Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי נתונים עד אוגוסט 2012, הם מכרו 1150 קרוז. לא נתון מעודד...

לו UMI היו מציעים את הקרוז מלכתחילה במחיר כזה, היא היתה זוכה להצלחה גדולה בהרבה.

אותו כנ"ל לגבי הסוניק 1.4 שנמכרה לבסוף ב 80K.

במקום לפנות לשוק הפרטי, העדיפו ב UMI לפנות תחילה לציי רכב, מתוך הנחה שהלקוחות הפרטיים יסבסדו את ציי הרכב.

בפועל, הם נשארו בלי זה ובלי זה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה בסוף השנה - בשוטף יש הרבה יותר אשראי.

זה באמצע השנה ומתייחס לאשראי שוטף במאזן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יונדאי i40cw, שנת 2013, יד ראשונה על שם היבואן ואפילו לא על שם חברת ליסינג, 0 ק״מ מוצעת בהנחה של 49 אלף ש״ח!!

http://www.gear.co.il/כתבות_רכב/2013_10_27_N03_מבצע_יונדאי_i40cw

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כשהתעניינתי הם דפקו לי כזה מחיר שהתחלתי לצחוק. שייחנקו עם זה.

פאלו - אני ממתין לשמוע כמה קרוזים מכרו ב2012, אם יש לך גישה לנתון. אני משוכנע שיאיר את עיניי כולנו, והלוואי שיעמיד אותי על טעותי... אגב, אני מוכן שנבדוק גם 2011 וכו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אפשר למצוא, אני לא מבין מה תוכיח בזה, בהתחשב בכך שהמכירה של קרוז לחברות ליסינג נכשלה.

לא... אי אפשר למצוא לפי דגם.

אני חושב שהסגרתי את הפואנטה של הדיון במשפט הראשון...

בכל מקרה, אני לא מבין מה הטענה שלך בכלל?

ש-UMI עושקת לקוחות?!

איך חברה עם רווחיות נמוכה עושקת לקוחות?

איך חברה שקטנה מדי מכדי להשפיע בשוק (אליבא די דוח זליכא) יכולה לעשוק לקוחות?

מה בדיוק אפשר ללמוד ממחיר הקרוז?

פורסם
כמו שרשמו אחרים - זה לא בדיוק המצב, כי יש הבדל של יד.

לעומת זאת בהפחתה שביצעו סמל"ת על הפיאט 500 (20% ממחיר המחירון על רכב חדש - מ-100K ל-80K) - זה בדיוק המצב.

ולמיטב זכרוני גם סיאט עם האיביזה.

מכרו בהתחלה במחיר גבוהה יחסית ומזה מספר שנים ניתן למצוא את גירסאת הבסיס ב69K חדשה מהסוכנות.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

אז מה המסקנה של כל הדיון הזה? שהם עושקים את הלקוחות, אבל לא באמת נהנים מזה כי הם גוף בזבזני ולא יעיל?

פורסם

כל גוף גדול הוא לרוב בזבזני ובעל "שומנים" מיותרים.

ההוצאות שלהם עצומות - אולמות תצוגה, משכורות, שכירויות, מיסי עירייה ועוד.

מצד שני, מה רצית, שהם ימכרו מכוניות בבסטה בשוק ?

או יטפלו במוסכי מדרכה ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רציתי להוכיח, ולדעתי הצלחתי, ולא בפעם הראשונה, שיבואני הרכב בארץ עושקים את הלקוחות, כן. נתתי רק דוגמא אחת עדכנית.

(ואת כל היתר שכתבתי מחקתי בעצת רמת גני חכם :-) י

פורסם

לא נתת דוגמא לכלום ואין לך שום טיעון.

כל מה שהבאת זה מכונית שמכרו במחיר מוזל.

לא הצלחת להסביר למה, ומה הקשר בין מחיר מוזל לעושק לקוחות.

לא הצלחת להראות שהיבואן האמור עושה רווחים לא סבירים.

אתה עו"ד, אתה יודע מספיק כדי להבין שאין לך קייס.

דרך אגב, בו נניח שמוכרים לחברות הליסינג בהנחה של 25% לעומת לקוחות פרטיים, היכן יש בזה עושק? זה פשוט עניין של כוחות שוק, לא?! הצרכן הגדול יותר משיג מחיר עדיף, הלא כן?!

במה אשמה בזה UMI?

