Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שווי ההטבה למקבל רכב הליסינג תלויה בהכנסה החודשית שלו ובקילומטרז' השנתי שלו.

היום הרבה חברות המגבילות את הקילומטרז' לפני הרמה שזה נעשה ממש משתלם לעובד.

לגבי ההכנסה החודשית - באופן אבסורדי - דווקא מי שמרוויח פחות מהסף העליון להפרשה לקרן השתלמות, נפגע יותר מלקיחת רכב ליסינג.

תאונות - השתתפות עצמית ברכב ליסינג תפעולי עלולה להיות גבוהה יותר מאשר ברכב פרטי. תלוי בחוזה הספציפי שלך.

במקרה הספציפי של אשתי - כל זמן שהיה לה רכב ליסינג יחסית ישן עם תשלום לפי החישוב הישן, זה עוד איך שהוא הסתדר. אחר כך המחיר היה אמור לקפוץ ביותר מ-500 ש"ח בחודש ועל כן החלפנו לרכב יד שניה מקטגוריה ושנתון דומים עם חסכון של כמה מאות ש"ח בחודש (וכבונוס גם הרכב מאובזר "ומעניין" יותר).

זה גם סוד גלוי שחלק גדול מהרווח של חברות הליסינג הוא מהיותן זרוע שיווקית של מכוניות בין היבואן וצרכן - על ידי רכישת מכוניות במחירים מאוד נמוכים וגלגולם בהמשך (לא תמיד עם תקופת השכרה באמצע) לציבור, אשר "מכיר" רמת מחירים גבוה ב-15 עד 30 אחוז. אני לא רואה בזה שום יתרון - הכנסת עוד middle-man רק פוגעת בצרכן הרכב הישראלי הדפוק גם כך.

• תגובות 211
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה עושק כי בשורה התחתונה הלקוח הפרטי "מסבסד" את חברת הליסינג, גם בקנית הרכב וגם בעלות המוסך כולל חלפים.

אם יש 3-4 לקוחות שקונים 60% ממוצר מסויים, וכל השאר מתחלק בין לקוחות בודדים, סביר שיירכשו אותו בהנחה משמעותית.

ז

במדינות עולם שלישי, מעטים מאוד יושבים על עושר אגדי , ורוב עצום הוא במצב כלכלי על הפנים. אנו צריכים להקפיד להתרחק ממצב כזה. אם התחרות החפשית לא פועלת כראוי, צריך לכוון אותה ע"י מיסוי וחוקים.

הבעיה שלך בשוק הרכב היא הפוכה. עם מיסוי וחוקים יצרת שוק פחות משוכלל, לא ההפך. השוק הזה מתנהל לפי רגולוציה, רק שהיא שגויה בחלקה. דרך אגב, שים לב מה קרה לשוק הזה ברגע והגדילו את שווי השימוש של שימוש ברכב לשכיר. התחרות וההיצע (בייחוד בסיגמנטים שאינם פופלריים בליסינג) השתפרה.

דרך אגב, בארה"ב מאוד פופולרי לקחת רכב בליסינג. מה המרווח של חברות הליסינג שם, בדקת?

לעומת זאת קל למצוא יבואני רכב בעלי רווחיות גבוהה (מה שמצביע על עושק).

וקל למצוא יבואני רכב עם רווחיות נמוכה, וקל לראות איך שינוי בביקושים משפיע על הרווחיות (קרטל נהנה בד"כ מביקושים קשיחים) וקל לראות איך שינויים בשערי מטבע גם פוגמים ברווחיות, וקל לראות איך יבואן שאיננו מסתמך על ליסינג (צ'מפיון) מוכר יפה...

אפשר לטעון נגד שוק הרכב טענות כבדות משקל, וניתן להראות שחסרה בו תחרותיות. אבל בין זה לבין מילים בוטות כמו "עושק" המרחק גדול. זה לא שמחר תוכל להוזיל את העלות הכוללת של אחזקת רכב בשליש, לדוגמא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
במקרה הספציפי של אשתי - כל זמן שהיה לה רכב ליסינג יחסית ישן עם תשלום לפי החישוב הישן, זה עוד איך שהוא הסתדר. אחר כך המחיר היה אמור לקפוץ ביותר מ-500 ש"ח בחודש ועל כן החלפנו לרכב יד שניה מקטגוריה ושנתון דומים עם חסכון של כמה מאות ש"ח בחודש (וכבונוס גם הרכב מאובזר "ומעניין" יותר).

מצויין.

