל הכל לפני רישוי 89700 ש"ח.

בינגו :idea:

האם תוכל לפרט את חישובייך, מהו שיעור המס על הקרוז ודרך הגזירה של מחיר עלות הרכב והמחיר ליבואן

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
למה זה עושק?

הליסינג קונה 60% מהרכבים בארץ...

כשאתה טס בטיסה, יכול להיות שזה שלידך שילם עשרות אחוזים פחות על מחיר כרטיס הטיסה שלו, כי הוא טס המון. זה אומר שאתה נעשק?

חברת הליסינג קונה הרבה, צריך לעבוד פחות פר רכב כדי למכור לה, וההנחה משקפת נאמנה את כוח הקנייה העודף שלה. מה הבעיה עם זה?.

זה עושק כי בשורה התחתונה הלקוח הפרטי "מסבסד" את חברת הליסינג, גם בקנית הרכב וגם בעלות המוסך כולל חלפים. מעמד הביניים רוצה לחיות ברמה סבירה, וזה גם אינטרס של המדינה. המדינה צריכה לדאוג ע"י מיסוי חוקים ותקנות, שלא יהיו קרטלים (מלאים או חלקים) שיצברו עושר רב עבור בעליהם, על חשבון מעמד הביניים. המדינה פועלת בנושא, אבל לא מספיק.

במדינות עולם שלישי, מעטים מאוד יושבים על עושר אגדי , ורוב עצום הוא במצב כלכלי על הפנים. אנו צריכים להקפיד להתרחק ממצב כזה. אם התחרות החפשית לא פועלת כראוי, צריך לכוון אותה ע"י מיסוי וחוקים.

ההשוואה לכרטיס טיסה היא בעיתית. כשתאריך הטיסה מתקרב וצריך למלא מושבים פנויים, אין חסם תחתון למחיר. לחברה משתלם גם למכור במחיר מצחיק. מצד שני משתלם לחברת התעופה לצוד את אלה שנוסעים הרבה. השוק אמנם בעל מאפיינים קרטליסטים (כל זמן שהשמיים עוד לא פתוחים) אבל התחרות חזקה יותר מאשר בשוק הרכב. קל לראות את ההבדלים הגדולים ברווחיות. חברות התעופה בקושי חיות, למעט חברות כמו איזי ג'ט. לעומת זאת קל למצוא יבואני רכב בעלי רווחיות גבוהה (מה שמצביע על עושק).

יהודה

פורסם
הובטחה לנו התנצלות, אבל בינתיים - דממה.

אז בוא נבחן את הטענה של BAR72 - קרוז נמכרת, בממוצע, במחיר של 68K ש"ח.

תיקון לפשט תחשיב עלות:

עלות רכב: 30,000

להוסיף: 67% מס (כולל מיסוי ירוק)

על זה לשלם: 18% מע"מ

עלות עד כה: 52,000 (בערך)

נניח שהיבואן מרוויח גולמי רק 15 אלף ש"ח בממוצע לכל רכב שנמכר (בלי עלויות הובלה, אחסנה וכו').

מחיר ממוצע לצרכן: 67,000, לפני מע"מ.

במקרה כזה, יבואן קונה רכב, אליבא דהחישוב של BAR72 - במחיר של 30 אלף ש"ח.

עכשיו, אני יודע מהעתונות שדלק מוטורס קונה מאזדה 3 ב-47 אלף ש"ח (ומוכרת פי 4 רכבים).

אני יודע שקרוז נמכרת בארה"ב ב-18 אלף דולר, מינימום (כ-65 אלף ש"ח).

מה הסיכוי שקרוז עולה ליבואן (לפני עלויות הובלה, אחסנה וכו') 30,000 ש"ח?

מה הסיכוי שקרוז נמכרת בארץ במחיר דומה לזה שהיא נמכרת בארה"ב?

מחיר ממוצע. כלומר, צרכן פרטי, אנחנו יודעים, משלם 102 אלף (בקירוב, לא כולל מע"מ). זה אומר שהליסינג משלם עוד פחות מזה.

כלומר, לפי BAR72, על צרכן פרטי היבואן מרוויח גולמי 55 אלף ש"ח פר רכב(על בסיס העלות למעלה).

אם חצי מהרכבים נמכרו לליסינג, אז על הליסינג היבואן מקבל פר רכב...33.5K ש"ח.

לא יכול להיות, היבואן מפסיד...

נחשוב מחדש.

הליסינג בארץ הוא 60% מהשוק, אבל בו נניח שבמשפחתומטיות הוא לוקח 80% ממה ששברולט מביאה. יאללה. זה אומר שהליסינג קונה את הרכב ב-59 אלף ש"ח. כלומר, היבואן (שוב, לפני עלויות) מרוויח גולמי על רכב חדש שנמכר לליסינג 11 אלף ש"ח. בלבד (אני מזכיר, זה בתנאי שהרכב עולה ליבואן 30 אלף ש"ח בלבד, וזה לפני עלויות אחרות).

