Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, אני מיישם את זכות הווטו שלי ומבטל חלקית את עצת הרמת-גני.

פאלו - אני גם כלכלן. אם לא הבנת עד עכשיו, זה רק כי אתה מתעקש, ורק לך הפתרונים מדוע. אני כמובן לא חושב שלא הבנת, אלא רק שאתה מתעקש.

לא מדובר בחברה ציבורית אלא חברה שחברה ציבורית מחזיקה בחלק ממנה. לא שאני חושב שהם לא היו רוצים להרוויח יותר, אבל אם לדייק אז לדייק. ואם אתה רואה כשל שכולנו ההדיוטות מפספסים - שתף...

לא יכול שכלכלן לוקח תמחור זמני של מוצר בודד ובונה סביבו תיאוריה.

יש לך טיעון?

תציג אותו!

בינתיים לא עשית את זה.

זה לא חשוב בכלל אם זו חברה ציבורית או לא, זו חברה שנתוניה פרוסים לפנינו ומתנהלת לפי אמת המידה של חברה ציבורית. זו חברה שגם לפי דו"ח זליכה, לא אמורה להיות חשופה לפעולות של רגולוציה במסגרת הרחבת התחרות בשוק.

אם אתה כלכלן אתה יודע שהרווחיות של החברה הזו לא טובה, אתה יודע שהדוחות מחייבים ואתה יודע שאין לך קייס, אז למה אתה מעמיד פנים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מיישם שוב את עצת הרמת גני. בכלל, מאז שגם אני רמת גני, במצבים כאלה אני יוצא לבירה בחצר, ויש לי בדיוק מילר קרה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
העושק הוא כמובן במחיר המנופח לצרכן. ולא בהכרח בגלל הדוגמה של הקרוז. אם אתה זוכר, לפני מספר שנים הוסרה רגולציה של המחירים לפי קבוצות מחיר בגלל טיעון מצחיק שזה יביא תחרות (כן, בטח) ומאז המחירים עולים בקצב הרבה יותר מהיר, מאשר במסגרת הרגולציה. אגב, גם אז ניתנו הנחות גדולות לליסינג. מכאן אפשר להסיק שעלות הרכבים אינה סבירה לחלוטין כרגע. מהעובדה הזאת ומזה שאמרת שהרווחים נמוכים יחסית ניתן להסיק שמשהו ב-"גוף העושק" לא תקין, ז"א הכסף מבוזבז בדרך. אם יש כשל בלוגיקה, אשמח לתיקון. :-)

1. למה אתה חושב שהמחיר "מנופח"? מה זה "מנופח?" מנופח יחסית ל... מה?

2. ממתי היתה רגולוציה שקבעה מחיר?

3. כדי לטעון לבזבוז אתה צריך להוכיח אותו. אני לא מבין איך חברה עם נתח שוק של 5% ורווחיות נמוכה מסוגלת "לעשוק לקוחות". אין לה בכלל כוח להוציא לפועל מדיניות כזו.

פורסם
אני מיישם שוב את עצת הרמת גני. בכלל, מאז שגם אני רמת גני, במצבים כאלה אני יוצא לבירה בחצר, ויש לי בדיוק מילר קרה :-)

חוסר היכולת להסביר את עצמך די מביך...

אתה יודע, לטעון משהו ולא להיות מסוגל להסביר אותו, לא מעיד על הבנה או מחשבה.

אם אתה חושש מהציבוריות אפשר לעשות זאת גם פנים לפנים.

אני באמת אשמח אם מישהו שמבין בכלכלה יסביר לי איך לפי הנחה על מחיר של מוצר בודד מוכיחים קרטל/אוליגופול...

שלא תטעה, יש לי הרבה ביקורת על איך שוק הרכב מתנהל, אבל לא היבואנים בנו אותו כך.

פורסם
1. למה אתה חושב שהמחיר "מנופח"? מה זה "מנופח?" מנופח יחסית ל... מה?

2. ממתי היתה רגולוציה שקבעה מחיר?

3. כדי לטעון לבזבוז אתה צריך להוכיח אותו. אני לא מבין איך חברה עם נתח שוק של 5% ורווחיות נמוכה מסוגלת "לעשוק לקוחות". אין לה בכלל כוח להוציא לפועל מדיניות כזו.

1+2. עד סוף 2009 הייתה נהוגה שיטת קבוצות מחיר עבור שווי שימוש. היא בעצם קבעה את המחירים בשוק הרכב. כפי שאתה יכול לראות מהכתבה, לאחר עליית המחירים הראשונית ברגע שביטלו את השיטה, ב-4 שנים מחיר של משפחתומטיות עלה בעוד כ 10-12 אלף ש"ח, כאשר במסגרת הרגולציה הקצב היה איטי הרבה יותר. לצורך העניין נגדיר את זה כמנופח יחסית לזמנים שלא נתנו ליבואנים להשתולל עם המחירים יותר מדי.

3. אני לא דיברתי ספציפית על החברה הזו, אלא על החברה הזו כחלק מהעושק הכללי בשוק הרכב.

פורסם

אנטריקוט.

לא מכיר באף רמת גני, בטוח שלא מחוץ לגבולות ת"א.

עכשיו לקומבינת הליסינג.

קרוז נמכרת במחיר הזה כי... UMI לא הצליחה לדחוף אותה לחברות הליסינג, ועכשיו הצרכן הפרטי נהנה. היא לא מהמשתינים, היא חברה שהשתינו עליה...

ונשאלת השאלה העקרונית, למה שחברות הליסינג לא יקבלו הנחה, אם הן קונות כמות? היכן כאן השחיתות?

פורסם
אין פה שום דוגמא לכלום.

יש פה רכב שנמכר בהנחה מאסיבית, בלי רווח, מיבואן שמרוויח מעט מאוד.