תראה איך זה (יחד עם שינוי במיסוי) יצר את שוק הקטנות/זולות, שהוא גם משתלם לצרכן וגם למדינה.

זה גם סוד גלוי שחלק גדול מהרווח של חברות הליסינג הוא מהיותן זרוע שיווקית של מכוניות בין היבואן וצרכן - על ידי רכישת מכוניות במחירים מאוד נמוכים וגלגולם בהמשך (לא תמיד עם תקופת השכרה באמצע) לציבור, אשר "מכיר" רמת מחירים גבוה ב-15 עד 30 אחוז. אני לא רואה בזה שום יתרון - הכנסת עוד middle-man רק פוגעת בצרכן הרכב הישראלי הדפוק גם כך.

אני חוזר על מה שכתבתי למעלה, בעיקרון זה שוק חופשי, שלגוף יש כוח קנייה והוא מנצל אותו. גם בחו"ל יש ליסינג ויש דילרים וכו'. אם השוק משוכלל דיו, שולי הרווח על עסקאות כאלו הם סבירים, וכולם מרוויחים (צריך לזכור, ה-middle man שלך לוקח סיכון כשהוא קונה מלאי!). אם שולי הרווח גדולים מדי, אז צריך לחפש את הכשל, אבל לא עצם הפרקטיקה היא בעייתית.

פורסם

?

שיעורי הפחת הם מס שפתיים ותו לא. הבנקים שמלווים פיננסית את חברות הליסינג יודעות בדיוק כמה שווה הצי בפועל.

.

לא ברור לי מה הטרוניה לגבי הפחת שהוא לצרכי מס הכנסה בלבד, כאשר החברה יכולה להחליט לעצמה מה שיעור הפחת השנתי שהיא רוצה להפחית את רכביה, והנתון הזה יופיע בספריה כערך המופחת של צי הרכב.

רכב פרטי רגיל הפחת שלו 15% ללימוד נהיגה למשל 25% פחת לרכב השכרה 20% ולרכב ליסינג ,16%

כאשר ברור שמס הכנסה מתיר לנכות מההכנסה פחת גבוה יותר ככל שעולה השימוש המואץ ברכב.

.

לא...

פחת מופחת מההכנסה, ומקטין את המס שצריך לשלם על הרווחים. כשהוא גבוה מהריאלי, מדובר בהטבת מס.

לגבי הפחת, החברה לא יכולה להפחית יותר ממה שקבע האוצר. ברגע שהפחת בדוחות גדול מהפחת בפועל - רווח נקי.

עפר לא ברור מה הטרוניה שלך לגבי הפחת

כפי שהראיתי מס הכנסה לרכב פרטי "רגיל" 15%

לגבי כלי רכב שעובדים קשה יותר שיעורי הפחת עולים עד שמגיעים ל 25%

מס הכנסה הרע את התנאים לגבי רכב ליסינג מ 20% שהיה קודם לכן בהגדרה של רכב השכרה ל 16% , קרוב יותר לרכב פרטי "רגיל"

מה שאתה תראה בדוחות הכספיים של החברה זה את הפחת או את הערך המופחת של כלי הרכב לפי שיעור הפחת שקובעת החברה לעצמה, והשיעור הפחת שהיא קובעת יכול להיות נמוך , שווה או גבוה מאשר שיעורי הפחת שקובע מס הכנסה, שברור שהם אינם כלכליים.

שיעור הפחת למבנה בנוי לתלפיות הוא 2% למשל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עפר לא ברור מה הטרוניה שלך לגבי הפחת

מס הכנסה הרע את התנאים לגבי רכב ליסינג מ 20% שהיה קודם לכן בהגדרה של רכב השכרה ל 16% , קרוב יותר לרכב פרטי "רגיל"

אכן, מתקנים.

הוא שאני אומר, יש כל מיני בעיות וצריך לפעול בכל מקום בו אפשר, אבל תרבות הצרחנות איננה במקומה. לא מדובר בגנבים, רמאים, נוכלים וליסטים. את הפאקים הגדולים שדפקו את השוק, עשתה המדינה.

המבחן המעניין הוא, לטעמי, מבחן המיזוג בין חברת ליסינג קטנה ליבואן קטן. למרות זליכה, יכול להיות שהחיבור הזה יתרום לתחרותיות של הקטנים. אולי.

