Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פאלו,

הרווח הזה צריך להבחן בקונטקסט של מלוא הנתונים!

19 מיליון לשנה בזמן שהחברה "סתם התנהלה" או 19 מליון אחרי שבדיוק השנה הם הרוויחו "רק" 19 מליון כי 50 מליון נוספים הושקעו במרכז לוגיסטי חדש בקרית גת?

זה לא יורד מהרווח במכה אחת, זה מופחת לאורך השנים. הוצאה כזו תראה בתזרים ובמאזן.

סתם לזרוק "19 מליון זה לא הרבה ביחס להשקעה" זה טוקבקיסטי באותה מידה.

זה לא הרבה ביחס למכירות.

בסופו של יום, מכל כיוון שלא תבחן את זה, מדובר באימפריות שמשגשגות על חשבון עושק שלי ושלך, בין אם מדובר במחירי הרכב, בעלות החלפים ובמחירי המוסכים אך ורק מכוון שמשרד התחבורה נתן להן מונופול על תחום העיסוק שלהן בדיוק כמו שהיינו בידיים של החברות הסלולריות.

זו טענה מעניינת. תדגים, אבל בהקשר של UMI. לא בדקתי חברות אחרות.

פאלו,

הרווח הזה צריך להבחן בקונטקסט של מלוא הנתונים!

19 מיליון לשנה בזמן שהחברה "סתם התנהלה" או 19 מליון אחרי שבדיוק השנה הם הרוויחו "רק" 19 מליון כי 50 מליון נוספים הושקעו במרכז לוגיסטי חדש בקרית גת?

זה לא יורד מהרווח. זה מופחת לאורך השנים. הוצאה כזו תראה בתזרים.

סתם לזרוק "19 מליון זה לא הרבה ביחס להשקעה" זה טוקבקיסטי באותה מידה.

זה לא הרבה ביחס למכירות.

סתם שליפה מהשרוול, אבא שלי עושה טיפול ראשון קטן ליונדאי I25.

לכאורה טיפול פשוט (שמן ופםילטר) לרכב קטן, עממי וזול, יצא עם 850 שקל.

במוסך זול הוא היה יוצא ב 250 שקל, אבל אז אם יצתרך להפעיל אחריות יתחילו לעשות לו צרות.

בשביל 250 ש"ח, אתה אפילו לא היית קם בבוקר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שני המודגשים הראשונים זהים

בכללי הון במאזן זה מה שהושקע + רווחים שהצטברו במהלך השנים ולאחר שחולקו בגינם דיבידנדים.

לא זהים. מה שהושקע, זו השקעה של הבעלים להקמת העסק. זה נתון חסר חשיבות לחלוטין, בחברה ציבורית וותיקה (מאוד).

אני סתם שאלה מהיכן בא המספר 19 מיליון ₪ רווח אני רואה כ 6 מיליון בלבד!!

חציון ראשון 2013.

פורסם

עפר

הון של החברה = השקעות הבעלים ביום הראשון הרווח בשנה הראשונה אולי גם השקיעו במהלך השנים חוץ מהצטברות של רווחים מדי שנה בשנה בניכוי דיבידנדים ששולמו. זה בגדול!!

גם אם הש"ח שלפני 25 שנה שנה מתחבר לש"ח האחרון מאתמול.

ובאידיש מדוברת זה ההון העצמי של החברה- הון הבעלים

UMI לא חברה ציבורית לא חברה וותיקה אלא עם 20 שנה נחשב כוותיקה.

19 מיליון למחצית שנה אחרי שבשנה שעברה כולה הרוויחו 6 מיליון נהדר . בגלל שינויים במדיניות החשבונאית ירד הרווח ל 1.5 מיליון לשנת 2012

כל הפרמטרים הכספיים בדו"ח רווח והפסד שמעניינים אותנו כאן שופרו ב 2013 לעומת החציון ולעומת שנת 2012 כולה, וזאת לאחר שכמות המכוניות ירדה!!

תשאלו איך

לדעתי הרבה פחות לליסינג אולי גם תמהיל שונה.

אלירן פיק

מספרי מכירות לפי דגמים אפשר לקבל 2011 2012 מחצית 2013

מה שמחזיר אותנו לנושא השרשור

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הון של החברה = השקעות הבעלים ביום הראשון הרווח בשנה הראשונה אולי גם השקיעו במהלך השנים חוץ מהצטברות של רווחים מדי שנה בשנה בניכוי דיבידנדים ששולמו. זה בגדול!!