אז, קודם כל, אם יש לך לקוח שקונה 80% מהסחורה שלך, הבעיה הרגולטורית היא כח הקנייה שלו, לא ההתנהלות שלך.

כלומר, לא UMI נהנית ממעמד אוליגופולי, אלא חברות הליסינג.

[ואני מזכיר שההנחה של מחיר קניית קרוז ב-30 אלף ש"ח לא באמת יכולה להתקיים. אם נרים את עלות הקרוז למחיר ריאלי נגלה שבכלל הליסינג קונה את הרב המוחלט של הרכבים, אם זה אכן המחיר הממוצע - 68 אלף ש"ח].

כמובן שכל זה לא נכון.

יש אצל BAR72 טעות בהנחות.

למישהו יש ניחוש?

יש נתון אחד וודאי מכירות קרוז 166 מיליון המהוות 8.8% ממכירות של UMI שהם לפי החישוב הזה כ1.9 מיליארד נתון שמופיע בדו"ח רווח והפסד של UMI

מה שלא ברור מהיכן שאב אלירן פיק את המספר שלו כ- 2400 קרוזים שנמכרו

המיסים מחושבים על מחיר CIF כלומר כוללים כבר הובלה ימית ביטוח ועלות הרכב.

בשום מקום בדוחות הכספיים של קרדן אין ביאור האם המכירות כוללות מיסים או לאוו, ברור שהם אינם כוללים מע"מ

מזדה לא מוכר פי 4 משברולט.

אי שם באותם מאות עמודי הדו"ח הכספי המכירות לשוק הפרטי גבוהות מהמכירות לשוק המוסדי

אי שם באותם מאות עמודים נכתב גם שGM נותן להם מחירים מועדפים (לא בדיוק בניסוח הזה) , מה הפירוש של זה

אי שם שם נכתב על היתרונות הגדולים במכירה לליסינג לעומת המכירה ללקוח הפרטי

גם אם הקרוז נמכרת ב ארה"ב ב 18000$ אינך יודע מה המרווח של המפיץ שם כך שלא יודע מה ניתן להסיק מכך

האם עלות של 47K למזדה מתאימה למחירי המכירה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מישהו יודע מה ההבדל בין מחיר רכב לליסינג ולצרכן הפרטי בארה"ב?

לצד ההטבה, רכב מליסינג פוגע בפנסיה העתידית ובזכויות הסוציאליות של העובד שבוחר באפשרות הזו, בנוסף לעובדה שהוא משלם על ההטבה הזו.

שיעורי הפחת הם מס שפתיים ותו לא. הבנקים שמלווים פיננסית את חברות הליסינג יודעות בדיוק כמה שווה הצי בפועל.

בעיקרון, אף אחד לא חייב לטפל במוסכים מורשים, גם בתקופת האחריות, אבל לרוב רוכשי מכוניות חדשות נוטים לעשות כן על מנת להציג ספר טיפולים מסודר בעת מכירת הרכב.

מוסך שונה ממרכז שירות של חברה סלולארית, ודורש ספרות מקצועית, סורקים ייעודים ועוד.

אין תחרות בתחום החלפים, לפחות לא למכוניות חדשות, מאחר והדרישה מצד מוסכים לא מורשים קטנה מידי, לפחות בשנים הראשונות.

לצורכי ביטוח חייבים מחירון כלשהוא.

אם זה לא יהיה לוי יצחק זה יהיה שושנה ארבלי אלמוזלינו, לצורך המחשה. :lol:

אני די בספק אם נושא מחירי המשומשות יעבור לידיים ממשלתיות, נראה שינוי או שיפור.

מכונית היא לא תרופה או מזון שאי אפשר בלעדיו, וכל עוד יש מי שמוכן לשלם, לא רואה בעייה.

איפוא ההטבה? גם משלם שווי הנא(ע)ה גם מפסיד תנאים סוציאליים והמדינה מרוויחה את המיסים מרכב חדש.

חן יש מקומות בהם אתה מקבל גם את השכר המגיע לך ולזה מתווסף הרכב ויש מקומות רבים בהם המעביד אכן מקטין לך את השכר עבור קבלת הרכב

ולכן לא מעט עובדים מוותרים על ההטבה ועוברים לרכב פרטי שלהם ומגדילים את שכרם לרבות התנאים הסוציאליים הנלווים לכך.

לא ברור לי מה הטרוניה לגבי הפחת שהוא לצרכי מס הכנסה בלבד, כאשר החברה יכולה להחליט לעצמה מה שיעור הפחת השנתי שהיא רוצה להפחית את רכביה, והנתון הזה יופיע בספריה כערך המופחת של צי הרכב.

רכב פרטי רגיל הפחת שלו 15% ללימוד נהיגה למשל 25% פחת לרכב השכרה 20% ולרכב ליסינג ,16%

כאשר ברור שמס הכנסה מתיר לנכות מההכנסה פחת גבוה יותר ככל שעולה השימוש המואץ ברכב.