פורסם
זה עושק כי בשורה התחתונה הלקוח הפרטי "מסבסד" את חברת הליסינג, גם בקנית הרכב וגם בעלות המוסך כולל חלפים. מעמד הביניים רוצה לחיות ברמה סבירה, וזה גם אינטרס של המדינה. המדינה צריכה לדאוג ע"י מיסוי חוקים ותקנות, שלא יהיו קרטלים (מלאים או חלקים) שיצברו עושר רב עבור בעליהם, על חשבון מעמד הביניים. המדינה פועלת בנושא, אבל לא מספיק.

במדינות עולם שלישי, מעטים מאוד יושבים על עושר אגדי , ורוב עצום הוא במצב כלכלי על הפנים. אנו צריכים להקפיד להתרחק ממצב כזה. אם התחרות החפשית לא פועלת כראוי, צריך לכוון אותה ע"י מיסוי וחוקים.

ההשוואה לכרטיס טיסה היא בעיתית. כשתאריך הטיסה מתקרב וצריך למלא מושבים פנויים, אין חסם תחתון למחיר. לחברה משתלם גם למכור במחיר מצחיק. מצד שני משתלם לחברת התעופה לצוד את אלה שנוסעים הרבה. השוק אמנם בעל מאפיינים קרטליסטים (כל זמן שהשמיים עוד לא פתוחים) אבל התחרות חזקה יותר מאשר בשוק הרכב. קל לראות את ההבדלים הגדולים ברווחיות. חברות התעופה בקושי חיות, למעט חברות כמו איזי ג'ט. לעומת זאת קל למצוא יבואני רכב בעלי רווחיות גבוהה (מה שמצביע על עושק).

יהודה

זה בדיוק הכשל שבבסיס שוק תחרותי נטול רגולציה, זה שהוא משאת נפשם של חובבי הקפיטליזם הטהור. לקוח קטן וחלש לעולם יסבסד את הלקוח הגדול והעשיר ולא רק בשוק הליסינג. והענין גם אינו נחלת מדינות עולם שלישי כבר מזמן ומאפיין כמעט כל כלכלה מודרנית "מתקדמת".

פורסם

חבל שאנו לא מנסים לברר את טענתך גם לגבי המזדה בה יש לך נתוני אמת , מהיכן הם שאובים דרך אגב כדי לבחון :

א. את החישובים

ב. את הטענות של בר.

אעיר משהו בגדול

תופעת הליסינג לדעתי חיובית כי היא גורמת לחידוש משק הרכב במדינה.

ובהערת אגב לגבי הגריטה תן לגורט 5-7K בלי כל הסייגים המטופשים , תתחיל את שרשרת המזון שסופה רכישת רכב חדש , וכל ה5-7K הללו מתגמדים לעומת המס שהמדינה זוכה בו, וזאת עוד לפני שנגענו בתועלת לבריאות לבטיחות של התושבים.

מה שקרה הוא שהגולם (חברות הליסינג ) קם על יוצרו ( היבואנים ) וזה באשמת היבואנים בעיקר.

נתון שיש לבדוק אבל כמדומני שאצל VAG כמות הליסינג אפסית ביחס לדלק ואף על פי כן היא חיה ובועטת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
תופעת הליסינג לדעתי חיובית כי היא גורמת לחידוש משק הרכב במדינה.

יש בה גם צדדים חיוביים.

אתה יכול לטעון גם שהשימוש ברכב מגדיל את הצריכה של משפחות שמקבלות דלק חינם.

ועוד.

נתון שיש לבדוק אבל כמדומני שאצל VAG כמות הליסינג אפסית ביחס לדלק ואף על פי כן היא חיה ובועטת

כן. אבל עדיין ניתן לטעון שהם נהנים מקשיחות המחירים בשוק.

ואני גם טוען שחלק גדול מהבעיה זה הרגלי ההוצאה של הישראלים. מחליפים רכבים שלא לצורך, קונים רכבים גדולים מדי, יקרים מדי, לא מתאימים וכו'. אני באמת לא מבין, מה יש להחליף משפחתומטית בת 3 בחדשה, לאדם שרק מתנייד ברכב?! אני רואה אנשים כאלה גם בפורום. רצים להחליף משפחתומטית כזו באחרת כל שנה שנתיים. לא חבל על הכסף?

פורסם
רצים להחליף משפחתומטית כזו באחרת כל שנה שנתיים. לא חבל על הכסף?

מה זאת אומרת? במכוניות חדשות אתה מקבל LCD גדול יותר ועוד פיצ'פקאס קריטיים. מה, לא החלפת סמארטפון בגלל אותן סיבות בשנתיים האחרונות?

:wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני יודע שקרוז נמכרת בארה"ב ב-18 אלף דולר, מינימום (כ-65 אלף ש"ח).

[/color][/color]

מבדיקה זריזה, המחיר לצרכן בארה"ב:

Base Price $17,170

כבר חתמתי...

פורסם

הליסינג רע. מה קרה לשרשור האחר? עוד לא הבנתי שם היתרון האפשרי לצרכן מחיבור היבואן והליסינג ויתרון ליבואן בעלויות טיפול ברכב במוסך הנובע מחיבור זה. אבל זה לשרשור ה"הוא".

פורסם

ובהערת אגב לגבי הגריטה תן לגורט 5-7K בלי כל הסייגים המטופשים , תתחיל את שרשרת המזון שסופה רכישת רכב חדש , וכל ה5-7K הללו מתגמדים לעומת המס שהמדינה זוכה בו, וזאת עוד לפני שנגענו בתועלת לבריאות לבטיחות של התושבים.

לגמרי.

משק שמתמודד עם עודפים בלתי נגמרים של מט"ח יכול היה לשרוף חלק מהם בהצערת צי כלי הרכב, במקום זה באוצר ממשיכים להתווכח על עוד כמה מיליוני ₪ לכאן או לכאן בתקציב הגריטה.

עצוב.

פורסם
יש בה גם צדדים חיוביים.

אתה יכול לטעון גם שהשימוש ברכב מגדיל את הצריכה של משפחות שמקבלות דלק חינם.

ועוד.

ואני גם טוען שחלק גדול מהבעיה זה הרגלי ההוצאה של הישראלים. מחליפים רכבים שלא לצורך, קונים רכבים גדולים מדי, יקרים מדי, לא מתאימים וכו'. אני באמת לא מבין, מה יש להחליף משפחתומטית בת 3 בחדשה, לאדם שרק מתנייד ברכב?! אני רואה אנשים כאלה גם בפורום. רצים להחליף משפחתומטית כזו באחרת כל שנה שנתיים. לא חבל על הכסף?

1. הדלק החינמי בלא מעט מהגופים הכלכליים שעובדיהם ״ נהנים ״ מעיסקאות ליסינג לרכב באמצעותם, הולך ונעשה מוגבל בין בסכום חודשי בין בקילומטראז׳, כך שגם יתרון זה נעלם לאיטו. כל חשבון אחר מצביע על נחיתות כדאיות החזקת רכב ליסינג לעומת רכב פרטי, למעט היתרון הפסיכולוגי עליו הצבעת, זה של השקט הנפשי.

2. הרגלי ההוצאה של ישראלים, אבל גם של אחרים, על מכוניות, אינם קשורים לדיון הזה כאן משום בחינה והם תרכובת מסובכת של שיקולים כלכליים וצרכים מוכרים בתחום הנפש והאינטראקציה עם הסביבה. בענין הזה השאלה אם הם משלמים יותר או פחות בגלל הליסינג שולית למדי.

פורסם

הכח של הליסינג מוגזם, משום שהוא גורם למשתפי הפעולה שלו - היבואנים - לשמור על מחיר מופרז מלאכותית לצרכן הפרטי, כפי שאפשר בקלות לראות בתמחור האקסנט, וברכים אחרים. צמפיון כמובן שמחים ומעלים עוד יותר את המחירים. תארו לכם מה היה קורה אם דלק לא היתה מוכרת יותר לציים ולכן מתמחרת את ה3 בנניח 110. מי היה קונה גולף ב140? (אשתי, אבל זו לא דוגמא :-) )

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

. אני באמת לא מבין, מה יש להחליף משפחתומטית בת 3 בחדשה, לאדם שרק מתנייד ברכב?! אני רואה אנשים כאלה גם בפורום. רצים להחליף משפחתומטית כזו באחרת כל שנה שנתיים. לא חבל על הכסף?

יש תחרות עזה בשוק הרכב בסגמנטים מסויימים

מה יש להבין שאתה לא מבין

אני באותו סכום של כסף מקבל רכב חדש מהניילונים מתקדם יותר בטיחותי יותר, וחשוב לא פחות מוציא עיניים יותר לשכן ממול.

לגבי הצרחן הפרטי שקט נפשי הוא תחת אחריות היבואן וכל מה שמניתי למעלה רק לא באותו סכום של כסף.

אני ולא רק בעיקרון לא אקנה חדש ואספוג את ירידת הערך הגבוהה שיש ב 3 השנים הראשונות אלא אחפש יד 1 מרופא .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...