לא היה דיון לגבי מהו הון החברה...:shock:

באגירה כתב שאני כתבתי ש-19 מיליון זה לא הרבה ביחס להשקעה, ואני עניתי שכתבתי שזה לא הרבה ביחס למכירות.

פורסם
כל הפרמטרים הכספיים בדו"ח רווח והפסד שמעניינים אותנו כאן שופרו ב 2013 לעומת החציון ולעומת שנת 2012 כולה, וזאת לאחר שכמות המכוניות ירדה!!

תשאלו איך

הרבה פחות מלאי מת... (שים לב לירידה באשראי שוטף).

המעניין הוא שעל אותו סדר גודל של מנגנון, UMI יכולה למכור הרבה יותר מכוניות, בלי להעלות הוצאות קבועות.

צריך גם לזכור שכיום יבואן שמשלם בדולרים נהנה משער המטבע.

פורסם
משק שמתמודד עם עודפים בלתי נגמרים של מט"ח יכול היה לשרוף חלק מהם בהצערת צי כלי הרכב, במקום זה באוצר ממשיכים להתווכח על עוד כמה מיליוני ₪ לכאן או לכאן בתקציב הגריטה.

לפני שמוסיפים מיליונים (שיהיו חסרים לש"ס ולבית היהודי) צריך לנצל נכון את התקציב הקיים. אם כל התקציב נגמר ביום אחד , המסקנה היא שיש ביקוש עצום ושחלק מבעלי הרכב הישן יגרטו גם עבור תמורה נמוכה יותר.

ניתן לחקות את מבצעי סוף העונה בארצות מסוימות: נניח שמתחילים ב 2000 ש"ח למכונית, ויש כאלה שגורטים . לאחר חודש (?) נותנים כבר 2500 ש"ח (אם נשאר תקציב) ולאחר עוד חודש נותנים 3000 ש"ח (אם נשאר תקציב). כך יגרטו יותר רכבים באותו התקציב. מה דעתך?

אני ולא רק בעיקרון לא אקנה חדש ואספוג את ירידת הערך הגבוהה שיש ב 3 השנים הראשונות אלא אחפש יד 1 מרופא .

הודות ללוי יצחק ירידת הערך היא גבוהה רק ברכבים יקרים. ברכבים שנפוצים בליסינג ירידת הערך ממש נמוכה עד לגיל 3 שנים, כך שחברות הליסינג ימכרו במחיר מופרז.

2. יש לא מעט מעבידים ומספרם גדל והולך שמגבילים את הקצבת הדלק החינמית לעובדיהם המחזיקים ברכב ליסינג. בכל מקרה בעומסי התנועה שקיימים היום אני מתקשה לראות מישהו שיוצא לו לנסיעות כיף, רק בגלל שהדלק לא עולה לו.

לא מדויק. בהרבה מקרים לא רק העובד נוהג ברכב הליסינג אלא ילדיו או בן \בת הזוג שלו שנוסע רחוק. קח בחשבון שמעסיקים במגזר הציבורי ממש לא עושים חשבון לק"מ כי הברון כבר ישלם. (הברון הוא כמובן אנחנו, משלמי המיסים)

3...המיסוי העצום על רכב והטלתה על שוק הליסינג, אינה הוגנת בצד היותה לא נכונה, שהרי מיסוי שכזה ותחבורה ציבורית מחורבנת למדי היו בנמצא עוד כשלא כולם הבינו את פרוש המילה הלועזית המשונה הזו.

התחבורה הציבורית אכן גרועה, אבל מה זה שייך למיסוי הגבוה? המיסוי גבוה ללא קשר לליסינג. אולי התכוונת שמחיר הרכב החדש מאוד יקר לקונה הפרטי מעל ומעבר המחיר הכולל מס, שפירושו הוא שהקונה הפרטי מסבסד את רכב הליסינג.

4. הפגיעה הפנסיה ובעתיד העובד קיימת מעצם העובדה ששכרו יורד בשל תירגום חלקו למכונית צמודה, על כך אין חולק, אלא שהפגיעה בשכר היתה קיימת באופן טבעי גם לו היה מחזיק במקום הרכב הצמוד רכב פרטי ואם הדאגה לעתידו היתה מענינת את המדינה, ניתן למצוא מנגנון להחרגת מרכיב הפנסיה מחישוב עלות הליסינג ובכל מקרה פנסיה של שכיר ממוצע נפגעת הרבה יותר מדמי ניהול מטורפים מאשר החזקת רכב ליסינג.