לא אני רוצה מחירון של ישראל ישעיהו, ואתה יכול לקבוע עם חברת הביטוח לפי הערכת שמאי , אבל כולם מתעצלים וזה נוח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא...

פחת מופחת מההכנסה, ומקטין את המס שצריך לשלם על הרווחים. כשהוא גבוה מהריאלי, מדובר בהטבת מס.

פורסם

כפי שכתבתי בשרשור מקביל - קרוז בסיסית נמכרת בארה"ב ב-17 אלף, עם ריבייט של אלפיים. מדובר במכונית סופר בסיסית במונחים אמריקאים. בסוכנות עצמה בטח אפשר לסחוט עוד כמה הטבות אם אתה שולף ערימת מרשרשים במזומן. בדרך הסכום הזה מממן את הקורבט של סוכן המכירות המומלח, את השכר של פקידת הקבלה ואת עלות אולם המכירות המלוקק.

נכון שהדגם הבסיסי בארה"ב עם גיר ידני, אבל מצויד במנוע 1.8 ורמת אבזור טובה יותר מהקרוז ליסינג הישראלית.

המחיר ש-UMI משלמים על קרוז 1.6 במפרט "ישראלי" בשער המפעל בקוריאה הוא על כן בטוח פחות מ-15 אלף דולר. למעשה אני די בטוח שהעלות הכוללת, כולל הובלה, ביטוחים ועמלות עדיין לא מגיע ל-15 אלף דולר ואני מוכן להמר שגם לא ל-14.

בישראל המכונית הזאת הגיעה לאולם המכירות ונמכרה ב-124K לפני הנחות (אבל אם תשלם במזומן תקבל מתנה חיישני רברס שהיבואן מביא מסין במאה ש"ח ואולי גם קודנית שעלותה הריאלית מאתיים ש"ח, וואו!). אבל הרווח של היבואן ממכירת הקרוז לא הולם את פער התיווך הגדול הזה, כי חברות הליסינג קנו את המכוניות במחיר שלפי דעתי הוא סביב 90K.

ועכשיו נוסיף לזה את בלוף הליסינג התפעולי הגדול --

עובד חברת ההייטק מקבל רכב בשווי של 90K, אבל משלם ניכויים הנגזרים משווי של 124K (למרות שחשוב לציין שהחישוב עד לאחרונה היה מעוות).

הוא חושב שהוא עשה את עסקת חייו, כי הוא מקבל רכב "מהניילונים" ודלק חופשי במחיר חודשי שנראה לו מאוד נוח ובלי "כאבי ראש". אבל רוב משתמשי הליסינג התפעולי רק רואים את עלות השימוש החודשית ולא שמים לב לפגיעה בהפרשה לפנסיה ולקרן ההשתלמות - במקרה של עובדים המרוויחים פחות מ-16K זה יכול להגיע ל-600 ש"ח נקיים ממס בחודש.

זה כמובן טוב למעסיק ומצוין למדינה.

אחרי שהרכב בילה 3 שנים בליסינג הוא נמכר להמוני בית ישראל, כאשר המחיר המבוקש נגזר גם הוא ממחיר רכב חדש מופרז ולכן ירידת הערך מאוד נמוכה מבחינת חברת הליסינג.

פורסם
בשום מקום בדוחות הכספיים של קרדן אין ביאור האם המכירות כוללות מיסים או לאוו, ברור שהם אינם כוללים מע"מ.

גם אם הקרוז נמכרת ב ארה"ב ב 18000$ אינך יודע מה המרווח של המפיץ שם כך שלא יודע מה ניתן להסיק מכך

בלי להכניס את המאזדה, בוא נחשוב.

אם המחיר הממוצע לצרכן המחושב כאן דומה למחיר בארה"ב, מה נניח, ששורת ההכנסה של היבואן בארץ כוללת את המיסוי בישראל או לא כוללת?

אם נניח בכל זאת, שהנתון בדוחות כולל מיסים, ואנחנו יודעים בכמה נמכר רכב לפרטי, אנחנו מגיעים למספרים אבסורדים של מכירה לליסינג.

מה שאני לא יודע, זה האם להכליל בתחשיב את המע"מ שמשלם היבואן על הרכישה.

לגבי ממה נהנה עובד שמקבל רכב מהמעביד:

1. הוא לא משלם את שווי המס האמיתי של ההטבה בכסף (נטו יותר גדול).

2. הוא יכול לנהוג כמה שהוא רוצה (דלק)

3. אין לו את מרכיב האי וודאות של תקלות/תאונות הקשור לאחזקת רכב

4. הוא לא מוטרד משמירת הערך של רכב.

כלומר, עלות מופחתת, בלי כל הסיכונים של בעלות על הרכוש.

לגבי הפחת, החברה לא יכולה להפחית יותר ממה שקבע האוצר. ברגע שהפחת בדוחות גדול מהפחת בפועל - רווח נקי.

• תוכן חדש...