Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי רועי,

כמה תיקונים מניסיונה צנוע של משפחתנו:

1. תחזוקת שבר של ליסינג היא בגדר אגדה אורבנית, חברות ליסינג כמו גם ציי רכב מקפידים על טיפולים מסודרים במועדם, ודאי יותר מאדם פרטי שמחזיק מכונית משומשת זולה ( שעד לא מזמן היתה אלטרנטיבה כמעט יחידה לשכיר עם כיס רדוד ). וגם אם הסיבה היא רצון לשמר את הרכב במצב סביר לצורך מכירתו, התוצאה היא אותה.

לא מדוייק. בכלל לא מדוייק.

2. יש לא מעט מעבידים ומספרם גדל והולך שמגבילים את הקצבת הדלק החינמית לעובדיהם המחזיקים ברכב ליסינג. בכל מקרה בעומסי התנועה שקיימים היום אני מתקשה לראות מישהו שיוצא לו לנסיעות כיף, רק בגלל שהדלק לא עולה לו.

מדובר בעיקר על סופ"ש, ולצורך העניין אפילו אחותי (שתחיה) נוסעת הרבה יותר להורים מאז שיש לה רכב ליסינג. הגבלות הן בסדר גודל של 25K, זוהי לא ממש מגבלה אפקטיבית. ובכל מקרה היא כמעט כפולה מהממוצע (שכמובן גדל בגלל הליסינג, סוג של רקורסיה...).

לגבי מחלת הפנסיה בארץ והיעדר תחבורה ציבורית סבירה - אני איתך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משחררת את ההון של העסק למקום בו ההון יכול להביא לעסק את התשואה הגבוהה ביותר ומשחררת את העסק מכל הברדק הזה שנקרא רכב חברה מבחינה ניהולית.

לגבי מימון - זה רק במידה וכאשר הוא רוכש הוא צריך לשלם הכל מראש. I doubt it, אם כי לא בדקתי לעומק. יש בכלל היום היכן לבדוק? בכל מקרה, אם צרכן פרטי מקבל XX תשלומים, אני משוכנע שמי שהיה רוכש XXX מכוניות, היה מקבל תנאים הרבה יותר טובים מבחינת מחיר ותנאי תשלום. קצת כמו חברות הליסינג היום (רק עם השפעה נמוכה יותר על הפרטיים).

פורסם

אייל

מה איכפת לי כמנכ"ל של חברה עם XXX עובדים ובערך אותו מספר מכוניות הצרות שלך עם הGTI שלך

יש לי עסק לנהל את ההון שלי אני רוצה לעסק.

יש לי מישהו שנותן לי מעטפת מימונית נותן לעובדים שלי נחת ושקט נפשי וזה עולה לי פחות אם אני הייתי מתעסק עם זה.

אז מה איכפת לי אם אותו ליסינג גם מרוויח.

ואתה בעסקך תגבה מאחד שנותן לך תעסוקה של 1000 שעות בשנה כמו אחד שמביא לך 10 שעות עבודה.

שיעור שני בכלכלה שכל אחד יתעסק במה שהוא הכי טוב בו וייתן לאחר שיתעסק במה שהשני הכי טוב בו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הקפצה מתחילת השרשור, רק לא יכלתי להשאר אדיש :wink:

תבדוק את ביצועי החברה.

הרווח הגולמי של יוניברסל מוטורס בשנת 2012 עומד על 9%.

הרווח התפעולי הוא 1%

הנקי... מאיות האחוז.

זה אחרי ירידה של 27% בהכנסות והוצאות מימון נוספות של 22 מיליון ש"ח ב-2012 (לעומת הכנסה ממימון של 4 מליון ב-2011).

לא משהו...

זה נראה יותר כמו מכירת חיסול.

איזה מכירת חיסול?

סטודנט שנה אלף להנהלת חשבונות במכללת צוקומוקו עילית יודע לעשות להטוטנות חשבונאית שגורמת לחברה פתאום "להפסיד" כספים, הלכה למעשה, כל יבואני הרכב חולשים על אמפריות כלכליות אדירות וכולם גם נמנים על המשפחות העשירות בישראל.

אז לפני שאתה ממהר למכירת החיסול של UMI, תשאיר לי את חבילת הטישיו, שאני אוכל לנגב את דמעות התנין שלהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לדעתי בענף הרכב יש בעיה בולטת שלא ניתן לייבא רכבים משומשים בכמויות. אם היה ניתן ליבא זה היה מעמיד תחרות אמיתית ליבואנים ומוזיל את המחירים של היבואנים כי למותג מזדה היתה תחרות מצד מזדות כמעט חדשות מיובאות. כיום אין לו תחרות והרווחיות שלו עצומה. כך עצומה הרווחיות גם של יבואן טויוטה ושל יבואן יונדאי מיצובישי מרצדס ושל יבואן הונדה וולוו משאיות -מאיר ושל עוד יבואנים שאני לא כל כך מכיר.

בתחום של הליסינג השכרה יש יותר תחרות וככל הידוע לי הרווחיות יותר נמוכה בהרבה.

מסכים לגמרי, אבל יש לי תחושה שסגרו את ייבוא המשומשות מעל גיל שנה אי שם בשנות ה-90 בדיוק עבור חברות הליסינג ומשם גם התחילה צמיחתם והשתלטות על שוק הרכב. לאף אחד אין אינטרס אמיתי להביא את המחירים בשוק הרכב לשפיות, חוץ מהצרכנים. אבל לאלה כנראה אין מספיק אומץ לא לרכוש צעצועים חדשים בכל מחיר.

פורסם
הקפצה מתחילת השרשור, רק לא יכלתי להשאר אדיש :wink:

איזה מכירת חיסול?