פורסם
אז מה המסקנה של כל הדיון הזה? שהם עושקים את הלקוחות, אבל לא באמת נהנים מזה כי הם גוף בזבזני ולא יעיל?

איפה בדיוק אתה רואה עושק לקוחות או בזבוז?

פורסם
אפשר למצוא, אני לא מבין מה תוכיח בזה, בהתחשב בכך שהמכירה של קרוז לחברות ליסינג נכשלה.

לא... אי אפשר למצוא לפי דגם.

אני חושב שהסגרתי את הפואנטה של הדיון במשפט הראשון...

בכל מקרה, אני לא מבין מה הטענה שלך בכלל?

ש-UMI עושקת לקוחות?! כדוגמה נקודתית להתנהלות כללית בשוק.

איך חברה עם רווחיות נמוכה עושקת לקוחות? אף חברה לא תרצה להציג רווחים גבוהים מדי (מיסים).

איך חברה שקטנה מדי מכדי להשפיע בשוק (אליבא די דוח זליכא) יכולה לעשוק לקוחות? אם כבר, אז כל השוק מתנהל בצורה הזו ולא רק חברה אחת.

מה בדיוק אפשר ללמוד ממחיר הקרוז?

יש עוד לא מעט דוגמות אחרות, ממש לפני כמה הודעות הציגו אחת נוספת.

אני חושב לפחות אחת המסקנות צריכה להיות שהלקוח הפשוט, זה שקונה קרוז, או מאזדה 3 או מה שלא יהיה, עדיף שיעשה לעצמו טובה וירכוש לעצמו רכב שעונה על דרישותיו במסגרת אחד ה"מבצעים" הללו אצל חברות הליסינג.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אין פה שום דוגמא לכלום.

יש פה רכב שנמכר בהנחה מאסיבית, בלי רווח, מיבואן שמרוויח מעט מאוד.

הטענה שחברה בורסאית מציגה רווחיות נמוכה בכוונה לא לשלם מיסים, כלומר, עושקת את בעלי המניות ו/או מציגה דוחות שקריים, מגוכחת, ובטח ובטח שדורשת הוכחה.

הטענה שחברה קטנה, עם רווחיות נמוכה, זהה במעמדה לחברה עם נתח שוק גדול וחברת ליסינג משלה, בכלל מגוחך. אני מציע בחום לקרוא את דו"ח וועדת זליכה כנקודת מוצא לדיון, כי אתם עושים מעצמכם צחוק, עם הטיעון שמחירה של מכונית במבצע הוא דוגמא לרווחיות גבוהה של כלל יבואני הרכב.

שיבוא, סוף כל סוף, מישהו לדיון הזה שהוא כלכלן, בבקשה, כי... יש כאן דוגמא לכוח עודף, אבל אף אחד לא מראה אותו.

פורסם
איפה בדיוק אתה רואה עושק לקוחות או בזבוז?

העושק הוא כמובן במחיר המנופח לצרכן. ולא בהכרח בגלל הדוגמה של הקרוז. אם אתה זוכר, לפני מספר שנים הוסרה רגולציה של המחירים לפי קבוצות מחיר בגלל טיעון מצחיק שזה יביא תחרות (כן, בטח) ומאז המחירים עולים בקצב הרבה יותר מהיר, מאשר במסגרת הרגולציה. אגב, גם אז ניתנו הנחות גדולות לליסינג. מכאן אפשר להסיק שעלות הרכבים אינה סבירה לחלוטין כרגע. מהעובדה הזאת ומזה שאמרת שהרווחים נמוכים יחסית ניתן להסיק שמשהו ב-"גוף העושק" לא תקין, ז"א הכסף מבוזבז בדרך. אם יש כשל בלוגיקה, אשמח לתיקון. :-)

פורסם

טוב, אני מיישם את זכות הווטו שלי ומבטל חלקית את עצת הרמת-גני.

פאלו - אני גם כלכלן. אם לא הבנת עד עכשיו, זה רק כי אתה מתעקש, ורק לך הפתרונים מדוע. אני כמובן לא חושב שלא הבנת, אלא רק שאתה מתעקש.

לא מדובר בחברה ציבורית אלא חברה שחברה ציבורית מחזיקה בחלק ממנה. לא שאני חושב שהם לא היו רוצים להרוויח יותר, אבל אם לדייק אז לדייק. ואם אתה רואה כשל שכולנו ההדיוטות מפספסים - שתף...

• תוכן חדש...