Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שעוד חושב שהיבואנים הם "בסדר", ושאין קרטל בין יבואני הרכב, ושאין קומבינה מסריחה (כן, מסריחה) עם המחירון וחברות הליסינג, בבקשה:

http://www.motodeal.co.il/deals/39/?aff_id=100

אז אם הם מוכרים קרוז בהנחה של 30 אלף שח (!!!!) ולא מפסידים, רק תחשבו כמה המחיר של הקרוז מנופח באופן מלאכותי... פשוט שערוריה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

24% באמת לא בא בקלות....

מצד האחר כולנו ידענו שהמלך הוא עירום.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

האם נמכר בארץ רכב שערכו לא מנופח?!?

אשמח אם תפנה אותי לכזה.

גם ה"זול ביותר" צריך לעלות לפחות חצי מהערך שדורשים עליו

כבר חתמתי...

פורסם

תהיה רציני...

אתה לא בודק אם עסק או חברה מרוויחים באופן לא סביר ("משתינה עלינו בקשת"), לפי מבצע הנחות על מוצר אחד (שלגמרי יכול להיות שמפסידים עליו, בשקלול מלא).

תבדוק את ביצועי החברה.

הרווח הגולמי של יוניברסל מוטורס בשנת 2012 עומד על 9%.

הרווח התפעולי הוא 1%

הנקי... מאיות האחוז.

זה אחרי ירידה של 27% בהכנסות והוצאות מימון נוספות של 22 מיליון ש"ח ב-2012 (לעומת הכנסה ממימון של 4 מליון ב-2011).

לא משהו...

זה נראה יותר כמו מכירת חיסול.

כנגד מה שכתבתי ניתן לטעון כי החברות הנ"ל נהנות מעמדה עדיפה בשל העדר תחרות, כתוצאה מרגולציה שגוייה, ולכן אינן יעילות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם תפנה אותי לדוחות הכספיים אני אשמח להעיף מבט. לגופו של עניין - לו היו מוכרים את הרכב מראש במחיר של, נניח 100, במקום ליישר קו עם ה- 130 המופלצים של היצרנים האחרים, אז אולי היה להם יותר רווח ולא היו צריכים להעביר את זה לליסינג ב- 80.

בכל מקרה, היה פה גם את השרשור של הבחור שלמד על מחירי "צדיק" אחר בתחום, היבואן של VAG. לא שונה בהרבה.

וכן - אני מתרעם על חוסר אכיפה, חוסר הוגנות וחזירות, מצד שוק קרטליסטי (אם תתעקש לקרוא לו אוליגופול - גם בסדר), שאינו מפוקח וחוגג על חשבון הצרכנים, שאני ביניהם. ואגב, לו המחיר היה המחיר האמיתי, אז גם אלה שמקבלים רכבי ליסינג היו משלמים פחות. כ- 25% פחות!

פורסם

אגב גם בסוכנות עצמה המחיר לא שונה.

קיבלתי הצעה על הקרוז ב95 כולל מולטימדיה וכולל אגרות. ואני מחכה לעוד "תוספת" שהוא יוכל לארגן לי.

פורסם
אם תפנה אותי לדוחות הכספיים אני אשמח להעיף מבט. לגופו של עניין - לו היו מוכרים את הרכב מראש במחיר של, נניח 100, במקום ליישר קו עם ה- 130 המופלצים של היצרנים האחרים, אז אולי היה להם יותר רווח ולא היו צריכים להעביר את זה לליסינג ב- 80.

בכל מקרה, היה פה גם את השרשור של הבחור שלמד על מחירי "צדיק" אחר בתחום, היבואן של VAG. לא שונה בהרבה.

וכן - אני מתרעם על חוסר אכיפה, חוסר הוגנות וחזירות, מצד שוק קרטליסטי (אם תתעקש לקרוא לו אוליגופול - גם בסדר), שאינו מפוקח וחוגג על חשבון הצרכנים, שאני ביניהם. ואגב, לו המחיר היה המחיר האמיתי, אז גם אלה שמקבלים רכבי ליסינג היו משלמים פחות. כ- 25% פחות!

מתוך הדו"ח הגנוז של משרד האוצר על התחרות בשוק הרכב:

בשורה התחתונה, על פי המחקר גם הרווחיות בענף שיווק הרכב הישראלי (15%-25% מהמחיר ליבואן, על פי המחקר) אינה חריגה במונחים בינלאומיים, והיבוא המקביל הוא לא יותר מצינור להזרמת משומשות. השורה התחתונה הזו מתבטאת ישירות בהמלצות המחקר שלא לפצל את הזיכיונות של יבואנים המחזיקים במספר מותגים עם נתח שוק גדול ושלא לפרק בעלויות צולבות בין חברות ליסינג ליבואניות רכב.

