Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, chrono כתב:

הוא לא להוט להיות העבד של הרכב. הוא להוט לא להיכנס להוצאות מיותרות.

כבר הספיקו להגיב לפניי במדויק - העלות של ילד נוסף מגמדת את כל שאר ההוצאות בבית (מניסיון עם 5...). אפשר להעמיס גם משפחה על קטנוע או תלת אופן אם מתעקשים, אבל אם כבר בוחרים להגדיל משפחה, עדיף לארגן את שאר החיים (והכלים) מסביב לטובת המטרה העליונה, ולא להתעקש עם אוטו קטן ומיושן שהתועלת היחידה שלו בהקשר הנוכחי זה חיסכון בכסף.

יש שינוי, אי אפשר לבטל את השינוי, מישהו צריך להיות הקורבן פה לשינוי, או במקרה הזה - גם האוטו וגם הארנק הם הקורבן.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה הקשר לכך שהעלות של ילד נוסף מגמדת את שאר ההוצאות בבית? איזו מן התנהלות כלכלית זאת? כסף שנחסך זה כסף שנחסך, וכסף שמתבזבז זה כסף שמתבזבז. אתה קונה דירה עם חניה תת"ק ב-3 מיליון דולר וישר רץ לקנות רכב חדש ב-200,000 כי העלות של הדירה מגמדת את ההוצאות על הרכב החדש? להיפך - ההוצאות של פות"ש צפויות לעלות בגלל הילד השלישי, אז הדבר ההגיוני זה לראות איפה הוא יכול לחסוך במידת האפשר, לא לזרוק כסף בלי לחשוב פעמיים בטענה ש"אין מה לעשות, זו העלות של ילד במדינת ישראל".

אבל עזוב, זה לא המקום שלי להגיד לך איך להתנהל כלכלית, אך גם לא המקום שלך להגיד את הנ"ל לפות"ש. הוא שאל שאלה פשוטה - האם אפשר להסתדר עם יאריס ו-3 ילדים. לא עניינו למה, לא מעניין איזה אוטו היה קונה כל מגיב פה במקומו, וכו'. נטו האם אפשר להסתדר, ואם כן - כיצד. כבד אותו, תן לו את ההזדמנות לקבל את ההחלטה איך להמשיך משם בעצמו.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם

הבנאדם שאל שאלה, נענה בשלילה ע"י אנשים מנוסים ממנו, שעברו את התלאות האלה עם רכבים קטנים וישנים יותר.

התשובה היא להחליף רכב.

אף אחד לא אמר "קולינאן", אמרו "רכב".

יש משפחות שגם חוזרות אחורה במודל כדי ליהנות מנוחות.

לא כל החלפה היא למעלה מבחינת עלויות.

• מעניין 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

@chrono לטעמי אתה טועה, ובגדול.

טיפול בילדים ומתן התנאים הטובים ביותר להם צריכים להיות בראש סדר העדיפויות של משפחה. הוסבר לפות"ש - ולכל קוראי השירשור - מה הבעייתיות של המשך החיים עם יאריס בת 13 כאשר המשפחה מתרחבת ל-3 ילדים, ומה צריך לעשות כדי לתת לשלושת הילדים את התנאים הטובים ביותר. וגם מה האופציות אם ההורים המאושרים מחליטים, למרות זאת, להמשיך ולהשתמש ביאריס, למרות חסרונותיה המובהקים בסיטואציה הזו.

אני גם מערער על השימוש במונח "כסף שמתבזבז" - מדובר בהוצאה לגיטימית לחלוטין ואף חיונית כאשר נולד ילד נוסף. 

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 31 דקות, chrono כתב:

הוא שאל שאלה פשוטה - האם אפשר להסתדר עם יאריס ו-3 ילדים

וקיבל תשובות פשוטות - לא.

בשביל שיהיה דיון מעניין הוסיפו כל מיני גולשים סיבות ל״למה לא״.

לא נכנס לאף אחד לכיס. רכב זה כלי שמשרת מטרות. אני לא מבריג פוזידרייב עם ביט פיליפס.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מבין שרכב גדול יותר יהיה נוח משמעותית, אבל השיקול הכלכלי בליסינג והחיבה שלי לרכב קטן בעיר גורמים לי לנסות למצות את האופציה של היאריס.

סחבק לא עצלן בכלל... ואין לי בעיה להתאמץ בכל חגירה מחדש, כל עוד זה אפשרי טכנית ובטיחותית.

מה גם שרוב הזמן אני בכלל נוסע לבד,

הגבול שלי הוא שלא אצטרך "לחפור" עם היד בתוך הרווח בין המושבים כדי למצוא אבזם שקבור שם.

אם אני שולל מאריכי חגורה (כי הבנתי שזה לא בטיחותי), בהנחה ששילוב של שני כיסאות צרים יחד עם דונה יכול לעבוד בעזרת הגבהה או מתקן עזר שיצמיד את המושבים לדלת ויפנה מקום. אם קיים פתרון בטיחותי שמאפשר לעגן את החגורה של הדונה בצורה אנושית, אני מוכן להשקיע את המאמץ בכל נסיעה.

אם המסקנה היא שזה פשוט בלתי אפשרי בטיחותית בגלל המבנה של המושב, אז אחליף את הרכב.

@לב טוב@sperial חוזר מהעבודה לפנות בוקר לסירוגין, ככה שהשעה 05:00 בשבילי זה אמצע היום, רכב זה לא תמיד מותרות.

לגבי אלו שרמזו על אחריות כלכלית בגלל הילד השלישי – חשוב לזכור שלא כולנו חיים באותו רף או סגנון חיים. לא כל מי שמביא ילד שלישי חייב ישר להשתדרג למיניוואן ולקנות וילה;  סביבי אנשים רבים שהביאו ילד שלישי ויותר, ועדיין נוסעים בתחבורה ציבורית, אז הכל בסדר.