ספקולציה חסרת כל בסיס. באותה מידה ייתכן מאוד שכן יש כאן רווח, הפעם נורמלי.

הטענה שחברה בורסאית מציגה רווחיות נמוכה בכוונה לא לשלם מיסים, כלומר, עושקת את בעלי המניות ו/או מציגה דוחות שקריים, מגוכחת, ובטח ובטח שדורשת הוכחה.

מה שמגוחך זה לטעון שחברה, במדינת ישראל, בעלת רווח של 19 מיליון ש"ח, אחרי בונוסים, בזבוזים לא ברורים ויתר להטוטנות חשבואנית היא חברה שאין טעם להמשיך ולקיים אותה. הטיית דו"חות, הצגת רווחיות וכו' היא העבודה האמיתית של מחלקת החשבונאות (אל תשכח שתשלום דיבידנד גורר מס דיבידנד).

הטענה שחברה קטנה, עם רווחיות נמוכה, זהה במעמדה לחברה עם נתח שוק גדול וחברת ליסינג משלה, בכלל מגוחך. אני מציע בחום לקרוא את דו"ח וועדת זליכה כנקודת מוצא לדיון, כי אתם עושים מעצמכם צחוק, עם הטיעון שמחירה של מכונית במבצע הוא דוגמא לרווחיות גבוהה של כלל יבואני הרכב.

אני מציע בחום לקרוא את הכתוב. הטענה הייתה שהחברה מיישרת קו עם החברות הגדולות בשוק ולא משהו אחר.

פאביה

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

חשבתי אני היחיד שאוהב מילר במדינה הזו (גם אישתי התחילה לחבב אותה)). באמת עוד לא ראיתי בן אדם שאוהב מילר עד כה. :lol:

פורסם

הצחקת אותי עכשיו.

יש נתונים. UMI היא יבואן עם רווחיות עלובה. זה כתוב בדוחות שלה.

הטענה לגבי כך שהרווחיות שקרית - מופרכת, כמו ההערה לגבי הדיבידנד (אותו משלמים מהרווח, אלא אם יש אישור בית משפט). 19 מיליון ש"ח זה רווח מאוד נמוך לפעילות בסדר גודל של UMI זה בסה"כ 2% מהמכירות. אתה יכול לבדוק מה המתחרים עושים, כדי לקבל פרופורציה. אתה יכול לבדוק כמה דלק מוטורס עושה, למשל, או אפילו קרסו, אחרי זה תחזור אלי...

העניין הוא אחר לגמרי, והזכרתי אותו ברמיזה:

http://www.themarker.com/markets/1.2119859

מצד אחד, אפשר לטעון שכל אחת מהחברות צולעת בכל מקרה, אז למה שלא ייתמזגו.

מצד שני, דווקא בשנה שפונים לממונה (2012) הן פתאום מפסידות, פתאום UMI לא מצליחה לשווק קרוז לשוק הליסינג...

זה הטיעון. זה מה שמסריח.

עכשיו נראה מה קורה לחברות אחרי המיזוג...

פורסם
חשבתי אני היחיד שאוהב מילר במדינה הזו (גם אישתי התחילה לחבב אותה)). באמת עוד לא ראיתי בן אדם שאוהב מילר עד כה. :lol:

הצחקת אותי, אני אוהב אותה משנת 1989.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כל כך עצוב . "בכל 7 שניות נמכרת שברולט בעולם".

יבואן ממש חלש שהיה יכול להעיף את כל המתחרים באוויר אבל במקום זאת הוא כושל וכושל.

שברולט-משפחתיות/מנהלים/מיני.

איסוזו-ג'יפים/ג'יפונים .

קאדילאק/ביואיק- סגמנט היוקרה.

יש להם כל מה שיבואן רק צריך.

הכל עניין של תמחור נכון ומודל כלכלי לאורך זמן.

להוזיל את הקרוז לשבוע ל94K זה לחשוב ממש ממש בקטן לחברה כזאת גדולה.

לעומת זאת להביא ג'יפים של איסוזו ולשבור את השוק שישראלים כל כך אוהבים זה לחשוב בגדול.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

וואי איזה דיון מעצבן, של 2 אנשים שמנסים להראות למי יש יותר גדול, תעזבו אותכם עכשיו מספרים

מה שמוזר ומעניין זה למה אף אחד לא שואל על הקרוז בפורום? בקושי מדברים עליה, איך המכונה הזו? אמינה? טובה? שווה את המחיר לפי המחירונים כיום בשוק? נוטה להתקלקל?

שמישהו יתן חוות דעת על הרכב, מלבד השם הרע שנוצר לשברולט של חוסר אמינות....

פורסם

הכל מתחיל ונגמר בזה שהם לא סופרים את הלקוח הפרטי ממטר.

איפה קרוז טורבו? (במחיר סביר, לא מחירון דמיוני)

איפה קאמארו?

אני אפילו לא מדבר על SS או קורבט.

למה יבואנים אחרים כן משקיעים ב"רכבי תדמית" כאלה ו-UMI לא?

זה כבר הפך לקלישאה להביא את שמלצר בתור דוגמה, אבל תראו איזה חסד עושה יבואן שרק קיבל את המותג ליד ותוך חודשים ספורים החל לשווק קורסה OPC ואסטרה GTC.

יותר מזה - הביאו אפילו ברלינה 1.6T במחיר שפוי לגמרי.

ואני אפילו לא מדבר על אינסיגניה OPC (כן, יש דבר כזה!)

כמה כבר אינסיגניות כאלה הזיזו מהנמל?

בקיצור מי שרוצה - מוכר. מי שמשתין על השוק הפרטי שלא יתלונן שיום אחד הוא מתעורר בשלולית... שתן.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...