גלובס גם פרסמו בשנה האחרונה כתבה אודות הרווחיות בענף הרכב (לגבי החברות הציבוריות לפחות) - שתומך במה ש-falou כתב.

(אני לא מוצא את הכתבה כרגע)

.We apologise for the inconvenience

פורסם

דוחות כספיים, באתר הבורסה לניירות ערך.

יוניברסל מוטורס מדווחים תחת "קרדן ישראל"

הטענה שלך של "יורידו מחירים, ירוויחו יותר"... אין לך את הכלים והנתונים לקבוע כזו קביעה.

הטענה שהשוק קרטלי בהתנהלותו מעניינת. היא נתמכת, כמדומני (אולי אני כותב שטויות), ע"י מחירים דומים. מצד שני, זה גם מאפיין של שוק משוכלל...

בכל מקרה, אם יש חגיגה, UMI איננה חלק ממנה (אם כי אפשר לבדוק את היחסים עם AVIS, חברה אחרת בקבוצה).

אני חושב שאפשר לקרוא את דוח ועדת זליכה, כנקודת מוצא מעניינת לדיון.

לפתוח אותו עם המחיר הלא רווחי (אליבא די הצהרה בדוחות של UMI) של הקרוז, זה לא רציני.

בכלל.

בדיוק כמו שאתה לא יכול לנהל דיון על ענף המסעדנות לפי הרווחיות הגולמית על מנת עוף ספיציפית במסעדה מסויימת.

דרך אגב, את יישור הקו של המחירים לפי קבוצות יצר השלטון, בימי הליסינג הפרוע העליזים (שהם הרבה פחות עליזים היום). זה שורש כל חטא בעיוות המחירים בשוק הרכב. מאז שעלה שווי השימוש, דווקא ראינו קצת עדנה, כצרכנים פרטיים.

בשורה התחתונה, המסר שלי לאומה הוא: תפסיקו להחליף רכבים שלא לצורך.

לא מבין למה צריך להחליף רכב תקין, שעונה על הדרישות, כל שנתיים-שלוש.

נ.ב. כולם מסתכלים על עלויות קניית רכב חדש, ומה עם עלויות הטיפול/תחזוקה ועלויות החלפים...

למישהו יש נתונים לגבי זה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אגב גם בסוכנות עצמה המחיר לא שונה.

קיבלתי הצעה על הקרוז ב95 כולל מולטימדיה וכולל אגרות. ואני מחכה לעוד "תוספת" שהוא יוכל לארגן לי.

מוזר. למה לא ראיתי לזה פרסום? היו מוכרים כמו לחמניות.

פורסם

בתור מי שקצת מכיר את עולם התקשורת, אני לא מאמין עד שאני רואה במו עיניי את הדוח ואת מי שכתב אותו. דוחות כאלה עשויים להיות מוטים, ועוד יותר מוטים הפרסומים אודות "גילוי" דוחות "גנוזים".

פורסם
דוחות כספיים, באתר הבורסה לניירות ערך.

יוניברסל מוטורס מדווחים תחת "קרדן ישראל"

בבקשה:

ברבעון השני של 2013 היה הרווח של מגזר הרכב (UMI) כ- 13.4 מיליוני ש"ח.

איפה התנינים? (בשביל הדמעות)

ואגב, אם תמצא כמה קרוז מכרו ב- 2012, נוכל לדעת בדיוק מה המחירה ממוצע שבו נמסר רכב כזה. (חיפשתי, לא מצאתי את הנתון, אבל כל מספר מעל 1600 אומר שהצרכן הפרטי ז#^ן פה באופן רציני ביותר; התחושה שלי? המספר לפחות כפול)

פורסם

רק אני חושב על האנשים שקנו את הרכב פרטי במחיר המקורי ועכשיו יפסידו עשרות אלפי שקלים כאשר ינסו למכור אותו?

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
זה גם מגלם ירידת ערך של יד 1. (שים לב לאותיות הקטנות...)

לא רק!

תראו איך הם רושמים: יד 01 (במקום יד שניה) שיראה יותר טוב בעין, ליצור קשר עם חברת הליסינג (במקום שהאוטו יד 2 מליסינג).

זה אומר שכשתנסו למכור אותה תהיה על זה הפחתה עצבנית במחירון ות'אכלס לא הרווחתם כלום.

אני צודק? אמורים להיות אחוזי הפחתה לא מבוטלים במחירון.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...