סטודנט שנה אלף להנהלת חשבונות במכללת צוקומוקו עילית יודע לעשות להטוטנות חשבונאית שגורמת לחברה פתאום "להפסיד" כספים, הלכה למעשה, כל יבואני הרכב חולשים על אמפריות כלכליות אדירות וכולם גם נמנים על המשפחות העשירות בישראל.

אז לפני שאתה ממהר למכירת החיסול של UMI, תשאיר לי את חבילת הטישיו, שאני אוכל לנגב את דמעות התנין שלהם.

GM מכרה את חלקה 10% במכירת החיסול לשני הבעלים האחרים ב 68.5 מיליון ש"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
סטודנט שנה אלף להנהלת חשבונות במכללת צוקומוקו עילית יודע לעשות להטוטנות חשבונאית שגורמת לחברה פתאום "להפסיד" כספים,

לא נכון, עובדתית.

הטענה, הדמגוגית, לגבי מי הבעלים של יבואני הרכב, כמה כסף יש להם ומה רמת המסכנות שלהם, לא רלוונטית לביצועי החברה ולדיון כולו.

אחרי שכבר הוזז הדיון לפסים ראציונלים, אני לא חושב שיש סיבה להעביר אותו לרמת טוקבק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מביצועי חברה "גרועים" של 19 מיליון רווח לשנה, אפשר דווקא לחיות לא רע...

כמובן, שמבחינת אחוזים מתוך המחזור תשוב ותגיד לי ש- 2012 היתה שנה רעה, ואני אשוב ואומר לך ששום דבר לא יכול להיות רע אם יש לך רווח של 19 מיליון ש"ח. היה יכול להיות יותר טוב, זה נכון :-)

פורסם

נתון פיקנטי זה רווח ממחזור אבל מה שחשוב זה הרווח ביחס להון המושקע

ככה בודקים השקעות . לא?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

השאלה היא אם יש נתון להון מושקע מצד הבעלים, ואיך בודקים אותו על פני השנים (כי 2010-1 היו הרבה יותר טובות).

פורסם

ככה בודקים השקעות . לא?

רווח ביחס להון במאזן, שווי חברה לפי מכפיל רווח, ביחס לשווי שוק וכו'.

בחברה ציבורית אין שום משמעות להון הראשוני שהושקע.

המספר 19 מיליון, לכשעצמו ובמבודד מכל מס' אחר, הוא חסר משמעות. הוא יכול להיות ה-מון כסף (זכייה בלוטו) או כסף קטן (רווחי UMI) או לא מספיק כדי שהעסק ימשיך להתקיים. לכלכלן לטעון ש-"19 מיליון רווח זה הרבה כסף", מזכיר לי את הבת שלי, שהתפלאה מהיכן יש לי מספיק כסף לשלם על קניות בסופר, כי 400 ש"ח זה "המון כסף"....

פורסם

כן, רווח זה אחרי הוצאות. בגלל זה קוראים לזה רווח.

למה 19 מיליון זה לא הרבה, הסברתי. תקרא אחורה.

פורסם

פאלו,

הרווח הזה צריך להבחן בקונטקסט של מלוא הנתונים!

19 מיליון לשנה בזמן שהחברה "סתם התנהלה" או 19 מליון אחרי שבדיוק השנה הם הרוויחו "רק" 19 מליון כי 50 מליון נוספים הושקעו במרכז לוגיסטי חדש בקרית גת?

או שאולי החברה פתחה השנה עשרות אולמות תצוגה?

סתם לזרוק "19 מליון זה לא הרבה ביחס להשקעה" זה טוקבקיסטי באותה מידה.

בסופו של יום, מכל כיוון שלא תבחן את זה, מדובר באימפריות שמשגשגות על חשבון עושק שלי ושלך, בין אם מדובר במחירי הרכב, בעלות החלפים ובמחירי המוסכים אך ורק מכוון שמשרד התחבורה נתן להן מונופול על תחום העיסוק שלהן בדיוק כמו שהיינו בידיים של החברות הסלולריות.

סתם שליפה מהשרוול, אבא שלי עושה טיפול ראשון קטן ליונדאי I25.

לכאורה טיפול פשוט (שמן ופםילטר) לרכב קטן, עממי וזול, יצא עם 850 שקל.

במוסך זול הוא היה יוצא ב 250 שקל, אבל אז אם יצתרך להפעיל אחריות יתחילו לעשות לו צרות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
GM מכרה את חלקה 10% במכירת החיסול לשני הבעלים האחרים ב 68.5 מיליון ש"ח

ככה בודקים השקעות . לא?

רווח ביחס להון במאזן, שווי חברה לפי מכפיל רווח, ביחס לשווי שוק וכו'.

בחברה ציבורית אין שום משמעות להון הראשוני שהושקע.

המספר 19 מיליון, לכשעצמו ובמבודד מכל מס' אחר, הוא חסר משמעות. הוא יכול להיות ה-מון כסף (זכייה בלוטו) או כסף קטן (רווחי UMI) או לא מספיק כדי שהעסק ימשיך להתקיים. לכלכלן לטעון ש-"19 מיליון רווח זה הרבה כסף", מזכיר לי את הבת שלי, שהתפלאה מהיכן יש לי מספיק כסף לשלם על קניות בסופר, כי 400 ש"ח זה "המון כסף"....

שני המודגשים הראשונים זהים

על המוכחל לא כתבתי בכלל והוא נכון גם לחברה פרטית.

בכללי הון במאזן זה מה שהושקע + רווחים שהצטברו במהלך השנים ולאחר שחולקו בגינם דיבידנדים.

GM העריכו את החברה ב 685 מיליון ₪ 462Kב ספרים.

אני סתם שאלה מהיכן בא המספר 19 מיליון ₪ רווח אני רואה כ 6 מיליון בלבד!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...