דמי הניהול אכן מטורפים, אבל האם באמת בדקת את טענתך כי "פנסיה של שכיר ממוצע נפגעת הרבה יותר מדמי ניהול מטורפים מאשר החזקת רכב ליסינג." ממש לא בטוח. יותר מזה, אילולא תופעת הליסינג, הקונה הפרטי היה קונה רכב חדש זול יותר, ולא היתה כלל פגיעה בפנסיה, כי הוא היה מתקצב הקניה מהנטו, מוריד מעט את רמת החיים וההפרשה לפנסיה היתה נשארת גבוהה.

6. אי אפשר להתעלם מכך שממוצע הגיל של כלי הרכב בארץ ירד ובעקבות כך עלתה רמת הבטיחות וירדו עלויות האחזקה. את אלו ניתן בהחלט לזקוף, ובאופן משמעותי לזכות הליסינג.

לא מדויק. העליה המשמעותית בבטיחות היתה בעשור הקודם. בנוסף, יתכן שלולא תופעת הליסינג, נניח שרכב משפחתי אוטומטי היה עולה 110 אלף ש"ח במקום 130 אלף ש"ח. יותר אנשים היו יכולים לקנות רכב חדש והגיל הממוצע של הרכבים היה עולה רק במעט

לדעתי בענף הרכב יש בעיה בולטת שלא ניתן לייבא רכבים משומשים בכמויות

יבוא רכב משומש הוא מכה שלא כתובה בתורה. היו מביאים רכבים שנפגעו בתאונות, רכבים גנובים, רכבים ששנתון היצור שלהם זויף. המכס היה מגייס עוד המון אוכלי חינם כדי לבדוק את כל היבואנים הקטנים האלה. מעבר לכל זה, רכב משומש אינו זול, אם משוים מחיר לפני מס, כי היבואן קונה רכב חדש במחיר נמוך מאוד, ורק המיסוי מקפיץ את מחיר הרכב.

הדרוש הוא להוזיל את מחירי הרכב החדש ולא להתיר יבוא רכב משומש.

מה איכפת לי כמנכ"ל של חברה עם XXX עובדים ובערך אותו מספר מכוניות הצרות שלך עם הGTI שלך

יש לי עסק לנהל את ההון שלי אני רוצה לעסק.

לא תמיד. רכבי ליסינג במגזר הציבורי, רק מעודדים בזבוז על חשבון העתיד. בנוסף, גם עסקים "פרטים" לא תמיד יודעים להעריך מה התשואה שלהם והאם הם ירויחו משהו מהשימוש בכסף שמתפנה בגלל הליסינג.

בסופו של יום, מכל כיוון שלא תבחן את זה, מדובר באימפריות שמשגשגות על חשבון עושק שלי ושלך, בין אם מדובר במחירי הרכב, בעלות החלפים ובמחירי המוסכים אך ורק מכוון שמשרד התחבורה נתן להן מונופול על תחום העיסוק שלהן בדיוק כמו שהיינו בידיים של החברות הסלולריות.

נכון מאוד.

סתם שליפה מהשרוול, אבא שלי עושה טיפול ראשון קטן ליונדאי I25.

לכאורה טיפול פשוט (שמן ופםילטר) לרכב קטן, עממי וזול, יצא עם 850 שקל.

המחיר נשמע דמיוני. במוסכים מורשי יבואן שאני מכיר משלמים משמעותית פחות. סליחה, אבל האם אתה בטוח?

יהודה

פורסם

תתחילו לעשות חישובים חדשים :lol:

מוטודיל הורידו את הקרוז ל-92K.

עכשיו גם מציעים שם פוקוס 2 ליטר ב-112K (נראה שדלק החליטו לשחרר לליסינג כמה פוקוסים בתגובה למחירים של איילון)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
תתחילו לעשות חישובים חדשים :lol:

מוטודיל הורידו את הקרוז ל-92K.

עכשיו גם מציעים שם פוקוס 2 ליטר ב-112K (נראה שדלק החליטו לשחרר לליסינג כמה פוקוסים בתגובה למחירים של איילון)

לא יאומן מחיר הפורד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לפני שמוסיפים מיליונים (שיהיו חסרים לש"ס ולבית היהודי) צריך לנצל נכון את התקציב הקיים. אם כל התקציב נגמר ביום אחד , המסקנה היא שיש ביקוש עצום ושחלק מבעלי הרכב הישן יגרטו גם עבור תמורה נמוכה יותר.