• אהבתי 3
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

תחבורה ציבורית עדיפה על רכב לא שימושי ועם ליקויי בטיחות.

ואני חושב שלא הבנת אותי: אמצעים צריכים להתאים למטרה. כשנולד לי הילד השלישי ב-1996 הסטנדרטים היו הרבה יותר נמוכים ממה שאתה מכיר, והסתדרתי כפי שכתבתי אתמול או שלשום. אבל חלפו 30 שנה, נוצרו ארגונים כנמו ה-NCAP השונים, הסטנדרטים הבטיחותיים עלו מאוד - אבל, בהתאם לכך, התקני הבטיחות גדלו והצפיפות שנגזרת מכך כבר לא מאפשרת רתימת שלושה קטנטנים בסופרמיני. אי אפשר בכלל להשוות את בטיחות הרכבים לפני 30 שנה לבטיחות רכבים מודרניים, וכך גם מושבי הבטיחות, ולכן היום נדרש רכב יותר גדול. זה לא עניין של ״סגנון חיים״. זה עניין של חיי כל בני המשפחה ובטיחותם.

• רעיון גרוע 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף לדילמה בשרשור.

האם רכב כמו רנו ארקנה יכול לשנע מאחור את אותו ההרכב?

6,3,0.3 

מדדתי אותו מבפנים ומידות גדולות יותר מקורולה של חבר שהצליח להכניס כיסא תינוק נגד כיוון התנועה ושני בוסטרי גב במושב האחורי

פורסם

אני שם לב שכל השירשור לא הוזכרו התקני חיבור מסוג איזופיקס וכדומה.

פעם הזכירו אותם יותר בפירסומים.

האם הנושא הזה פשוט לא תפס ?

והרוב המכריע משתמש רק בחגורות הבטיחות של הרכב?

• אהבתי 1
פורסם

עוד לא ראיתי רכב 5 מקומות שאפשר לחבר 3 כסאות מאחורה שאפילו אחד מהם (שלא לדבר על 2 מחוברים באיזופיקס.

אולי ברכבים עם מושבים נפרדים לגמרי זה יהיה אפשרי. לא נסיתי ברכב כזה

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)

אני לא מספיק מתמצא בעניין, אבל נראה לי שאיזופיקס יותר תפס (או מחויב) אצל יצרנים אירופיים.

יש בברלינגו, המושבים מתקפלים בנפרד (בלי מסילה), איזופיקס לכל מושב.

עריכה אחרונה על ידי hans

• אחראי פורום
פורסם

נקודה חשובה.

זה לא רק מתווה מיקום מושבים (בהתאם למשקל הילד, כמובן למי שמקפיד בכלל לחבר) אלא גם מכריח למיקום מסויים של מושב הבטיחות ולא מאפשר להזיז קצת ימינה או שמאלה כדי לפנות מקום לילד באמצע.

אגב ב-C5 aircross היה בשניים הצדדיים ולא באמצעי משום מה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כשהייינו רק 5 אז באמת קנינו את הכסאות הצרים שהיו אז, נראה לי גרקו משהו, לא קריטי השם. קריטי המקום שזה חסך.  גם אם מדובר על 6-7 ס"מ. 

לשמחתי מעולם לא הייתה לי טויוטה, אז לא יכול להעריך את המקום שיש או אין לך למעשה. 

תחפש במרשתת מה גודל הכסאות הצרים ביותר שאתה יכול למצוא. הייתי ממליץ לא לוותר על בוסטר גב. כמובן בהתאם לגודל והמשקל של הילד. 
אצלי שני בני 7 קטני מידות עדיין בבוסטר גב. 

הייתי ממליץ על תינוק מקדימה בן 4 באמצע ובן שנתיים בצד ימין. 

אלא אם יש חנייה פרטית ואפשר להחליף למשהו מעט יותר נח,  לצורך העמסה לא מצד הכביש. 

האמא יושבת מאחורי התינוק, גם כי לה אפשרות אחרת וגם בהורדת המשענת ראש, תוכל לתקשר עם התינוק.  
צריך לקחת בחשבון כמה דברים. 

1. למעט הנסיעה מבית החולים. התינוק בקושי יוצא מהבית בחדשיים הראשונים שלו. 

2. כשהוא כן יוצא, אני מניח שאשתך תקח אותו תו"כ החופשת לידה לבדיקות וכו'. ואז היא תהיה לבד איתו ברכב. 

כשזה כן יהיה נחוץ - נסיעות פעם-פעמים בשבוע זה יהיה צפוף ולא נח. 
הייתי בודק את רוחב המושב מול גודל הכסאות. 

השאלה אם יהיה נח...

התשובה פשוטה 
תארחו אצלכם. 

• אהבתי 1

Peugeot  5008 2023 

פורסם
בתאריך 12.5.2026 בשעה 18:44, om2 כתב:

עוד לא ראיתי רכב 5 מקומות שאפשר לחבר 3 כסאות מאחורה שאפילו אחד מהם (שלא לדבר על 2 מחוברים באיזופיקס.

אולי ברכבים עם מושבים נפרדים לגמרי זה יהיה אפשרי. לא נסיתי ברכב כזה

דאציה דאסטר, מושב בטיחות נגד כיוון התנועה + 2 בוסטרי גב ללא חגורות. כל שלושת המושבים היו מחוברים לאיזופיקס

החיבור של האיזופיקס לא דרך תעלה במושב אז קל לחבר

החגורות היו מחוברות קבוע והילד היה משתחל למושב ורק מותח אותם

• רעיון טוב! 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...