ניתן לחקות את מבצעי סוף העונה בארצות מסוימות: נניח שמתחילים ב 2000 ש"ח למכונית, ויש כאלה שגורטים . לאחר חודש (?) נותנים כבר 2500 ש"ח (אם נשאר תקציב) ולאחר עוד חודש נותנים 3000 ש"ח (אם נשאר תקציב). כך יגרטו יותר רכבים באותו התקציב. מה דעתך?

מסכים אתך לגמרי ובאותה העת גם חולק לגמרי ( :lol: ) ואסביר:

מנקודת ראותו של השר לאיכות הסביבה (או כל שר אחר שממונה על התכנית) אז כמובן שאתה צודק לגמרי, התנהלות בשיטה שלך תביא להורדת מקסימום כלי רכב מהכביש.

מנקודת ראותו של ראש ממשלה שאמור לשקול בראיה רחבה יותר התמונה מתהפכת ויש מקום אפילו להגדיל מעט את שווי הגרט תוך העמדת תקציב בלתי מוגבל לטובת העניין, כי:

- רכישת רכב חדש עוזרת להתמודד עם בעיית עודף המט"ח שמתמודדים אתה בבנק ישראל ובאוצר (שהתחיל לבצע עסקאות גידור).

- הקטנת הגודש בכבישים: כי חלק מכלי הרכב שנגרטים יהפכו בסופה של שרשרת המזון לרכב חדש, חלקם האחר פשוט ירד מהכביש כיוון שהבעלים משיקולים שונים יוותרו על כלי רכב.

- העלאת הגבייה ממיסים: כי כל דולר שמשמש לרכישת רכב נרכש מהמדינה תמורת יותר מ- 7 ₪.

- להיטיב עם העם, ולא בציניות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעניין שכל כך הרבה אנשים רואים בעסקה הזאת סוג של פנינה, ועם כל זה שמוטודיל הורידו את המחיר אפילו ל₪91,900 השבוע - נמכרו סה"כ 8 חתיכות עד כה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לפחות ככל שמדובר ברכבי UMI מבדיקה שעשיתי מדובר במלאי ישן של דגם שכבר לא נמכר חודשים רבים כלי הרכב המדוברים הם עם תאריך עליה על הכביש של יותר מחצי שנה והעובדה מגולמת במחיר.

לגבי הפוקוס - יש ירידה משמעותית במכירות וסביר שמדובר ברכבים שנמכרו לליסינג רגע לפני שהפכו ל"יד ראשונה מיבואן"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אתרום את השני גרוש שלי לדיון ואציין שהשבוע האוטו היה מאושפז מספר ימים במוסך, בינתיים נהגתי על רכב חלופי, קרוז.

הקרוז עד היום כ"כ לא עניינה אותי שפשוט מיום הצגתה ועד היום, לא יצא לי כלל לנהוג עליה, אז ביליתי איתה ביחד 3-4 ימים ומעולם לא נסעתי בכלי רכב חדש ומודרני, כ"כ גרוע.

*מנוע חלש ורועש מאוד.

*גיר שישה הילוכים שבשום רגע נתון לא בטוח באיזה הילוך הוא רוצה להיות אז הוא כל הזמן עולה ויורד במעלה ששת הילוכיו.

*התנהגות כביש לא ממש צפויה, סיבובים שעם ה C3 פיקאסו אני עושה במהירות מסוימת, עם הקרוז אני חייב להאט.:shock:

*הגה לא ברור (זה לא שהוא לא מתקשר, זה הרי ברור, זה פשוט שאתה לא ממש יודע מה ההפניה של גלגל ההגה תעשה על הכביש).

*לוח שעונים לא קריא בעליל במשך היום.

*מערכת רדיו עם איכות סאונד גרועה מאוד עום ווליום שגם במקסימום, בקושי שומעים משהוא.

לא ב 94, לא ב 84 והאמת, גם ב 54 לא תתפסו אותי קונה את הרכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ניסיתי לעבור למושב האחורי תוך כדי נהיגה, רק שהצלחתי לעשות את זה במקסימום 65 קמ"ש אז רעשי הרוח היו נסבלים :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פשוט נהגת בקרוז הלא נכונה. היית צריך כזאת:

muller21-600x354.jpg

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...